4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
All inclusive vakantie Grenada
Vier SpiceMas Carnaval
Eindeloos veel duikmogelijkheden
Geniet van 50+ stranden

All inclusive vakantie Grenada

Grenada bezit een weelderige plantengroei. Langs de kust liggen talrijke baaien, omringd met fijnkorrelige en parelwitte stranden. Rondom het eiland liggen fraaie koraalriffen met veelkleurige vissen, een echt duikparadijs. Maar ook boven de zeespiegel is het eiland adembenemend. De bergrug midden op het eiland, de regenwouden, watervallen en kratermeren maken Grenada tot een waar paradijs. Rondom populaire plekjes zoals Saint George’s, Morne Rouge en Gouyave vind je de meest luxe all-inclusive resorts op Grenada waar je kunt genieten van een onbezorgde vakantie. Op deze pagina lees je er alles over!

 • Grenada ligt in het Caribisch Gebied dat bestaat uit diverse kleine eilanden: Grenada, Carriacou, Petit Martinique, Rhonde-eiland, Caille-eiland, Diamond eiland, Large Island, Saline-eiland en Frigate-eiland
 • Bijzonder bergachtig en vulkanisch landschap
 • Ontdek de bijzondere regenwouden en kratermeren en rust lekker uit aan een van de vele stranden
LandGrenada
Populaire all-in bestemmingenSaint George’s, Morne Rouge en Gouyave
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)13 uur (excl. overstappen)
Prijsniveau all-in resorts€€€
BetaalmiddelOost-Caribische dollar (XCD)
TaalNederlands
Tijdsverschil5 tot 6 uur vroeger
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt12 april 2024

Het weer op Grenada

Wat is er allemaal te zien en te doen op Grenada?

Bezienswaardigheden

 • Ten noorden van het dorp Sauteurs in het uiterste noorden van Grenada rijst de Leapers Hill steil omhoog uit de wilde branding van de zee. Vanaf deze ruim dertig meter hoge klif wierpen de laatste Carib-indianen van het eiland zich in 1651 in de diepte. Zij weigerden zich te onderwerpen aan de Franse troepen.
 • Langs de weg van St. George’s naar Grenville ligt het Nationale Park Grand Étang. In dit vulkanische gebied valt relatief veel regen; vandaar dat je hier het fraaiste regenwoud van Grenada kunt bewonderen.
 • Langs de noordoostkust ligt het Lake Antoine National Landmark, een beschermd natuurgebied rondom het kratermeer Lake Antoine. Op een afstand van ruim tweeëhalve kilometer ten noorden van het meer liggen enkele warmwaterbronnen, de River Sallee Boiling Springs. Als u een muntje in een van de bronnen werpt, mag u een wens doen.

Ontdek Hoofdstad St. George’s

 • St. George’s is de hoofdstad van Grenada en ligt aan een natuurlijke haven. In het schilderachtige stadje staan pastelkleurige huisjes met rode daken. Deze huisjes zijn een overblijfsel van de Franse kolonisten die het stadje in 1705 stichtten en het de naam Fort Royal gaven. Het resultaat is een unieke mix van Franse en Engelse koloniale architectuur.
 • Carenage is de naam van de binnenhaven van St. George’s. Het is al sinds drie eeuwen het centrum van de havenactiviteiten op het eiland. Langs de kades staan achttiende-eeuwse pakhuizen. Bezoekers die het eiland per schip naderen raken onder de indruk van het Ibiza-achtige aanzicht van St. George’s, met boven de behuizing de gotische toren van de kathedraal van St. George’s. Deze kathedraal werd in 1818 gebouwd. Langs Church Street staan nog enkele andere gebedshuizen, waaronder de St. Andrew’s Presbyterian Church.
 • In de directe omgeving van de kathedraal staat het zogenoemde York House uit 1801. Het gebouw huisvest onder andere het Huis van Afgevaardigden en het hoogste gerechtshof. Het gebouw naast York House (Registry) stamt uit 1780.
 • Als u de Granby Street afloopt, komt u bij de markt van St. George’s, een openluchtmarkt die al meer dan tweehonderd jaar in bedrijf is. U vindt hier allerlei lokaal vervaardigde artikelen, waaronder voorwerpen van stro, schilderijtjes, houtsnijwerk en kruiden. Vanaf de markt vertrekken minibussen naar alle hoeken van het eiland. De markt is het drukst en bezienswaardigst op zaterdagochtend. Als u uw weg over Granby Street vervolgt, dan komt u bij de Esplanade. Vanaf hier hebt u een weids uitzicht over de Caribische Zee. Een ruim 110 meter lange tunnel verbindt de Esplanade met de haven en Melville Street, een levendige winkelstraat.

Stranden

Grenada is omringd met veel baaien en kleine inhammen. Al deze baaien en inhammen bezitten fijnkorrelige zandstranden. De beste stranden liggen in het zuidwestelijke deel van het eiland, waaronder de stranden van Calabash, Lance aux Épines en Horseshoe. Het bekendste, parelwitte strand in dit deel van Grenada is Grand Anse Beach, gelegen ten zuiden van St. George’s. Grand Anse wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van het Caribisch gebied. Dankzij een wet die voorschrijft dat geen hotel hoger mag zijn dan de kruin van een palmboom (ongeveer drie verdiepingen) passen de gebouwen over het algemeen goed in het landschap. De vele heerlijke resorts met aquapark hebben doorgaans een gunstige ligging ten opzichte van het strand.

