4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive vakantie australie
Honderden prachtige nationale parken
Het ideale land voor een onvergetelijke rondreis
Bezoek de parelwitte stranden en ontdek de onderwaterwereld

All inclusive vakantie Australië

Australië is een uniek land dat ligt aan de andere kant van de wereld. Het is een land van contrasten; van prachtige stranden en tropische regenwouden tot droge woestijnen en bergachtige landschappen. Het land heeft veel prachtige steden om te bezoeken. Denk maar aan de hoofdstad Canberra, maar ook zeker Sydney, Melbourne en Brisbane. Je kunt ook genieten van spectaculaire natuurgebieden zoals de Great Barrier Reef, Uluru, en de Blue Mountains. Australië is bovendien een populaire bestemming om vakantie en werk te combineren. Veel jongeren gaan hier naartoe om een aantal maanden te werken en vervolgens van het verdiende geld te backpacken.

 • Australië is het land van de Outback: koala’s, wallabies, kangoeroes en vele prachtige nationale parken liggen op je te wachten
 • Het is een prachtige bestemming voor een rondreis waar je in relatief korte tijd veel kunt zien
 • Bij de mooiste stranden zoals Bondi Beach, White Haven Beach, Squeaky Beach, Lucky Bay en Palm Cove vind je heerlijke luxe all-inclusive resorts voor de ultieme strandvakantie
LandAustralië
Populaire all-in bestemmingenNoosa, Bondi Beach, White Haven Beach, Squeaky Beach, Lucky Bay, Palm Cove
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)25 tot 30 uur
Prijsniveau all-in resorts€€€
BetaalmiddelAustralische dollar (AUD)
TaalEngels
Tijdsverschil7,5 tot 10 uur later
Bijgewerkt doorMichiel
Laatst bijgewerkt8 december 2023

Het weer in Australië

Wat is er te zien en te doen in australië?

Ga je op vakantie naar Australië? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Je hebt hier zo ontzettend veel prachtige nationale parken, wildlife en kustlijnen dat het moeilijk is om alle highlights in een keer samen te vatten. Toch gaan we ons best doen! Hieronder vind je onze favoriete bezienswaardigheden!

Bezienswaardigheden

Ayers Rock

Ayers Rock ook wel bekend als Uluru is een van de bekendste touristische attracties van Australië. Deze rode rots heeft een lengte van 3,6 kilometer, een breedte van 2,4 kilometer, een hoogte van 348 meter en steekt zelfs nog is 5 kilometer de grond in.

 • Wie de Uluru nadert, raakt vervuld van ontzag bij de aanblik van deze reusachtige rots die uitsteek boven het eindeloze woestijnlandschap.
 • De omgeving van deze reusachtige rots wordt door de rode kleur van het zand het Rode Centrum genoemd.
 • Er geldt geen verbod, maar uit respect maken de meeste toeristen een rondje om de rots in plaats van deze te beklimmen.
 • De rots is een wachter die de omringende woestijn beheerst, een herinnering aan het feit dat u zich in het absolute midden van de Australische Outback bevindt, aan de voet van de oudste tempel ter wereld.
 • Laat u niet misleiden door het woord woestijn; Ulutu-Kata Tjuta National Park wemelt van de planten en dieren. Door het landschap staan bomen zoals de Casuarina verspreid en dansen rood-gouden vogels aan de voet van hun stammen. ‘s Nachts klinkt het gehuil van een dingo door het rode landschap.

Wandeling rond Ayers Rock
Deze wandeling duurt ongeveer 4 uur. U ontdekt niet alleen de waterpoelen maar ook de oude rotskunst die bijdragen aan het gewijde karakter van de plaats. Zorg dat u vlak voor zonsondergang aanwezig bent en u ziet dan de schitterende kleuren zich terugtrekken bij een van de uitkijkpunten terwijl de zon verdwijnt achter de rots.

 • Kata Tjuta, 32 km gelegen van Ayers Rock, wordt door sommigen nog indrukwekkender gevonden. Deze buitenaards ogende groep van 36 rotskoepels die oprijzen uit de woestijn is in feite groter dan Uluru. De 3 uur durende wandeling naar Valley of the Winds voert door kloven en dalen die zo stil zijn dat ze enorme spirituele betekenis van die vreemde landschap symboliseren.
 • Een Jeep biedt onbegrensde mogelijkheden om de uitgestrekte wildernis te verkennen. Bewonder de hoge wanden van Ormiston Gorge tijdens een wandeling boven de rivierbedding. Drijf op uw rug in de Ellery Creek en bekijk de okerkleurige kliffen boven u. Kampeer tussen de eucalyptussen ook wel ghost gums genoemd aan de Finke River, de oudste ter wereld, met de palmvarens en palmen van Palm Valley.

