4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Werelddekking reisverzekering

Als je reisverzekeringen gaat vergelijken zul je zien dat je kunt kiezen voor werelddekking. Deze is niet standaard, want standaard is namelijk iedere reisverzekering alleen voorzien van Europadekking. Dat houdt dus logischerwijs in dat er enkel sprake is van de dekking van de reisverzekering binnen landen in Europa. Dit kun je dus zelf uitbreiden door te kiezen voor de werelddekking. Je betaalt iets meer premie, maar zorgt er wel voor dat het vanaf dat moment dus niet meer uitmaakt naar welk land je op reis gaat, want dat je overal kunt profiteren van de dekking van je reisverzekering.

Europadekking goedkoper dan werelddekking

Bij alle verzekeraars heb je de keuze tussen Europadekking bij je reisverzekering en werelddekking. Het mag voor zich spreken dat de reisverzekering met de Europadekking de goedkoopste reisverzekering is en dat je dus extra geld dient te betalen op het moment dat je kiest voor de dekking over de hele wereld. Kies je eerst voor een Europadekking en wil je later toch ook op reis naar een land buiten Europa, dan kun je eenvoudig je reispolis omzetten volgens de voorwaarden van de betreffende verzekeraar. Omgekeerd kan natuurlijk ook, maar zoals gezegd zul je dan wel even de voorwaarden moeten bekijken om te zien wat hierbij precies de gangbare procedure is.

Werelddekking bij doorlopende reisverzekering

Wanneer je de keuze hebt laten vallen op een doorlopende reisverzekering en je hebt hierbij gekozen voor werelddekking, dan heb je dus de vrijheid om je reis te boeken naar welke bestemming dan ook. Zou je in eerste instantie hebben gekozen voor een doorlopende reisverzekering met een Europadekking en wil je bijvoorbeeld later dat jaar een reis gaan maken naar een land dat niet gevestigd ligt binnen Europa, dan zul je dus een aanpassing moeten maken in je reispolis, zodat je in elk geval ook verzekerd zult zijn in het land waar je naar op reis gaat dat buiten Europa ligt. Een verzekeraar zal je dan ook gaan belasten met een hogere premie.


Wat is het verschil tussen werelddekking en Europa-dekking bij de reisverzekering?

Bij een reisverzekering is werelddekking een dekking die geldig is over de hele wereld, terwijl Europadekking alleen geldig is binnen Europa. Als je een reisverzekering afsluit met werelddekking, ben je verzekerd voor onvoorziene gebeurtenissen tijdens je reis, waar ter wereld je ook bent. Dit omvat bijvoorbeeld medische kosten, verlies van bagage, annulering van de reis, ongevallen, enzovoort. Met Europa-dekking ben je alleen verzekerd binnen Europa. Dat betekent dat als je buiten Europa reist en je hebt een ongeval, ziekte of andere onvoorziene gebeurtenis, je mogelijk geen dekking hebt. Het is belangrijk om te onthouden dat de specifieke dekking van een reisverzekering kan variëren afhankelijk van de verzekeraar en het specifieke plan dat je kiest. Lees de polisvoorwaarden en vergelijk de verschillende opties voordat je een reisverzekering afsluit.

Welke landen vallen binnen de Europese polis?

De landen die vallen binnen de Europese polis kunnen variëren afhankelijk van de specifieke verzekeraar en het plan dat je kiest, maar over het algemeen omvat Europadekking de landen die behoren tot de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland. De EER bestaat uit de 27 lidstaten van de Europese Unie (EU) plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. Dus de landen die meestal onder de Europese dekking vallen zijn: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden, en Zwitserland.

Kan je ook eenmalig kiezen voor wereldwijde dekking?

Veel mensen vragen zich af; kun je ook tijdelijk wisselen tussen Europa en Wereld? Dat ligt aan je verzekeraar. Sommige polissen laten het toe om een wijziging door te voeren. Soms zijn hier kosten aan verbonden. Let ook op de termijn die gehanteerd wordt voor deze wijzigingen. Je moet je verzekering wel voor vertrek hebben omgezet.