4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-jordanie
Bezoek het wereldwonder Petra
Reis terug naar de Romeinse tijd in Jerash
Overnacht in de Wadi Rum Woestijn

All inclusive vakantie jordanië

Jordanië, een land in het Midden-Oosten, met een inwonertal van ruim 7 miljoen behoort het qua inwonertal tot de kleinere landen in het Midden-Oosten. Jordanië word nog maar weinig bezocht door Nederlandse en Belgische toeristen en dat is jammer want het land heeft zoveel moois te bieden. En dat is niet alleen de bekende Dode Zee. Je vindt hier namelijk ook de mooiste woestijnsteden en prachtige opgravingen uit de Romeinse tijd. Daarnaast kent het land een afwisselend landschap dat je zal verbazen! Je vindt er ook steeds meer mooie resorts en all inclusive hotels waar je tijdens je reis kunt verblijven. Op deze pagina lees je er alles over.

 • Geniet van de heerlijke Jordaanse keuken en ontdek de gastvrijheid van het land
 • Bezoek bijzondere plekken zoals Petra, Jerash, Wadi Rum, en natuurlijk de Dode Zee
 • Rondom populaire plaatsen zoals Amman, Petra, Wadi Rum, Dana, Akaba of vind je de mooiste all-inclusive resorts waar je helemaal in de watten gelegd wordt door de gastvrije mensen
LandJordanië
Populaire all-in bestemmingenAmman, Petra, Wadi Rum, Dana, Akaba, Dode Zee
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)5 uur
Prijsniveau all-in resorts€€€
BetaalmiddelJordaanse Dinar (JOD)
TaalArabisch
Tijdsverschil2 uur vroeger
Bijgewerkt doorMichiel
Laatst bijgewerkt24 april 2024

Het weer in Jordanië

Meer informatie over jouw reis naar jordanië: belangrijkste plaatsen en bezienswaardigheden

Er zijn vele redenen om naar Jordanië op vakantie te gaan. Hieronder vind je informatie over de meest populaire plaatsen en bezienswaardigheden van het land. Zo ben jij goed voorbereid op jouw aanstaande vakantie!

Petra
Één van de redenen om dit land te bezoeken is de stad Petra, een stad die tot één van de nieuwe wereldwonderen is verkozen. Na een tocht van meer dan een kilometer door een kloof kom je in deze onbewoonde maar prachtige stad waar je meteen word getrakteerd op de Khazneh, een gebouw van tientallen meters hoog en breed dat uit de rotsen is gehakt. Verder zie je in Petra o.a. een klooster (dat ook uit de rotsen is gehakt), graftombes, een amfitheater en vele zuilen. Niet voor niets staat Petra dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook de beroemde filmregisseur Steven Spielberg is de stad niet ontgaan, in één van de Indiana Jones films komt de stad Petra voor. Nog een reden om Jordanië te bezoeken is de Wadi Rum woestijn, deze woestijn kenmerkt zich door zijn fascinerende rotsformaties die niet alleen vanaf de grond maar ook vanuit een luchtballon te bewonderen zijn. Ook een jeepsafari behoort tot de mogelijkheden waarbij je onder het genot van een kopje thee en een kampvuur kan genieten van een prachtige zonsondergang.

Amman
Amman is de hoofdstad van Jordanië en tevens de grootste stad van het land. Het inwonertal van Amman ligt rond de 2 miljoen, inclusief de voorsteden ligt het inwonertal van Amman rond de 4 miljoen. De stad ligt in het noordwesten van het land en is gedeeltelijk op de heuvels gebouwd. In Amman vind je o.a. een amfitheater midden in de stad , vele zuilen en moskeeën waaronder de Koning Abdoellah moskee. Aan de rand van de stad vind je het internationale vliegveld Amman Queen alia international airport.

Dode Zee
Ook vind je in Jordanië de Dode Zee, een zee waarin niets maar dan ook helemaal niets kan leven. Dit komt door het extreem hoog zoutgehalte van de zee. De Dode Zee is de enigste zee ter wereld waarin je kan drijven zonder hulpmiddelen te gebruiken, gewoon het water in en neervallen, de zee doet de rest. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een boek of tijdschrift te lezen terwijl je in de zee ligt. Ook is de Dode Zee het allerlaagste punt op aarde, maar liefst dik 400 meter onder de zeespiegel. Als extraatje kun je jezelf insmeren met modder uit de Dode Zee, dit heeft naar het schijnt een helende werking op je lichaam.

