4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 15 leukste all inclusive hotels met speeltuinen

Als je aan vakantie denkt, zie je jezelf waarschijnlijk ontspannen aan een zwembad, genieten van een goed boek, terwijl de kinderen zich vermaken in de kidsclub of de nabijgelegen speeltuin. Maar hoe vind je die perfecte plek, die zowel jou als je kinderen gelukkig maakt? In deze blog helpen wij je bij het vinden van de beste kindvriendelijke hotels met binnen- als buitenspeeltuinen. We vertellen wat je kunt verwachten en geven een overzicht met resorts die beschikken over deze speelfaciliteiten. Wil je direct boeken? Bekijk dan de aanbiedingen bij onze partners.

  • Resort met speeltuinen bieden veilige en gecontroleerde omgevingen waar kinderen kunnen spelen en nieuwe vrienden kunnen maken. Dit geeft je als ouders rust en zorgt ervoor dat kinderen zich nooit vervelen.
  • Bij een all-inclusive hotel hoef je je geen zorgen te maken over het eten en drink voor jou en de rest van het gezin. Alles wordt voor je verzorgd, zodat je meer tijd hebt om te ontspannen en te genieten van je vakantie.
  • Veel accommodaties met speelgelegenheden hebben ook speciale kinderclubs en activiteitenprogramma’s. Dit betekent dat je kinderen niet alleen plezier kunnen hebben in de speeltuin, maar ook kunnen deelnemen aan georganiseerde activiteiten die speciaal voor hen worden georganiseerd.

Binnenspeeltuinen

Binnenspeeltuinen in hotels zijn fantastische faciliteiten die kinderen het hele jaar door vermaak bieden, ongeacht het weer. Ze zijn ontworpen om een veilige, stimulerende en vooral leuke omgeving te bieden waar kinderen hun energie kunnen kwijt raken en hun sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Hieronder vind je enkele kenmerken en speeltoestellen die je kunt verwachten in deze typische indoor-speelsplekken:

  • Klimstructuren: Dit zijn meestal de grootste attracties in een binnenspeeltuin. Ze kunnen klimmuren, klimrekken, ladders en touwen bevatten. Klimwanden stimuleren fysieke activiteit en helpen bij het ontwikkelen van kracht en behendigheid.
  • Glijbanen: Glijbanen zijn altijd een hit bij kinderen en zijn vaak onderdeel van grotere speeltoestellen. Ze bieden een snelle en leuke manier om van boven naar beneden te komen.
  • Ballenbakken: Ballenbakken zijn ook favoriet bij met name jongere kinderen. Ze zijn gevuld met honderden gekleurde plastic (soms kunststof of zachte-stof) ballen waar kinderen in kunnen duiken, zich kunnen verstoppen of mee kunnen spelen.
  • Zachte speelgebieden: Deze zijn speciaal ontworpen voor jongere kinderen. Ze bevatten zachte, gewatteerde ondergronden en speelgoed, en bieden een veilige omgeving voor kleintjes om te verkennen en te spelen. Ze kunnen er rennen, kruipen en klimmen.
  • Interactieve spelletjes: Sommige hotels kunnen interactieve spelletjes aanbieden, zoals touchscreens of lichtspellen en geluidsspellen. Dit zie je met name bij de wat nieuwere of gerenoveerde speelruimtes. Soms kun je ook een indoor-speelhal of game-centrum bezoeken waar je videospelletjes kunt spelen.

Het is belangrijk te vermelden dat hoewel binnenspeeltuinen zijn ontworpen met veiligheid als hoogste prioriteit, toezicht van een volwassene altijd wordt aangeraden. Daarnaast kunnen de openingstijden variëren, dus het is handig om deze te controleren bij de receptie van het hotel. Bovendien kunnen sommige hotels extra diensten aanbieden zoals kinderopvang of georganiseerde activiteiten in de speeltuin, wat een extra voordeel kan zijn voor ouders die wat vrije tijd willen.

