4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Alles over live cooking in all inclusive hotels

Live cooking in all-inclusive hotels (show cooking) betekent een culinaire ervaring waarbij gasten kunnen genieten van vers bereide gerechten en maaltijden die voor hun ogen worden gekookt door professionele chef-koks. Dit concept wordt vaak geïntegreerd in de eetgelegenheden van all-inclusive hotels en resorts, waarbij vakantiegangers toegang hebben tot een grote variatie aan eten en drinken als onderdeel van de vakantie. In deze blog vertellen we je alles over Live cooking, waarom dit leuk is, welke soorten maaltijden je kunt kiezen en in welke hotels je dit tegenkomt.

Live cooking keukens in all inclusive resorts

Live cooking keukens bieden een interactieve en entertainende eetervaring, waarbij gasten hun maaltijden kunnen aanpassen op basis van hun smaakvoorkeuren, dieetwensen en allergieën. Deze zogenaamde stations (open keukens) kunnen verschillende thema’s omvatten zoals sushi, teppanyaki, pasta, grill, wok, en desserts zoals crêpes en ijs. In tegenstelling tot traditionele buffetrestaurants, waar gerechten vooraf worden bereid en gedurende langere tijd onder warmhoudlampen worden bewaard, zorgt live cooking ervoor dat de gerechten vers, smakelijk en van hoge kwaliteit zijn. Bovendien biedt het gasten de kans om met de chef-koks te praten, meer te weten te komen over de ingrediënten en bereidingswijzen, en eventueel culinaire tips en trucs op te steken.

  • Altijd een versbereide en gezonde maaltijden
  • Volledig aanpasbaar op jouw wensen
  • Een leuke ervaringen (wordt een show van gemaakt)
  • Geweldig voor kinderen, maar ook voor volwassenen

Top 12 all inclusive hotels met Live cooking

In een wereld waar gastronomie en reizen hand in hand gaan, bieden all-inclusive hotels met live cooking een onvergetelijke culinaire ervaring voor hun gasten. Deze hotels combineren het gemak van all-inclusive pakketten met de opwinding van het zien van chef-koks die hun culinaire kunsten demonstreren en heerlijke gerechten voor je ogen bereiden. In de lijst hieronder zullen we de top 12 all-inclusive resorts met live cooking faciliteiten van over de hele wereld onder de loep nemen, elk met zijn eigen unieke keuken, sfeer en aandacht voor detail. Van tropische oorden tot luxe stedelijke enclaves, deze hotels bieden een smakelijke reis die zowel uw zintuigen als uw smaakpapillen zal prikkelen. Je kunt eventueel direct je geheel verzorgde reis boeken:

  1. Long Beach Resort Hotel & Spa (Turkije, Turkse Rivièra, Alanya)
  2. Fantasia Bahia Principe (Spanje, Tenerife, Golf del Sur)
  3. Hotel Kanta (Tunesië, Sousse, Port el Kantaoui)
  4. Malama Beach Holiday Village (Cyprus, Famagusta, Ayia Napa)
  5. Lahami Bay Beach Resort & Gardens (Egypte, Rode Zee, Marsa Alam)
  6. Gran Ventana Beach Resort (Dominicaanse Republiek, Puerto Plata, Playa Dorada)
  7. Amilla Maldives Resort (Malediven, Baa-atol, Amilla Fushi)
  8. Lindos Royal (Griekenland, Rhodos, Lindos)
  9. Riu Cancun (Mexico, Quintana Roo, Cancún)
  10. Morenia All Inclusive Resort (Kroatië, Split-Dalmatië, Podaca)
  11. Le Dune Resort & Spa (Italië, Sardinië, Badesi)
  12. Hotel Royal & Imperial Belvedere (Griekenland, Kreta, Chersonissos)

Voordelen van Live Cooking Restaurants

Live cooking in all-inclusive hotels biedt verschillende voordelen voor zowel gasten als hotels. De zogenaamde show cooking concepten zullen de gasten niet snel vergeten. Samengevat biedt live cooking in all-inclusive hotels een unieke en aantrekkelijke eetervaring die versheid, kwaliteit, interactie, aanpassing en entertainment combineert. Het draagt bij aan een positieve vakantiebeleving en kan een onderscheidende factor zijn bij het kiezen van een all-inclusive hotel.

