4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All inclusive vakantie Corsica

Corsica is een van de meest veelzijdige reisdoelen in Europa. Het landschap is zeer afwisselend. De Monte Cinto, de hoogste top van dit gebergte in de zee reikt tot op 2706 m. Aan de westkant zijn er stijle rotskusten en langs de oostkust een meerdere kilometer brede vlakte met daarvoor zandstranden. In het binnenland zijn er eenzame bergdorpjes en smalle weggetjes langs diepe afgronden, waar schapen, wilde zwijnen en koeien als mede-weggebruikers heel gewoon zijn. Napoleon zou over het eiland, waar hij geboren werd, gezegd hebben, dat hij het met gesloten ogen alleen aan de geur zou herkennen. en ook heden ten dage kan de reiziger bij aankomst, wanneer hij vliegtuig of boot verlaat , de karakteristieke geur van de maquis duidelijk ruiken. Op Corsica is echter niet alleen maar landelijke idylle te vinden. De levendige stadjes bezitten een eigen, typisch Corsicaans karakter, dat zich niet op een bepaalde nationaliteit laat vastleggen. Vakantie op Corsica moet dus niet per sé een strandvakantie zijn: Er is voldoende te ontdekken.

Reizen naar Corsica

Een all inclusive vakantie naar Corsica is een geweldige manier om uw vakantie te genieten. Corsica is een kleurrijke en prachtige eiland in de Middellandse Zee, dat de perfecte locatie is voor een ontspannen vakantie. Als u een all-inclusive vakantie naar Corsica boekt, kunt u genieten van alle dingen die het eiland te bieden heeft. U kunt genieten van de witte stranden, het heldere water, de kleurrijke kustlijn en het kristalheldere water van de Middellandse Zee. U kunt ook genieten van de lokale gerechten, de lokale cultuur en de rustige sfeer die het eiland te bieden heeft. Er is ook een breed scala aan activiteiten die u kunt doen, zoals watersport, wandelen, paardrijden, golfen, sightseeing of gewoon lekker relaxen bij het zwembad. Met deze vakantie krijgt u alles wat u nodig hebt om te genieten van een ontspannen en avontuurlijke vakantie.

Populaire steden op het eiland

 1. Ajaccio: Ajaccio is de grootste stad op Corsica en heeft een heleboel bezienswaardigheden om te bezichtigen, waaronder de Ajaccio Citadel, de Place Foch, de Cathedrale de la Major, de Ajaccio Napoleone Bonaparte House en de Musee Fesch. Tip: Vergeet niet om een wandeling langs de haven te maken om de prachtige uitzichten over de Middellandse Zee te bewonderen.
 2. Bastia: Bastia ligt in het noorden en biedt een heleboel historische monumenten, waaronder de Place St-Nicolas, de Place de l’Hotel de Ville, de Eglise de l’Annonciation, de Citadel van Bastia en het Citadelfort. Tip: Bezoek in de avond de promenade langs de kust om te genieten van de zonsondergang boven de zee.
 3. Porto-Vecchio: Porto-Vecchio is een badplaats in het zuiden van Corsica. De stad biedt een heleboel bezienswaardigheden, waaronder de Porto-Vecchio Citadel, de Eglise de la Trinite, het Parc Ornithologique du Cap Corse en de haven van Porto-Vecchio. Tip: Vergeet niet om de vele stranden in de buurt te bezoeken om te genieten van de prachtige uitzichten over de Middellandse Zee.
 4. Calvi: Calvi is een stad in het noordwesten. De stad biedt een aantal bezienswaardigheden, waaronder de Calvi Citadel, de Eglise de Notre Dame de la Serra, het Museum of Calvi History en de oude haven van Calvi. Tip: Bezoek de stad in het voorjaar om de prachtige bloemenvelden te bewonderen.
 5. Corte: Corte ligt in het centrum van Corsica. De stad biedt een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder de Citadel van Corte, de Eglise du Sacré Coeur, het Museum of Corsican History en de Place Paoli. Tip: Bezoek de stad in de herfst om de vele kastanjebomen te bewonderen.
 6. Sartène: Sartène ligt in het westen en is bekend om zijn karakteristieke straten, waaronder de Rue de Sartène, de Rue du Général de Gaulle en de Rue du Roi de Rome. Tip: Bezoek de stad in de zomer om te genieten van de vele terrasjes en restaurants die je hier kunt vinden.
 7. Ile Rousse: Ile Rousse ligt in het noordwesten en is bekend om zijn prachtige zandstranden. De stad biedt ook een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder de Citadel van Ile Rousse, de Eglise St-Pierre en het Napoleon Bonaparte Monument. Tip: Bezoek de stad in de avond om de prachtige zonsondergang te bewonderen.
 8. Propriano: Propriano ligt aan de zuidwestkust en biedt een heleboel bezienswaardigheden, waaronder het Propriano Citadel, de Eglise St-Pierre, het Musee de la Corse en de Propriano Haven. Tip: Vergeet niet om een wandeling te maken langs de kust om de prachtige uitzichten over de zee te bewonderen.
 9. Bonifacio: Bonifacio ligt in het zuiden op het eiland en heeft veel bezienswaardigheden om te bezoeken, waaronder de Bonifacio Citadel, de Eglise Ste-Marie-Majeure, het Citadelfort van Bonifacio en het Museum of Bonifacio History. Tip: Bezoek tijdens je verblijf in Bonifacio ook de vele stranden in de buurt om te genieten van de uitzichten op de Middellandse Zee.
 10. Aléria: Aléria is een stad aan de oostkust van Corsica. De stad biedt een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder de Eglise de l’Annunciation, het Museum of Aléria History, het Roman Amphitheater en de ruïnes van de Etruskische stad Alalia. Tip: Bezoek de stad in de zomer om te genieten van de prachtige bloemenvelden.