Buitenspeeltuinen

Buitenspeeltuinen in hotels zijn prachtige plekken waar kinderen kunnen genieten van de frisse lucht, plezier kunnen hebben en hun energie kunnen kwijt raken. Ze zijn vaak prachtig ontworpen met kleurrijke speeltoestellen en landschapselementen, wat een extra laag opwinding en avontuur toevoegt aan de speeltijd van kinderen. De meeste plekken zijn ingericht met o.a.:

  • Schommels: Een klassiek speeltoestel dat kinderen van alle leeftijden aanspreekt. Schommels kunnen enkelvoudig zijn of meerdere zitplaatsen hebben en bieden kinderen een eenvoudige, maar opwindende speelactiviteit.
  • Glijbanen: Net als bij binnenspeeltuinen, zijn glijbanen ook een populair kenmerk van buitenspeeltuinen. Ze zijn er in allerlei vormen en maten en zorgen voor veel plezier. Vaak kun je op verschillende manieren naar boven klimmen om de glijbaan te bereiken.
  • Zandbakken: Zandbakken bieden kinderen de kans om hun creativiteit te uiten door kastelen te bouwen, gaten te graven of gewoon met het zand te spelen. Je kunt zelf een schepje en emmertje meenemen om mee te kunnen spelen (ook leuk bij strandvakanties).
  • Klimrekken en Jungle Gyms: Deze klimtoestellen bieden kinderen de kans om te klimmen, klauteren en hun balans en coördinatie te verbeteren. Vaak in verschillende hoogtes beschikbaar en mooi vormgegeven met felle kleuren.
  • Speelhuisjes: Dit zijn kleine, vaak houten hutjes waar kinderen in kunnen spelen, zich kunnen verstoppen of rollenspellen kunnen doen. In warme vakantiebestemmingen kun je hier ook even de schaduw opzoeken en wat drinken & eten.

Een buitenspeeltuin in een hotel kan een geweldige aanvulling zijn op je vakantie, vooral als je kinderen hebt die graag buiten spelen en de natuur verkennen. Je kunt er even snel naartoe lopen. Je hoeft geen entree te betalen, dus je kunt ook even kort voor of na het eten langslopen. Deze plekken kunnen ook extra faciliteiten hebben zoals picknickplaatsen of zwembaden in de buurt, waardoor gezinnen samen kunnen genieten van de buitenlucht.


Overzicht 15 all inclusive resort met speelplekken

Als je op zoek bent naar de perfecte vakantiebestemming voor je gezin, dan weet je hoe belangrijk het is om een hotel te vinden dat zowel jou als je kinderen gelukkig maakt. Een van de belangrijkste kenmerken die een resort kindvriendelijk maken, is de aanwezigheid van een speeltuin. In het overzicht hieronder vind je 15 prachtige hotels van over de hele wereld die niet alleen luxe accommodaties en eersteklas voorzieningen bieden, maar ook fantastische speelgelegenheden hebben waar je kinderen hun energie kwijt kunnen en nieuwe vrienden kunnen maken. Duik erin en begin met het plannen van je volgende gezinsavontuur!


db Seabank Resort & Spa (Malta)

speeltuinen bij db Seabank Resort & Spa

Welkom bij db Seabank Resort & Spa in het prachtige Mellieha, Malta! Geniet van onze ideale ligging aan de kust, omringd door adembenemende stranden en kristalhelder water. Ontspan in ons luxe spa-complex, proef heerlijke lokale gerechten in onze restaurants en verken de nabijgelegen hotspots zoals het charmante stadje Mellieha en de historische bezienswaardigheden van Malta.


Eurosalou Hotel & Spa (Spanje)

Eurosalou Hotel & Spa met binnenspeeltuin

Eurosalou Hotel & Spa ligt in het levendige Salou aan de prachtige Costa Dorada! Je verblijft op een steenworp afstand van gouden stranden en bruisende attracties. Geniet van ontspanning en verwennerij in onze luxe spa, ontdek de lokale cultuur in het historische centrum van Salou en laat je betoveren door de wereldberoemde pretparken PortAventura en Ferrari Land.


Hotel Burgas Beach (Bulgarije)

Hotel Burgas Beach met indoor speelruimte

Het hotel Burgas Beach, gelegen in het bruisende Sunny Beach aan de prachtige Bulgaarse kust, is uniek! Je verblijft op een steenworp afstand van gouden zandstranden en sprankelende wateren. Verken de levendige boulevard met zijn restaurants en winkels, geniet van het bruisende nachtleven en ontdek de historische charme van het nabijgelegen Burgas.