  1. Versheid en kwaliteit van het eten: Omdat gerechten ter plekke worden bereid, zijn de maaltijden verser en smakelijker dan gerechten die al enige tijd in een traditioneel buffet liggen. De kwaliteit van het eten is vaak beter, omdat chef-koks de juiste bereidingswijze en timing kunnen garanderen.
  2. Interactie met de chef-koks: Live cooking stelt gasten in staat om met de chef-koks te praten, vragen te stellen over de gerechten en ingrediënten, en zelfs kooktips en trucs op te doen. Deze interactie draagt bij aan een persoonlijke en boeiende eetervaring.
  3. Aanpassing aan dieetwensen en allergieën: Gasten met speciale dieetwensen of allergieën kunnen hun maaltijden gemakkelijker aanpassen bij live cooking stations. Chef-koks kunnen rekening houden met individuele behoeften en op verzoek aangepaste gerechten bereiden. Zoals vegetarisch of veganistisch.
  4. Entertainmentwaarde: Het kijken naar chef-koks die hun vaardigheden en technieken demonstreren, is een vermakelijke ervaring voor gasten. Live cooking draagt bij aan een levendige en boeiende sfeer in het restaurant en kan een hoogtepunt zijn van de eetervaring in het hotel.
  5. Diversiteit aan keukens en smaken: Live cooking stations bieden vaak een breed scala aan gerechten en keukens, van Aziatisch tot Italiaans en van grillgerechten tot desserts. Deze variëteit zorgt ervoor dat gasten kunnen genieten van verschillende smaken en gerechten tijdens hun verblijf.
  6. Vermindering van voedselverspilling: Omdat gerechten op bestelling worden bereid, is er doorgaans minder voedselverspilling in vergelijking met traditionele buffetten. Gasten kunnen de portiegrootte en ingrediënten van hun gerechten aanpassen, waardoor er minder ongewenst voedsel overblijft.
  7. Hygiëne: Live cooking stations kunnen hygiënischer zijn dan traditionele buffetten, omdat de bereiding en het serveren van voedsel beter gecontroleerd en beheerd worden. De kans op kruisbesmetting tussen verschillende gerechten wordt verminderd, en het voedsel komt minder in contact met gasten en andere voedselbronnen.

Internationale keukens en verschillende type maaltijden

Er zijn veel populaire live cooking keukens die in all-inclusive hotels te vinden zijn, elk met hun eigen unieke gerechten en kookstijlen. De verscheidenheid aan deze live cooking stations zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is en biedt gasten de mogelijkheid om tijdens hun verblijf in een all-inclusive resort verschillende smaken en gerechten te ontdekken. Hieronder vind je een overzicht met de meest populaire internationale keukens en soorten gerechten:

