4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-canada
Dé bestemming voor rust, ruimte en natuur
Ontdek de mooiste stranden bij o.a. Okanagan Valley en Shuswap Lake
Bezoek prachtige steden als Toronto, Vancouver en Montreal

All inclusive vakantie canada

Van bizar blauwe meren tot wolkenkrabbers: Canada is een geweldig uitgestrekt land wat ontzettend veel facetten heeft. Het land is zo groot dat we een reis van tenminste 21 dagen aanraden, zodat je kunt genieten van meerdere hotspots. Als je op rondreis door Canada trekt, kun je kiezen uit tal van plekken om te bezoeken. Je kunt een reis samenstellen die al je wensen vervult. Doorkruis je bijvoorbeeld het land van oost naar west of ga je de westkust ontdekken? Op deze pagina kom je van alles te weten over het maken van een mooie rondreis door Canada. De kosten voor het maken van zo’n mooie reis bijvoorbeeld en nog veel meer informatie. Canada is niet het land met de all-inclusive resorts met een hysterisch waterpark en uitgebreid buffet met live cooking zoals je in Turkije of Spanje vindt. Toch zijn er mooie plekjes waar je even helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van een all-inclusive arrangement. Bijvoorbeeld rondom Wasaga Beach.

 • In Canada is bijna alles mogelijk: ijsberen spotten, skiën, nationale parken bezoeken, surfen, en nog veel meer
 • Canada kent ook veel prachtige kustplaatsjes. Mooie resorts vind je o.a. bij Wasaga Beach, Okanagan Valley en Shuswap Lake
 • Het land is eigenlijk te mooi om op 1 plek te blijven. Probeer een roadtrip te plannen en ontdek alle kanten van het land.
LandCanada
Populaire all-in bestemmingenWasaga Beach, Okanagan Valley en Shuswap Lake
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)8 tot 10 uur
Prijsniveau all-in resorts€€€
BetaalmiddelCanadese dollar (CAD)
TaalEngels
Tijdsverschil6 uur vroeger
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt28 mei 2024

Het weer in canada

Meer informatie over jouw komende reis naar canada

De laatste tijd horen we steeds vaker dat er mensen zijn die op vakantie willen gaan naar Canada. Het is prachtig mooi land. Om een dergelijke reis te gaan maken, naar zo’n zeer groot land, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Je kunt een dergelijke reis het beste laten regelen door een erkend reisbureau. Zij weten het beste wat u kunt gaan doen wanneer u uw wensen bekend maakt. Zij zullen dan samen met u de reis uitstippelen. U zou een individuele reis kunnen maken maar ook een groepsverband. Over het algemeen zijn de groepsreizen leuker dan wanneer je alleen gaat. Ook wordt dan alles tot in de puntjes geregeld zoals ook de overnachtingen en de maaltijden.

De top bezienswaardigheden in Canada

U zou een van de vele nationale parken en bezoek kunnen brengen. Vooral het National park Gros Morne trekt jaarlijks zeer veel bezoeker. Ook de binnenlanden gaan bezichtigen is de moeite waard. Dat zijn allemaal zaken die u, wanneer u met een bus in groepsverband gaat, zeker gaat bezichtigen afhankelijk van het deel dat u in Canada een bezoek brengt. Ook met een groepsreis zal u maar een klein deel van het land zien. Met een busreis zal men ook enkele malen een paar dagen in bijvoorbeeld steden verblijven waar het goed toeven is. Met een groepsreis wordt alles tot in de puntjes geregeld en zal u, na de reis, weer uitgerust op de plaats van vertrek aankomen. Het is van een reis niet de bedoeling dat u oververmoeid raakt maar veel ziet en veel plezier beleefd. Daar wordt voor gezorgd wanneer u bij een erkend reisbureau de reis boekt. Hieronder vind je 10 mooie plekken om te bezoeken in Canada:

 1. Hoofdstad Ottawa met al haar musea en cultuur
 2. De Rocky Mountains
 3. De Niagara Falls
 4. Vancouver: Stanley Park, Grouse Mountain, de haven
 5. Wintersport of hiken op Whistler Mountain
 6. Toronto, het New York City van Canada
 7. Banff National Park met onder andere Lake Louise
 8. Thousand Islands boottocht in Ontario
 9. De bijzondere Franse cultuur in Montréal en Quebec City
 10. Victoria en Vancouver Island