VIK Hotel Arena Blanca (Dominicaanse Republiek)

Kom genieten in VIK Hotel Arena Blanca, gelegen in het paradijselijke Punta Cana in de Dominicaanse Republiek! Ervaar de ongerepte witte zandstranden en turquoise wateren. Ontdek de levendige lokale cultuur, proef exotische gerechten en waag een gokje in het nabijgelegen casino. Laat je betoveren door de tropische schoonheid en gastvrijheid van de lokale bevolking.


Maxeria Blue Didyma (Turkije)

Maxeria Blue Didyma, gelegen in het betoverende Akbük in Turkije, biedt veel vertier voor de kids! Ontsnap naar de rustige schoonheid van de Egeïsche kust en geniet van het azuurblauwe water en de gouden stranden. Verken de historische ruïnes van Didyma, proef heerlijke lokale gerechten en ontspan in onze luxe faciliteiten. Laat je verwennen door de gastvrijheid van Maxeria Blue Didyma voor een onvergetelijke vakantie-ervaring.


Vantaris Beach (Griekenland)

Vantaris Beach, jouw oase van rust in het pittoreske Georgioupolis in Kreta gaat al je verwachtingen te boven! Geniet van de ongerepte stranden en het azuurblauwe water van de Kretenzische Zee. Verken charmante dorpjes, bewonder historische bezienswaardigheden en proef de heerlijke Kretenzische keuken. De kleintjes zullen genieten van het lekker weer, de vele snacks en lekkere frisse drankjes aan het zwembad.


Vincci Djerba Resort (Tunesië)

Vincci Djerba Resort, gelegen in het betoverende Midoun op het prachtige eiland Djerba in Tunesië staat garant voor een onvergetelijke reis! Geniet van de idyllische ligging aan de kust, omringd door kristalhelder water en parelwitte stranden. Verken de traditionele souks, ontspan in de luxe zwembaden en laat je verwennen met heerlijke lokale gerechten in een van de restaurants. De kinderen kunnen zich elk dag vermaken bij de kidsclub.


Iberostar Quetzal (Mexico)

Iberostar Quetzal is jouw paradijselijke toevluchtsoord in het adembenemende Playa del Carmen, Quintana Roo, Mexico! Genesteld aan de kust van de Caribische Zee, bieden ze prachtige stranden en een weelderige jungle-omgeving. Verken de nabijgelegen ruïnes van Tulum, ervaar de levendige sfeer van Quinta Avenida en laat je verwennen in de luxe spa’s terwijl de kinderen vermaakt worden door de kinderclubs en heerlijk kunnen spelen in de indoor-speeltuin.


Charmillion Gardens Aqua Park (Egypte)

Charmillion Gardens Aqua Park, jouw exotische toevluchtsoord in het betoverende Sharm el Sheikh, Egypte! Gelegen aan de prachtige Rode Zee, bieden ze weelderige tuinen, een spetterend aquapark en directe toegang tot adembenemende koraalriffen. Verken de onderwaterwereld tijdens het snorkelen, ontspan op de zonovergoten stranden en laat je verwennen met heerlijke Egyptische gerechten.


Club les Chenes Verts (Zuid-Frankrijk)

Iedereen is welkom bij Club les Chenes Verts: een verborgen juweeltje in het betoverende Boulouris-sur-Mer in Zuid-Frankrijk! Omringd door prachtige groene bossen en gelegen aan de Middellandse Zeekust, bieden ze rustig en ontspanning voor het hele gezin. Verken charmante dorpjes langs de kust, geniet van heerlijke Franse gerechten en ontdek de prachtige wijngaarden in de omgeving. Ervaar de ultieme Franse charme en ga er samen met het gele gezin op uit tijdens leuke excursies.


NAU Salgados Palm Village (Portugal)

NAU Salgados Palm Village is gunstig gelegen in Albufeira, Algarve, Portugal. Het hotel bevindt zich te midden van de prachtige Salgados-duinen en ligt op loopafstand van de betoverende Salgados-stranden. Verken het charmante oude stadscentrum van Albufeira, bewonder de adembenemende kliffen van Ponta da Piedade en ontdek de historische stad Silves met zijn imposante kasteel. Geniet van de zon, zee en culturele schatten die deze regio te bieden heeft.