Jerash & Aqaba
Nog een reden waarom je naar Jordanië op vakantie moet gaan is de stad Jerash, Jerash is een stad waar tot op de dag van vandaag nog steeds opgravingen worden gedaan, niemand weet hoeveel archeologisch erfgoed er de komende jaren nog tevoorschijn komt. In Jerash vind je een amfitheater die je kan beklimmen en honderden zuilen. In het zuidelijkste puntje van Jordanië vind je de (belastingvrije) stad Aqaba dat aan de Rode Zee ligt. In deze stad heb je (bijna) altijd mooi weer. Vanuit Aqaba kun je bijvoorbeeld met een catamaran de onderwaterwereld van de Rode Zee bewonderen, ook een bezoek aan het nabijgelegen Israëlische Eilat behoort tot de mogelijkheden.

Op Allinclusivekoning.nl vind je ook de mooiste hotels in Japan en Filipijnen.

Bezienswaardigheden Jordanië

Hieronder staan een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van Jordanië in willekeurige volgorde op een rij.

 • Al Khazneh: dit indrukwekkende bouwwerk vind je in de stad Petra. Als je de toegangsweg naar Petra (de siq) uitloopt kom je terecht bij de Khazneh. Dit is dus het eerste en naar mijn mening allermooiste bouwwerk van Petra en Jordanië. Dit immense bouwwerk is duizenden jaren geleden gebouwd en is tientallen meters hoog en breed.
 • De Monastery: dit bouwwerk staat ook in de stad Petra en is na de Khazneh het mooiste bouwwerk van Petra. De Monastery kun je bezichtigen na het betreden van een trap die uit honderden treden bestaat. Voor mensen die het beklimmen van de trap zwaar vinden kunnen gebruik maken van een ezel die je naar boven brengt.
 • Jerash: Jerash is een opgravingsstad dat ten noorden van de hoofdstad Amman ligt. Hier vind je o.a. vele zuilen. Tot op de dag van vandaag worden er nog steeds opgravingen gedaan.
 • Moskee van Amman: De moskee van Amman is één van de grootste moskeeën van Jordanië. Dit gebouw moet je zeker bezoeken als je in Amman bent.
 • De Dode Zee: De Dode Zee onderscheidt zich van andere zeeën doordat je er in kan drijven. Dit komt door het extreem hoge zoutgehalte van deze zee.
 • Wadi Rum woestijn: De Wadi Rum woestijn vind je in het zuiden van Jordanië. Deze woestijn kenmerkt zich door het unieke landschap met o.a. natuurlijke bruggen. Een luchtballonvaart boven deze woestijn is een must-do.
 • Madaba: Madaba is een stad dat ten zuiden van Amman ligt. In deze stad vind je een eeuwenoude mozaïeken kaart van Palestina.
 • Mount Nebo: Vanaf deze plek heb je een schitterend uitzicht over Palestina. Deze plek is ook bekend van de bijbel.
 • Aqaba: Deze badplaats ligt in het zuiden van Jordanië en heeft een mooie onderwaterwereld. Een boottocht met een catamaran behoort tot de mogelijkheden.
 • Wadi Mujib: Ook deze woestijn kenmerkt zich door het unieke landschap. Het word dan ook wel de Grand Canyon van Jordanië genoemd.

Beste reistijd Jordanië

Jordanië ligt in het Midden-Oosten, één van de warmste gebieden op aarde waar de temperatuur gemakkelijk kan oplopen tot richting of zelfs boven de 40 graden Celsius. Een heerlijke plek om te overwinteren! Het land kent vele bezienswaardigheden die jaarlijks miljoenen toeristen trekken, echter zijn sommige van deze bezienswaardigheden niet aan te raden om ze te bezoeken bij hoge temperaturen. Er van uitgaande dat je een rondreis Jordanië boekt kun je over het algemeen Jordanië het beste bezoeken in het voorjaar of najaar en niet in zomer. In de zomermaanden loopt de (schaduw)temperatuur gemakkelijk op tot boven de 30 graden waardoor een rondreis Jordanië een zware tocht kan worden. Vooral een bezoek aan de stad Petra is een zware kluif, dit omdat je deels door los zand moet lopen en er veel hoogteverschil is in Petra. Zo kun je de monastery van Petra pas bezoeken als je een trap van honderden treden hebt beklommen. Het klimaat in Jordanië is niet overal hetzelfde, in het zuiden van het land in de stad Aqaba is het vrijwel het gehele jaar warm terwijl er tijdens de winter in het noorden van het land (in de bergen) sneeuw kan vallen.