4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-duitsland
Meer dan 40 verschillende UNESCO vermeldingen
Zwarte woud, Jasmund en vele andere natuurparken
Geniet van steden als Berlijn, Keulen en Hamburg

All inclusive vakantie Duitsland

De Bondsrepubliek Duitsland wordt steeds populairder onder de Nederlandse reizigers. Bier en braadworst is namelijk niet het enige wat onze oosterburen te bieden hebben. Het land heeft een rijke historie, een boeiend landschap en er zijn talloze festiviteiten te beleven. In Duitsland vind je bijvoorbeeld vele prachtige heuvels, bossen en watervalletjes. Het is dan ook een perfecte bestemming voor mensen die houden van wandelen, fietsen of nog meer uitdagende activiteiten zoals kajakken of klimmen. Naast de vele mooie natuur heb je in Duitsland ook heel veel beroemde steden. Berlijn, Hamburg, Keulen en München zijn maar zo een aantal belangrijke voorbeelden. Daarnaast kent Duitsland ook erg leuke badplaatsen zoals Lübeck, Usedom en Sylt. In Duitsland zijn er verschillende all-inclusive resorts zoals Wunderland Kalkar, Fair Resort en Am Park Stadtkyll waar je onbeperkt kunt genieten van eten, drinken en activiteiten.

  • Duitslans is een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor ons Nederlanders
  • Je geniet hier van een mix van mooie steden, natuurparken en culinaire tradities
  • De all-inclusive liefhebber kan terecht bij o.a. het beroemde Wunderland Kalkar of het Fair Resort in Jenna.
LandDuitsland
Populaire all-in bestemmingenWunderland Kalkar, Hotel Dorf Wangerland, Familotel Bavaria
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)1,5 tot 3 uur
Prijsniveau all-in resorts€€
BetaalmiddelEuro (EUR)
TaalDuits
TijdsverschilGeen
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt2 maart 2024

Het weer in Duitsland

Wat is er allemaal te zien en te doen in Duitsland?

Natuur

Het Duitse landschap is erg divers en vaak nog ongerept. In Duitsland vind je ook erg veel natuurparken. Deze reservaten staan onder toezicht van een organisatie, zodat jij kunt blijven genieten van deze unieke locaties. In het noorden van Duitsland vind je heidelandschappen en grote vlaktes. ’s Zomers kun je hier heerlijk wandelen en ’s winters is dit het paradijs om te langlaufen (zie ook: Top 8 wintersportgebieden in Duitsland). In het noorden grenst Duitsland tevens aan de Oostzee. Hier kun je lekker uitwaaien, maar het is niet de ideale vakantiebestemming om van de zon te genieten. Hoe zuidelijker je Duitsland intrekt, des te bergachtiger het landschap wordt. Enkele populaire natuurgebieden zijn; de Moezel, de Eifel, het Zwarte Woud en het Sauerland. De natuur in deze regio is ongerept in de vorm van donkere bossen, gebergtes en meren. Deze gebieden zijn ideaal om te sporten, te fietsen of te wandelen. In deze regio zijn veel campings te vinden waar je optimaal van de natuur kunt genieten. Tip: zie ook onze blog met de leukste all-in hotels langs de Moezel.

Cultuur

Duitsland is veel meer dan alleen bier, bratwurst en sauerkraut. Wie aan Duitsland denkt, denkt vrijwel gelijk aan Wereldoorlogen. In de moderne hoofdstad Berlijn kun je nog veel terugzien van het zwarte hoofdstuk uit de Duitse geschiedenis, zoals bijvoorbeeld de Berlijnse muur. Naast Berlijn zijn er nog veel meer steden met een rijke geschiedenis, bijvoorbeeld de oudste stad Trier in het Zuiden van Duitsland. Deze authentieke stad ligt midden in een natuurgebied en is daarom erg populair onder kampeerders. Een paar honderd kilometer naar het oosten van Duitsland vind je de regio Beieren, met als hoofdstad München. Deze regio staat bekend om lederhosen en het Oktoberfest. Dit traditionele Duitse feest trekt jaarlijks miljoenen bezoekers, net zoals de gigantische kerstmarkten die vanaf november zijn geopend.

Op deze website vind je nog veel meer informatie over Duitsland! Bekijk onze handige blogs met tips voor vliegen vanaf Duitsland en de beste Duitse reisorganisaties. Bekijk ook deze handige tips voor Denemarken en Cyprus.

Bezienswaardigheden

Naast het Oktoberfest en de kerstmarkten is er nog veel meer te zien bij onze oosterburen, zoals bijvoorbeeld één van de imposante pretparken. De bekendste zijn Movie Park Germany en het EuroPark. Deze parken zijn gigantisch en niet te vergelijken met de pretparken in Nederland. Uitstekend geschikt voor families met kinderen. Toe aan een grotere uitdaging? Dan is een bezoekje aan de Nürnburgring-Nordschleife zeker de moeite waard. Dit is één van de moeilijkste en populairste racecircuits van de wereld én je mag hem met je eigen auto betreden. Op deze manier stap je voor ruim twintig kilometer in de schoenen van Michael Schumacher. Krijg je geen genoeg van auto’s? Breng dan ook een bezoekje aan Autostadt. Hier zie je alles over de Duitse automerken BMW, Volkswagen, Mercedes, Porsche en Audi.