4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-schotland
Bekijk de adembenemende Schotse Hooglanden
Bekijk de vele honderden kastelen
Bezoek prachtige steden als Edinburgh, Glasgow en Dundee

All inclusive vakantie Schotland

Wie aan Schotland denkt, denkt ongetwijfeld aan doedelzakken, Whisky en het monster van Loch Ness. Deze clichés passen inderdaad bij Schotland, maar het land heeft nog zoveel meer te bieden. Veel mensen bezoeken het land vanwege de natuur. Een bekend natuurgebied is de Schotse Hooglanden. Dit is een groot stuk ongerepte natuur met hoge bergen en eeuwenoude bossen. Wist je dat Schotland meer dan 3.000 verschillende kasten heeft? Je kunt hier ook prachtige wandelingen maken zoals de hike over de West Highland Way en de beroemde Harry Potter Wandeling. Een andere reden om het land te bezoeken zijn de ontzettend aardige mensen. Schotten staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Ze helpen jou als toerist dan ook graag op weg.

  • Schotland staat bekend om zijn ongerepte natuur. Het meest bekende natuurgebied is De Schotse Hooglanden met zijn vele meren (Lochs)
  • Proef echte Schotse whisky en geniet van de gastvrije mensen
  • Bezoek een van de vele populaire Schotse steden zoals Edinburgh, Glasgow of Stirling
LandSchotland
Populaire all-in bestemmingenSchotse Hooglanden, Glasgow, Edinburgh
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)1,5 uur
Prijsniveau all-in resorts€€
BetaalmiddelBritse Pond (GBP)
TaalEngels en Schots
Tijdsverschil1 uur vroeger
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt18 juni 2024

Het weer in Schotland

Wat is er allemaal te doen en te zien in schotland?

Natuur

De Schotse natuur is erg ruig en de natuurgebieden zijn immens groot. Door de uitgestrekte vlaktes kun je heel veer kijken. Hierdoor voel je je als mens erg nietig. Ook zijn er veel grote meren, waarvan Loch Ness het bekendste is. Dit komt natuurlijk door de aanwezigheid van het Monster van Loch Ness. Het werkelijke bestaan van Nessie is nooit bewezen, maar toch trekt deze prachtige mythe jaarlijks veel bezoekers. Naast meren, zijn er ook veel bergen te vinden in Schotland. De hoogste berg is Ben Nevis en dit is tevens het hoogste punt van het Verenigd Koninkrijk. Jaarlijks proberen gemiddeld 100.000 mensen de berg te beklimmen. Een groot deel van deze bergwandelaars is onervaren en gebruikt de Pony Track om boven te komen. Op de besneeuwde top vind je de ruïne van een weerstation. Schotland is erg dun bevolkt en daarom zijn er heel veel magische natuurgebieden. Het weer is niet altijd optimaal, maar dat moet je ervoor over hebben. Het Schotse landschap is ook regelmatig gebruikt als filmdecor, o.a. voor films als Harry Potter en James Bond. Voor velen is het een heerlijke bestemming voor een georganiseerde autovakantie.

Zie ook ons all-inclusive reisaanbod in Roemenië en Portugal.

Cultuur

In Nederland kunnen wij ons niet voorstellen dat mannen in een rok rondlopen, maar in Schotland was dit de normaalste zaak van de wereld. Tegenwoordig zie je de zogenaamde ‘kilt’ alleen nog terug bij Schotse evenementen, maar ook doedelzakspelers dragen ze nog. De Highland Games is zo een evenement waar de traditionele kilt nog wordt gedragen. Op dit jaarlijkse evenement worden de clanspelen gehouden. Dit is een wedstrijd met zware atletische onderdelen waar alleen stoere kerels – met rokken – aan meedoen. Nog meer culturele attracties tref je in Glasgow, Aberdeen en de hoofdstad Edinburgh. Deze steden beschikken allemaal over een historisch centrum en zijn zeker een bezoekje waard. Probeer dan ook de Schotse delicatesse ‘Haggis’. Dit is een vleesgerecht gemaakt van vermalen schapen-long, lever, hart en een aantal kruiden. Als het water je nu niet in de mond loopt. Tot slot kun je je ook nog vergrijpen aan de Scottish Whisky. Dit traditionele drankje is zonder twijfel het bekendste product van Schotland.

Bezienswaardigheden

Het is een aanrader om één van de grote steden te bezoeken wanneer je in de buurt bent. Hier vind je namelijk talloze historische gebouwen en je kunt je prima vermaken in het centrum van de stad. Voor de kampeerliefhebber is de natuur echter het aantrekkelijkst en gelukkig is dat in overvloed aanwezig. Je kunt een rondrit maken langs de kust of een bezoekje brengen aan één van de imposante natuurparken. Wil jij de natuur op een hele andere manier bekijken? Dat kan met The Jacobite. Dit is een rondreis met een trein die je langs de betoverende plekjes van Schotland lijdt. The Jacobite Train is ook bekend uit de films van Harry Potter. De rondreizen zijn alleen beschikbaar in de zomermaanden.