4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De 10 mooiste kleine en onbekende eilanden van Griekenland

Griekenland is een ontzettend populair vakantieland waar jaarlijkse veel Nederlanders vakantievieren. Met name de Griekse eilanden zijn erg in trek. Eilanden als Kreta, Kos en Rhodos zijn daarbij het meest populair. Maar verder dan deze welbekende eilanden liggen er nog veel meer schitterende verborgen schatten op jou te wachten! In deze blog vind je daarom de top 10 mooiste onontdekte Griekse eilanden.

In deze blog delen we 10 prachtige, minder bekende Griekse eilanden die nog niet zijn overspoeld door het massatoerisme. Deze juweeltjes bieden een authentiek beeld van de Griekse cultuur, met rustige stranden, pittoreske dorpjes, smakelijke lokale gerechten en warme, gastvrije bewoners. Het zijn plekken waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en je het pure, ongerepte Griekenland kunt ervaren. Of je nu op zoek bent naar een rustige vakantie weg van de massa, wilt genieten van de ongerepte natuur of jezelf wilt onderdompelen in de lokale cultuur en tradities, deze Griekse eilanden zijn perfect als je op zoek bent naar een rustige vakantie op een onontdekt Grieks eiland. Omdat we zelf niet op al deze eilanden zijn geweest hebben we onze ervaringen gebaseerd op collega-bloggers van diverse travelblogs en reissites!

EilandEilandengroepOppervlakteInwonersAantal hotels
KarpathosDodekanesos324,1 km²7.000circa 450
ParosCycladen193,3 km²14.000circa 1.300
KefaloniaIonische Eilanden786,6 km²35.500circa 2.300
SkiathosSporaden49,9 km²6.100circa 575
ElafonisosIonische Eilanden18 km²1.000circa 60
ChalkidikiVasteland2.918 km²100.000circa 5.000
ChiosNoord-Egeïsche Eilanden842 km²55.000circa 250
NaxosCycladen430 km²25.000circa 1.400
ThassosNoord-Egeïsche eilanden380 km²14.000circa 1.600
IthakaIonische Eilanden117,8 km²3.200circa 125
Overzicht met de 10 mooiste onontdekte eilanden van Griekenland

1. Karpathos

Aanbevolen door Els van Reislokaal.nl

Karpathos is het tweede grootste van de Dodekanesos-eilanden in de Egeïsche Zee. Het ligt tussen Kreta en Rhodos in. Het eiland is opvallend lang en smal en heeft een oppervlakte van 324 km2. Karpathos is een stuk rustiger dan “buren” Kreta en Rhodos. Je vindt hier dan ook geen massa’s toeristen. Perfect voor een lekkere rustige vakantie in Griekenland!

Het eiland heeft een bergachtig landschap, met de hoogste piek op de berg Kali Limni die 1215 meter hoog is. Het eiland is verdeeld in het bergachtige en ongerepte noorden en het wat meer toeristische zuiden met prachtige stranden en mooie resorts.

Karpathos staat bekend om zijn traditionele dorpen, zoals Olympos en Menetes. Hier ontdek je het authentieke Griekenland! Het eiland heeft ook een rijke geschiedenis en herbergt verschillende archeologische vindplaatsen, waaronder het oude stadje Potidaion en de ruïnes van de acropolis van Arkasa. Het eiland biedt ook prachtige stranden, waarvan vele nog steeds ongerept zijn. De meest populaire stranden van het eiland zijn Kyra Panagia en Apella Beach. Vanwege de sterke wind is het eiland ook heel geliefd bij watersporters voor bijvoorbeeld windsurfen of kiten. Daarnaast kan je prachtige wandellingen maken dwars door de bergen en valleien.

Tip: wil je even wat meer de gezellige drukte opzoeken? Breng dan een bezoek aan hoofdstad Pigadia (of Karpathos-Stad). Dit is een bruisende stad met wat meer toeristen, restaurants, en winkeltjes. Perfect voor een uitstapje!

De mooiste hotels op Karpathos

All-inclusive resorts zul je niet veel vinden op het eiland. Maar in het zuiden van het eiland vind je wel veel fijne hotels waar je kunt verblijven. Hieronder vind je onze top-3!

