4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

10 populaire hotels met volleybalveld

Ga jij binnenkort op vakantie en zoek je een all inclusive hotel met volleybalveld? Misschien ben je wel heel gek op dit leuke balspel, of misschien vind je het leuk om dit tijdens de reis op het strand (aan de beach) of op het grasveld bij het resort te spelen. De meeste grotere resorts bieden in combinatie met hun entertainment en spelteams de hele dag door vertier aan. Daarbij hoort ook tennis, voetbal en natuurlijk Volleybal! In deze blog vertellen we je hoe dat precies werkt tijdens de vakantie en bieden we een lijst met 10 populaire volleybal-hotels!

 • Lekker ontspannen tijdens je vakantie met een sportief potje volleybal.
 • Leer nieuwe mensen en andere vakantiegangers kennen in juni 2024.
 • Actief potje Beachvolleybal spelen en daarna afkoelen in de zee.
 • Overdag niet alleen luieren aan het zwembad, maar ook actief bezig zijn.
 • Sportfaciliteiten en entertainment is gratis inbegrepen bij je all inclusive concept.

Wat is volleybal?

Volleybal is een populaire teamsport die wordt gespeeld met twee teams van elk zes spelers. Het doel is om de bal over een net te spelen en op de grond van het veld van de tegenstander te krijgen. Om te scoren moet een team de bal minstens drie keer heen en weer spelen, zonder dat de bal de grond raakt. Het spel wordt gespeeld op een harde, vlakke ondergrond, vaak een harde vloer in een sporthal of gymzaal. Er zijn verschillende spelregels en speeltechnieken, waaronder het serveren, passen, blokkeren en aanvallen. Volleybal is een leuke, actieve sport die spannend en competitief kan zijn. Het is ook een sociaal spel omdat je samenwerkt met je teamgenoten om te proberen de wedstrijd te winnen. Ideaal dus om tijdens vakantie te spelen.

Beachvolleybal op het strand

Normaal volleybal wordt gespeeld binnen, meestal in een sportzaal, met een net dat hoger is dan bij beachvolleybal. Er zijn ook meer spelers bij de normale spelvariant, meestal 6 spelers die elk een deel van het veld dekken. Beach-volleybal daarentegen wordt gespeeld op het strand, of op een open veld, met slechts twee spelers die het hele veld dekken (of met grote groepen vakantiegangers die elkaar afwisselen). Het net is lager gespannen. Bij de reguliere spelvorm kun je punten scoren door middel van spikes / smashes, dat wil zeggen het harde slaan van de bal met de hand op het andere veld, terwijl bij beachvolleybal minder mogelijk is. De bal mag alleen worden geslagen met de handpalm. Regels voor beide typen volleybal zijn meestal hetzelfde, met uitzondering van enkele kleine verschillen. Wanneer er recreatief wordt gespeeld aan het zwembad of aan zee wordt er vaak vrij met de regels omgegaan.

Top 10 all inclusive resorts met volleybal faciliteiten in juni 2024

Er zijn veel vakantieplekken die zich goed lenen voor sportieve bezigheden. Het moet natuurlijk niet te warm zijn, maar aangenaam qua temperatuur. Bestemmingen zoals Turkije, Spanje, Griekenland, Frankrijk, Italië en eilanden in de Middellandse Zee zijn hiervoor uitermate geschikt. Ook verre bestemmingen zoals Aruba, Bonaire, Cuba, Jamaica of de Dominicaanse Republiek zijn aan te raden. Kies een plek met een goed en breed strand. In de hotelbeschrijvingen staat doorgaans goed aangegeven over welke sportfaciliteiten het complex beschikt. Hieronder vind je 10 sportieve accommodaties met volleybal mogelijkheden.

 1. Blue Lagoon Resort (Griekenland, Kos, Lambi)
 2. Riu Tequila (Mexico, Quintana Roo, Playa del Carmen)
 3. VIK Hotel Arena Blanca (Dominicaanse Republiek, San Juan, Punta Cana)
 4. Curacao Marriott Beach Resort (Nederlandse Antillen, Curacao, Piscadera)
 5. Sol Dunas Resort (Kaapverdië, Sal, Santa Maria)
 6. Suneo Santa Ponsa (Spanje, Mallorca, Santa Ponsa)
 7. Abora Buenaventura by Lopesan Hotels (Spanje, Gran Canaria, Playa del Inglés)
 8. Portinatx Beach Club Hotel (Spanje, Ibiza, Cala Portinatx)
 9. Aqualand Resort (Griekenland, Corfu, Agios Ioannis)
 10. Lanzarote Village (Spanje, Lanzarote, Puerto del Carmen)

Is dit spel geschikt voor kinderen?

Ja, volleybal is geschikt voor kinderen. Het is een leuk, gezellig spel dat leerzaam is, zowel voor kinderen als volwassenen. Het is een goede manier om de motorische vaardigheden, balvaardigheden en teambuilding te verbeteren. Daarbij leer je tijdens de vakantie op deze manier nieuwe mensen kennen. Erg leuk voor de kleintjes om nieuwe vrienden te maken en ook voor volwassenen om lekker te socializen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor tennis of golf.

Moet ik zelf een bal meenemen op reis?

Volleybal wordt gespeeld met een speciale bal die is gemaakt van leer of synthetisch materiaal. De bal is zo ontworpen dat hij een soepele, perfecte vorm en een goede grip heeft. De ballen worden meestal gemaakt in een maat 5, wat betekent dat ze ongeveer 65 cm groot zijn qua doorsnede. Ze zijn vaak voorzien van een patroon van verticale en horizontale strepen die de bal gemakkelijker zichtbaar maken in de lucht. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren, waaronder geel, blauw, groen en rood. Het entertainment-team van het hotel beschikt zelf over deze ballen. Je hoeft dit dus zelf niet mee te nemen op vakantie.

Hoe ziet het volleybalveld eruit?

Volleybalvelden zijn rechthoekige banen. De banen hebben normaal gesproken een breedte van 9 meter en een lengte van 18 meter. De lijn die de twee kanten van het veld verbindt, wordt de “netlijn” genoemd. De lijn die de lange kanten van het veld verbindt, wordt de “service lijn” genoemd. De lijn die de korte kanten van het veld verbindt, wordt de “side lijn” genoemd. Aan elke korte kant van het veld is een “service zone” waarin de service moet plaatsvinden. Er zijn ook twee “attack lines” die de lange kanten van het veld in tweeën verdelen. De ene lijn is voor de aanvaller, de andere lijn is voor de verdediger. De lijn die de korte kanten van het veld verdeelt, wordt de “back line” genoemd. Wanneer je bij het hotel speelt kan de baan iets kleiner zijn dan je gewend bent. Wanneer je op het strand gaat volleyballen wordt er vaak ter plekke een baan uitgezet. Soms met lijnen in het zand en soms met touw. Er zijn ook spelvormen in het zwembad mogelijk.

Kan ik ook een beachvolleybalreis boeken?

Bij de meeste Nederlandse reisbureau’s kun je geen speciale beachvolley-reizen boeken. Dit zijn vaak maatwerk reizen waarbij je met een groep vertrekt. Er worden bijvoorbeeld speciale volleybalkampen georganiseerd voor sportverenigingen, vriendengroepen en families. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld een surfcamp. De reis staan dan in het teken van de sport. Elke dag worden trainingen, wedstrijden en toernooien georganiseerd.

Plaats een reactie