4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

12 x Halal vriendelijke all inclusive hotels voor moslims

Een halal vakantie is een reiservaring die specifiek is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften en voorkeuren van moslimreizigers. Dit houdt in dat tijdens de vakantie rekening wordt gehouden met de islamitische richtlijnen en leefregels. Halal reizen zijn gericht op het creëren van een comfortabele en zorgeloze omgeving voor moslims, zodat ze kunnen genieten van hun tijd weg van huis zonder zich zorgen te hoeven maken over het vinden van geschikte voorzieningen en diensten die voldoen aan hun religieuze leefstijl. In deze blog vertellen we je alles over halal-vriendelijke reizen voor moslims. We bespreken onderwerpen zoals de koran, de leefregels, de beste vakantiebestemmingen en bieden een overzicht met 12 geschikte all inclusive hotels voor moslims.

 1. Halal voedsel: Een van de belangrijkste kenmerken van een all inclusive halal vakantie is de beschikbaarheid van halal voedsel. Dit betekent dat alle maaltijden en dranken die worden geserveerd in het hotel of resort voldoen aan de islamitische voorschriften voor voedselbereiding en -consumptie. Dit omvat het gebruik van halal gecertificeerd vlees, het vermijden van varkensvlees en alcohol, en het gebruik van halal kooktechnieken.
 2. Gebedsruimtes: Halal vakantiebestemmingen zorgen voor gebedsruimtes of moskeeën op het terrein of in de nabije omgeving, zodat moslimreizigers hun dagelijkse gebeden kunnen verrichten zonder ongemak.
 3. Gescheiden faciliteiten: Om de privacy en het comfort van moslimreizigers te waarborgen, bieden veel halal vakantiebestemmingen gescheiden faciliteiten voor mannen en vrouwen. Dit kan onder meer gescheiden binnenzwembaden, sparuimtes, fitnessruimtes en stranden omvatten.
 4. Bescheiden kleding: In overeenstemming met de islamitische kledingvoorschriften, moedigen moslim-vriendelijke vakantiebestemmingen bescheiden kleding aan, zowel voor mannen als voor vrouwen. Dit kan het aanbieden van passende strandkleding en het respecteren van de dresscode in openbare ruimtes omvatten.
 5. Gezinsvriendelijk: Halal reizen zijn vaak gericht op het bieden van een gezinsvriendelijke omgeving waar ouders en kinderen kunnen genieten van een scala aan activiteiten en faciliteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden.
 6. Alcoholvrij: De meeste halal-bestemmingen bieden een volledig alcoholvrije omgeving om te zorgen voor een meer comfortabele en passende sfeer voor moslimreizigers.
 7. Culturele en religieuze activiteiten: De hotels kunnen ook culturele en religieuze activiteiten organiseren, zoals lezingen, koranrecitaties en educatieve workshops, om moslimreizigers in staat te stellen hun geloof te verdiepen en te versterken tijdens hun vakantie. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met gebedstijden en islamitische feestdagen.

Top 12 moslim vriendelijk hotels (halal)

Hieronder vind je een lijst met de 12 beste Halal All-Inclusive Resorts. Je kunt hier een heerlijke ontspannen zonvakantie vieren. Duik lekker de zee in, spring in het zwembad, geniet van het lekkere eten en ontspan in de avond met een drankje op het terras. Er worden in de hotels veel activiteiten georganiseerd zoals sporten en avondshows. Kies jij vooreen reis naar Turkije, Tunesië, Marokko of Egypte? Wil je liever wat verder weg naar Oman of Dubai (arabische emiraten)? Of juist wat dichter bij huis naar Spanje of Portugal? Alles is mogelijk!