  1. Arkasa Bay, 4 sterren (score 4,8 uit 55 reviews)
  2. Appartementen Golden Sun, 3 sterren (score 4,8 uit 60 reviews)
  3. Alimounda Mare, 5 sterren (score 4,5 uit 730 reviews)

2. Paros

Aanbevolen door Laura Gommans van Cosmopolitan

Paros behoort tot de Cycladen eilandengroep en ligt net iets ten westen van het eiland Naxos (die we ook nog behandelen in deze blog). Het eiland heeft een oppervlakte van bijna 200 vierkante kilometer. Op het eiland vind je vele prachtige kleine charmante dorpjes en schitterende zandstranden. Op het eiland mag je zeker hoofdstad Parikia niet overslaan. Deze stad ligt aan de westkant, aan een grote baai, en wordt gekenmerkt door vele witgekalkte kubusvormige huizen. Het is ook de stad waar de grootste haven ligt en waar veel toeristen aankomen voor een dagtocht.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Parikia is de Panagia Ekatontapiliani, of Kerk van 100 Deuren, een historische Byzantijnse kerkcomplex dat dateert uit de 4e eeuw. Naoussa, gelegen in het noorden van het eiland, is een van de mooiste vissersdorpen van het eiland. Het dorp is erg in trek bij toeristen dankzij de prachtige haven, schilderachtige smalle straatjes en vele restaurants en bars.Andere leuke dorpen op het eiland zijn Piso Livadi, Aliki en Drios met typische Griekse cafe’s (taverna’s) en een heel authentieke sfeer.

De stranden van Paros behoren tot de mooiste in de Egeïsche Zee. Populaire stranden zijn onder andere Kolymbithres (met zijn bijzondere rotsformaties) en Golden Beach (geliefd bij windsurfers). Paros is ook bekend om zijn fijne witte marmer, dat al sinds de oudheid wordt gewaardeerd en gebruikt in beroemde sculpturen en gebouwen over de hele wereld. De oude marmergroeve bij Marathi is open voor bezoekers.

De mooiste hotels op Paros

Op Paros vind je niet heel veel hotels die je kunt boeken bij de Nederlandse touroperators. De meeste hotels vind je in het noorden (Naoussa) en in het westen (Parikia). Hieronder vind je onze 3-favoriete hotels.

  1. Mr & Mrs White Paros, 4 sterren (score 4,3 uit 160 reviews)
  2. High Mill Hotel Paros, 4 sterren (score 3,8 uit 170 reviews)
  3. Hotel Atlantis, 2 sterren (score 3,8 uit 55 reviews)

3. Kefalonia

Aanbevolen door Laura Gommans van Cosmopolitan

Kefalonia is met 800 km2 het grootste eiland van de Ionische eilanden. Maar druk is het hier allerminst! Het eiland is groot, en heeft een heel gevarieerd landschap. Je geniet hier van een ongerepte grillige kustlijn en een bergachtig binnenland. Langs de kust vind je ook tal van gezellige badplaatsen en mooie stranden.

Een van de meest opvallende kenmerken van Kefalonia is het ondergrondse Melissani-meer, een geologisch wonder met kristalhelder blauw water, bereikbaar via een grot. Het meer is een van de meest populaire toeristische bestemmingen op het eiland en kan je bezichtigen met een boottocht. Op Kefalonia heb je ook de berg Ainos, die een nationaal park is en de hoogste piek in de Ionische Eilanden heeft. Het park is de thuisbasis van de unieke Kefalonische spar en wilde paarden, en biedt een geweldig uitzicht.

Houd je van stranden? Dan moet je zijn op Myrtos Beach. Volgens velen is dit niet alleen het mooiste eiland van Kefalonia, maar van heel Griekenland (of zelfs Europa!). Andere populaire stranden zijn Petani, Skala en Antisamos. Tip: zie ook onze blog met de mooiste stranden van Griekenland!

Kefalonia heeft ook een rijke geschiedenis, met veel overblijfselen uit de Romeinse periode. In de hoofdstad Argostoli bezoek je bijvoorbeeld het Archeologisch Museum van Kefalonia. Hoewel het eiland in 1953 zwaar werd getroffen door een aardbeving, wat leidde tot de vernietiging van de meeste oude gebouwen, heeft Kefalonia sindsdien een aanzienlijke wederopbouw doorgemaakt en behoudt het nog steeds zijn traditionele charme. Extra bijzonder: het dorpje Fiskardo werd nauwelijks geraakt door de aardbeving en is dus extra bijzonder om te bekijken!

