4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Alcoholische dranken in een all inclusive hotel

In een all inclusive hotel zijn alcoholische dranken vaak inbegrepen in de prijs van het verblijf en worden ze geserveerd in de bars en restaurants van het hotel. Afhankelijk van het hotel kunnen verschillende soorten alcoholische dranken beschikbaar zijn, zoals bier, wijn, sterke drank en cocktails. Er kunnen ook verschillende merken en kwaliteiten van dranken beschikbaar zijn, afhankelijk van het type all inclusive pakket dat je hebt geboekt. In deze blog bespreken we alles wat te maken heeft met het aanbod alcoholische dranken in de resorts.

 • Het is belangrijk om op te merken dat sommige all inclusive hotels beperkingen hebben op de tijden en plaatsen waar alcoholische dranken worden geserveerd. Sommige hotels kunnen ook een beleid hebben waarbij gasten een beperkt aantal drankjes per dag of per maaltijd mogen bestellen. Dit beleid is bedoeld om overmatig drinken en ongepast gedrag te voorkomen.
 • Het is noodzakelijk om verantwoordelijk om te gaan met alcohol en te weten wat je eigen grenzen zijn. Overmatig drinken kan leiden tot gezondheidsproblemen en onveilig gedrag op vakantie. Als je ervoor kiest om alcohol te drinken in een all inclusive hotel, zorg er dan voor dat je het met mate doet en drink altijd verantwoordelijk.

Welke alcoholische dranken worden er geserveerd?

Hieronder vind je een lijst met de meest populaire soorten alcoholische dranken die wereldwijd worden gedronken op vakantie. Er zijn echter tal van andere soorten dranken en merken om te ontdekken en te proeven, afhankelijk van persoonlijke smaak en voorkeur. Elke vakantieregio heeft zijn eigen specialiteiten, smaken, tradities en drinkcultuur. Zo is Duitsland een echt bierland, vind je in Ierland veel Whiskey, is Frankrijk een wijnland, staat Italië bekend om de limoncello, zijn mensen in de Dominicaanse Republiek gek op rum en vind je op de vakantie-eiland veel cocktails.

 1. Bier: Bier is een van de meest populaire alcoholische dranken ter wereld. Het wordt gemaakt van gefermenteerde granen, zoals gerst, hop, gist en water. Er zijn tal van verschillende soorten bier, waaronder pils, ale, stout en IPA.
 2. Wijn: Wijn is een drank gemaakt van gefermenteerd druivensap. Er zijn rode, witte en rosé wijnen en ze kunnen variëren in smaak van droog tot zoet. Wijn wordt over de hele wereld geproduceerd en heeft een rijke geschiedenis en cultuur.
 3. Sterke drank: Sterke dranken zijn dranken met een hoog alcoholpercentage, zoals whisky, rum, gin, wodka en tequila. Ze worden meestal gemaakt door granen of fruit te fermenteren en vervolgens te destilleren. Sterke dranken worden vaak gemengd met andere dranken om cocktails te maken.
 4. Cocktails: Cocktails zijn drankjes die worden gemaakt door verschillende alcoholische dranken te combineren met mixers zoals sap, frisdrank of siroop. Ze kunnen worden geserveerd op de rotsen (met ijs), gestraind (gefilterd) of gemengd.
 5. Likeuren: Likeuren zijn dranken gemaakt door suiker, kruiden, vruchten en andere smaakstoffen te laten weken in een alcoholische drank. Er zijn tal van verschillende soorten likeuren, zoals Baileys, amaretto en Grand Marnier.
 6. Cider: Cider is een drank gemaakt van gefermenteerde appelsap. Het heeft een fruitige en verfrissende smaak en is populair in het Verenigd Koninkrijk en delen van Europa en Noord-Amerika.
 7. Sake: Sake is een Japanse rijstwijn die wordt gemaakt van gefermenteerde rijst. Het heeft een licht zoete smaak en wordt vaak geserveerd bij Japanse gerechten.
 8. Port: Port is een versterkte wijn uit Portugal die wordt geproduceerd door de fermentatie van druiven te stoppen door er brandewijn aan toe te voegen. Het heeft een rijke en zoete smaak en wordt vaak geserveerd als dessertwijn.
 9. Champagne: Champagne is een mousserende wijn uit de regio Champagne in Frankrijk. Het wordt gemaakt van specifieke druivensoorten en volgt een speciaal fermentatieproces, waardoor het de kenmerkende bubbels krijgt.
 10. Tequila: Tequila is een sterke drank uit Mexico die wordt gemaakt van de blauwe agaveplant. Het heeft een karakteristieke rokerige smaak en wordt vaak geserveerd in shots met zout en een partje limoen.

Waar kun je drank bestellen in het hotel?

Je kunt in het hotel op veel plekken drankjes bestellen. Dan kan de hele dag door. Soms beschikt een resorts over 1 hoofdbar die tot bijvoorbeeld 24:00 geopend is. Er zijn veel accommodaties die meerdere bars en/of restaurants hebben waar je alcoholische versnaperingen kunt bestellen. Hieronder vind je een lijstje met verschillende mogelijkheden.

