4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De mooiste vakantieresorts met tennisbaan

Ben jij gek op het spelletje tennis? En kan jij het tijdens je vakantie eigenlijk ook niet laten om af en toe een balletje te slaan? In dit blog hebben wij speciaal voor jou de mooiste vakantieresorts met tennisbaan op een rijtje gezet. Dit zijn stuk voor stuk luxe hotels met voldoende ontspanningsmogelijkheden zoals een zwembad, gym, wellness en 1 of meerdere tennisbanen. We hebben een handig overzicht gemaakt voor de meest populaire all-inclusive landen Turkije, Egypte en Spanje. Zo kan je in 1 overzicht zien welk hotel jij moet boeken voor jouw tennisvakantie 2024. Speel je liever padel? Bekijk dan ook onze blog met de mooiste padelresorts!

In het kort

  • Veel mensen houden van een luxe vakantie in combinatie met sport en ontspanning
  • Veel luxe 4- en 5-sterren hotels bieden allerlei activiteiten en sporten aan. De tennisbaan mag hierbij vaak niet ontbreken
  • Bij de all-inclusive resorts is het spelen op de tennisbaan vaak inbegrepen. Ook de huur van rackets en tennnisballen is dan inclusief
  • Soms moet je een klein bedrag betalen voor het huren van de baan. Check dit van tevoren dus even goed

Hotels met tennisbaan in Turkije

Turkije is een van de meest populaire zon-zee-strand vakantiebestemmingen. Het is goedkoop, je hebt hier ontzettend veel luxe resorts en behalve de zon en het strand is er ook nog eens heel veel te zien. De Turkse resorts staan bekend om de uitgebreide faciliteiten. Aan de Turkse Rivièra vind je de meest luxe uitgeruste resorts met meerdere zwembaden, aquaparken, fitness, wellness én tennisbanen. Hieronder vind je onze top-3 Turkse resorts met tennisbaan!

1. Lykia World Antalya in Belek

Liefst 10 tennisbanen!
Uitgebreid sport- en fitnessaanbod
4 heerlijke zwembaden

Lykia World Antalya is een resort gelegen in Belek, Antalya, Turkije. Het ligt aan het strand van Denizkent en biedt diverse faciliteiten zoals een bar, een lounge en een tuin. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, een fitnesscentrum, avondamusement en een kinderclub. Er zijn ongeveer 450 kamers die standaard voorzien zijn van o.a. een telefoon, tv, gratis WiFi, airco, ventilator, koffie- en theefaciliteiten, kluisje, verwarming, minibar, balkon of terras en een badkamer met douche/bad, toilet, föhn en badjassen. Het resort beschikt over 10 prachtige tennisbanen.


2. Delphin Be Grand Resort in Lara Beach

6 verschillende tennisbanen
Vertier voor jong en oud
5 zwembaden en 8 restaurants

Delphin Be Grand Resort is een luxe 5-sterren hotel gelegen aan het privéstrand in de badplaats Lara, nabij Antalya. Het hotel beschikt over 6 tennisbanen. De rest van de dag geniet je aan de enorme zwembaden en een heerlijk waterpark. Er zijn ontzetten veel faciliteiten voor jong en oud. De all-inclusive formule is ontzettend uitgebreid. Na een potje fanatiek tennissen geniet je van een drankje aan een van de vele bars.


3. Susesi Luxury Resort in Belek

5 tennisbanen!
Spelen met kunstlicht
Rackets en ballen tengen meeprijs

Susesi Luxury Resort in Belek is een luxe resort met zeer hoge beoordelingen. Het resort heeft maar liefst 5 tennisbanen. Er is kunstlicht, dus ook de avond na een warme dag is het mogelijk om een balletje te slaan. Eventueel kan je er ook rackets en ballen huren. Dit is wel tegen betaling. Naast tennis kan je ook spelen aan de tafeltennistafel en is er een bowlingbaan aanwezig.


Hotels met tennisbaan in Egypte

Egypte is na Turkije een heel populaire bestemming voor een all-inclusive vakantie. Net als in Egypte geniet je hier gegarandeerd van mooi weer. Aan de Rode Zee vind je in Hurghada en El Gouna geweldige mooie luxe resorts voor een heel redelijke prijs. Egypte is niet perse een tennisland, maar bij veel resorts zijn er wel 1 of meerdere tennisbanen beschikbaar. Check ook: hotels met voetbalveld! Hieronder vind je onze top-3 resorts met tennisbaan in Egypte.

1. Continental Hotel Hurghada

3 outdoor tennis courts
Gunstige ligging aan zee
Naast tennis nog veel meer sport & ontspanning

Continental Hotel Hurghada is een van de meest populaire resorts als je een hotel zoekt waar je zowel kunt ontspannen als kunt inspannen. Het hotel heeft 3 outdoor tennisbanen, fitness, een wellnesscentrum en een geweldig zwembad. Daarnaast heeft het hotel een heel gunstige ligging bij de zee. Na een potje tennis kan je dus direct verkoeling zoeken in de Rode Zee. Een absolute aanrader!