Het verblijf rondom Ayers Rock zal uw begrip van tijd voorgoed veranderen. Vergeet uw horloge, want de lichtjaren in dit oeroude gebied zijn niet te meten.

Oorsprong van de rots
Aboriginals verklaren het ontstaan van de wereld aan de hand van heldendaden van mythische voorouders, dieren en planten die in Tjukurpa of Dreamtime leefden. Er bestaan verschillende verhalen over Uluru, maar de lokale Anangu geloven dat de monoliet ontstond toen een paar jongens modder op een hoop gooiden. De route naar de top voert over het heilige pad dat de oude Mala mannen bij belangrijke ceremonies volgden.

Op Allinclusivekoning.nl vind je ook de mooiste hotels in Vietnam en Verenigde Arabische Emiraten.

Blue Mountains

De Blue Mountains is een bergengebied in Nieuw-Zuid-Wales. Het gebied grenst aan het stedelijke gebied van Sydney. De voet van de berg begint ongeveer 50 km ten westen van de hoofdstad. Het gebied begint aan de westkant van de Nepean rivier en loopt westelijk door tot de Coxs rivier. Het gebied bestaat voornamelijk uit plateaus van zandsteen en is gescheiden door ravijnen die soms wel tot 760 meter diep zijn. Het hoogste punt van het gebied is 1.190 meter boven zeeniveau. Een groot deel van de Blue Mountains valt samen met het Greater Blue Mountains Area World Heritage Site, dat bestaat uit zeven nationale parken en een beschermde gebied. Onder het Blue Mountains gebied vallen ook de lokale overheidsgebieden van de stad Blue Mountains, de stad Hawkesbury, de stad Lithgow en Oberon.

Edge Cinema
De Edge Cinema biedt bezoekers een panorama uitzicht over de Blue Mountains.

Giant Staircase
De Giant Staircase wandelroute loopt in een klif in de Jamison Valley, in de buurt van de Three Sisters die toegang geeft tot wandelingen door het dal in de natuur.

Jenolan grotten
De Jenolan grotten bestaan uit een serie van kalksteen grotten ten zuidwesten van Katoomba.

Katoomba Scenic Railway
Dit is volgens het Guinness wereldrecordboek de stijlste spoorweg ter wereld. De spoorweg gaat via een tunnel met een maximale helling van 52 graden. Ook is op deze locatie de Scenic Skyway te vinden. Dit is een kabelbaan waarvan de cabines glazen vloeren hebben. De lijn gaat door een deel van de Jamison Valley. Dit is overigens de meest stijle kabelbaan in Australië.

Byron Bay

Byron Bay staat met haar verschillende brede stranden bekend om haar relaxte surfcultuur. Het dorp wordt veel bezocht door backpackers maar ook vooral door Australische jongeren die genieten van hun vakantie of weekendje weg.

De golven van Byron Bay zijn wereldberoemd onder de surfers. Als surfer kun je hier vrijwel elke dag surfen door de perfecte golven. De beste plek om dit te doen is op Wategos Beach gelegen bij de Cape Byron Lighthouse. De vuurtoren Cape Byron Lighthouse dat in 1901 werd geopend is het oostelijkste punt van Australië. Naast het surfen staat Byron Bay ook bekend om de walvissen die daar voorkomen. Er vertrekken dagelijks diverse boottrips om deze indrukwekkende dieren te bekijken. Doordat er verschillende waterstromen samenkomen is het ook een populair gebied om te snorkelen en duiken. Dit gebeurt meestal bij Julian Rocks gelegen in het Cape Byron Marine Park. Blijf je liever uit het water dan kun je genieten op het prachtige strand van de zon en surfers.

Fraser Island

Door haar lengte van 120 kilometer, een breedte van ongeveer 25 kilometer en een oppervlakte van 1600 vierkante meter behoort Fraser Island tot het grootste zandeiland ter wereld. Geen wegen, veel zand dat is Fraser Island.

Lake Mckenzie
Deze uniek plek omringt door bomen bestaat uit een schitterend wit strand met water zo puur en helder dat je het gewoon kunt drinken.

Lake Wabby
Lake Wabby is met zijn 12 meter diep het diepste meer van Fraser Island.

Scheepswrak Maheno
Op Seventy-Five Mile Beach vind je wat ooit het grootste schip ter wereld was het roestige wrak Maheno. De Maheno werd gebruikt als een luxe cruise voor de overtocht tussen Nieuw Zeeland en Australië. Het wrak beklimmen is niet toegestaan, maar een bezoek is zeker de moeite waard.

Dingo’s
Let op je bezoek aan Fraser Island vooral op dingo’s rond je tent. dingo’s lijken onschuldige honden, maar zijn wilde dieren. Ze zullen niet zo snel mensen aanvallen, maar houd hier rekening mee.

