4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Reisverzekering

Ga je op reis en zoek je een reisverzekering, dan is de reisverzekering vergelijken het beste wat je kunt gaan doen. Niet alleen kun je er op die manier voor zorgen dat je een reisverzekering zult gaan vinden die gepaard gaat met een lage premie, maar daarnaast is ook de dekking een niet te onderschatten onderdeel van de reisverzekering en zul je bij een reisverzekering vergelijken ook zeer zeker verschillen hierin kunnen ontdekken tussen verzekeraars. Allereerst is het goed om te weten dat een reisverzekering zeker niet tot de duurdere verzekeringen van ons land behoort en dat de premie over het algemeen reuze meevalt. Wanneer je gewoon voor een standaard reisverzekering kiest betaal je iets meer dan €1 per maand aan premie voor de goedkoopste, zoals je ook bij een reisverzekering vergelijken zult zien. Uiteraard is het bij de reisverzekering ook mogelijk om voor wat aanvullende opties te kiezen en dan zal de hoogte van de premie ook wat gaan stijgen. Toch zal ook dan de premie niet al te hoog worden en met een reisverzekering vergelijken vind je dan alsnog de meest goedkope verzekeraar. Tip: wil je naast een normale polis direct alles weten over de mogelijke populaire extra modules? Lees dan gelijk verder over onder andere:

Kortlopende en doorlopende reisverzekering

Bij een reisverzekering vergelijken valt er een onderscheid te maken tussen 2 verschillende varianten, namelijk de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. In feite zeggen de termen al enigszins wat je van deze reisverzekeringen kunt verwachten, maar een reisverzekering vergelijken kun je natuurlijk pas goed doen als je van beiden weet wat je ervan kunt gaan verwachten.. Bij een kortlopende reisverzekering heb je slechts te maken met dekking voor een bepaalde periode, namelijk de periode dat je op reis vertrekt en de periode dat je weer terugkomt van je reis. Daarmee gaat dan ook een lagere premie gepaard als met de doorlopende reisverzekering, want bij deze laatstgenoemde reisverzekering is het namelijk zo dat de dekking ervan gewoon door blijft lopen en dat deze variant bijvoorbeeld bijzonder interessant is als je iemand bent die per jaar meerdere malen op reis gaat. Je betaalt dan een lage premie en hoeft je verder over je dekking geen enkele zorgen te maken.

De reisverzekering vergelijken doe je dus op het moment dat je een keuze hebt gemaakt tussen de varianten van de reisverzekering met enerzijds de kortlopende en anderzijds de doorlopende reisverzekering. Wat je ook zult zien bij een reisverzekering vergelijken is dat het eigenlijk niet eens zo gek veel uitmaakt voor de premie voor welke van de reisverzekeringen je uiteindelijk kiest. Ga je slechts een enkele keer per jaar op reis, dan lijkt de keuze voor de kortlopende reisverzekering de meest logische te zijn en is er sprake van meerdere reizen, dan ligt de keuze voor de doorlopende reisverzekering het meest voor de hand. Heb je de keuze gemaakt, dan kun je beginnen met de reisverzekering vergelijken.

Premie berekenen en reisverzekering vergelijken

Ga je de premie voor je reisverzekering berekenen, dan is het dus zaak om vooraf te beslissen voor welke reisverzekering je kiest, zoals hierboven ook al werd aangehaald. Als je dat hebt gedaan zijn er ook nog andere zaken die je kunt bekijken bij een reisverzekering vergelijken, want zo kun je bijvoorbeeld aangeven bij een verzekeraar hoe lang je op vakantie of op reis gaat. Een standaard reisverzekering staat bij de meeste verzekeraars bijvoorbeeld maar toe dat je maximaal 45 dagen op reis gaat. Langer kan natuurlijk ook, maar dan houdt dit wel onherroepelijk in dat je ook meer premie voor je reisverzekering zult gaan betalen. Aan een reisverzekering wordt in de regel daarnaast ook nog een annuleringsverzekering gekoppeld door consumenten en ook dit zorgt er natuurlijk voor dat je meer premie betaalt. Overigens zijn de reisverzekering en annuleringsverzekering wel gewoon twee op zichzelf staande verzekeringen, maar die worden dus doorgaans aan elkaar gekoppeld.

Verschillende dekkingen vergelijken

Natuurlijk kijk je naar de dekking bij een reisverzekering vergelijken. Wat je bijvoorbeeld zal opvallen is dat bij vrijwel alle verzekeraars de bagage standaard mee is verzekerd, maar dat er met name verschillen zitten in de maximale waarde die is verzekerd van bagage. Zo kan die maximaal verzekerde waarde bij de ene verzekeraar liggen op €2.500, terwijl dit bij een andere verzekeraar ligt op €5000. Er zijn ook verzekeraar die ruim onder deze bedragen zitten, dus ook dat is zeker een puntje wat bij een reisverzekering vergelijken je aandacht verdient. Bij een reisverzekering vergelijken dien je ook aan te geven in welk gebied je gaat reizen. Zo zal een reisverzekering namelijk goedkoper voor je uitpakken op het moment dat je binnen Europa reist en juist duurder worden als je erbuiten gaat.

Je kunt vaak ook bij een reisverzekering aangeven of het bijvoorbeeld gaat om een wintersportvakantie waarvoor je de verzekering af wilt sluiten. Een verzekeraar wil hier graag van op de hoogte zijn, want als je hier namelijk voor kiest zal je te maken krijgen met een hogere premie. Dit heeft alles te maken met het feit dat het risico dat je iets overkomt vele malen groter is tijdens een wintersportvakantie dan wanneer je bijvoorbeeld een zonvakantie hebt waarbij je een paar weken niks anders doet dan alleen maar op het strand liggen. Als het een reisverzekering voor een wintersportvakantie betreft dien je dit dus aan te geven en vervolgens kun je dan opnieuw de reisverzekering vergelijken om te zien welke gevolgen dit bij de verzekeraars voor de premie heeft gehad.

Aanvullende reisverzekeringen & modules

Een van de aanvullende verzekeringen waaruit je kunt kiezen bij een reisverzekering vergelijken is zoals al eerder genoemd de annuleringsverzekering. Deze verzekering heeft tot doel dat wanneer je om de een of andere reden toch mocht besluiten om niet op reis te gaan je je reis kunt annuleren en zodoende ben je in staat om de financiële schade binnen de perken te houden. Uiteraard gelden hiervoor bij de verzekeraars ook weer verschillende regels en zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je bij jouw verzekeraar al dient te annuleren binnen 7 dagen na boeking, omdat je anders dus geen aanspraak meer op de annuleringsverzekering kunt maken.

Een andere aanvullende reisverzekering is bijvoorbeeld de ongevallendekking. Ook deze kun je als extra optie toevoegen aan je reisverzekering en hiermee zal de verzekeraar een bedrag uitkeren op het moment dat je blijvende invaliditeit over mocht houden aan je reis of zelfs mocht komen te overlijden. Een dergelijke aanvullende reisverzekering zorgt uiteraard ook weer voor meer premie. Je kunt dus de reisverzekering vergelijken op basis van de premie, maar dus ook op basis van wat een verzekeraar je nog aan extra opties biedt om je reisverzekering uit te breiden en hoe deze er dan inhoudelijk uitzien. De reisverzekering vergelijken is in elk geval goed, want zo leer je alle opties kennen.