4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-luxemburg
Kastelen, bergen, grotten en meren
Verrassend dichtbij
Vergeet zeker niet de schone hoofdstad Luxemburg

All inclusive Luxemburg

Luxemburg is een groothertogdom, maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is het land alles behalve groot. Sterker nog, de provincie Drenthe is nog groter. Gelukkig is er wel genoeg ruimte om te genieten van de natuur. En het is niet eens zo ver rijden ook! Wanneer je een vakantie naar Luxemburg boekt dan geniet je van een mooie uitgestrekte natuur en ook dichte bossen. Het land staat natuurlijk beroemd om al haar imposante kastelen. Daarnaast herbergt het land ook tal van idyllische platjes zoals Vianden, Schengen en Esch-sur-Sûre. Het land is niet al te groot, dus een bezoekje aan hoofdstad Luxemburg moet je zeker niet overslaan. Je vindt hier een hele mooie mix van enerzijds moderne gebouwen en anderzijds veel gebouwen uit de oudheid.

  • Bezoek een van de vele sfeervolle stadjes in Luxemburg
  • Door het hele land vind je talloze prachtige kastelen
  • Ideaal voor liefhebbers van wandelen en fietsen!
LandLuxemburg
Populaire all-in bestemmingenLuxemburg-stad, Esch-sur-Alzette
Reistijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)1 uur
Prijsniveau all-in resorts€€€
BetaalmiddelEuro (EUR)
TaalLuxemburgs, Duits, Frans
TijdsverschilGeen
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt19 juni 2024

Het weer in Luxemburg

Wat is er allemaal te doen en te zien in Luxemburg?

Natuur

Ösling, het noordelijke deel van Luxemburg, behoort tot de Ardennen. Dit is een bosrijk gebergte met een aantal uitgesleten rivierdalen. Meer naar het zuiden wordt het landschap vlakker, maar het blijft heuvelachtig. Kenmerkend voor het Luxemburgse landschap is de rust die het met zich mee brengt. Dit maakt Luxemburg het ideale land voor lange wandel- en fietstochten in de vrije natuur.

Cultuur

Luxemburg is een klein land en heeft niet echt een eigen identiteit. Er zijn veel invloeden van andere landen. Dat zie je bijvoorbeeld aan de verschillende eetgelegenheden in de grote plaatsen. De meeste invloed is afkomstig uit Frankrijk en Duitsland, zo ook de nationale taal. Het Groothertogdom moet het dus niet hebben van de geschiedenis, maar van de schoonheid dat het te bieden heeft. En dat heeft het! Er zijn verschillende oude steden die worden omringd door prachtige natuurgebieden. Daarnaast staan er tientallen eeuwenoude kastelen verspreid door het hele land.

Je vindt op deze website ook tips voor jouw reis naar Litouwen en Letland.

Bezienswaardigheden

Voor veel Nederlanders is Luxemburg slechts een tussenstop wanneer zij onderweg zijn naar hun vakantiebestemming. Dat komt doordat het land voornamelijk bekend staat om zijn lage brandstof- en sigarettenprijzen. In het kader van geldbesparing is dit natuurlijk ideaal, maar het land heeft ook andere trekpleisters die snel word vergeten. Zoals eerder vermeld is Luxemburg uitermate geschikt voor fiets- en wandeltochten (vergeet niet je reisverzekering). Het landschap en de authentieke huisjes zorgen voor een vredige uitstraling. Als slagroom op de taart kom je indrukwekkende kastelen en ruïnes tegen. Deze historische bouwwerken zijn veelal overblijfselen uit de Middeleeuwen. Luxemburg kent maar één grote stad en dat is de gelijknamige hoofdstad. In het historische centrum vind je meer dan genoeg winkels en restaurant. Hier kun je in alle rust rondkijken, omdat je geen last hebt van massatoerisme. Andere mooie plaatsen om te bezoeken zijn Dillingen, Vianden, Esch-sur-Sûre en Echternach.