4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All inclusive hotel met Entertainment

Bij een all-inclusive vakantie geniet je niet alleen van onbeperkt eten en drinken. Ook het entertainment is inbegrepen in de prijs! Als gast krijg je elke avond iets leuks voorgeschoteld. In de luxe 4- en 5-sterren resorts geniet je van een gevarieerd entertainmentprogramma met onder andere (dans)shows, Caribische thema-avonden, circus, goochelaars, vuurshows en livemuziek. Je geniet elke avond van iets nieuws. Bovendien maak je op een heel toffe manier kennis met de lokale cultuur met bijvoorbeeld typische lokale dans en zang. Lekker dansen, lachen en laat je verwonderen: voor iedereen is er wel iets leuks te doen. En het allermooiste is: je kunt gewoon aanschuiven in het theater van het hotel. Je hoeft de deur dus niet uit! Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de entertainment in all-inclusive hotels.

  • Bij de luxe 4- en 5-sterren all-inclusive resorts is vrijwel altijd een uitgebreid entertainmentprogramma inbegrepen
  • Dit is een wisselend programma met onder andere live shows, concerten, dans, thema-avonden en feesten
  • Als gast van het hotel heb je standaard gratis toegang tot alle entertainment
  • Meestal vinden de shows plaats in het eigen theater van het hotel. Bij wat kleinere hotels is dit vaak op de binnenplaats bij het zwembad. Als je geluk hebt kan je het hele entertainmentprogramma vanaf het balkon vanaf jouw kamer volgen
  • De mooiste all-inclusive hotels met uitgebreide entertainment vind je in Turkije, Egypte, Griekenland en Spanje

Welke entertainmentprogramma’s zijn er allemaal?

Een belangrijk onderdeel van het arrangement van een all-inclusive hotels is het avondentertainment. Bij de grote hotels is er in het hoogseizoen elke avond wel iets te zien en te beleven. Het programma vind je vaak op flyers in het hotel, bij de receptie, maar ook op de sociale kanalen van het hotel.

Live Muziek

Een van de leukste vormen van entertainment in all-inclusive hotels is live muziek. Niets is gezelliger dan samen met je gezin of andere gasten te luisteren naar een band of een zanger(es) die de mooiste nummers ten gehore brengt. Dikwijls kiezen resorts voor lokale zangers en zangeressen. Zo maak je in Turkije bijvoorbeeld kennis met typische Turkse zang en muziek. Daarnaast is er ook vaak een avond met echte meezingers uit de jaren 80, 90 en 2000. Als je zin hebt om mee te zingen of te dansen, dan kan dat natuurlijk ook. Soms worden er ook leuke karaoke avonden georganiseerd. Live muziek zorgt vaak voor een ontspannen en vrolijke sfeer in het hotel en is een leuke afsluiter van de dag.

Dansvoorstellingen

Een andere vorm van entertainment die je kunt bewonderen in all-inclusive hotels zijn dansvoorstellingen. Laat je betoveren door de kleurrijke kostuums, de sierlijke bewegingen en de opzwepende muziek van verschillende culturen. In Turkse hotels heb je bijvoorbeeld typische regionale dansshows, zoals de hora, de zeybek, de teke, de kaşık havası en de horon. In Egypte heb je weer heel andere soorten dansen zoals de faraonische dans, de nubiërs dans en de tanoura dans. Deze dansen zijn vaak wat meer spiritueel of religieus van aard. In De Griekse hotels maak je kennis met heerlijke shows met o.a. de Sirtaki, Kalamatianos en Ikariotikos. In Spanje zijn er dansen die een mix zijn van verschillende invloeden, zoals de flamenco, de Sevillana en Bolero. Deze dans shows worden vaak vol passie uitgevoerd. De dansvoorstellingen zijn niet alleen ontzettend leuk om te zien, het geeft je ook in inkijkje in de lokale cultuur en gebruiken.

Theatervoorstellingen

Ook als je houdt van theater kom je aan je trekken! In de all-inclusive hotels vinden namelijk regelmatig heel vette theatervoorstellingen plaats. Dit zijn toffe shows in uiteenlopende genres zoals komedie, drama, musical en acrobatiek. Soms vind je typische lokale voorstellingen, maar dikwils zijn het ook meer bekende voorstellingen zoals The Lion King, Mamma Mia, Alladin, Pirates of the Caribbean en soortgelijke titels. De theater shows zijn heel wisselend in kwaliteit. Van professionele geproduceerde voorstellingen die alle resorts bij langs gaan tot meer kleinschalige voorstellingen met lokale acteurs en artiesten (die vaak net zo leuk zijn).

Circus en goochelaars

Bij veel hotels wordt ook met enige regelmaat een circusvoorstelling aangeboden. Je geniet van de mooiste magische shows en trucks die je soms bijna van je stoel doel vallen. Er is voor elk wat wils: van clowns tot acrobaten, van illusionisten tot mentalisten, van jongleurs tot vuurspuwers. Daarnaast zijn er ook regelmatig goochelshows. Dit zijn ontzettend leuke goochelaars met heel eenvoudige trucks die niet alleen heel magisch zijn, maar ook nog eens ontzettend grappig. Regelmatig worden er gasten op het podium geroepen om mee te doen aan een truck (natuurlijk 100% veilig).

