4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

SGR Garanties

Via allinclusivekoning.nl kun je eenvoudig vakantie zoeken, vergelijken en reisinspiratie opdoen. Het boeken van een reis doe je via een van onze partners (reisbureau’s & toeroperators). Deze partners zijn aangesloten bij de SGR. Op deze pagina lees je meer informatie over wat deze reis-garanties precies inhouden en waarom wij dit zo’n belangrijk keurmerk vinden.

Tip: sluit ook altijd een goede reisverzekering af voor vertrek.

Wat is de SGR?

SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) is een non-profit organisatie die is opgericht om reizigers te beschermen tegen financiële verliezen als een reisorganisatie failliet gaat. SGR biedt reisbijstand aan reizigers die geconfronteerd worden met het faillissement van een reisorganisatie. SGR biedt dekking voor vliegtickets, hotelkosten, kosten voor verblijf op locatie en andere reiskosten. SGR biedt ook financiële vergoedingen aan reizigers die gedupeerd zijn door het faillissement van een reisorganisatie. Deze vergoedingen kunnen worden gebruikt om kosten te compenseren die zijn gemaakt voor de geboekte reis. SGR is een stichting die wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid. De financiële middelen die ze ontvangen worden gebruikt om dekking te bieden voor de reisvergoedingen.

Disclaimer: Lees hier meer over SGR garanties

Is mijn reisorganisatie aangesloten bij de SGR?

Je kunt eenvoudig via sgr.nl bekijken welke reisorganisaties zijn aangesloten bij deze stichting. Doorgaans vermelden travelsites en/of boekingsites hun lidmaatschap ook door het plaatsen van het SGR logo.

Kan elke reisonderneming lid worden?

In principe kan elke touroperator een lidmaatschapsaanvraag doen. De commissie bekijkt de aanvraag en beoordeeld deze volgens een standaard lijst met criteria. Afhankelijk van het type reisbedrijf en de grootte / omvang wordt een fee gevraagd als bijdrage voor het lidmaatschap. Per boeking draagt het bedrijf een vast bedrag af per reisdeelnemer / reisgenoot.

Wat valt onder SGR garantie?

SGR garantie staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Hieronder vallen gegarandeerde reisgelden, zoals het volledige reisbedrag, bij een faillissement van een reisorganisatie. Ook de kosten van een verblijf dat al geboekt en betaald is, maar dat niet doorgegaan is als gevolg van een faillissement, vallen onder de SGR garantie.

Wat gebeurt er als ik een reis zonder SGR dekking heb?

Als alles goed gaat met je vakantie zul je niks merken van het ontbreken van deze dekking. Wanneer een reisorganisatie failliet gaat voorafgaand aan de reis, of als er zich tijdens de reis problemen voordoen, zul je merken dat je garanties zeer beperkt (lees nihil) zijn. Kies voor zekerheid en boek uitsluitend bij betrouwbare reisbureau’s.