Great Barrier Reef

Met meer dan 2900 koraalriffen behoort het Great Barrier Reef tot het grootste koraalrif ter wereld en hierdoor ook een van de grootste toeristische attractie van Australië. Het rif heeft een oppervlakte van meer dan 2600 vierkante kilometer en is zelfs vanaf de ruimte te zien.

 • Het grootste gedeelte van het rif wordt beschermd door het Great Barrier Reef Marine Park. Bezoekers mogen dan ook niets aanraken en geen koraal meenemen. Door deze strenge regels blijft het rif zo lang mogelijk in takt en kan iedereen hiervan blijven genieten.
 • Duiken is hier een absolute must. Op deze manier kun je optimaal genieten van de geweldige onderwaterwereld van Australië. Heb je nog geen duikcertificaat dan is het mogelijk deze in enkele dagen in een van de vele duikscholen te halen. Doordat het meeste te zien is tussen de 3 en de 10 meter en er in het algemeen door het heldere water meer dan 10 meter zicht is, kun je er ook voor kiezen om te gaan snorkelen. Wil je echt niet het water in dan kun je altijd nog met een boot waarvan de bodem van glas is van de onderwaterwereld genieten.

Whitsunday Island

De Whitsunday islands is een waar paradijs met haar witte stranden en heldere blauwe zee. Hier vind je dan ook het mooiste strand ter wereld; Whitehaven Beach. Met een strand van zes kilometer lang en zand zo wit als sneeuw staat Whitehaven Beach dan ook in de top tien van mooiste stranden ter wereld.


Het zand is zo wit dat je een zonnebril nodig hebt.

James cook ontdekte de whitsunday eilanden op Pinksteren. Aangezien Whitsunday in het Engels pinksteren is noemde hij de eilandengroep de whitsunday’s. Echter dacht Cook er niet bij na dat het door de tijdzone al maandag was en is de naam dus niet helemaal correct. Het populairste en grootste eiland is het Whitsunday Island waar je veel haaien en schildpadden kunt vinden.

De volgende eilanden behoren tot de whitsunday eilandengroep:

 • Daydream island
 • Hamilton island
 • Hayman island
 • Long island
 • Whitsunday island

Het klimaat in Australië

Noord-Australë
Het klimaat is in het tropische noorden van Australië weer totaal anders dan in de andere gebieden. Kenmerkend voor het noorden van Australië zijn de hete, droge zomers en erg natte winters. Door de aborigines worden in dit gedeelte van Australië zes seizoenen onderscheiden. Het eerste seizoen is het vroege stormseizoen, dat loopt van begin oktober tot eind november. In deze periode neemt de luchtvochtigheid toe en kan het regelmatig onweren. Het tweede seizoen is het vroege moessonseizoen in december en januari. Kenmerkend voor deze periode is dat het heel nat of juist heel droog kan zijn. Dit is afhankelijk van de passaatwinden. Het late moessonseizoen heeft betrekking op de maanden februari en maart. In deze maanden valt de regen met bakken uit de lucht. Het late stormseizoen betreft de maanden april en mei en kenmerkend voor deze periode zijn de zeer zware windstormen. Het klimaat is in Noord-Australië het aangenaamst in de maanden juni en juli. Deze periode wordt het koele droge seizoen genoemd. De luchtvochtigheid is laag en de temperatuur daalt enigszins. Tenslotte zijn is het in de maanden augustus en september erg heet en droog in het noorden. Deze periode wordt dan ook wel het hete droge seizoen genoemd.

Woestijngebieden
In de woestijngebieden in het centrum van Australië valt nauwelijks regen en de temperatuur ligt het hele jaar door hoog. Wel kan het ‘s nachts in de winter behoorlijk afkoelen. De luchtvochtigheid is in de zomer hoger dan in de winter.

Zuid-Australië
In het zuiden van Australië zijn heel duidelijk de vier seizoenen te onderscheiden. In de zomer kan het er warm tot zeer warm worden. Kenmerkend voor de lente en de herfst in het zuiden van Australië is een gematigde temperatuur en in de winter kan het hier behoorlijk afkoelen. Het kan in Tasmanië en de bergachtige streken op het vaste land zelfs behoorlijk vriezen, maar in steden zoals o.a. Adelaide, Melbourne, Perth en Sydney, wordt het in de winter meestal niet kouder dan -7 graden Celcius. De temperatuur schommelt in Sydney en in Perth overdag rond de 20 graden Celcius. De regenval is in Sydney, Hobart en Melbourne over het hele jaar gelijkmatig verspreid, maar in Adelaide en Perth regent het hoofdzakelijk in de winter.