 1. Ramada Plaza Antalya (Turkije, Turkse Rivièra, Antalya)
 2. Jaz Fanara Resort & Residence (Egypte, Zuidelijke Sinaï, Sharm el Sheikh)
 3. Rixos Bab Al Bahr (Verenigde Arabische Emiraten, Ras al-Khaimah)
 4. Bluebay Beach Resort & Spa (Tanzania, Zanzibar, Kiwengwa)
 5. The Grand Blue Sky International (Turkije, Noord-Egeïsche Kust, Kusadasi)
 6. Iberostar Mehari Djerba (Tunesië, Djerba, Midoun)
 7. Fanar Hotel & Residences (Oman, Zufa, Şalālah)
 8. Mandarin Resort (Turkije, Zuid-Egeïsche Kust, Bodrum)
 9. Jaz Makadi Oasis Resort & Club (Egypte, Rode Zee, Makadi Bay)
 10. Be Live Collection Marrakech Adults Only (Marokko, Marrakech)
 11. The Westin Dubai Mina Seyahi Beach Resort & Marina (VAE, Dubai)
 12. Bandos Maldives (Malediven, Kaafu-atol, Bodubandos)

Wat wordt er bedoeld met Halal?

Halal is een Arabische term die “toegestaan” of “wettig” betekent in de context van de islam. Het wordt gebruikt om te verwijzen naar alles wat volgens de islamitische wet (Sharia) is toegestaan, van voedsel en dranken tot persoonlijke en sociale activiteiten. In het bijzonder wordt de term halal vaak geassocieerd met voedsel en voedselconsumptie (ook op vakantie). In de islam zijn er specifieke richtlijnen met betrekking tot voedsel en de bereiding ervan. Wanneer je een land bezoekt waar van origine veel moslims leven zal het eenvoudiger zijn om hotels te vinden die hiermee rekening houden. Halal voedsel in all inclusive resorts moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

 1. Ingrediënten: Het voedsel mag geen ingrediënten bevatten die volgens de islam verboden zijn (haram), zoals varkensvlees, bloed of bedwelmende middelen zoals alcohol.
 2. Slachtproces: Vlees en gevogelte moeten op een specifieke manier worden geslacht om als halal te worden beschouwd. Het dier moet gezond zijn en de slacht moet worden uitgevoerd door een moslim. De slachter moet de naam van Allah (God) uitspreken voordat hij het dier slacht en het dier moet snel en menselijk worden gedood door de halsslagaders, luchtpijp en slokdarm door te snijden. Het bloed moet volledig uit het dier worden gedraineerd voordat het wordt verwerkt.
 3. Voedselbereiding en kruisbesmetting: Halal voedsel moet gescheiden worden gehouden van niet-halal voedsel tijdens de bereiding, opslag en het serveren om kruisbesmetting te voorkomen. Keukengerei, apparatuur en oppervlakken die in contact komen met halal voedsel mogen niet in contact komen met haram ingrediënten of stoffen.
 4. Certificering: In veel landen zijn er halal certificeringsinstanties die de naleving van halal richtlijnen en voorschriften controleren en certificaten afgeven aan bedrijven en fabrikanten die voldoen aan de eisen. Het halal certificaat garandeert dat het product of de dienst voldoet aan de islamitische voorschriften.

Tijdens de Ramadan op all inclusive vakantie

Ramadan is de negende maand van de islamitische maankalender en wordt beschouwd als een van de belangrijkste en heiligste maanden voor moslims over de hele wereld. Gedurende deze maand vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang als een vorm van aanbidding, zelfdiscipline, spirituele groei en solidariteit met de minder bedeelden. Dat is dus geen periode om op vakantie te gaan naar een all inclusive hotel. Mocht je wel gaan/moeten reizen dan kun je beter kiezen voor uitsluitend logies. Het vasten tijdens Ramadan omvat het zich onthouden van eten, drinken, roken en seksuele activiteiten vanaf het begin van de fajr (ochtendgebed) tot het maghrib (avondgebed). Moslims beginnen hun vasten met een maaltijd voor zonsopgang, genaamd suhoor, en verbreken hun vasten na zonsondergang met een maaltijd genaamd iftar, die meestal begint met het nuttigen van dadels en water of vruchtensap.

