4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

10 x all inclusive hotels met pizzeria en Italiaanse maaltijden

All-inclusive hotels met een pizzeria en Italiaans restaurant zijn geweldig voor mensen die houden van Italië de Italiaanse keuken en zorgeloos willen genieten van hun vakantie. Bij all-inclusive hotels zijn maaltijden, drankjes en soms zelfs activiteiten en entertainment inbegrepen in de prijs van de vakantie. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over extra kosten, en je kan onbeperkt genieten van de faciliteiten en het eten. In deze blog gaan we specifiek in op resorts met een Italiaans restaurant. Veel mensen zoeken specifiek naar hotels waar ze tijdens de vakantie heerlijke pizza’s, pasta’s, risotto’s en Desserts kunnen eten. We leggen uit wat je zoal kunt verwachten en geven een lijst met de beste hotels met Italiaans a la carte restaurant.

Bij all-inclusive resorts met een Italiaan & pizzeria kun je genieten van heerlijke, authentieke Italiaanse gerechten, zoals pasta’s en risotto’s en nog veel meer. Deze hotels hebben meestal een uitgebreid menu met verschillende specialiteiten om aan ieders smaak te voldoen. Daarbij wordt er vaak ook live cooking aangeboden waarbij de chef jouw pizza in het zicht bereidt in een grote oven. Enkele populaire hotelketens met Italiaanse restaurants zijn onder andere RIU Hotels, IberostarResorts, en Barceló Hotels & Resorts. In de hotelbeschrijvingen kun je voorafgaand aan je boeking precies zien wat voor verschillende restaurants de accommodaties aanbieden.


Top 10 all inclusive resorts met Italiaans restaurant

In de hedendaagse wereld van reizen is het kiezen van het perfecte vakantieverblijf van cruciaal belang voor een onvergetelijke ervaring. All-inclusive hotels zijn een populaire keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een onbezorgde tijd, waarbij maaltijden en drankjes in de prijs zijn inbegrepen. Een belangrijk aspect van deze hotels is hun culinaire aanbod, en voor liefhebbers van de Italiaanse keuken is een hotel met een Italiaans restaurant een aantrekkelijke optie. In het volgende overzicht ontdek je de top 10 all-inclusive hotels met Italiaanse restaurants, zodat je kunt genieten van heerlijke pizza’s, pasta’s en andere klassiekers terwijl je jezelf onderdompelt in de ontspannen sfeer van je droombestemming.

  1. Hotel Costa Verde (Italië, Sicilië, Cefalù)
  2. Rixos Premium Belek (Turkije, Turkse Rivièra, Belek)
  3. Grand Palladium Bavaro Suites Resort & Spa (Dominicaanse Republiek, San Juan, Punta Cana)
  4. Iberostar Selection Anthelia (Spanje, Tenerife, Costa Adeje)
  5. Barceló Maya Palace (Mexico, Quintana Roo, Puerto Aventuras)
  6. Ikos Oceania (Griekenland, Chalkidiki, Nea Moudania)
  7. Riu Palace Aruba (Aruba, Palm Beach)
  8. Liberty Resort (Tunesië, Monastir, Skanes)
  9. Protels Crystal Beach Resort (Egypte, Rode Zee, Marsa Alam)
  10. Melia Las Dunas (Cuba, Sancti Spíritus, Cayo Santa Maria)

Wat zijn traditionele Italiaanse maaltijden

De Italiaanse keuken staat bekend om zijn eenvoud, verse ingrediënten en rijke smaken. De lijst hieronder slechts een selectie van de vele heerlijke gerechten die deze keuken te bieden heeft. In elk van de 20 Italiaanse regio’s vind je unieke gerechten en smaken, dus er is altijd iets nieuws om te ontdekken en te proeven. In het restaurant van je all inclusive hotel kun je genieten van een selectie van deze gerechten. Veel resorts hebben hun restaurant in het thema aangekleed, je vindt er dus vaak een Italiaanse vlag en klassieke attributen die hinten naar deze internationale keuken.