2. The Three Corners Rihana Resort in El Gouna

3 uitstekende tennisbanen
3 verschillende zwembaden
O.a. beachvolley, darts, en fitness

Zoek jij een tenniswalhalla in Egypte? Dan is The Three Corners Rihana Resort in El Gouna misschien wel precies wat jij zoekt! Dit 4-sterren resort heeft namelijk 3 heerlijke tennisbanen met een toplocatie direct aan het strand. Dat betekent dus tennissen met een ongelooflijk mooi uitzicht! Bij het hotel is ook een tennisschool waar je dus ook nog eens jouw tennis skills kunt bijschaven. In de omgeving zijn er overigens nog meer tennisbanen te vinden.


3. Arabia Azur Resort in Hurghada

Geweldig resort met goede prijs/kwaliteitverhouding
1 prima tennisbaan voor de gasten
Daarnaast duiken, fitness, watersport en windsurfen

Arabia Azur Resort in Hurghada is een 4-sterren resort op een zeer gunstige locatie in het Egyptische Hurghada. Hier kom je werkelijk niets tekort. Een geweldig groot zwembad, een uitgestrekt privé strand en ontzettend veel vertier voor de kinderen. Aan de sportieveling wordt ook zeker gedacht. Je kunt hier tennis spelen (er is 1 prima baan), maar ook tafeltennis, biljart, beachvolleybal, squash en fitness. Na een fanatieke wedstrijd tennis kan je eenvoudig verkoeling zoeken in het zwembad of in de zee!


Hotels met tennisbaan in Spanje

1. Marble Stella Maris Ibiza (Sant Antoni de Portmany)

Spanje is natuurlijk een echt tennisland. Zowel aan de Spaanse Costa’s als op de Balearen en Canarische Eilanden vind je overal wel tennisbanen. Overdag is het vaak wat te warm om te spelen, maar zo aan het einde van de middag of begin van de avond met een klein briesje is het heerlijk om te spelen. Sommige hotels hebben ook een tennisbaan met kunstlicht zodat je sowieso in de avond kunt spelen. Hieronder vind je onze top-3 hotels met tennisbaan in Spanje.

5 verschillende tennisbanen
Gunstige ligging t.o.v. strand
2 buitenbaden + Elite Pool

Marble Stella Maris Ibiza is een heerlijk 4-sterren hotel op Ibiza. Het hotel heeft maar liefst 5 verschillende tennisvelden, een beachvolleybal veld, mnigolf en ook tafeltennis. Je kunt verblijven op basis van logies, maar ook het all-inclusive arrangement is heel aantrekkelijk. De kamers zijn ruim, en het hele hotel heeft een heel moderne en nieuwe uitstraling. Tennisrackets en tennisballen zijn te leen bij de receptie. Eventueel kan je zelf nog een duik maken in het nabijgelegen duikcentrum!


2. Universal Grand Leon & Spa in Mallorca

2 prima tennisbanen
Tennislessen bij te boeken
Wellness en sauna beschikbaar

Universal Grand Leon & Spa in Mallorca is een 4-sterren resort op het Spaanse Mallorca met twee tennisbanen. Je kunt hier ook tennisessen volgen. Je kunt spelen op een full-court gravelbaan. Dus het is handig dat je de juiste schoenen meeneemt! Eventueel is het ook mogelijk om de benodigde spullen te huren bij het hotel. Gelukkig is er ook een verkoelend buitenzwembad met groot zonneterras.


3. Protur Floriana Resort in Cala Millor, Mallorca

3 graveltennisbanen!
Veel activiteiten voor de kinderen
Op loopafstand van het strand

Protur Floriana Resort in Cala Millor is een zeer populair 3-sterren familieresort in het noordoosten van Mallorca. Het hotel heeft een heerlijk multifunctioneel sportveld. Je hebt hier 3 graveltennisbanen, maar ook een volleybalveld. sauna, fitness en fietsverhuur. Als jij aan het tennissen bent is er ook voor de kids meer dan genoeg te doen! Je kunt zelf kiezen tussen logies en all-inclusive.


Veelgestelde vragen over jouw tennisvakantie

Wat zijn populaire bestemmingen voor een tennisvakantie?

Spanje, Italië en Portugal zijn landen waar tennis en squash veel gespeeld worden. Ook Padel is hier ontzettend hard gegroeid. Dit zijn dan ook bestemmingen waar je veel hotels met tennisbaan kunt vinden. Daarnaast heb je ook in Turkije en Egypte veel luxe 4- en 5- sterren resorts met tennisbanen. Dit zijn niet typisch tennislanden, maar deze resorts doen er alles aan om tegemoet te komen aan de wensen van de Westerse toerist.

Is het spelen van tennis inbegrepen bij een all-inclusive arrangement?

Wanneer je verblijft in een all-inclusive hotel, dan is het spelen van tennis meestal inbegrepen in de prijs. Je kunt een tennisbaan reserveren bij de receptie of soms via de website/App van het hotel. Het huren van de spullen zoals schoenen, rackets en ballen is niet altijd inbegrepen. Het kan dus verstandig zijn om deze vanuit Nederland mee te nemen.

Plaats een reactie