Reisvoorbereiding
Om een reis te maken naar Canada moeten er heel wat voorbereidingen worden getroffen. Zo zal je eerst moeten weten welk deel van Canada je wilt gaan bezoeken. Het maakt namelijk een groot verschil of je het oosten of het westen een bezoek wilt brengen. Nu is het westen voor ons vaak het beste deel om er een keer naar toe te gaan. Het klimaat is er voor ons westerlingen goed. Het heeft een mild zeeklimaat en de temperatuur zal er in de winter niet onder 0 graden, gemiddeld, uitkomen. Tijdens de zomermaanden wordt het gemiddeld zo’n 22 graden Celsius. Dat zijn temperaturen waarbij je best het een en andere kunt ondernemen.

Populaire activiteiten
Het westen zal voor ons ook een grote aantrekkingskracht hebben. Er zijn een aantal mooie en gezellige steden. Wanneer je een stad wilt gaan verkennen, heb je genoeg aanknopingspunten om je niet te vervelen. Indien je vanuit je hotel trektochten wilt gaan maken, dan moet je wel vooraf een gids regelen. Je moet er niet alleen op uit trekken in de natuur. Het is er prachtig, maar je kan ook oog in oog met een van de vele wilde beren komen te staan. Zo’n gids weet wat hij moet doen om te zorgen dat er niets gebeurd. Bekijk daarom altijd eerst goed wat je wilt gaan doen en doe dan onder begeleiding. Ook zou je er snel kunnen verdwalen in een van de grote prachtige bossen. Ga bij een wandeling nooit van de looppaden af. Je zal van een reis naar Canada achteraf zeker geen spijt hebben. Je zal er zeker nog een keer terug naar toe willen gaan.

Check ook onze pagina over vakantielanden Britse Maagdeneilanden en Brazilië.

Klimaat en beste reistijd

Het klimaat in Canada verschilt per gebiedsdeel. De geografische ligging speelt een rol, maar ook de hoogte van de Canadese regio en de afstand tot de zee zijn van invloed op de temperatuur (Vakantie Canada beste reistijd). Zo is het langs de westkust van Canada warmer dan in de rest van het land. Dit komt door de invloed van de warme Stille Oceaan. Het oosten van Canada kent vochtige en warme zomers en koude winters. Aan beide kusten valt door het jaar ongeveer een gelijke hoeveelheid neerslag. In het centrum en het noorden van Canada valt relatief weinig neerslag. De bergen van de Rocky Mountains lenen zich in de lente en de zomer om te wandelen en in de winter om te skiën. Van november tot mei is het wintertijd in Canada. Als je de wilde natuur met zijn bijzondere diersoorten in Canada wilt verkennen, is er ook een beste reistijd.

 • Beste reistijd qua temperatuur: van juni tot halverwege oktober
 • Beste reistijd ijsberen spotten: oktober en november
 • Beste reistijd om orka’s te zien: mei tot september
 • Beste reistijd om beluga walvissen te ontdekken: juli en augustus

Rondreizen met camper

Canada is een geweldig land om er met de vakantie door te reizen met een camper. Een dergelijke vakantie kan je goed alleen maken maar ook in een groepsverband. Je kan een reis boeken naar Canada en daar ter plaatse en camper huren. Het is wel belangrijk dat je weet welk deel van Canada je door wilt gaan reizen en wat voor weersomstandigheden je zou kunnen verwachten. Daarom is het een goede zaak om een dergelijke vakantie inclusief de vlucht en de camperhuur te laten regelen door een erkend reisbureau. Zij weten namelijk wat u aan papieren moet hebben om met een camper door Canada te kunnen reizen en waar u vertrouwd de overnachting door kunt brengen. Het is zeer belangrijk dat het allemaal goed geregeld is voor een onbezorgde vakantie. Wanneer je naar het westen gaat dan is British Columbia met zekerheid de populairste provincie van het westen van Canada. Wanneer je er rondreist met de camper komt u in gebieden met een overweldigende natuurschoon en zeer gezellige en mooie wereldsteden. Het gebied heeft een gematigd zeeklimaat met mildere winters dan wanneer u naar de oostkust zou gaan. Wanneer je van plan bent om naar het oosten te gaan dan moet je zeker goed rekening houden met het jaargetijde. In de winter kunnen er zeer zware sneeuwstormen zijn. Het zuidelijk deel van Canada kunnen de zomers warm en vochtig zijn.