4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De mooiste all-inclusive hotels aan de Moezel

De Moezel is een rivier die door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland stroomt en bekend staat om zijn prachtige landschappen en pittoreske stadjes. De Moezelregio in Duitsland strekt zich uit over ongeveer 200 kilometer en loopt van Trier tot Koblenz. Nederlandse toeristen zijn gek op de Moezel. Het is dichtbij, het is goedkoop en het is er (vooral in de zomer) ontzettend gezellig. Bovendien kan je hier heerlijk wandelen, fietsen, wijngaarden en kastelen bezoeken en heerlijke boottochtjes maken. De laatste jaren is het aanbod met all-inclusive hotels aan de Moezel sterk toegenomen. Dit zijn luxe en gastvrije hotels inclusief uitgebreid ontbijtbuffet, lunch, diner, koffie, thee, drankjes en entertainment. In dit blog vind je meer informatie over de leukste all-in hotels die je in 2024 kunt boeken!

In het kort

  • De Moezel is een van de meest populaire vakantiegebieden in Duitsland
  • Aan de rivier de Moezel vind je tal van leuke stadjes en dorpen
  • Vakantiegangers houden hier van fietsen, wandelen en het bezoeken van kastelen, wijngaarden en oude ruïnes
  • Aan de Moezel zijn er recent diverse all-inclusive hotels geopend waar je voordelig en comfortabel kunt verblijven vanaf €80,00 per nacht

Overzicht met all-inclusive hotels aan de Moezel

Aan de Moezel is er genoeg te doen. Je kunt hier fietsen, wandelen, kanotochten maken, leuke stadjes bezoeken, kastelen bekijken en nog veel meer. Maar je kunt jouw vakantie aan de Moezel nog een stukje aangenamer maken met een all-inclusive hotel. Hier zijn alle maaltijden en drankjes inbegrepen. Bovendien bieden deze hotels ook in de avond gratis entertainment aan zoals live muziek of een quiz night. Regelmatig worden er ook gratis of extra voordelige wijnproverijen aangeboden. Hieronder vind je onze volledige top-3 all-in Moezel-hotels.

1. Eurostrand Resort Moseltal in Leiwen

Heerlijke rustige ligging
Ideaal voor wijnliefhebbers
Met wellnesscentrum

Het Eurostrand Resort Moseltal is een vakantieoord gelegen in Leiwen, een klein dorp in de regio Rijnland-Palts in Duitsland. Het resort ligt aan de rivier de Moezel, een gebied dat bekend staat om zijn pittoreske landschappen, wijngaarden en historische kastelen. Je verblijft hier op basis van all-inclusive. Op het park zijn 2 restaurants. Ook is er een bar waar je gezellig een drankje kunt komen doen. Het resort organiseert diverse activiteiten voor haar gasten, zoals wijnproeverijen, wandel- en fietstochten door de prachtige Moezelvallei, en excursies naar nabijgelegen historische steden zoals Trier en Bernkastel-Kues. Het hotel beschikt over diverse faciliteiten zoals een zwembad, sauna, spa, fitnessruimte, bowlingbanen en tennisbanen


2. Moselhaus Brauer in Treis-Karden

Kleinschalig en gastvrij
Elk seizoen een nieuw 3-gangen diner
Inclusief drankjes aan de bar

Moselhaus Brauer is een klein hotel met 30 kamers in Treis-Karden. In het hotel geniet je elke dag van een heerlijk ontbijt, lunch en diner. De heer Swier en gastheer Martin zullen er alles aan doen om het jou als gast naar de zin te maken. Na het eten kun je aan de bar nog even nagenieten van een drankje. Als de zon schijnt kan je terecht op het terras van Villa Cornely. Vanaf dit terras heb je een werkelijk prachtig uitzicht over de Moezel en de omliggende wijngaarden. Vanaf het hotel kan je diverse dagtours doen naar bijvoorbeeld Koblenz of Cochem


3. Hotel Briedeler Haus in Briedel

In het prachtige Briedel
Met avondentertainment!
Met live muziek en wijnproeverijen