Bezienswaardigheden & activiteiten

 1. Calvi Citadel: De Calvi Citadel is een middeleeuwse vesting die dateert uit de 16e eeuw en is gebouwd door de Genuezen. Het is een iconisch beeld in de stad Calvi en staat symbool voor de militaire geschiedenis van het eiland.
 2. Scandola Nature Reserve: De Scandola Nature Reserve is een adembenemende plek die beschermd is door Unesco. Het is een archipel van klifachtige eilanden met een schitterend uitzicht op de zee.
 3. Bavella Needles: De Bavella Needles zijn een prachtig berglandschap in de buurt van de stad Porto Vecchio. Het is een populair gebied voor wandeltochten en bergbeklimmen.
 4. Calanques de Piana: De Calanques de Piana zijn een groep kalkstenen kliffen die zich uitstrekken langs de kust van Corsica. Het is een fascinerende plek om te bezoeken en te genieten van het adembenemende uitzicht.
 5. Corte Citadel: De Corte Citadel is een middeleeuwse stadsvesting die dateert uit de 15e eeuw. Het is gelegen in het hart van de stad Corte en staat symbool voor de militaire geschiedenis van het eiland.
 6. Bonifacio Cliffs: De Bonifacio Cliffs bieden een adembenemend uitzicht over de zee en de stad Bonifacio. Het is een plek die je absoluut moet bezoeken als je naar Corsica gaat.
 7. Cap Corse: Cap Corse is een schiereiland dat zich uitstrekt langs de noordkust van Corsica. Het is een schitterende plek om te genieten van het prachtige landschap, de kustlijn en de kleine vissersdorpjes. Meer over deze prachtige plek lees je in onze blog met tips voor een rondreis op Corsica.
 8. Santa Giulia Beach: Santa Giulia Beach is een van de mooiste stranden in het zuiden van Corsica. Het is een populaire plek voor watersport, wandelen en zonnen.
 9. Valle di Nervia: Valle di Nervia is een prachtig bosgebied in het noorden. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de rust en de natuur.
 10. Nonza Beach: Nonza Beach is een van de meest populaire stranden aan de noordkust. Het is een prachtige plek om te zwemmen, zonnen of te relaxen op het strand.