De mooiste hotels op Kefalonia

Op het eiland vind je best veel hotels en resorts, waaronder ook een aantal (zeer luxe) all-in hotels. Hieronder vind je onze top-3 met de fijnste resorts!

  1. Apollonion Asterias Resort & Spa, 5 sterren (score 4,6 uit 560 reviews)
  2. Apostolata Island Resort & Spa, 5 sterren (score 4,5 uit 450 reviews)
  3. Astra Village Suites & Spa, 4 sterren (score 4,4 uit 260 reviews)

4. Skiathos

Aanbevolen door Bianca van foodtravelphotography.com

Skiathos maakt samen met Skopelos, Skyros en Alonissos deel uit van de de Sporaden-eilandengroep. Het ligt ten oosten van het centrale deel van het vasteland van Griekenland. Skiathos is relatief klein in vergelijking met andere Griekse eilanden, met een oppervlakte van ongeveer 50 vierkante kilometer. Klein maar fijn zullen we maar zeggen! Hoewel het eiland de laatste jaren is toegenomen in populariteit hoef je hier nog geen hordes toeristen te verwachten. Het meest drukke gedeelte is de oostkant rondom Skiathos-Stad. Hier vind je veel hotels, restaurants en is dus de wat meer hippe kant van het eiland.

Het eiland is vooral bekend om zijn stranden. Het heeft meer dan 60 stranden, met het beroemde Koukounaries-strand dat vaak wordt beschouwd als een van de mooiste in de Egeïsche Zee. De stranden van Skiathos variëren van drukke en wat meer toeristische stranden tot rustigere, afgelegen plekken. De hoofdstad van het eiland, ook Skiathos genaamd, is een bruisende stad met een verscheidenheid aan winkels, restaurants en bars. Dit is echt een typische charmante Griekse stad met zijn traditionele witte huizen en smalle straatjes. Hier vind je diverse hotspots zoals middeleeuwse kasteel van Skiathos en de huizen van de beroemde Griekse schrijvers Alexandros Papadiamantis en Pavlos Nirvanas. Het Bourtzi schiereiland, gelegen in de haven van Skiathos-stad, is ook de moeite waard! Hier vind je de overblijfselen van een Venetiaans fort en een cultureel centrum met een zomertheater. Voor natuurliefhebbers is het eiland bedekt met pijnbomen, en er zijn veel wandelpaden die je door het veelzijdige landschap leiden. Vanaf het eiland kan je diverse boottochten doen naar omliggende eilandjes.

De mooiste hotels op Skiathos

Op Skiathos heb je een ruime keuze uit hotels en appartementen. De meeste verblijven vind je in het oosten (nabij Skiathos-Stad) en het zuiden. All-inclusive hotels vind je hier nauwelijks. Hieronder vind je onze 3 favoriete hotels!

  1. Kassandra Bay Resort & Spa, 5-sterren (score 4,6 uit 420 reviews)
  2. Atrium Hotel Skiathos, 4-sterren (score 4,6 uit 200 reviews)
  3. Oniro Skiathos, 4-sterren (score 4,5 uit 75 reviews)

5. Elafonisos

Aanbevolen door Melissa Bosman van Lovestohave.com

Elafonisos is een klein en gemoedelijk eiland gelegen in het zuidoosten van de Peloponnesos. Het eiland heeft een oppervlakte van nog geen 20 km2 en is dus ook een van de allerkleinste eilanden van Griekenland. Wanneer je bij Nederlandse reisorganisaties vraagt naar Elafonisos, dan zul je weinig aanbod krijgen. Het is hier dan ook totaal niet toeristisch. Het zijn met name dagjesmensen die opet eiland komen. In de avonden is het hier bijzonder rustig.

Elafonisos staat bekend om zijn ongelooflijke natuurlijke schoonheid, met name de spectaculaire zandstranden en het kristalheldere zeewater. Een van de grootste attracties van het eiland is Simos Beach, dat is verdeeld in twee delen, Megalos Simos en Mikros Simos. Het staat bekend om zijn fijn, wit zand en helderblauwe water. Andere populaire stranden zijn onder meer Panagia Beach en Lefki Beach. Omdat het maar zo’n klein eilandje is vind je hier geen grote steden. Maar het dorp Elafonisos biedt een scala aan traditionele tavernes en accommodaties. De haven, waar de veerboten aankomen, is ook het centrum van activiteit met een aantal restaurants, winkels en cafés.