Tip: vergeet niet de wereldstekker mee te nemen

Zoals in veel andere landen is het in Australië nodig om speciale wereldstekker mee te nemen, omdat onze conventionele stekkers niet passen in de Australische drie-pins stopcontacten. Verstandig is om deze wereldstekker van te voren in Nederland aan te schaffen. Deze kunt u krijgen bij een speciale reiswinkel of op het vliegveld. Als u veel elektrische apparaten meeneemt dan is het verstandig om ook een stekkerdoos mee te nemen. Op deze manier kunt u met één adapter al uw apparaten tegelijkertijd aansluiten. Ben je de wereldstekker vergeten dan kun je deze altijd nog in Australië zelf kopen.

 • Het Australische elektriciteitsnet wordt gevoed door 240/250 volt en een frequentie van 50 hertz. Hiermee kunnen alle gangbare Europese apparaten overweg.
 • Let op: indien uw apparatuur in Australië niet lijkt te werken, controleer dan of het stopcontact ingeschakeld is. Veel stopcontacten zijn voorzien van een aan- en uit schakelaar.

Kledingadvies vakantie Australië

Ongeacht van het gebied waarin je reist is het verstandig een lange broek, warme jas of trui en een regenjas mee te nemen. Een zonnebril is essentieel en een hoed/pet is niet onverstandig. In het tropische noorden raden wij lichte, comfortabele kleding aan die goed te wassen is, bij voorkeur zonder metalen ritsen. In het zuidelijke, gematigde klimaat is het in de zomer bijna altijd warm. In overgansperioden en natuurlijk de winter kan het echter wel koel zijn. In de zomer kun je het beste vooral lichte kleding aantrekken, in de overgangsperiode een goede kledingmix tussen lichte en warme kleding en in de winter vooral warme kleding. Het Tasmaanse weer zorgt over het algemeen altijd voor verassingen. In de bergen kan het zelfs in de zomer sneeuwen. Men kan, onafhankelijk van het jaargetijde, het beste kleding meenemen voor elke weertype. Verder is het verstandig om goede wandelschoenen mee te nemen.

Visum aanvragen voor reizen naar Australië

Iedereen moet een visum aanvragen die in Australië wilt verblijven. Het is helaas niet mogelijk om zonder visum Australië binnen te komen. De meest voorkomende visa zijn:

 • Working Holiday Visum
 • Toeristenvisum
 • Studentenvisum

De verschillende soorten visa kunnen eenvoudig via de officiele website worden aangevraagd.

Working Holiday Visum
Met een Working Holiday visum kunnen jongeren tussen de 18 en 31 jaar oud een jaar lang reizen en werken in Australië. Voor dit visum moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Tussen de 18 en 31 jaar oud zijn.
 • Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben.
 • Minimaal AU$ 5000 aan reisgeld op je rekening hebben staan. Je ouders kunnen hiervoor garant staan als je nog geen 21 jaar bent.
 • Je paspoort moet de hele reis geldig zijn

Mogelijkheden:

 • Legaal werken in Australië, maar niet langer dan 6 maanden voor dezelfde werkgever.
 • Het visum is een jaar geldig en gaat pas in zodra je arriveert in Australië
 • Maximaal 4 maanden studeren.
 • Het visum kost AU$ 230.

Toeristenvisum
Ben je boven de 30 jaar of heb je al een keer een Working Holiday Visum aangevraagd dan is het nog mogelijk om een toeristenvisum aan te vragen.

Mogelijkheden:

 • Maximaal 3 maanden verblijven of maximaal 6 maanden tegen een vergoeding.
 • Het visum is gratis.
 • Niet werken in Australië

Studentenvisum
Wil je gaan studeren in Australië dan is dit mogelijk met een studentenvisum. Dit visum is alleen aan te vragen bij een voltijdstudie. Voor dit visum moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Bewijs van inschrijving op de desbetreffende studie
 • Geen crimineel verleden
 • Gezond zijn
 • Voldoende geld op je rekening
 • Het studentenvisum is alleen geldig tijdens de studieperiode en er mag maximaal 20 uur per week worden gewerkt.

Business visa
Immigranten die beschikken over een goedlopend bedrijf of management capaciteiten komen hiervoor in aanmerking. Zij kunnen in Australië een bedrijf starten en zo hun vermogen investeren in de Australische economie.

Ambassade
Voor meer informatie kun je terecht bij onderstaande ambassades. Het is echter niet meer mogelijk om via de ambassade een visum aan te vragen. Australische ambassade in Nederland Carnegielaan 4 2517 KH Den Haag Tel.: 070-3108200 Fax: 070-3107863 http://netherlands.embassy.gov.au Nederlandse ambassade in Australië 120 Empire Circuit Yarralumla ACT 2600 Canberra Tel.: 0061 2 6220 9400 Fax: 0061 2 6273 3206 http://australia.nlembassy.org/