Hotel Briedeler Haus is een heerlijk kleinschalig hotel in het pittoreske Briedel, direct aan de Moezel. Vanaf jouw hotelkamer heb je een geweldig mooi uitzicht over de wijngaarden. De kamers zijn luxe uitgerust met een fijne boxspring, koelkast, royale badkamer en TV met Nederlandse zenders. Het hotel is de perfecte uitvalbasis voor de mooiste wandeltochten en fietsroutes. Ook kan je in de buurt mooie kanotochten maken over de Moezel. In de avond hoef je je niet te vervelen. Bij hotel Briedeler Haus zijn namelijk ook allerlei leuke activiteiten en entertainment avonden inbegrepen bij het all-in arrangement!


Top-7 mooiste plaatsjes aan de Moezel

De Moezelstreek is een prachtige wijnregio in het westen van Duitsland, waar de rivier de Moezel doorheen stroomt. Het gebied staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, historische stadjes en uitstekende wijnen. Hieronder volgt een kort overzicht van de 7 leukste steden en dorpen aan de Moezel.

  1. Trier: Trier is de oudste stad van Duitsland, gelegen aan de oevers van de Moezel. Belangrijke bezienswaardigheden zijn onder andere de Porta Nigra, een Romeinse stadspoort, en de Dom van Trier, een prachtige kathedraal met een mix van romaanse en gotische architectuur.
  2. Koblenz: Deze stad ligt op het punt waar de rivieren de Rijn en de Moezel samenkomen. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Deutsches Eck, een monument ter ere van de Duitse eenheid, met daarbij een indrukwekkend standbeeld van keizer Wilhelm I. Bezoek ook de vesting Ehrenbreitstein, gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht over de stad.
  3. Cochem: Dit pittoreske stadje is vooral bekend om zijn imposante Reichsburg, een middeleeuws kasteel dat hoog boven de stad uittorent. In Cochem vind je ook vakwerkhuizen en gezellige straatjes waar je kunt wandelen en lokale specialiteiten kunt proeven.
  4. Beilstein: Beilstein is een schilderachtig dorpje dat ook wel het “Dornröschen der Moezel” (Doornroosje van de Moezel) wordt genoemd. Het dorp staat vol met goed bewaarde vakwerkhuizen en smalle straatjes. De belangrijkste bezienswaardigheid is Burg Metternich, een kasteelruïne die je kunt bezoeken voor een prachtig uitzicht over de Moezelvallei.
  5. Traben-Trarbach: Deze charmante stad is vooral bekend om zijn jugendstilarchitectuur en de historische brug die de twee stadsdelen Traben en Trarbach met elkaar verbindt. De stad heeft een rijke geschiedenis in de wijnbouw en biedt diverse wijnproeverijen en -festivals gedurende het jaar.
  6. Brodenbach: Dit kleine dorp ligt aan de oostelijke oever van de Moezel en is omgeven door wijngaarden en beboste heuvels. Het is een ideale uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten in de omgeving. Bezoek ook de Ehrenburg, een middeleeuwse burcht die op een heuvel boven het dorp ligt.
  7. Bernkastel-Kues: Deze historische stad bestaat uit twee delen, Bernkastel en Kues, die met elkaar verbonden zijn door een brug. Het stadscentrum van Bernkastel staat vol met kleurrijke vakwerkhuizen, waarvan het Spitzhäuschen het meest opvallende voorbeeld is. Andere bezienswaardigheden zijn het middeleeuwse marktplein en de

Wat is er nog meer te zien en te doen aan de Moezel?