Elafonisos is dus vooral een paradijs voor natuurliefhebbers. Het eiland is de thuisbasis van een aantal zeldzame soorten flora en fauna. Het eiland is ook bekend om zijn visserijtraditie en de lokale keuken is sterk beïnvloed door deze traditie, met veel vis- en zeevruchtenschotels die je kunt proeven in de plaatselijke tavernes.

De mooiste hotels op Elafonisos

Het eiland heeft niet veel hotels en resorts. De meeste mensen komen hier voor een dagje. Wil je hier toch slapen? Wij hebben voor jou onze top-3 hotels op een rijtje gezet.

  1. Kinsterna Hotel, 5-sterren (score 4,8 uit 600 reviews)
  2. Double Bay Beach Hotel, 4 sterren (score 4,6 uit 175 reviews)
  3. Capari Suites Elafonisos, 3 sterren (score 4,6 uit 115 reviews)

6. Chalkidiki

Aanbevolen door Daisy van soetkees.nl

Oke, het is een klein beetje vals spelen want Chalkidiki is niet écht een eiland. Het is namelijk een schiereiland. Maar omdat het zo ongelooflijk mooi is vinden we dat het toch niet mag ontbreken in dit lijstje. Als je googelt op het eiland dan zie je direct de witte stranden en de helderblauwe zee.

Het is beroemd om zijn trident-achtige vorm (het lijken net 3 vingers), bestaande uit drie kleinere schiereilanden: Kassandra, Sithonia en Athos. Elk van deze “vingers” heeft zijn eigen unieke karakter en bezienswaardigheden.

Kassandra, het westelijkste schiereiland, is het meest toeristisch en heeft tal van hotels en restaurants. Het is populair bij zowel Griekse als buitenlandse toeristen en staat bekend om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven.

Sithonia, het middelste schiereiland, is rustiger en meer ontspannen dan Kassandra. Je kunt hier echt tot rust komen in een van de vele prachtige baaitjes en wandelpaden maar ook campings.

Het derde schiereiland, Athos, is het meest uniek. Het is een zelfbesturende monnikenstaat waar je als toerist niet mag komen. Het is de thuisbasis van 20 Oosters-Orthodoxe kloosters en is een UNESCO-werelderfgoed. Toegang tot Athos is strikt gereguleerd en alleen mannen zijn toegestaan, na het verkrijgen van een speciale vergunning.

Chalkidiki heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur. Het was de geboorteplaats van de beroemde oude Griekse filosoof Aristoteles, en bezoekers kunnen het Aristoteles Park in Stagira bezoeken, een plek gewijd aan de filosoof.

De mooiste hotels op Chalkdiki

Chalkidiki is een van de nieuwste Griekse hotspots. Je vindt hier dus steeds meer luxe hotels en resorts. De meeste hotels vind je rondom Kassandra. Hieronder vind je onze 3 favoriete resorts op het eiland.

  1. Ikos Olivia, 5 sterren (score 4,8 uit 1.200 reviews)
  2. Hotel Potidea Palace, 4 sterren (score 4,7 uit 925 reviews)
  3. Lagomandra Beach Hotel & Suites, 4-sterren (score 4,5 uit 2.900 reviews)

7. Chios

Aanbevolen door Chios van Reisgenie.nl

Chios is het vijfde grootste eiland van Griekenland en hoort bij de Noord-Egeïsche Eilanden. Het ligt maar een paar kilometer van de Turkse kust af. Ondanks dat het een van de grotere eilanen van Griekenland is zul je hier niet veel toeristen aantreffen. Op Chios vind je talloze charmante bergdorpjes waar het net lijkt of je een eeuw terug in de tijd gaat. Dit maakt ook dat je op Chios nog echt het ongerepte en authentieke Griekenland kunt ervaren.