Riu Palace Santa Maria (Kaapverdië)

Riu Palace Santa Maria ligt in Santa Maria, Sal, een prachtige bestemming in Kaapverdië. Het hotel is gunstig gelegen aan het strand, waar je kunt genieten van turquoise wateren en witte zandstranden. Verken de bruisende stad Santa Maria met zijn levendige markt, proef lokale specialiteiten en ontdek het zoutmeer Pedra de Lume. Duiken en snorkelen bij het scheepswrak van Cabo Santa Maria is een absolute must.


Aqua Fun Club Marrakech (Marokko)

Aqua Fun Club Marrakech bevindt zich in het betoverende Marrakech, Marokko. Het hotel is gunstig gelegen op korte afstand van de bruisende medina en historische bezienswaardigheden zoals het Djemaa el Fna-plein en de Koutoubia-moskee. Verken de kleurrijke souks, bewonder de prachtige paleizen zoals het Bahia-paleis en geniet van de exotische tuinen van Jardin Majorelle. Het resort biedt de perfecte uitvalsbasis om te genieten van de rijke cultuur en de betoverende sfeer van Marokko.


Bluesun Hotel Neptun (Kroatië)

Bluesun Hotel Neptun is gelegen in het prachtige Tučepi, in de regio Split-Dalmatië in Kroatië. Het hotel ligt direct aan de kust, met een adembenemend uitzicht op de azuurblauwe Adriatische Zee. Verken de pittoreske promenade van Tučepi, ontdek de nabijgelegen Biokovo-berg met zijn wandelpaden en geniet van de historische charme van nabijgelegen steden zoals Split en Dubrovnik. Het is een veilige vakantiebestemming waar de hele familie kan genieten de all inclusive verzorging.


VOI Arenella Resort (Italië)

VOI Arenella Resort bevindt zich in Siracusa in Sicilië. Het hotel is gunstig gelegen in de prachtige regio en biedt een idyllische omgeving met zandstranden en azuurblauw water. Verken de historische Italiaanse stad Siracusa met zijn oude Griekse theater en het eiland Ortigia met zijn charmante straatjes. Bezoek ook het prachtige natuurreservaat Vendicari en de indrukwekkende tempels van Agrigento. Geniet van de perfecte combinatie van cultuur, geschiedenis en zon bij VOI Arenella Resort.


Is er toezicht bij de speeltuinen?

Dit varieert per hotel. Sommige hotels bieden toezicht bij de speeltuinen, terwijl andere hotels dit niet doen. Het is altijd het beste om dit van tevoren te controleren. Vaak is het wel zo dat wanneer er een indoor-speelruimte is, hier doorgaans wel een medewerker aanwezig is. Dit heeft te maken met doorgaans (lokale) wet en regelgeving rondom veiligheid & hygiëne.

Mag je de hele dag in de speeltuin spelen?

De meeste hotels hebben flexibele openingstijden voor de speeltuinen die buiten zijn aangelegd. Wel kan het in verband met de veiligheid in de avond (donker na zonsondergang) en geluidsoverlast wordt geadviseerd de toestellen niet te gebruiken. De indoor-speeltuinen hebben doorgaans wel vast openingstijden en sluitingstijden (van ‘s ochtends +/- 09:00 tot ‘s avonds +/- 20:00).

Voor welke leeftijden is dit geschikt?

Speeltuinen in hotels zijn over het algemeen geschikt voor kinderen van alle leeftijden, van peuters tot tieners. Echter, de specifieke speeltoestellen kunnen beter afgestemd zijn op bepaalde leeftijdsgroepen. Zachte speelgebieden en zandbakken zijn vaak ideaal voor jongere kinderen, terwijl klimrekken en interactieve spelletjes beter geschikt kunnen zijn voor oudere kids. We raden aan om voor het boeken even goed te kijken wat voor faciliteiten het hotel precies aanbied, zodat er voor het hele gezin voldoende vermaak aanwezig is.

Plaats een reactie