4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 10 all inclusive hotels met snorkelplekken in Europa

Snorkelen op vakantie is een geweldige manier om de wonderen van de onderwaterwereld te verkennen zonder de noodzaak van uitgebreide training en uitrusting zoals bij duiken. In deze blog geven we je alle belangrijke informatie over snorkelen tijdens je vakantie in Europa. Het is een ontspannende en leerzame activiteit die je dichter bij de natuur brengt. Door de juiste voorbereiding en veiligheidsmaatregelen te nemen, kun je optimaal genieten van de wonderen van de onderwaterwereld op je vakantie. Sommige resorts hebben een huisrif waar je kunt zwemmen.

Voorbereiding voor snorkelen in Europa

  • Kies een geschikte bestemming: Zoek een locatie met helder water, rijk zeeleven en veilige omstandigheden om te snorkelen. Populaire bestemmingen zijn tropische en subtropische kustgebieden, zoals het Caribisch gebied, Zuidoost-Azië en ook zeker de Middellandse Zee. Die laatste regio zullen we in deze blog verder behandelen.
  • Leer goed zwemmen: Hoewel snorkelen geen expertzwemvaardigheden vereist, is het belangrijk om op zijn minst vertrouwd te zijn met water en enkele basale zwemvaardigheden te hebben. Kinderen moeten altijd met een volwassene de zee in gaan, zeker op de drukke plekken. Check ook altijd of er standwacht aanwezig is.
  • Oefen ademhaling: Oefen het ademen door een snorkel op het droge om vertrouwd te raken met het gevoel van ademen door een buis. Als je thuis goed oefent zul je merken dat het onderwater zwemmen en ademen veel gemakkelijk gaat en je minder last hebt van water in je snorkel.

Top 10 all inclusive hotels met snorkel-mogelijkheden

Zoek jij een all inclusive resort aan zee met snorkel-faciliteiten? Er zijn veel goede accommodaties die beschikken over een huisrif of directe toegang tot plekken met veel vissen en mooie koraalriffen. Wij hebben hieronder een overzicht geplaatst met de top 10 mooiste all-in hotels waar je kunt snorkelen in Europa. Bij sommige resorts kun je spullen lenen, huren of kopen. Je kunt natuurlijk ook je eigen uitrusting meenemen op vakantie (in je koffer / ruimbagage).

  1. TUI Blue Caravel (Griekenland, Zakynthos, Tsilivi)
  2. Ali Baba Palace (Egypte, Rode Zee, Hurghada)
  3. MC Arancia Resort (Turkije, Turkse Rivièra, Alanya)
  4. Grand Teguise Playa Hotel (Spanje, Lanzarote, Costa Teguise)
  5. Hotel Vibra Beverly Playa (Spanje, Mallorca, Paguera)
  6. Kalithea Horizon Royal (Griekenland, Rhodos, Kalithea)
  7. Hilton Malta (Malta, St. Julians)
  8. Cavo Zoe Seaside Hotel (Cyprus, Protaras)
  9. Jaz Grand Marsa (Egypte, Rode Zee, Marsa Alam)
  10. Kamelya K Club (Turkije, Turkse Rivièra, Side)

De mooiste gebieden in Europa om te snorkelen

Europa mag dan bekend staan om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur, maar het heeft ook enkele van de meest indrukwekkende snorkelplekken ter wereld. Van verborgen baaien tot kleurrijke koraalriffen, de onderwaterwereld van Europa is net zo fascinerend als het vasteland. Laten we een kijkje nemen naar de 10 mooiste plekken in Europa om te snorkelen en je klaarstomen voor een betoverende onderwaterervaring.

  1. Marsa Alam, Egypte: Dit is een populaire snorkelbestemming vanwege het kristalheldere water en de overvloed aan kleurrijke koraalriffen en zeeleven. Snorkelaars kunnen hier verschillende soorten tropische vissen, schildpadden en zelfs dolfijnen tegenkomen. Daarnaast zijn er tal van kustresorts en duikcentra in de regio die begeleide snorkeltochten en -excursies aanbieden om bezoekers de beste ervaring te bieden.
  2. Cala Mariolu, Sardinië, Italië: Deze afgelegen baai aan de oostkust van Sardinië is beroemd om zijn kristalheldere water en rijke onderwaterleven. Snorkelaars kunnen roggen, octopussen en talloze kleurrijke vissen tegenkomen.
  3. Medes-eilanden, Costa Brava, Spanje: Dit beschermde mariene reservaat aan de Costa Brava staat bekend om zijn diverse zeeleven, waaronder barracuda’s, murenen en kleurrijke koraalformaties.
  4. Kas, Turkije: Kas, een charmant kuststadje aan de Turkse Rivièra, biedt uitstekende snorkelmogelijkheden met kristalhelder water en een overvloed aan zeeleven. Bezoekers kunnen hier oude scheepswrakken, onderwatergrotten en kleurrijke koraalriffen verkennen. Er zijn tal van duikscholen en touroperators die snorkeltrips en boottochten aanbieden, waardoor het gemakkelijk is om de fascinerende onderwaterwereld rondom Kas te ontdekken.
  5. Zakynthos, Griekenland: Zakynthos staat bekend om zijn beroemde scheepswrakstrand (Navagio), maar biedt ook enkele uitstekende snorkellocaties. Verken de grotten en riffen rondom het eiland en spot zeeschildpadden in hun natuurlijke omgeving.
  6. Comino, Malta: Het kleine eiland Comino, gelegen tussen Malta en Gozo, is beroemd om de Blue Lagoon. De beschutte baai en het heldere, turquoise water maken het een ideale plek om te snorkelen en te genieten van het zeeleven.
  7. Brijuni Nationaal Park, Kroatië: Deze archipel aan de kust van Istrië biedt talloze snorkellocaties in een beschermd marien gebied. Verken de onderwaterwereld met zeesterren, zeepaardjes en kleurrijke vissen.
  8. Île de Porquerolles, Frankrijk: Dit idyllische eiland voor de kust van de Franse Rivièra herbergt verborgen baaien en stranden met kristalhelder water, perfect voor het verkennen van het onderwaterleven en het genieten van de warme Middellandse Zee.
  9. Pico, Azoren, Portugal: De Azoren, een archipel in de Atlantische Oceaan, staan bekend om hun rijke biodiversiteit en uitstekende zwemwater. De stranden zijn goed toegankelijk en er is voldoende parkeergelegenheid bij de kus.
  10. Silfra, IJsland: Voor een unieke snorkelervaring is Silfra in IJsland een absolute must. Deze kloof in het Thingvellir Nationaal Park biedt de kans om tussen twee tektonische platen te snorkelen in het helderste water ter wereld.