Ontdek de natuur

Een vaak gehoord cliché is dat Corsica eigenlijk een ‘berg in de zee’ is. 19% van de oppervlakte van Corsica steekt meer dan 1.000 m boven de zeespiegel uit, met 120 toppen van meer dan 2.000 m hoog. De gemiddelde hoogte bedraagt 568 m, en daarmee is Corsica het bergachtigste eiland in de Middellandse Zee. Daardoor is er ook meer water dan op de meeste eilanden. Het eiland telt ook 40 bergmeren (gletsjermeren). Sommige daarvan veranderen langzaamaan in ‘pozzines’ (uitgestrekte sponzige grasvelden, typisch voor Corsica). Het eiland is, in tegenstelling tot sommige andere eilanden in de Middellandse Zee, groen, zelfs het groenste, ondanks de bosbranden die het iedere zomer weer teisteren. Gelukkig groeit het maquis snel weer aan: in twee of drie jaar rijst het op uit zijn as. De rijkdom en de variatie van de flora op Corsica zijn ongelooflijk: er zijn niet minder dan 2835 verschillende soorten opgetekend.

Dieren op het eiland

Corsica heeft een interessante, maar al bij al niet zo rijke dierenwereld. In de bergen heerst de koningsarend. Je kunt er tevens de lammergier, de sperwer en de slechtvalk bewonderen. Dicht bij de kust, in het reservaat van Scandola, leeft nog een andere roofvogel: de visarend, die er in de jaren 1970 opnieuw werd uitgezet. Onder de zoogdieren is de moeflon zo’n beetje het embleem van het Corsicaanse binnenland, hoewel het everzwijn veel meer voorkomt. Twee derde van het moeflonbestand leeft in het Cintomassief, de rest in de streek van Bavella. In de jaren 1980 werd het Corsicaanse hert, dat in de jaren 1960 uitgestorven was, opnieuw uitgezet. Het Corsicaanse hert is de kleinste hertensoort van Europa. Hetzelfde geldt voor Corsicaanse koeien en schapen, die eveneens klein zijn. De ‘wilde varkens’ daarentegen, varkens die in halve vrijheid leven, zijn stevige beesten. Let ervoor op, want hoewel het vreedzame dieren zijn, kunnen ze agressief worden wanneer je te dicht bij hun kroost komt. De Hermannschildpad en de veldslang zijn de meest voorkomende reptielen. Je hoeft dus niet bang te zijn, want er zitten geen adders of giftige slangen op Corsica. In het water is de populatie vergelijkbaar met die in de rest van het Middellandse Zeegebied (schorpioenvissen, zeewolven, ponen en sardines), maar duikers zullen hier ook tamelijk zeldzame soorten ontdekken, zoals de tandbaars, de murene en de doornhaai. Naar verluidt worden er de laatste tijd ook barracuda’s gesignaleerd voor de kust. Door de opwarming van het zeewater kunnen ze hier nu overleven. Er zijn zelfs al trekkervissen en reuzenmanta’s gespot!

Klimaat

Het klimaat van Corsica is gemakkelijk te beschrijven. Van juni tot half september is er gegarandeerd mooi weer. Maar er zijn verschillen. Het is meestal warmer op Cap Corse dan in Bonifacio. En de lucht is natuurlijk frisser in de bergen (boven de 500 m) dan aan zee. Neem in het achterland altijd een extra trui mee. Wees op je hoede voor de korte, maar hevige onweersbuien die in het centrum vaak losbarsten aan het eind van de zomer (september – oktober). De overstromingen die ze veroorzaken, zijn soms verwoestend. Toch regent het maar zelden op Corsica: niet meer dan 50 dagen per jaar! Sommige dagen staat er een stevige bries. De overheersende wind is de droge en warme libecciu, die waait uit het zuidwesten. De mistral, die krachtiger blaast, wordt door de Corsicanen vervloekt, want hij wakkert bosbranden aan. En dan is er de sneeuw. Ja, hoor! Je zou het bijna vergeten, maar Corsica is een bergachtig eiland. Op de hogere delen kan de sneeuw zelfs blijven liggen tot midden juni of begin juli. Als je met Pasen naar het eiland gaat, kun je best nog een paar afgesloten wegen aantreffen (meeste de mooiste, zoals die over de Bavellapas), en ook sommige wandelpaden zijn dan onbegaanbaar. Als je Corsica wilt bezoeken zonder af te rekenen te krijgen met hittegolven en toeristenmassa’s, ga je het best op vakantie in de maand april, mei (hoewel het dan vreemd genoeg wel nogal regenachtig kan zijn), juni, september en oktober. In de lente staat bovendien het maquis in bloei. Tot slot een belangrijk detail: de temperatuur van het kustwater bedraagt gemiddeld 15 graden in de winter en 25 graden in de zomer. Kortom, het klimaat op Corsica is perfect voor een mooie vakantie!