  1. Pasta Carbonara: Een romige pastagerecht uit Rome, gemaakt met eieren, pancetta of guanciale (varkenswang), Pecorino Romano kaas, zwarte peper en spaghetti of een andere lange pasta.
  2. Risotto: Een rijstgerecht uit Noord-Italië, waarbij Arborio of Carnaroli rijst langzaam wordt gekookt in bouillon en witte wijn, met ingrediënten zoals ui, boter en Parmezaanse kaas. Er zijn veel variaties, zoals Risotto alla Milanese (met saffraan) en Risotto ai Funghi (met paddenstoelen).
  3. Lasagne: Een populair gebakken pastagerecht bestaande uit lagen pastavellen, Bolognesesaus (een saus op basis van gemalen vlees, tomaten, ui, wortel en selderij), bechamelsaus en Parmezaanse kaas.
  4. Ossobuco: Een Milanese specialiteit, ossobuco is een gerecht van langzaam gestoofde kalfsschenkels met groenten, witte wijn en tomaten. Het wordt vaak geserveerd met risotto alla Milanese of polenta.
  5. Tiramisu: Een klassiek Italiaans dessert met lagen van in koffie en likeur gedrenkte savoiardi (vingerkoekjes) en een romige mascarpone-vulling, bestrooid met cacaopoeder.
  6. Minestrone: Een dikke groentesoep met seizoensgebonden groenten, bonen en pasta of rijst. Minestrone wordt geserveerd met geraspte Parmezaanse kaas en knapperig brood.
  7. Caprese Salade: Een eenvoudige salade met plakjes verse tomaat, mozzarella, basilicumblaadjes en olijfolie, op smaak gebracht met zout en peper. De salade vertegenwoordigt de kleuren van de Italiaanse vlag.
  8. Saltimbocca: Dunne plakjes kalfsvlees gevuld met prosciutto en salie, in witte wijn en boter gebakken. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Rome maar is in heel Italië populair.
  9. Gnocchi: Kleine deegballetjes gemaakt van aardappel, bloem en ei, gekookt en geserveerd met verschillende sauzen, zoals tomatensaus, pesto, of gorgonzola.
  10. Panzanella: Een Toscaanse broodsalade met stukjes oud brood, tomaten, uien, basilicum, olijfolie en azijn. Dit is een populaire zomerschotel die de smaken van verse ingrediënten benadrukt.

Wat zijn de meest populaire soorten pizza’s

Pizza is een populair Italiaans gerecht dat over de hele wereld geliefd is vanwege zijn eenvoud en veelzijdigheid. Het wordt ook graag gegeten door kinderen (kindvriendelijk restaurant). Hieronder vind je een lijst met de top 10 meest populaire pizza’s die veel hotels kunnen maken, met daarbij een korte uitleg over de ingrediënten en smaken. Dit overzicht is slechts een kleine greep uit de vele verschillende soorten pizza’s die beschikbaar zijn. Afhankelijk van je vakantiebestemming / vakantieland en de pizzeria of het Italiaanse restaurant, vindt je mogelijk unieke of regionale variaties op het menu:

  1. Margherita: Dit is de klassieke Napolitaanse pizza met een eenvoudige maar heerlijke combinatie van tomatensaus, mozzarella, verse basilicum, zout en olijfolie. Het vertegenwoordigt de kleuren van de Italiaanse vlag: rood (tomaat), wit (mozzarella) en groen (basilicum).
  2. Pepperoni: Deze pizza is vooral populair in de Verenigde Staten en bestaat uit een tomatensaus, mozzarella en plakjes pittige pepperoniworst.
  3. BBQ Chicken: Deze pizza heeft een basis van barbecuesaus in plaats van tomatensaus en wordt belegd met gegrilde kip, ui, kaas en soms bacon of maïs.
  4. Quattro Stagioni: Deze pizza is verdeeld in vier gelijke delen, elk met zijn eigen ingrediënten, die de vier seizoenen vertegenwoordigen. Vaak bestaat deze pizza uit artisjokken (lente), olijven en/of ham (zomer), champignons (herfst) en tomaten en/of prosciutto (winter).
  5. Vegetariana: Deze pizza is belegd met verschillende soorten groenten, zoals paprika, ui, champignons, tomaten, olijven en artisjokken (vegetarische maaltijd).
  6. Capricciosa: Deze pizza bestaat uit tomatensaus, mozzarella, ham, champignons, artisjokken, olijven en gekookt ei.
  7. Quattro Formaggi: Een pizza met vier verschillende soorten kaas, zoals mozzarella, gorgonzola, Parmezaanse kaas en taleggio of fontina. Dit zorgt voor een rijke en romige smaak.
  8. Diavola: Een pittige pizza met tomatensaus, mozzarella, pittige salami of pepperoni en soms chilivlokken of jalapeño-pepers.
  9. Calzone: Hoewel het technisch gezien geen traditionele pizza is, is de calzone een opgevouwen pizza gevuld met ingrediënten zoals tomatensaus, mozzarella, ham, salami, champignons en groenten.
  10. Hawaiiaanse pizza: Deze pizza is belegd met tomatensaus, mozzarella, ham en ananas. Hoewel het een veelbesproken combinatie is, is het nog steeds populair bij veel pizzaliefhebbers.

