4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all inclusive vakantie Uruguay
Ontdek uitgestrekte jungles
Vele paradijselijke eilanden
Het hele jaar door aangenaam warm

All Inclusive Vakantie Uruguay

Uruguay is een unieke en fascinerende bestemming in Zuid-Amerika. Het land ligt tussen Argentinië en Brazilië, dus het is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van deze twee landen. Uruguay heeft prachtige stranden en een schitterende natuur. De hoofdstad Montevideo is een moderne stad met verschillende culturele attracties, waaronder het prachtige koloniale centrum. Tijdens jouw vakantie in Uruguay kan je allerlei leuke plaatsjes bezoeken. Denk aan historische steden zoals Colonia del Sacramento, authentieke dorpjes zoals Cabo Polonio en gezellige badplaatsen zoals Punta del Este. Je kunt genieten van het prachtige strandleven, de avontuurlijke natuur, het lekkere eten en de gezellige sfeer.

  • Uruguay is het op 1 na kleinste land in Zuid-Amerika. Het ligt aan de westkust van Zuid-Amerika, aan de Atlantische Oceaan. Het grenst met Argentinië en Brazilië
  • Het is een relatief klein land (3 x zo groot als Nederland) en heel geschikt voor een rondreis of uitstapjes
  • Nabij badplaatsen als Punta del Este vind je heerlijke luxe resorts waar je kunt verblijven voor een onbezorgde all-inclusive vakantie
LandUruguay
Populaire all-in bestemmingenPunta del Este, José Ignacio
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)14 uur (excl. tussenstops)
Prijsniveau all-in resorts
BetaalmiddelUruguayaanse peso (UYU)
TaalSpaans
Tijdsverschil4 – 5 uur vroeger
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt2 maart 2024

Het weer in Uruguay

Leuke dingen om te zien en te doen in Uruguay

Uruguay is een klein land in Zuid-Amerika, maar er is veel te zien en te doen. Of je nu op zoek bent naar stedelijke avonturen of het rustige platteland, Uruguay heeft het allemaal. Of je nu de steden bezoekt, de stranden verkent, of het platteland verkent, er is veel te doen in Uruguay. Het weer is over het hele jaar redelijk stabiel. Rond de herfstvakantie is het nog steeds rond de 20 graden. Hieronder vind je onze favo-tips.

Colonia del Sacramento
Colonia ligt vlakbij Buenos Aires, je kunt hier makkelijk naar toe met de ferry. Je doet er ongeveer een uur over. Je kunt naar dit plaatjes als dagtour vanuit Buenos Aires of je kunt de dag daar doorbrengen en ’s avonds door gaan naar Montevideo. Het is een pittoresk en rustig plaatsje, leuk voor een wandeling en gezellig wat te eten.

Montevideo
Montevideo is de hoofdstad van Uruguay. Het is geen mooie stad, behalve het stukje Ciudad Vieja. Zoals de naam al zegt, het oudste gedeelte van de stad. Dit is het meest sfeervolle (maar ook toeristische) gedeelte waar je leuke winkels en gezellige terrassen hebt. Vlakbij de wijk Pocitos vind de je mooiste 2 stranden. Tip voor een activiteit: fietsen over de Rambla, de boulevard van Montevideo.

Punta del Este
Punta del Este is het meest toeristische plaatjes. Het staat bekend als de plek waar bekende Argentijnen, Uruguayanen en Brazilianen verblijven. Het is typisch een plek waar mensen zien en gezien worden. Het is echt een leuk uitstapje voor een dag, maar je hoeft hier ook zeker niet langer te blijven. Het is ook een relatief duur stukje van het land.

Meer inspiratie? Bekijk ook meer informatie over Suriname en Puerto Rico.

La Paloma
La Paloma ligt een paar uur verder dan Punta del Este. In het stadje zelf is niet veel te doen. Het draait daar voornamelijk om het prachtige strand, waar je de hele dag kunt verblijven. Je kunt hier goed surfen, niet alleen voor de gevorderde maar ook voor beginners. Na het surfen of zwemmen kun je in een van de tentjes wat lekkers te eten en drinken halen. Als je wat te eten wilt ga dan vooral voor de Choclo! (Gekookte maïskolf met boter, jammie!)

Cabo Polonio
Cabo Polonio is een heel apart dorpje. Het is een klein dorpje tussen de zandduinen waar ook zeeleeuwen te vinden zijn. Er is nauwelijks elektriciteit en weinig faciliteiten, zo is er ook geen pinautomaat te vinden. Het is een back to basic plaatsje met een hoop hippies die zelfgemaakte spullen verkopen. Een unieke belevenis!

Punta del Diablo
Punta del Diablo is een relaxed plaatsje aan het strand, waar je net als bij de andere plaatjes goed kunt surfen. Het ‘centrum’ (één straat) is erg gezellig om ’s avonds te eten, maar ook overdag is het leuk om doorheen te lopen. Je hebt hier voornamelijk visrestaurants en ook weer de hippies die hun zelfgemaakte spullen verkopen.

Chuy
Chuy is het grensplaatje met Brazilië. Vanuit hier kun je makkelijk de bus nemen naar Florianopolis in Brazilië (een aanrader!). In het plaatsje zelf kun je belastingvrij winkelen, als scheelt het naar mijn idee niet veel in de prijs. Het grappigste is de grote straat in het midden, de grens. Aan de ene kan ben je in Uruguay en aan de andere kant van de straat in Brazilië. Er is namelijk geen officiële grensovergang.