Uitrusting: Wat heb ik nodig voor snorkelen?

  • Snorkel: Een snorkel is een gebogen buis waarmee je kunt ademen terwijl je gezicht onder water is. Kies een snorkel met een comfortabel mondstuk en eventueel een waterloosventiel.
  • Masker: Een goed passend duikmasker is essentieel voor een helder zicht onder water. Probeer verschillende maskers om de juiste pasvorm te vinden.
  • Vinnen: Vinnen verbeteren je mobiliteit en snelheid in het water. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, afhankelijk van je voorkeur.
  • Drijfhulpmiddelen: Drijfhulpmiddelen, zoals snorkelvesten, kunnen helpen bij drijfvermogen en uithoudingsvermogen tijdens het snorkelen.

Veiligheidstips: hoe kun je veilig onder water kijken / zwemmen?

  • Snorkel altijd met een buddy: Snorkelen met een partner zorgt voor extra veiligheid en plezier.
  • Informeer jezelf over de omstandigheden: Wees op de hoogte van de weersvoorspellingen, getijden en stromingen op de snorkellocatie.
  • Gebruik zonnebrandcrème en draag beschermende kleding: Bescherm jezelf tegen de zon met een waterbestendige zonnebrandcrème en draag eventueel een rashguard of wetsuit.
  • Raak het zeeleven niet aan: Respecteer de onderwaterwereld en raak koralen, vissen of andere zeedieren niet aan.
  • Wees voorzichtig met boten: Vermijd snorkelen in de buurt van drukke bootverkeerszones en gebruik een snorkelboei om zichtbaar te zijn voor boten.

Hoe diep onderwater kun je snorkelen?

Snorkelen vindt meestal plaats dicht bij het wateroppervlak, omdat je met een snorkel moet ademen terwijl je gezicht naar beneden in het water is gericht. De maximale diepte voor snorkelen varieert per persoon en is afhankelijk van hun vaardigheden, ervaring en comfortniveau in het water. Over het algemeen snorkelen de meeste mensen in waterdiepten tussen 1 en 5 meter. Dieper dan dat wordt het lastiger om te ademen met behulp van een snorkel en wordt het zicht vaak beperkt. Voor diepere verkenning is duiken met een zuurstoffles meestal de betere optie.

Is snorkelen kindvriendelijk?

Snorkelen kan een zeer kindvriendelijke activiteit zijn, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Ten eerste moet het kind op zijn minst vertrouwd zijn met water en enige zwemvaardigheid hebben. Ten tweede moet de snorkeluitrusting, zoals masker en snorkel, geschikt zijn voor de leeftijd en grootte van het kind. Veilige snorkelomstandigheden, zoals rustig water met weinig stroming, zijn ook belangrijk. Begeleiding door volwassenen en het gebruik van drijfhulpmiddelen, zoals zwemvesten, kunnen helpen bij het verhogen van de veiligheid en het comfort voor de kinderen.

Wat is een georganiseerde snorkeltocht?

Een georganiseerde snorkeltocht is een begeleide excursie, meestal aangeboden door een duikschool, resort of touroperator, waarbij deelnemers naar de beste snorkellocaties worden gebracht en begeleid worden door ervaren gidsen. Deze tochten bieden vaak vervoer naar de snorkelplek (per boot of over land per bus / taxi), uitleg over de omstandigheden, veiligheidsinstructies en informatie over het zeeleven dat je mogelijk tegenkomt. Georganiseerde snorkeltochten zijn een uitstekende optie voor beginners, gezinnen en reizigers die op zoek zijn naar een veilige en educatieve manier om de onderwaterwereld te verkennen.

Plaats een reactie