4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All-Inclusive Autovakantie

Een all-inclusive autovakantie heeft veel voordelen. Je kunt op je eigen tempo naar jouw accommodatie reizen. Met jouw eigen auto kan je zoveel bagage meenemen als je zelf wil. En je hebt geen stress van het halen van het vliegtuig, het parkeren bij het vliegveld, het inchecken, enzovoort. De luxe van een all-inclusive resort is dus echt niet alleen bereikbaar met het vliegtuig. Populaire bestemmingen met de auto zijn onder andere Zuid-Frankrijk, het Comomeer, de Spaanse Costa Brava of het Zwarte Woud in Duitsland. Je kunt vaak veel besparen door deze resorts te bezoeken met eigen vervoer. Op deze pagina vind je veel praktische informatie over autovakanties met een all-inclusive arrangement door heel Europa.

 • Een all-inclusive autovakantie is een volledig-verzorgde reis waar je met eigen vervoer naartoe reist
 • Populaire bestemmingen zijn Côte d’Azur, Costa Barcelona, Costa Brava en Costa Blanka
 • Ook in Duitsland en Kroatië vind je diverse luxe hotels met een volpension of all-in arrangement (ook zonder kinderen)
 • Let op: een vakantie met eigen auto geldt niet altijd als pakketreis. Een pakketreis dient namelijk uit minimaal 2 onderdelen te bestaan (bijv. vlucht en hotel). Soms kan het nodig zijn om een excursie bij te boeken zodat de reis toch als een pakketreis kan worden uitgevoerd

Hoe werkt een autovakantie met all-inclusive arrangement?

Veel mensen houden van een all-inclusive resort. Je kunt dan onbeperkt genieten van eten, drinken, snacks, ontbijt, lunch en diner. Deze reizen worden vaak aangeboden in combinatie met een vlucht. Bij veel bestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Turkije of Griekenland kan dat eigenlijk ook niet anders. Deze plekken zijn alleen te bereiken met het vliegtuig. Maar veel andere plekken in Europa zoals Côte d’Azur, Costa Barcelona, Costa del Sol en Costa Dorada zijn uitstekend te bereiken met de auto. Je kunt dan op je eigen tempo hier naartoe reizen en je kunt zoveel bagage meenemen als je wil. Je hebt een ruime keuze uit hotels, waaronder ook ultra-all-inclusive deals. Bijkomend voordeel is dat je ter plekke geen auto meer hoeft te huren. Je kunt het land verder met jouw eigen auto verkennen!

 1. Kies jouw touroperator (bijv. Tui, Vakantiediscounter of Sunweb) en kies voor All-inclusive.
 2. Kies nu bij type vervoer: “eigen vervoer”.
 3. Je krijgt nu alleen de all-inclusive deals te zien op basis van eigen vervoer.
 4. Kies een bestemming zoals Spanje, Frankrijk, Duitsland of Kroatië. Let op: soms zitten hier nog steeds bestemmingen bij op eilanden, deze moet je dus vermijden.
 5. Kies het hotel van jouw voorkeur. Bekijk goed hoe het zit met de bereikbaarheid en de reistijd. Kijk ook of je jouw auto hier kunt parkeren.
 6. Boek nu het hotel! Je krijgt een bevestiging het adres, inchecktijd, enzovoort.

De voordelen van een autovakantie

Een vakantie met de auto heeft voor veel mensen veel voordelen. Misschien vindt je het überhaupt niet fijn om te vliegen. Dan is het prettig dat je gewoon met jouw eigen auto naar je favoriete vakantieland kunt reizen. Maar ook wanneer je soms wel vliegt kan de auto een uitstekend alternatief zijn. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen van een vakantie met de auto:

 1. Je kunt reizen op jouw eigen tempo en kunt zelf je vertrektijd bepalen. Je hebt dus geen vliegtuig dat je moet halen en je hoeft niet uren van tevoren al op de airport aanwezig te zijn.
 2. Je hoeft geen auto meer te huren want je bent immers al met jouw eigen auto. Je kunt dus in jouw eigen vertrouwde auto de omgeving verkennen.
 3. Je kunt zoveel bagage meenemen als je wilt. Je zit niet vast aan de maximale 23 kilogram die veel vliegmaatschappijen hanteren.
 4. Een vakantie met de auto zorgt voor minder CO-2 uitstoot dan wanneer je met het vliegtuig gaat.
 5. Je vakantie begint direct bij vertrek! Een lekker muziekje aan, lekkere snacks voor onderweg, en de vakantie kan beginnen! Bovendien zie je onderweg van alles. Voor veel mensen is de autoreis ook onderdeel van de hele vakantiebeleving.

Veelgestelde vragen over een all-inclusive vakantie met de auto

Wat is een all-inclusive autovakantie?

Een all-inclusive autovakantie betekent een vakantie in een resort waar je met eigen vervoer naartoe reist. De resorts bieden een volledig verzorgd arrangement inclusief onbeperkt ontbijt, lunch, diner, snacks en drankjes. Soms zijn ook bepaalde activiteiten of wellness inclusief.

Valt een autovakantie wel onder een pakketreis?

Een pakketreis dient uit minimaal 2 onderdelen te bestaan. Bijvoorbeeld vlucht, transfer, hotel. Bij een autovakantie heb je geen vlucht en transfer. Wel kan je soms excursies of activiteiten bijboeken bij de touroperator om op die manier toch een pakketreis te boeken.

Waarom is een vakantie met de auto prettig?

Je kunt reizen op jouw eigen tempo. Je zit niet vast aan een inchecktijd op de luchthaven. Daarnaast begint de vakantie direct al als je de straat uitrijdt. Onderweg zie je van alles en maak je de leukste dingen mee. Andere voordelen zijn dat je geen auto hoeft te huren op locatie en dat je zoveel bagage mee kunt nemen als je zelf wil.

Zijn de luxe-all-inclusive resorts aan het strand wel te bereiken met auto?

Ja, veel bestemmingen zoals Zuid-Frankrijk (Côte d’Azur) en Spanje (Costa Barcelona, Costa Brava en Costa Dorada), Kroatië of bijvoorbeeld het Comomeer en Gardameer in Italië zijn uitstekend te bereiken met eigen auto.