 • De restaurantbars serveren bij het eten alle mogelijke dranken die het hotel in haar assortiment heeft opgenomen. Wanneer je gaat eten in het buffetrestaurant moet je deze drankjes vaak zelf ophalen. Als je in een a la carte restaurant eet dan worden de drankjes aan tafel gebracht door de ober. Vaak is het aanbod internationale sterke dranken vaak uitgebreider in de luxere restaurants.
 • Een beachbar is een bar op het strand, vaak met uitzicht op de oceaan of het strand. Het is een populaire plek voor toeristen en locals om te ontspannen, te genieten van een koud drankje en te socializen. Beachbars hebben meestal een informele sfeer en zijn vaak uitgerust met comfortabele zitplaatsen, parasols en palmbomen om schaduw te bieden. Sommige beachbars bieden ook eten, zoals snacks en sandwiches. De drankjes die worden geserveerd zijn vaak verfrissende en tropische cocktails, bier en wijn.
 • Een zwembadbar is een bar bij het zwembad in een hotel. Het biedt verfrissende drankjes en snacks aan gasten die aan het zwembad liggen en genieten van de zon. Een zwembadbar is vaak uitgerust met comfortabele zitplaatsen, parasols en tafels om schaduw te bieden en te ontspannen na het zwemmen. Veel zwembadbars bieden ook lichte maaltijden en snacks zoals salades, broodjes en fruit.
 • De lobby bar is een bar in de lobby van een resort, vaak ingericht met comfortabele zitplaatsen en een ontspannen sfeer. Het is bedoeld om gasten een plek te bieden om te ontspannen en te socializen. Een lobby bar serveert meestal een breed scala aan dranken, zoals koffie, thee, frisdranken, bier, wijn, cocktails en sterke drank. Gasten kunnen de lobby bar (of rooftop-bar) gebruiken om te ontspannen en te genieten van hun drankje, of om te werken en te vergaderen (er is vaak draadloos internet). De lobby is een centraal punt in het hotel en biedt vaak uitzicht op de aankomsthal.

Vanaf welke leeftijd mag je alcohol in het hotel drinken?

De minimumleeftijd voor het drinken van alcohol varieert per land en soms zelfs per regio. In de meeste landen in Europa, zoals Nederland, Duitsland, Griekenland en Italië, is de minimumleeftijd voor het drinken van alcohol 18 jaar. In sommige landen, zoals Spanje en Portugal, is de minimumleeftijd 16 jaar. Er zijn echter enkele landen waar er helemaal geen minimumleeftijd is voor alcoholconsumptie. Het is belangrijk om te weten wat de wetten en regels zijn in het land waar je je bevindt en om verantwoordelijk om te gaan met alcohol. Jongeren onder de wettelijke minimumleeftijd moeten zich bewust zijn van de risico’s van alcoholconsumptie en de mogelijke gevolgen voor hun gezondheid en welzijn. Het is altijd beter om op een verantwoordelijke manier met alcohol om te gaan en de wettelijke minimumleeftijd te respecteren.

Zijn er ook non-alcoholische all inclusive hotels?

Ja. Sommige hotels, met name resorts in islamitische landen of hotels die zich richten op moslims (halal), kunnen ervoor kiezen om geen alcoholische dranken te serveren. Dit kan te maken hebben met religieuze overtuigingen, waarin alcoholconsumptie als ongepast wordt beschouwd. Het kan ook een zakelijke beslissing zijn om tegemoet te komen aan de behoeften en voorkeuren van moslimgasten, die mogelijk liever in een alcoholvrije omgeving verblijven. Hotels die geen alcoholische dranken serveren, bieden vaak alternatieven zoals alcoholvrije cocktails en andere dranken. Het is belangrijk om de regels van het hotel te respecteren en rekening te houden met de culturele en religieuze achtergrond van de gastheren en andere gasten.

Wordt er gratis alcohol geserveerd in het resort?

In all inclusive hotels zijn alcoholische dranken vaak inbegrepen in de prijs van het verblijf en worden ze gratis geserveerd in de discotheek, de bars en restaurants van het hotel. Dit betekent dat je als vakantieganger zonder extra kosten kunt drinken aan het zwembad of het strand (dit is dan ook heel populair bij jongerenreizen). Soms wordt er wel onderscheid gemaakt tussen lokale en internationale dranken en merken. De barman kan je hierover informeren.

Welke internationale drankmerken worden wereldwijd geschonken?

Er zijn tal van populaire alcoholische dranken die wereldwijd in hotels worden geserveerd. De meest populaire voorbeelden zijn Bacardi, Jack Daniel’s, Smirnoff, Captain Morgan, Beefeater, Johnnie Walker, Absolut Vodka, Jameson, Chivas Regal, Jose Cuervo, Baileys, Hennessy, Moet & Chandon, Heineken & Corona. Deze alcohol-merken worden vaak geserveerd in all-inclusive hotels en bars, en bieden vakantiegangers diverse smaken aan. Het is belangrijk op te merken dat dit geen complete lijst is en dat er nog veel meer bekende en minder bekende merken zijn die worden geserveerd in hotels over de hele wereld.

2 gedachten over “Alcoholische dranken in een all inclusive hotel”

 1. Zijn er ook Turkse resorts die alcoholvrij bier serveren. Ik lust graag een biertje in de zon maar alcohol hoeft er voor mij niet in te zitten

  Beantwoorden
  • Dag Willem, wat goed dat je dit vraagt.

   Beaches Turks and Caicos Resort biedt veel alcoholvrije dranken, zoals Coca Cola, Sprite en Ginger Ale, maar ook veel sappen, zoals appelsap, sinaasappelsap en cranberrysap. Daarnaast is het personeel van de bar gespecialiseerd in het maken van niet-alcoholische varianten van bekende drankjes. Ik acht de kans groot dat ze hier ook alcoholvrij bier schenken!

   Beantwoorden

Plaats een reactie