4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

ANVR Garanties

Via allinclusivekoning.nl vergelijk je eenvoudig verschillende all-inclusive vakanties van diverse reisorganisaties. Onze partners zijn allemaal aangesloten bij de ANVR. De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen staat consumenten bij op het moment dat er iets misgaat voorafgaand of tijdens de reis. Op deze pagina lees je alles over de voordelen en voorwaarden van deze organisatie.

Tip: zorg altijd dat je een goede annuleringsverzekering hebt afgesloten voor je boeking.

Wat is het ANVR garantiefonds?

De ANVR reisgaranties bieden consumenten bescherming bij het boeken van een vakantie. Alle ANVR-leden, ofwel reisorganisatoren, zijn verplicht om deze reisgaranties te accepteren. De garantieregeling bestaat uit de volgende punten:

  1. Garantie voor het terugbetalen van geld: als een reisorganisator failliet gaat, hebben consumenten het recht om hun geld terug te vragen.
  2. Garantie voor het terugbetalen van kosten: als een reisorganisator failliet gaat, zijn consumenten gedekt tegen extra kosten die zij hebben gemaakt in verband met de reis, zoals hotelkosten, vervoerskosten enz.
  3. Garantie voor vooruitbetaalde diensten: als een reisorganisator failliet gaat, hebben consumenten het recht om te vragen om een vergoeding voor de door hen vooruitbetaalde diensten die niet geleverd kunnen worden.
  4. Garantie voor annuleringen: als een reisorganisator annuleert, hebben consumenten het recht om een vergoeding te vragen voor de kosten die zij hebben gemaakt in verband met de reis.
  5. Garantie voor compensatie: als een reisorganisator een zeer slechte kwaliteit van dienstverlening levert, hebben consumenten het recht om een vergoeding te vragen voor de kosten die zij hebben gemaakt in verband met de reis.
  6. Garantie voor problemen bij het terugbetalen: als een reisorganisator moeite heeft met het terugbetalen van geld, hebben consumenten het recht om een vergoeding te vragen voor de kosten die zij hebben gemaakt in verband met de reis.
  7. Garantie voor het verzekeren van reizen: als een reisorganisator failliet gaat, hebben consumenten het recht om hun reis te verzekeren tegen verlies of schade.

De ANVR reisgaranties zorgen ervoor dat consumenten beschermd zijn bij het boeken van een vakantie. Alle ANVR-leden, ofwel reisorganisatoren, zijn verplicht om deze reisgaranties te accepteren.

Disclaimer: Lees hier meer over het ANVR garantiefonds.


Wat valt onder ANVR garantie?

ANVR garantie is een garantie die door de Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) wordt aangeboden aan klanten. Deze garantie beschermt klanten die zaken doen met ANVR-leden tegen schade die wordt veroorzaakt door de reisorganisatie. De garantie omvat financiële bescherming voor klanten in het geval de reisorganisatie failliet gaat, alsook bescherming tegen oneerlijke praktijken zoals het niet nakomen van contractuele verplichtingen. Daarnaast biedt de ANVR garantie ook een aantal andere voordelen, zoals de vergoeding van kosten voor het annuleren of veranderen van reizen, een doorlopende reisverzekering en een medische dienstengarantie.

Is mijn reisorganisatie aangesloten bij de ANVR?

Via de website van de ANVR kun je eenvoudig bekijken welke reisbureau’s en/of touroperators zijn aangesloten bij dit label. Praktisch alle grote en bekijken bedrijven beschikken over een lidmaatschap. Ook steeds meer kleinere bedrijven en gespecialiseerde (niche) organisaties hebben een aanvraag gedaan.

Wat zijn ANVR voorwaarden?

ANVR is de afkorting voor de Algemene Nederlandse Vervoersvoorwaarden, de algemene voorwaarden voor vervoerders in Nederland. De ANVR voorwaarden zijn opgesteld door de ANVR zelf en zijn bedoeld om de rechten en plichten te regelen tussen de vervoerder en de reiziger. De ANVR voorwaarden bevatten onder andere informatie over het annuleren of wijzigen van een boeking, het vergoeden van schade, de bepalingen m.b.t. de kosten bij het veranderen van een boeking, de vergoeding bij vertraging van een vervoerder, de verplichtingen m.b.t. het vervoer van gevaarlijke stoffen, informatie over het meenemen van bagage, etc.