Bingo

Als je van bingo houdt, dan kun je ook in all-inclusive hotels terecht. Je kunt vaak een avond per week genieten van een gezellige bingo-avond waar je leuke prijzen kunt winnen. Deelname is soms gratis, maar soms moet je entree betalen. De prijzen zijn vaak kleinigheidjes zoals iets lekkers, een cadeaubon of een leuke souvenir. Deze bingo-avonden worden georganiseerd en gepresenteerd door enthousiaste bingomasters die er een hele leuke avond van maken. Hoewel de prijsjes maar klein zijn geeft een bingo-avond toch altijd een leuke soort spanning!

Quiz

Tenslotte zijn er ook vaak quizzen waar je aan kunt deelnemen. Deze worden vaak in een zaaltje in het hotel georganiseerd. Vaak is het een soort pubquiz met allerlei vragen die jouw algemene kennis testen. Sommige vragen gaan ook over het land of de regio waar je verblijft. Denk aan vragen als: “hoe heet het amfitheater van Side?” of “wat is het grootste eiland van de Balearen?” Op die manier leer je ook nog eens iets over jouw vakantiebestemming. Drankjes en snacks zijn natuurlijk inbegrepen. Meestal kan je je opgeven als team van 4, maar soms kan je ook gewoon inlopen en een team vormen met andere (Nederlandse) gasten. Tip: we hebben ook een handige blog geschreven met uitleg wat wel/niet inbegrepen is bij een all-in arrangement.

Kidsclub: entertainment voor kinderen

Een Kids Club is een leuke en veilige plek voor kinderen om zich te vermaken en om nieuwe vriendjes te maken. Je kunt je kinderen eenvoudig inschrijven voor de kids club bij de receptie van het hotel of bij de kids-afdeling. Voor kinderen zijn hier tal van activiteiten waar ze aan kunnen deelnemen: denk aan knutselen, spelletjes spelen, zwemmen, sporten, koken, dansen, zingen, speurtochten maken, minidisco en nog veel meer. Vaak is er ook een (Nederlands) animatieteam die aanwezig die leuke dingen onderneemt. Sommige activiteiten vinden plaats in de kids club zelf, andere activiteiten vinden plaats buiten de kids club, bijvoorbeeld in de tuin, op het strand of bij het zwembad of aquapark De Kidsclub is meestal inbegrepen in de prijs van het all-in arrangement. Bekijk ook onze pagina met kindvriendelijke all-inclusive vakanties.


Wat wordt bedoeld met een entertainmentprogramma in een hotel?

Een entertainmentprogramma in een hotel is een verzameling van activiteiten en voorstellingen die het hotel aanbiedt om jouw verblijf leuker en gezelliger te maken. Het programma bestaat uit allerlei soorten entertainment zoals livemuziek, dansshows, quizzen, bingo, karaoke, sporttoernooien, workshops, thema-avonden en nog veel meer. Een entertainmentprogramma is meestal inbegrepen in de prijs van een all-inclusive hotel. Voor sommige events geldt een meerprijs. Het programma kan variëren per hotel, per seizoen en per doelgroep. Sommige resorts hanteren een programma gericht op gezinnen met kinderen, andere hotels passen het meer aan op volwassenen en jonge stellen. Tip: kijk voor het boeken alvast wat er bijvoorbeeld het vorige jaar allemaal werd aangeboden om een beeld te krijgen bij het programma.

Welke soorten entertainment zijn er?

Er zijn tal van verschillende soorten entertainment die worden aangeboden in all-inclusive resorts. De meest bekende entertainment vormen zijn live muziek en dans. Soms worden er ook theatervoorstellingen of kleine musicals gehouden. Voor spelletjesfanaten zijn er regelmatig ook bingoavonden en quizes. Bij luxe resorts zijn er ook soms ook thema-avonden die passen bij de bestemming. Denk aan een Caribische thema-avond op Curaçao of een compleet verzorgde Spaanse avond inclusief dans en Sangria op Tenerife.

Hebben alle hotels een avondprogramma met activiteiten en events?

Nee, niet alle hotels hebben standaard een avondprogramma met entertainment. Vooral de grotere all-in resorts met 4- of 5-sterren hebben zo’n programma. Zij willen een hoge standaard zetten en hebben dagelijks honderden gasten waardoor het ook uitkan om grote voorstellingen en shows te organiseren. Meestal hebben deze hotels ook een eigen klein theater of zaal waar de shows plaatsvinden.

Is het entertainment inbegrepen in de prijs?

Ja, in de meeste gevallen is het entertainment in een resort inbegrepen bij het all-inclusive arrangement. Je kunt dus in de avond kosteloos genieten van dans, muziek en shows. Je hoeft je meestal ook niet aan te melden, en je kunt gewoon binnenlopen en weer vertrekken wanneer je wil. Voor sommige specifieke activiteiten als bingo of een quiz is het wel noodzakelijk je even vooraf opgeven.

Wat is er allemaal te doen voor kinderen?

Ook voor de kinderen wordt er allerlei entertainment aangeboden. Het meest populair is de kids club. Hier kunnen kinderen bijvoorbeeld knutselen, spelletjes, zwemmen, sporten, koken, disco dansen, zingen en nog veel meer. Er is vaak een enthousiast animatieteam met mascotte dat de hele dag op een enthousiaste manier aan de slag gaat met de kids. Bij sommige hotels is er ook een teen-club waar tieners een eigen plek hebben om te chillen, muziek te luisteren, karaoke te zingen of te dansen. Soms zijn er ook natuur- en cultuurprogramma’s voor kinderen. Hier kunnen kids leren over flora, fauna, cultuur en geschiedenis van de vakantiebestemming waar ze verblijven. Denk dan aan het voeren van dieren of het bezoeken van toffe musea .