4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Wat is inbegrepen bij een All-inclusive vakantie?

Je hebt een tof hotel gevonden op basis van all-inclusive verzorging. Maar nu wil je natuurlijk graag weten wat er allemaal is inbegrepen bij een all-inclusive vakantie. All-inclusive betekent een vakantie waarbij de kosten voor het hotel, de maaltijden, drankjes en snacks zijn inbegrepen. Maar hoe zit het met bijvoorbeeld wellness, de sportschool, een tennisbaan of a-la-carte restaurants? Wat er precies wel en niet inbegrepen is verschilt weer per hotel. In deze blog vertellen we je daarom tot in detail wat je mag verwachten van jouw volledig verzorgde vakantie!

In het kort

  • All-inclusive wil zeggen dat al het eten en drinken inbegrepen is bij de prijs
  • Soms zijn ook andere activiteiten en faciliteiten inclusief zoals gym, wellness inbegrepen bij de prijs
  • Ultra-all-inclusive betekent nog meer luxe: ook spa-behandelingen, verse sapjes, internationale alcoholische dranken en bijvoorbeeld watersporten zijn inclusief
  • Het is altijd belangrijk om het all-inclusive arrangement vooraf goed te bestuderen om teleurstellingen te voorkomen

Wat betekent all-inclusive?

De definitie van een all-inclusive vakantie is: een vakantie waarbij de kosten voor het hotel, de ontbijt, lunch, diner, drankjes, snacks en overige activiteiten en entertainment allemaal zijn inbegrepen in de prijs. Dit betekent dat je vooraf betaalt voor alles wat je nodig hebt tijdens je vakantie, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over extra kosten ter plaatse.

Is écht alles inclusief?
Zoals je uit de bovenstaande definitie al kunt opmaken is dat het stukje “overige activiteiten en entertainment” nogal breed is. Want welke activiteiten zijn precies inbegrepen? Dit verschilt enorm per hotel. Soms zijn alle activiteiten zoals tennis, fitness, wellness en yoga inbegrepen terwijl andere resorts hier een meerprijs voor rekenenen. Er zijn ook speciale all-inclusive-light resorts waarbij juist minder is inbegrepen.

Overzicht met wat je mag verwachten van een all-inclusive vakantie

Wij ontvangen regelmatig de vraag wat je nu precies mag verwachten van een all-inclusive arrangement. Na het inchecken ontvang je een bandje, maar waar heb ik dan recht op? Het is in ieder geval verstandig om het all-in arrangement vooraf goed te bekijken en te vergelijken met andere resorts. Op die manier voorkom je teleurstellingen. In de tabel hieronder hebben we kort aangegeven wat doorgaans wel/niet inbegrepen is bij

OnderdeelAll-inclusiveUltra-all-inclusive
OntbijtInbegrepenInbegrepen
LunchInbegrepenInbegrepen
DinerInbegrepenInbegrepen
Drankjes (frisdrank, bier en wijn)InbegrepenInbegrepen
Sterke dranken (binnenlands en/of buitenlands gedestilleerd) + cocktailsSoms inbegrepenInbegrepen
Avondentertainment InbegrepenInbegrepen
KidsentertainmentInbegrepenInbegrepen
Wellness (sauna en jacuzzi)Meestal inbegrepenInbegrepen
Spa behandelingen zoals massagesNiet inbegrepenInbegrepen
SportactiviteitenNiet altijd inbegrepenInbegrepen
À-la-carterestaurantMeestal inbegrepenInbegrepen
Overzicht wat meestal wel en niet inbegrepen is bij (ultra) all-inclusive vakanties

Het verschil tussen all-inclusive en ultra-all-inclusive

Een all-inclusive vakantie betekent dus dat alles inbegrepen is op het gebied van eten en drinken. Een uitgebreid ontbijtbuffet, een lekkere lunch en een diner in een buffetrestaurant of à la carte restaurant? zijn inbegrepen bij de prijs. Ook tussendoortjes/snacks water, fris, bier/wijn en sommige cocktails zijn inbegrepen. Overige dingen zoals entertainment, kids club, toegang tot de wellness en bepaalde activiteiten zoals de gym zijn meestal inbegrepen, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Ultra-all-inclusive biedt nóg meer luxe
Een ultra-all-inclusive vakantie biedt doorgaans dezelfde voorzieningen als een all-inclusive vakantie, maar met extra voordelen. Deze voordelen kunnen variëren van luxe accommodaties en extra maaltijden en drankjes tot onbeperkte toegang tot alle activiteiten en faciliteiten van het resort, inclusief spa-behandelingen, excursies en watersporten. Kortom, een ultra-all-inclusive vakantie biedt over het algemeen meer uitgebreide en luxe voorzieningen dan een standaard all-inclusive vakantie. Bekijk hier ook meer informatie over ultra-inclusive vakanties.

Meer weten? We hebben nog veel meer handige blogs geschreven over all-in vakanties. Je leest bijvoorbeeld in onze nieuwe blog of een all-inclusive vakantie goedkoper is dan een gewone vakantie.

FAQ: Veelgestelde vragen over het all-in arrangement

Wat houdt all-inclusive precies in?

Een all-inclusive vakantie betekent in de basis dat al het eten en drinken inclusief is. De gewone buffetmaaltijden (ontbijt, lunch, diner), drankjes aan de bar en sommige snacks zijn allemaal inbegrepen bij de reissom. Ook overige zaken zoals toegang tot het zwembad, privéstrand, diverse sportfaciliteiten en entertainment zijn inclusief.

Wat is niet inbegrepen bij een all-inclusive vakantie?

Bij een gemiddelde all-in vakantie is niet álles inclusief. Voor extra’s zoals verse sapjes of internationale alcoholische dranken of snacks en ijsjes moet je soms bijbetalen. Ook voor sommige sporten zoals tennis en spa-behandelingen zoals massages moet je bijbetalen. Kijk ook vooraf goed of je met het standaard all-in-arrangement kunt eten in een à la carte restaurant zonder bijbetaling.

Wat betekent een ultra-all-inclusive vakantie?

Een ultra-all-inclusive vakantie is een extra luxe all-inclusive vakantie waarbij nog meer is inbegrepen bij de prijs. Het is een luxueuzere en uitgebreidere vorm van all-inclusive vakantie, waarbij de prijs meestal ook hoger ligt. Naast de standaard inbegrepen voorzieningen omvat een ultra-all-inclusive vakantie meestal extra luxe services zoals eten in à la carte restaurants, toegang tot een infinity pool of rooftop bar, watersporten, golf, spa-behandelingen en speciale excursies.

Plaats een reactie