4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All-inclusive vakantie Lefkas

Gaat jouw hart sneller kloppen van parelwitte stranden, azuurblauwe baaien, verlaten bergdorpjes, bijzondere uitzichten en geen massa’s toeristen? Dan is Lefkas – een klein Grieks eiland – misschien wel jouw volgende vakantiebestemming! Daarbij gaat de historie van dit “pareltje in de Ionische Zee” terug naar de tijd van Odysseus, ruim 3000 voor Christus. Maar ook de namen Sappho, Onassis en de Kennedy’s zijn verbonden met dit mooie eiland.

 • Lefkas is een klein Grieks eiland in de Ionischezee en maakt deel uit van de zeven Ionische eilanden. Het is het op 4 na grootste eiland en is 38 bij 14 kilometer.
 • Een bekender maar toeristisch drukker buureiland is Corfu dat op 80 kilometer vanaf Lefkas ligt en op een heldere dag goed te zien is.
 • Lefkas is verbonden met het vaste land door een lange dijk maar daartussen een brug/pont die op gezette tijden opendraait om de vele zeilbootjes door te laten. Het is dus eigenlijk een schiereiland.
 • Het eiland heeft ruim 23.000 inwoners waarvan er de meese mensen in de Hoofdstad Lefkas stad wonen.
 • Het eiland is verdeeld in 3 gemeenten waaronder ook het buureiland Meganissi valt.
 • Lefkas heeft een kustlijn ruim 300 kilometer en heeft, volgens de Grieken, de mooiste stranden van Griekenland waarvan foto’s in vele reisfolders worden afgebeeld.
 • Porto Katsiki is een van bekendste stranden op het eiland.
 • Toen eind jaren 70 het toerisme op Lefkas zijn intrede deed zijn de eerste hotels en appartementen gebouwd.
  Inmiddels is er een ruime keuze aan all-inclusive accomodaties op Lefkas maar heeft dit eiland zijn identiteit behouden en ademt het nog steeds de authentieke Griekse sfeer uit.
 • Het eiland wordt niet overspoeld door toerisme dus een ideale vakantie bestemming voor mensen die van rust en natuur houden.

Een dagcruise langs de mooiste hotspots

Op het eiland zijn er diverse aanbieders van dagcruises. Deze boten leiden je naar verschillende bezienswaardigheden van het eiland en is absoluut de moeite waard.

 1. Als eerste ga je naar naar de baai van Porto Katsiki. Dit staat ook wel bekend als de geitenbaar. Je kunt onder andere heerlijk zwemmen
 2. Vervolgens gaat de boot verder naar het plaatsje Fiskarodo op het naburige eiland Kefalonia. Dit is eigenlijk een piepklein dorpje dat geen last gehad heeft van de beroemde aardbeving in 1953. Daardoor is het nog helemaal in authentieke stijl.
 3. Hierna ga je door naar het dorpje Kioni op het eiland Ithaka. Hier kan je een korte lunch nuttigen
 4. Wanneer de boot terugvaart naar Nidri kom je langs de grot van Papanikolas, de prive eilandjes van Onasis waar een zwemstop is en het prive eiland Madouri.