Hoe kan ik met de boot (en eigen auto) naar Corsica?

Vanaf de Franse havensteden Marseille, Nice en Toulon vaar je in 6 tot 12 uur naar Corsica. Vanaf Nice kan dit ook per snelboot; de overtocht duurt dan slechts 4 uur. Het staatsbedrijf SNCM heeft afvaarten naar Ajaccio, Bastia, Calvi, Porto-Vecchio en de badplaats Propriano. Ook is het mogelijk om vanuit een Italiaanse haven richting Corsica te vertrekken. Maatschappijen als Corsica Ferries, Moby Lines en Medmar varen vanaf Livorno en Genua in circa 4-5 uur naar het Franse eiland. Voor afvaarten in het hoogseizoen is het aan te raden tijdig te boeken. Bij verschillende maatschappijen is het mogelijk om voorafgaand aan een ochtendafvaart al de nacht aan boord door te brengen.

Kan ik een auto huren?

Op de internationale luchthavens van Corsica, maar ook in de havens en de grotere steden, is het mogelijk om een auto te huren. Je vindt er naast de bekende internationale verhuurbedrijven zoals Avis, Budget en Hertz, ook diverse locale autoverhuurders. In Ajaccio zijn bovendien ook campers te huur. Benzinestations op Corsica vind je met name langs de kust van het eiland. Houd er rekening mee dat veel tankstations op Corsica ‘s middags en op zondag gesloten zijn. De maximumsnelheid op Corsica is 110 kilometer per uur, bij slecht zicht is dit 100 kilometer per uur. De laatste jaren zijn de wegen op het eiland zeker verbeterd, soms zelfs vierbaanswegen, maar houd toch rekening met een relatief gezien lage gemiddelde snelheid.

Kan je goed snorkelen en duiken op Corsica?

Een reis naar Corsica is een ideale gelegenheid om kennis te maken met de onderwaterwereld! Want wat er is er heerlijker dan in alle vrijheid te zwemmen tussen kleurrijke vissen en een wereld te ontdekken waarvan je het bestaan niet eens vermoedde? Met zijn milde klimaat is Corsica een bestemming waar je als duiker zeker heen moet… Het warme, kristalheldere water herbergt een verbazingwekkende wereld, met bizarre rotsformaties die een ideale schuilplaats vormen voor een kleurrijke en weelderige fauna en flora. Het zicht is uitstekend en legendarisch! Gemiddeld 25 meter, tijdens sommige periodes zelfs 30 tot 40 meter. Rond de scheepswrakken kan het zich wel wat minder zijn. De onderwaterwereld is heel rijk en grotendeels gespaard gebleven van vervuiling. Met een beetje geluk kun je op bepaalde plekken zelfs dolfijnen en walvissen zien. Als voorbeeld een greep uit de soorten die je normaal gesproken te zien zult krijgen: zeegras, hoornkoraal, zeeanemonen, sponsen, tandbaarzen, jonkervissen, murenen, zeebrasems, zwaluwstaartvissen, gestreepte bokvissen, zeebaarzen, schorpioenvissen, zwarte ombervissen, tandbrasems.

Wat is de GR20 wandeltocht?

De GR20 is een legendarische trektocht die alleen geschikt is voor doorgewinterde wandelaars. Hij loopt over een afstand van 200 km tussen Calenzana (12 km van Calvi) en Conca (22 km van Porto-Vecchio). Tijdens de wandeling zijn er naast sprookjesachtig mooie landschappen ook alpenweiden, herdershutten, moeflons, geiten en verschillende soorten vleermuizen te zien. Goede wandelaars kunnen de route afleggen in 12 of 13 dagen, maar je kunt beter twee weken uittrekken. ‘Zondagswandelaars’ kunnen beter op het strand blijven liggen, want dit is afzien. Als je tijdens de GR20 de grote massa wilt vermijden (in de zomer leggen heel veel wandelaars de GR20 af), kun je midden in de week vertrekken, want de meeste trekkers beginnen hun tocht op zaterdag, zondag of maandag.