4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All inclusive hotels met draadloos internet (WiFi)

Tegenwoordig is iedereen altijd online. Als je op vakantie bent wil je natuurlijk je email kunnen bekijken, even een leuk bericht op Facebook zetten of een story op Instagram plaatsen. Misschien wil je filmpjes kijken op Youtube of TikTok, lekker muziek luisteren via Apple music & Spotify of juist berichten versturen via Telegram en WhatsApp? Of gewoon websites bekijken, dingen opzoeken over je vakantiebestemming of navigeren naar een bezienswaardigheid? We kunnen heel veel redenen verzinnen waarom jij een hotel met draadloos internet zoekt. Is het niet voor jezelf, dan wel voor de kinderen of je werk. In deze blog bespreken we dit onderwerp en lees je alles over de verschillende mogelijkheden.

Top 5 vakantielanden met goede stabiele WiFi internetverbindingen zijn:

  1. Spanje (>> bekijk de hoteldeals op Tenerife)
  2. Griekenland (>> bekijk de hoteldeals op Kreta)
  3. Portugal (>> bekijk de hoteldeals op Madeira)
  4. Turkije (>> bekijk de hoteldeals in Alanya)
  5. Italië (>> bekijk de hoteldeals in Sicilië)

Internet op vakantie

Internet is onmisbaar. Met name kinderen / jongeren zitten de hele dag op hun telefoon en bekijken filmpjes, video’s, en doen spelletjes online via apps op de telefoon of tablet (iPad). Je wil er voor vertrek wel zeker van zijn dat je gebruik kunt maken van internetfaciliteiten. Dat kan op een aantal verschillende manieren die we hieronder voor je op een rijtje zetten.

  • Gratis Wifi in je hotel: Veel hotels bieden de mogelijkheid om gratis verbinding te maken met het internet via een WiFi netwerk. Dit is een draadloos netwerk dat is aangelegd in het resort. Je kunt vaak zowel op je hotelkamer als in de gemeenschappelijke ruimtes (restaurants, fitness, sporthal, entertainmenthal, sauna, speeltuin en rondom de zwembaden) gebruik maken van deze gratis service.
  • Verbinding tegen betaling: In de minder luxe resorts komt het ook voor dat je moet betalen voor een verbinding. Vaak kun je dan verbinding maken met het netwerk en zul je een inlogscherm tegenkomen. Je kunt daar een internetkaart (soort prepaid constructie) aanschaffen om dit doen via de receptie. De medewerkers kunnen je daarover meer vertellen.
  • Openbare WiFi spots: Wanneer je buiten het hotel verblijft tijdens bijvoorbeeld een excursie kun je zoeken naar een openbaar netwerk bij o.a. restaurants, bars en in winkels & musea. Je kunt daar verbinding maken om even snel een bericht te sturen, iets te downloaden, te videobellen of de navigatie / google Maps bij te werken. Let erop dat de veiligheid van deze netwerken niet optimaal is voor bijv. bankzaken.
  • Hotspot maken je telefoon: Wanneer jij een internet-abonnement hebt kun je via jouw telefoon (o.a. met een iPhone, Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo etc.) een hotspot maken. Je maakt dan zelf een draadloos netwerk aan waar andere mobiele apparaten mee kunnen verbinden. Zo kunnen de kinderen of andere reizigers gratis internetten via jouw abonnement. Let natuurlijk wel op de limiet van je databundel (de snelheid is niet optimaal).

Data-Roaming: mobiel internet in het buitenland

Data-roaming staat je toe om gebruik te maken van mobiele dataverbindingen als je op reis bent in het buitenland. Dit betekent dat je je mobiele apparaat kunt gebruiken om toegang te krijgen tot het internet, zelfs als je niet in je thuisnetwerk bent. Het werkt door je telefoon te verbinden met een mobiele netwerkoperator, zodat je kunt genieten van telefoon & internetverbindingen in het buitenland. Om gebruik te maken van data-roaming moet je mobiele abonnement en provide hiervoor geschikt zijn. De kosten hiervoor variëren per provider, maar kunnen behoorlijk hoog zijn als je buiten de EU reist. Daarom wordt het ten zeerste aangeraden om je provider te raadplegen over roamingkosten voordat je op reis gaat.