Flora & fauna

Het eiland Grenada bezit een grote verscheidenheid aan planten-, boom- en bloemsoorten. Beroemd zijn de vele specerijen die de vruchtbare bodem voortbrengen. Veel vulkaanhellingen zijn bedekt met uitgestrekte regenwouden. In deze regenwouden groeien talrijke tropische boomsoorten, waaronder: mahoniebomen, rubberbomen en kalebassen.

 • Veelvoorkomende bloeiende plantensoorten zijn hibiscus en bougainville. Meer naar de kust staan aan weerszijden van de rivieren mangrovewouden met een rijke vogelwereld. Langs de kust groeien palmbomen.
  Op het eiland leven veel vogelsoorten; met name de regenwouden zijn het domein van talrijke tropische vogelsoorten. Een bekende en zeer bedreigde vogel is de Grenada Dove (Leptotila wellsi). Een bruinachtige duif met een witte buik en een kaneelkleurige keel die veel in het gebied rondom Mount Hartman voorkomt. Het is de nationale vogel van Grenada. Men neemt aan dat er nog ongeveer zeventig van deze duiven op het eiland rondvliegen.
 • In de regenwouden van het Nationale Park Grand Étang leven groepen Mona-apen (Cercopithecus mona). Dezelfde apen kunt u ook meer noordwaarts tegenkomen in de regenwouden op de hellingen van Mount St. Catharina. Deze fruitetende apen leven vooral in de toppen van bomen. De voorouders van deze apen zijn 180 tot 300 jaar geleden met de slavenschepen meegekomen vanuit West-Afrika.
 • Rondom de koraalriffen in de kristalheldere Caribische Zee krioelt het van de veelkleurige koraalvissen en tref je anemonen en zeldzame koraalsoorten aan. Andere veelvoorkomende waterbewoners zijn: blauwe marlijn, tarpon, dolfijn en barracuda.

Je vindt op deze website ook tips voor jouw reis naar Dominicaanse Republiek en Curaçao.

Eten & drinken

Het eten op Grenada is van goede kwaliteit. Veel hotels hebben uitstekende restaurants met een lokale en internationale keuken. De lokale keuken is een mix van Britse, Franse, Afrikaanse en Caribische gerechten. Uiteraard gebruikt men op Grenada veel specerijen om het voedsel te kruiden.

 • Op het eiland serveert men een uitgebreid assortiment visschotels; vooral kreeft is populair. De specialiteiten van het eiland zijn gestoofde vis, kerriekip, lambi (schelpdier) gekruid met kerrie en Oil Down met als basis callalloo (een lokale groente).
 • Verder eet men veel tropische vruchten zoals: watermeloenen, mango’s, bananen, kokosnoten, grapefruits, ananas, papaya’s en passievruchten.
 • Caribische cocktails drinkt men veelal op basis van rum. Een goede biersoort is Carib. Dit bier wordt gebrouwen in de Grenada Breweries in Grand Anse.
Waar ligt Grenada?

Grenada is het op tien na kleinste land ter wereld. De eilandengroep ligt in het Caraïbisch gebied ten noorden van Trinidad en Tobago en ten zuiden van de Grenadines. Grenada maakt deel uit van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. De staat Grenada bestaat uit drie eilanden: het bergachtige Grenada, het heuvelachtige Carriacou en Petit Martinique, niet meer dan de top van een vulkaan die net boven de waterspiegel uitsteekt. De totale oppervlakte is 440 vierkante kilometer. Deze vulkanische eilanden behoren tot de Oost-Caribische eilanden (Windward Islands). Ten noorden van Grenada strekken zich St. Vincent en de Grenadinen uit. Ten zuidoosten van het eiland liggen Tobago en Trinidad, terwijl je ten zuidwesten van Grenada het eiland Margarita (Venezuela) kunt vinden. Het eiland is circa 34 kilometer lang en 20 kilometer breed. Over de gehele lengte van Grenada loopt een bergrug met als letterlijk hoogtepunt de 840 meter hoge Mount St. Catharina, een berg gelegen op het noordelijk deel van Grenada. In het centrale en zuidelijk deel van het gebergte liggen Mount Granby (683 meter), Fedons Camp (765 meter), Mount Libanon (715 meter) en Mount Sinai (703 meter). Alle bergen zijn ontstaan als gevolg van vulkanische activiteiten. Verder vind je er prachtige regenwouden, watervallen en fraaie kratermeren als Grand Étang en Lake Antoine.

Wat is het klimaat op Grenada?

Grenada heeft een tropisch klimaat. Van december tot mei is het droge seizoen met een gemiddelde dagtemperatuur van 25 graden, de watertemperatuur is in de zomer en in het najaar ongeveer 24 graden. Van april tot november komt de temperatuur regelmatig boven de dertig graden, afgewisseld met tropische buien. Regenval De meeste regen valt in de maanden augustus, september en oktober, de minste in de maanden maart, mei en juni. Er is overigens plaatselijk een verschil in regenval: in de bergen valt bijvoorbeeld veel meer regen dan in de kuststrook. Bovendien is het westelijk deel van het eiland droger dan het oostelijk deel. ‘s Nachts komt de temperatuur zelden beneden de twintig graden, met uitzondering van de berggebieden waar het over het algemeen koeler is dan in de laaggelegen gebieden. Als het eiland getroffen wordt door een orkaan, dan is het in het najaar.

Wat is de beste reistijd?

Het hele jaar door is de temperatuur zeer aangenaam en komt maar zelden onder de 25°C. De drogere periode valt in onze wintermaanden, van oktober tot juni. Tijdens de zomermaanden van juni tot oktober kan er af en toe een hevige tropische regenbui vallen, waarna de zon weer uitbundig gaat schijnen.