4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 11 all inclusive hotels met bowlingbaan

Bowlen is een leuke activiteit die je met vrienden of familie samen kunt doen, ook op vakantie. In steeds meer grote resorts zijn deze banen te vinden. Je kunt na een warme dag aan het strand of het zwembad in de avond ontspannen in de game-hal. Wel moet je rekening houden met de planning, want er wordt verwacht dat je een baan reserveert. Hotelgasten kunnen dat doen bij de receptie of bij het loket bij de baan. Soms is het mogelijk om dezelfde avond nog te spelen, maar soms moet je ook reserveren voor enkele dagen in het voren.

 • Een leuke activiteit tijdens de vakantie voor het hele gezin.
 • Alles is inbegrepen (eten, drinken & entertainment).
 • Goede te combineren met een drukke stranddag of dagtrip.
 • Enkele op basis van beschikbaarheid en met reservering.

Wat is bowlen?

Bowlen is een competitief spel waarbij je al je talent en strategie kunt gebruiken. Je kunt een zogenaamde perfecte game scoren als je met twaalf keer gooien alle pins / pionnen neerhaalt met een bal. Je kunt daarbij ook een strike, een split of een spare gooien. Bij sommige banen kun je ook glow in the dark bowlen, waarbij de hele zaal verlicht wordt met mooie lampen en lichtshows. Als je gaat bowlen, heb je speciale schoenen nodig om goed te kunnen bewegen en je moet je aan bepaalde regels houden. De spullen zijn bij de baanhuur inbegrepen. Tip: bekijk ook ons overzicht met de mooiste hotels met jeu de boules baan.

Welke bowlingballen zijn er?

Bowlingballen zijn rond en gemaakt van polymeer of rubber, met een harde schaal om te voorkomen dat ze slijten. Ze zijn beschikbaar in verschillende gewichten, van 6 tot 16 pond. Ze hebben verschillende gripvormen, van holle kernen tot gegoten schalen, en sommigen hebben extra voegen om meer spin te geven. Ze zijn er in verschillende kleuren en designs, zodat je een ball kunt kiezen die bij je stijl past. De meeste bowlingballen hebben ook een interne balast-ring, wat helpt om de bal langer recht te houden. Bowlingballen kunnen duur zijn, afhankelijk van het type, maar ze kunnen je helpen om je spel drastisch te verbeteren. Je zult in het tijdens je vakantie moeten doen met de spullen die beschikbaar zijn. Elke baan beschikt over verschillende ballen (qua gewicht). Wanneer je met kinderen speelt moet je zorgen voor voldoende lichte ballen.

Top 11 all inclusive resorts met bowling faciliteit in juli 2024

In Nederland zijn er diverse mogelijkheden waar jij terecht kunt voor een avond all inclusive bowlen en overnachten (bijvoorbeeld de Bonte Wever en Preston Palace). Maar kies je voor een vliegvakantie zijn er gelukkig voldoende opties in bijvoorbeeld Turkije, Spanje, Italië en Griekenland. Ook aan de andere kant van de wereld spelen ze dit spel (met name Amerika), dus in theorie kun je bowlingbanen overal tegenkomen. In het overzicht hieronder vind je 11 hotels met bowlingbaan die het overwegen waard zijn. Je kunt hier genieten van een heerlijke luxe alle inclusive vakantied met sportieve uitjes.

 1. Sunrise Resort Hotel (Turkije, Turkse Rivièra, Side)
 2. Concorde Luxury Resort (Cyprus, Noord-Cyprus, Vokolidha)
 3. Ocean Riviera Paradise (Mexico, Quintana Roo, Playa del Carmen)
 4. Tacande Bocayna Village (Spanje, Lanzarote, Playa Blanca)
 5. Lazuli Hotel Marsa Alam (Egypte, Rode Zee, El Quseir)
 6. Kempinski Hotel Muscat (Oman, Muscat)
 7. Crystal Waterworld Park Resort (Turkije, Turkse Rivièra, Belek)
 8. Marina Resort Port Ghalib (Egypte, Rode Zee, Marsa Alam)
 9. Delphin Botanik Platinum (Turkije, Turkse Rivièra, Alanya)
 10. Wunderland Kalkar (Duitsland, Noord-Rijnland-Westfalen, Kalkar)
 11. Hotel De Bonte Wever (Nederland, Drenthe, Assen)

Hoe ziet de bowlingbaan er op vakantie uit?

Een bowlingbaan is een sportfaciliteit waar mensen kunnen bowlen, vaak in een hal. Het is een lange, smalle baan waarop mensen kunnen bowlen met speciale kegels. Er zijn 10 pins, geplaatst in een rij vanaf de voorzijde van de baan, en ze worden gebruikt als doelwit voor de bowlers. De meeste bowlingbanen in hotels hebben ook een scorebord waar je je score automatisch kunt bijhouden. Als je in een all inclusive resort verblijft kun je tijdens het spelen natuurlijk ook eten en drinken. Alles is dan inbegrepen. Veel hotels beschikken over meerdere banen, variërend van 4 tot zelf 12+!

Kunnen kinderen ook meedoen?

Ja, dat is zeker mogelijk. Bowlen is voor kinderen een leuke manier om samen te spelen en plezier te maken op vakantie. Het is een leuke activiteit om te doen voor alle leeftijden. Sommige bowlingbanen hebben ook speciale kinderbanen. De kinderen kunnen schoenen in kleine maten kiezen. Het is belangrijk dat de schoenen comfortabel zijn. De kids zullen ook een speciale bowlingbal nodig hebben. Deze moet de juiste maat hebben en het gewicht moet geschikt zijn voor hun kracht. Voor kleine kinderen kunnen er speciale rollen in de goot worden gelegd, of er worden hekjes aan de zijkanten van de baan geplaatst, om te voorkomen dat de ballen in de goot rollen.

Verschillende de bowling-regels per land?

Ja, de regels voor bowling kunnen variëren van land tot land. In de USA worden bijvoorbeeld bowlingregels geregeld door de United States Bowling Congress (USBC). In de meeste landen is de basis van de bowlingregels hetzelfde, maar er kunnen kleine verschillen zijn. In Europa bijvoorbeeld, is er een Europese Bowling Federation (EBF) die nauw betrokken is bij het reguleren van bowlingregels. De regels kunnen variëren van kleine details zoals de manier waarop de score wordt bijgehouden, tot grotere dingen zoals de afmetingen van de bowlingbaan. In sommige landen, zoals bijvoorbeeld de Verenigde Staten, wordt ook een ander type bowling gespeeld genaamd Duckpin bowling. De regels voor dit soort bowling zijn anders, met meer kleine pinnetjes die in gevlochten patronen worden geplaatst in plaats van traditionele bowlingballen. In Nederland bestaat bijvoorbeeld ook kegelen. Het is belangrijk om de lokale regels door te nemen voordat start met bowlen in het buitenland. Een hotelmedewerker kan je precies uitleggen wat de bedoeling is. Ben je niet zo fanatiek? Dan kun je natuurlijk ook gewoon met jouw gezin of de andere vakantiegangers eigen regels afspreken.

Plaats een reactie