  1. Teppanyaki: Een Japanse kookstijl waarbij een grote ijzeren bakplaat (teppan) wordt gebruikt om vlees, vis, groenten en noedels te grillen. Gasten kunnen genieten van de vaardige bereiding en het spectaculaire vertoon van de chef-koks, die vaak indrukwekkende trucs en technieken demonstreren.
  2. Pasta- en risottostations: Deze stations zijn populair in Italiaanse en Mediterrane keukens en bieden gasten de mogelijkheid om hun eigen pasta- of risottogerechten samen te stellen. Chef-koks bereiden de pasta of risotto vers en voegen ingrediënten toe op basis van de voorkeur van de gasten, zoals sauzen, kruiden, groenten, vlees en zeevruchten.
  3. Sushi en sashimi: Bij deze buffetten kunnen gasten genieten van vers bereide sushi en sashimi, gemaakt door getrainde sushi-chefs. Deze plekken bieden vaak een ruime keuze aan verse vis, zeevruchten, groenten en andere ingrediënten om verschillende sushi- en sashimi-gerechten te creëren.
  4. Grill en barbecue: Hier worden vlees, vis en groenten gegrild of gebarbecued op houtskool, gas of elektrische grills. Gasten kunnen kiezen uit verschillende soorten vlees, zoals biefstuk, kip, varkensvlees en lam, evenals vis en zeevruchten, die worden bereid volgens hun gewenste gaarheid.
  5. Wok en stir-fry: Bij deze stations, geïnspireerd door Aziatische keukens, worden verse ingrediënten snel op hoog vuur geroerbakt in een wokpan. Vakantiegangers kunnen hun eigen combinaties van groenten, vlees, zeevruchten, noedels en sauzen kiezen, die de chef-koks vervolgens voor hun ogen bereiden.
  6. Pizza- en flatbreadstations: Hier kunnen reizigers genieten van vers gemaakte Italiaanse pizza’s en flatbreads met hun favoriete toppings. Chef-koks bereiden het deeg en bakken de pizza’s in houtgestookte, gas- of elektrische ovens voor een authentieke smaak.
  7. Dessertstations: Dit zijn populaire plekken voor zoetekauwen, met een scala aan zoete lekkernijen, zoals crêpes, wafels, ijs, sorbet en zelfs chocoladefonteinen. Gasten kunnen hun eigen creaties samenstellen met verschillende toppings, sauzen en vers fruit.

Is dit een duurzame manier van koken?

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van de hedendaagse horeca, en live cooking is geen uitzondering. Er zijn verschillende manieren waarop all-inclusive hotels duurzaamheidsprincipes kunnen toepassen in hun live cooking-ervaring. Een van de belangrijkste voordelen van live cooking is dat het helpt om voedselverspilling te verminderen. Hotels kunnen bijdragen aan de lokale economie en de ecologische voetafdruk van hun keuken verkleinen door het gebruik van lokaal geproduceerde en seizoensgebonden ingrediënten. Bij het inrichten van de keukens wordt vaak ook goed gekeken naar besparingen op het gebied van energiegebruik en watergebruik (verspilling tegengaan). Een effectief afvalbeheersysteem is daarbij cruciaal voor duurzame live cooking.

Met wat voor soort lokale producten / voedsel wordt gewerkt?

Verantwoordelijke inkoop van vlees, vis en zeevruchten is erg belangrijk. Om de negatieve impact op mariene ecosystemen te verminderen, kunnen hotels zich inzetten voor het inkopen van duurzame vis en zeevruchten. Dit betekent het kiezen van soorten die niet overbevist zijn, afkomstig zijn van verantwoord beheerde visserijen of gekweekt zijn onder milieuvriendelijke omstandigheden. Ook wordt er op lokaal niveau vlees ingekocht om zo minder CO2 uitstoot te veroorzaken door bijv. transport. Hetzelfde geldt ook voor groenten en fruit. Door te kiezen voor seizoensproducten kan bijna alles in de regio worden ingekocht.

Voor welke diëten kan er worden gekookt?

Bij live cooking in all-inclusive resorts kunnen gasten met speciale dieetwensen en allergieën genieten van een aangepaste maaltijd. Hotels nemen maatregelen om het risico op kruisbesmetting tussen gerechten en ingrediënten te minimaliseren. Dit doen ze door gebruik van aparte kook- en snijgerei te maken, evenals het regelmatig schoonmaken van oppervlakken en apparatuur. Op die manier zijn er resorts die bijvoorbeeld glutenvrij en/of lactosevrij kunnen koken. Bij de live cooking menu’s wordt doorgaans duidelijk vermeld wat je kunt verwachten van de gerechten qua ingredienten en allergieën.

Plaats een reactie