Disclaimer: landen en gebieden die tot Europa behoren zijn vaak standaard wel inbegrepen in de kosten van je abonnement. Dit zijn bijvoorbeeld België, Bulgarije, El Hierro/Ferro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, Lanzarote, La Palma, Tenerife, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Faeröer Eilanden, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Madeira, Azoren, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Gibraltar, Tsjechië, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Vakantie zonder internet

Er zijn steeds meer mensen die niet online willen zijn tijdens hun reis en heel bewust hun telefoon thuis laten of uit zetten. Een offline vakantie wordt over het algemeen als heel positief ervaren. Je hebt minder stress en druk van thuis, je komt echt even los van je werk en dagelijkse leven, en kan genieten van alles om je heen. Je maakt meer contact met mensen en gaat bijv. sneller een goed boek lezen of een excursie doen. Zeker ook een aanrader als je met kinderen op vakantie gaat. Minder schermtijd draagt bij aan het maken van herinneringen en echte quality-time voor elkaar (heel erg aan te raden voor vader-zoon vakanties en moeder-dochter reizen.


Wat is WiFi?

Wi-Fi is een draadloze technologie die computers, tablets en telefoons met elkaar verbindt zodat ze informatie kunnen uitwisselen. Het draait om radiofrequentie (RF) technologie die data door de lucht verzendt. Wi-Fi maakt gebruik van een router of een access point om verbinding te maken. Meestal is dat een klein apparaat dat aanwezig is in het hotel. Het biedt een draadloos netwerk waar apparaten zoals computers, laptops, smartphones of tablets verbinding mee kunnen maken. Wi-Fi is een populair alternatief voor kabels en andere type verbindingen. Het is een handige manier om op vakantie toegang te krijgen tot het internet zonder dat je een kabel hoeft aan te sluiten. Er zijn gratis netwerken, gast-netwerken met een code en betaalde netwerken.

Wat is 3G, 4G en 5G internet?

Iedereen kan tegenwoordig met zijn telefoonabonnement in het buitenland internetten. 4G is de vierde generatie mobiele netwerken en staat voor Fourth Generation. Het is de opvolger van 2G en 3G-netwerken. 4G-netwerken bieden een hogere snelheid en betere dekking dan hun voorgangers. 4G-netwerken gebruiken LTE-technologie, waarmee snelheden van 100 Mbps bereikt kunnen worden met weinig vertraging. 5G is de vijfde generatie mobiele netwerken en staat voor Fifth Generation. 5G is de nieuwste generatie mobiele communicatie en is bedoeld om een nieuwe generatie draadloze applicaties mogelijk te maken. Het is ontworpen om een betere dekking te bieden, met snelheden die tot 10Gbps kunnen bereiken.

Zit internet in het buitenland bij mijn abonnement in?

Wie tegenwoordig een abonnement heeft KPN, Vodafone en T-Mobile hoeft zich niet druk meer te maken over hoge internetkosten in het buitenland. Veel abonnement bieden ze mogelijkheid om de data die je in Nederland hebt ook in het buitenland (Europa) te gebruiken. Voor sim only abonnementen en bestemmingen buiten Europa zijn de voorwaarden anders. Je hebt speciale buitenlandbundels voor internet die je kunt activeren. Hierover kun je meer lezen op de site van je mobiele provider.

Kan ik internetten bij het zwembad of op het strand?

Wifi heeft een bereik van ongeveer 100 meter, afhankelijk van de sterkte van het signaal. Het bereik kan worden vergroot met behulp van wifi-repeaters of versterkers. De meeste hotels hebben prima verbinding bij het zwembad en in de openbare ruimtes. Aan het strand is de internetkwaliteit vaak minder. Soms heb je wel bereik maar een hele trage verbinding. Hoe dichter je bij het punt gaat zitten/liggen waar het signaal wordt verspreid, hoe sneller je internet zal zijn.

Heb ik gratis internet op de kamer?

Veel hotels bieden hun gasten tegenwoordig gratis internet aan. Je kunt vaak met je kamernummer inloggen op het netwerk. Het hotel biedt soms ook extra betaalde diensten aan voor extra snelheid of een grotere databundel. De kosten hiervan kun je voldoen met een creditcard of op je boekingsnummer laten zetten (dan kun je dat betalen voor vertrek).

Is het internet in het buitenland veilig?

De meest beveiligde hotel-netwerken in Europa zijn redelijk veilig. Echter zodra je verbinding maakt met een openbaar netwerk weet je niet 100% zeker of je veilig kunt verbinden. Je kan er daarom voor kiezen om een VPN verbinding te gebruiken. Kies ervoor om uitsluitend met betrouwbare netwerken een connectie te maken en vermeid gratis hotspots op onveilige plekken. Je kunt dan sneller gehackt worden.

Plaats een reactie