Welke Italiaanse woorden moet ik kennen in een Italiaans restaurant?

Het is handig om enkele basis Italiaanse woorden en uitdrukkingen te kennen wanneer u een Italiaans restaurant bezoekt. Deze basiswoorden en uitdrukkingen zullen u helpen bij het bekijken van een Italiaans menu en het communiceren met het personeel in een Italiaans restaurant.

  1. Menu (menu) – Il menu
  2. Voorgerecht (appetizer) – Antipasto
  3. Hoofdgerecht (main course) – Secondo piatto
  4. Bijgerecht (side dish) – Contorno
  5. Dessert (dessert) – Dolce
  6. Drankjes (drinks) – Bevande
  7. Rekening (bill) – Il conto
  8. Ober/Oberin (waiter/waitress) – Cameriere/Cameriera
  9. Reservering (reservation) – Prenotazione
  10. Vegetarisch (vegetarian) – Vegetariano
  11. Veganistisch (vegan) – Vegano
  12. Glutenvrij (gluten-free) – Senza glutine
  13. Allergie (allergy) – Allergia

Hieronder vind je nog enkele nuttige zinnen en vragen die je kunt stellen aan de ober:

  1. Heeft u een tafel beschikbaar? – Avete un tavolo disponibile?
  2. Ik heb een reservering – Ho una prenotazione
  3. Wat beveelt u aan? – Cosa ci consiglia?
  4. Ik ben allergisch voor… – Sono allergico/a a…
  5. Mag ik de rekening, alstublieft? – Posso avere il conto, per favore?

Moet je reserveren voor het restaurant?

Het reserveringsbeleid bij restaurants in all-inclusive hotels varieert per hotel en kan afhankelijk zijn van het type restaurant en de populariteit ervan. In veel all-inclusive hotels zijn er buffetrestaurants waar u zonder reservering kunt eten, en à la carte-restaurants waarvoor u mogelijk moet reserveren. Bij sommige resorts is het niet nodig om te reserveren voor à la carte-restaurants, terwijl andere hotels mogelijk een reserveringssysteem hebben om te garanderen dat gasten een tafel krijgen op het gewenste tijdstip. Dit kan vooral belangrijk zijn tijdens het hoogseizoen, wanneer het hotel volgeboekt is en de vraag naar tafels groot is.

Wat zijn populaire Italiaanse regio’s?

Italië biedt een schat aan prachtige vakantieregio’s met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijke keuken. Toscane is een favoriete bestemming vanwege zijn glooiende heuvels, wijngaarden, middeleeuwse stadjes en kunststeden zoals Florence en Siena. Venetië, de stad van de kanalen, staat bekend om zijn romantiek, gondeltochten en historische architectuur, terwijl Rome, de eeuwige stad, toeristen trekt met zijn iconische monumenten zoals het Colosseum en Vaticaanstad. De Amalfikust, gelegen in Zuid-Italië, staat bekend om zijn dramatische kliffen en charmante kustplaatsen zoals Positano en Ravello. Sicilië, het grootste eiland van Italië, biedt een mix van cultuur, geschiedenis en prachtige stranden. Sardinië is eveneens het bezoeken waard. Puglia, in de hiel van Italië, staat bekend om zijn witgekalkte dorpjes, olijfgaarden en kristalheldere zee. De Italiaanse meren, zoals het Gardameer en het Comomeer, zijn populaire bestemmingen voor ontspanning, watersport en wandelen.

Is de Italiaanse keuken geschikt voor kinderen?

Ja, de Italiaanse keuken is zeer geschikt voor kinderen. De eenvoudige en verse ingrediënten, gecombineerd met herkenbare smaken, maken het een populaire keuze voor jonge smaakpapillen. Veel Italiaanse gerechten zijn van nature kindvriendelijk, zoals pizza, pasta, risotto en gelato. Deze restaurants zijn over het algemeen gastvrij voor gezinnen en bieden vaak kindermenu’s of kleinere porties van populaire gerechten. Hoewel sommige Italiaanse gerechten pittig of sterk van smaak kunnen zijn, zijn er genoeg opties die aan de smaakvoorkeuren van kinderen tegemoetkomen. Ouders kunnen er ook voor kiezen om gerechten aan te passen door ingrediënten toe te voegen of weg te laten, zodat ze beter geschikt zijn voor hun kinderen.

Plaats een reactie