Naast het vasten is het ook belangrijk voor moslims om zich tijdens Ramadan te concentreren op gebed, het reciteren van de Koran en het verrichten van goede daden. Veel moslims streven ernaar om de hele Koran gedurende de maand te lezen of te beluisteren en nemen deel aan extra nachtgebeden, bekend als tarawih, die na het isha (nachtgebed) worden gehouden. Wanneer je verblijft op een vakantiebestemming kun je bijvoorbeeld studeren bij het zwembad, aan het strand of in de hotellobby. Ramadan eindigt met het vieren van het festival Eid al-Fitr, dat plaatsvindt op de eerste dag van de tiende maand van de islamitische kalender, Shawwal. Eid al-Fitr, ook wel het Suikerfeest genoemd, is een feestelijke gelegenheid waarbij moslims zich verzamelen om te bidden, geschenken uit te wisselen, liefdadigheid te geven (zakat al-fitr) en samen te komen met familie en vrienden om het einde van de vastenmaand te vieren. Deze afsluitende periode is dus juist geschikt om met de hele familie op een geheel verzorgde vakantie te gaan naar een Ultra all inclusive resort.


Waarvoor zijn de voorschriften voor moslims bedoeld?

Halal voorschriften zijn bedoeld om moslims te helpen een gezond en ethisch leven te leiden volgens de leer van de islam. Door het consumeren van halal voedsel en het volgen van halal praktijken, streven moslims ernaar om hun leven in harmonie te brengen met hun religieuze overtuigingen. Het is de bedoeling dat dit niet alleen in de thuissituatie wordt nagestreefd, maar ook op het werk en tijdens bijvoorbeeld vakanties.

Wat zijn populaire vakantiebestemmingen voor moslims?

Turkije is een favoriete bestemming vanwege zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en natuurlijke schoonheid. Het land heeft talloze moskeeën, islamitische historische sites en halal-vriendelijke hotels en restaurants. Marokko is ook een populaire keuze voor moslimreizigers vanwege zijn rijke culturele erfgoed, prachtige architectuur en traditionele markten (souks). Steden zoals Marrakech, Fes en Casablanca bieden een mix van geschiedenis, cultuur en moderniteit. De VAE, met name Dubai en Abu Dhabi, zijn populaire bestemmingen voor moslimreizigers vanwege hun luxe winkelcentra, ultramoderne architectuur en islamvriendelijke voorzieningen. Egypte is een aantrekkelijke bestemming vanwege zijn oude geschiedenis, fascinerende monumenten en warme klimaat. Populaire attracties zijn onder meer de piramides van Gizeh, de sfinx, en de oude tempels van Luxor en Aswan. Jordanië is een islamvriendelijke bestemming met fascinerende historische en culturele bezienswaardigheden zoals Petra, de Dode Zee en Wadi Rum. Oman is een ideale bestemming voor moslimreizigers die op zoek zijn naar een authentieke Arabische ervaring, met zijn prachtige woestijnlandschappen, historische forten en moskeeën, en warme gastvrijheid.

Wat zijn islamitische vakantielanden?

Traditionele islamitische landen zijn gebieden waar de meerderheid van de bevolking de islam als hun religie beoefent en waar de wetgeving, het sociaal-economische systeem en de cultuur zijn beïnvloed door de islamitische tradities en waarden. Deze landen komen we tegen in verschillende delen van de wereld, waaronder het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Centraal-Azië, Zuid-Azië en Zuidoost-Azië. Voorbeelden van traditionele islamitische vakantieregio’s zijn: Saudi-Arabië, Iran, Turkije, Pakistan, Egypte, Marokko, Indonesië, Maleisië, Afghanistan en Bangladesh.

Plaats een reactie