Ga jij binnenkort op vakantie naar de Moezel? Dan zijn er behalve de prachtige stadjes en dorpjes die we hierboven genoemd hebben nog veel meer leuke dingen om te zien en te doen. Hieronder vind je de 10 leukste bezienswaardigheden langs de Moezel

  1. Eltz Burg in Wierschem: Burg Eltz is een indrukwekkend middeleeuws kasteel gelegen in de heuvels boven de Moezelvallei in Wierschem. Het kasteel is sinds de 12e eeuw in handen van dezelfde familie en staat bekend om zijn unieke architectuur en goed bewaarde interieurs. Een bezoek aan Burg Eltz biedt een fascinerende kijk op het leven in de middeleeuwen en de geschiedenis van de regio.
  2. Bernkastel-Kues: Bernkastel-Kues is een schilderachtig stadje aan de Moezel, bekend om zijn vakwerkhuizen, historische marktplein en wijncultuur. Bezoekers kunnen genieten van wijnproeverijen, boottochten op de rivier, wandelingen door de geplaveide straten en het verkennen van lokale bezienswaardigheden zoals het geboortehuis van de beroemde filosoof Nikolaus von Kues.
  3. Geierlay hangbrug: De Geierlay hangbrug, gelegen tussen de dorpen Mörsdorf en Sosberg, is een van de langste voetgangershangbruggen in Duitsland. De brug is 360 meter lang en hangt ongeveer 100 meter boven de vallei. Het biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende landschap en is een populaire attractie voor wandelaars en natuurliefhebbers.
  4. Het Moezel-Fietspad (Mosel-Radweg): Dit is een populair en goed onderhouden fietspad dat zich uitstrekt over meer dan 240 kilometer langs de Moezel, van Trier tot Koblenz. Het pad biedt fietsers een prachtig uitzicht op de rivier, wijngaarden en schilderachtige dorpjes. Onderweg zijn er tal van mogelijkheden om te stoppen voor wijnproeverijen, picknicken of het bezoeken van oude gebouwen en kastelen.
  5. Het Roscheider Hof in Konz: Dit openluchtmuseum ligt in Konz, net buiten Trier, en is gewijd aan het landelijke leven in de Moezelvallei. Het museum beslaat 40 hectare en bevat een verzameling van historische gebouwen, zoals boerderijen, scholen en molens, die de bezoekers een kijkje geven in het verleden van de regio.
  6. Wijngaarden van de Moezel: iets waar de Moezelstreek echt om bekend staat is de wijn. Langs de Moezel vind je dan ook tal van wijngaarden. Hier wordt de beroemde Riesling wijn gemaakt. Er zijn diverse wijnroutes die je kunt wandelen (soms ook onder leiding van een gids). Een leuke en interactieve manier om meer over het wijngebied te weten te komen
  7. Moezel-cruises: Een cruise op de Moezel is een ontspannende en schilderachtige manier om de vallei te verkennen. Er zijn verschillende rederijen die cruises aanbieden, variërend van korte dagtochten tot meerdaagse excursies. Onderweg kunnen passagiers genieten van het prachtige landschap, historische kastelen en schilderachtige omgeving. Er zijn ook boten met live-muziek en veel entertainment. Deze varen in de avonden langs populaire plekken als Trier en Cochem.
  8. De Zeller Hamm: De Zeller Hamm is een prachtige lus in de Moezel, gelegen nabij het stadje Zell. Het gebied staat bekend om zijn wijngaarden, die zich uitstrekken over de steile hellingen langs de rivier. Bezoekers kunnen genieten van wandelingen door de wijngaarden, wijnproeverijen en boottochten om de prachtige bocht in de rivier te bewonderen.
  9. Wijnmuseum in Bernkastel-Kues: Het wijnmuseum van Bernkastel-Kues is gewijd aan de rijke wijncultuur van de Moezelvallei. Bezoekers kunnen er meer te weten komen over de geschiedenis van de wijnproductie in de regio, de verschillende druivensoorten en de wijnbereiding. Het museum biedt ook wijnproeverijen aan waar gasten lokale wijnen kunnen proeven en kopen.
  10. Het kasteel van Stolzenfels: Kasteel Stolzenfels, gelegen aan de oevers van de Rijn nabij Koblenz, is een prachtig 19e-eeuws kasteel dat oorspronkelijk werd gebouwd als een middeleeuwse vesting. Het kasteel werd zorgvuldig gerestaureerd in de 19e eeuw en is nu een belangrijk voorbeeld van de Rijnlandse romantiek. Bezoekers kunnen het kasteel en de omliggende tuinen verkennen en genieten van een prachtig uitzicht over de Rijn en de Moezelvallei.

Plaats een reactie