Een van de bekendste producten van Chios is mastiek, een hars die uit de mastiekbomen op het eiland wordt gewonnen. Deze bomen groeien voornamelijk in het zuiden van Chios, in een gebied dat ook wel bekend staat als de Mastichochoria, of mastiekdorpen. Het is absoluut de moeite waard om hier een kijkje te nemen. Een andere opmerkelijke bezienswaardigheid is het 11e-eeuwse klooster van Nea Moni, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het klooster is beroemd om zijn prachtige mozaïeken en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het eiland. Chios-stad, de hoofdstad en grootste stad van het eiland, is de meest levendige en bruisende plek van het eiland. Hier vind je onder andere het Kastro, een middeleeuws kasteel in het centrum van de stad, het Archeologisch Museum van Chios, maar ook vele leuke straatjes waar je lekker doorheen kunt wandelen.

Wat de stranden betreft heeft Chios meer dan voldoende keuze. De meest populaire stranden zijn Karfas, Mavra Volia, en Agia Fotia. Wist je trouwens dat Chios ook ook een sterke maritieme traditie heeft, en een belangrijke rol speelde in de scheepvaart in Griekenland? Het Maritiem Museum in Chios-stad geeft je een prachtig inzicht in deze geschiedenis.

De mooiste hotels op Chios

De meeste hotels op Chios vind je in de hoofdstad aan de Oostkust, vlakbij de internationale luchthaven. Hieronder hebben we onze 3 favoriete hotels voor jou op een rijtje gezet.

  1. Sun Village, 4-sterren (score 4,7 uit 150 reviews)
  2. Grecian Castle, 4 sterren (score 4,4 uit 760 reviews)
  3. Golden Sand, 4 sterren (score 3,9 uit 540 reviews)

8. Naxos

Aanbevolen door Jesper van liefdevoorreizen.nl

Naxos is het grootste eiland van de Cycladen. Het eiland beschikt over een indrukwekkende kustlijn van ruim 150 kilometer! Langs deze kustlijn vind je talloze prachtige stranden. Het meest opvallende van het eiland Naxos is dat het hier zo prachtig mooi groen is. Verder staat Naxos te boek als een heel vruchtbaar eiland. Er wordt hier dan ook van alles gemaakt. Denk aan wijn, olijfolie, citroenlikeur, lokale kazen zoals graviera en kefalotyri en andere delicatessen. Het eiland staat ook bekend om zijn aardappelen, die worden beschouwd als enkele van de beste van het land. Het eiland heeft een bergachtig binnenland, met de hoogste top, de berg Zeus (of Zas), op iets meer dan 1000 meter.

Een van de populairste plaatsen op het eiland is Naxos-Stad. Het is een prachtige plek met vele typische Griekse straatjes, witte huizen en de Portara, het enorme marmeren poortgebouw dat het enige overblijfsel is van een tempel voor Apollo uit de 6e eeuw voor Christus. Daarnaast zijn er veel oude kerken, kloosters en Venetiaanse kastelen op het eiland, evenals archeologische vindplaatsen zoals de tempel van Demeter. Het eiland heeft ook meer dan genoeg heerlijke stranden, waaronder Plaka, Agios Prokopios en Agia Anna.

Naxos is gemakkelijk bereikbaar per veerboot vanaf het vasteland van Griekenland en andere eilanden, en heeft ook een kleine luchthaven voor binnenlandse vluchten. Het is hier vergeleken met andere eilanden niet druk. Het toeristenseizoen piekt in de zomermaanden, maar het eiland is het hele jaar door mooi en gastvrij.

De mooiste hotels op Naxos

De meeste hotels vind je in het Noord-Westen, rondom Naxos-Stad. Via Nederlandse reisbureau’s vind je hier een bescheiden aantal hotels en appartementen. Hieronder vind je onze top-3 hotels.

  1. Alkyoni Beach Hotel, 3-sterren (score 4,5 uit 140 reviews)
  2. Naxos Resort Beach Hotel, 4 sterren (score 4,4 uit 330 reviews)
  3. Plaza Beach Hotel, 3 sterren (score 4,4 uit 400 reviews)

9. Thassos

Aanbevolen door Jantien van Jantiens Reisstijl

Thassos is het meest noordelijk gelegen eiland van Griekenland en ligt dicht tegen de kust van Macedonië. Het behoort tot de Noord-Egeïsche eilanden. Thassos is een heel rustig eiland met een prachtig en veelzijdig landschap met dichte bossen, kristalheldere wateren, mooie zandstranden en vele schattige dorpjes. Thassos wordt ook wel de Smaragd van Griekenland genoemd vanwege de weelderige groene vegetatie.

Er zijn veel bezienswaardigheden op Thassos. De Oude Stad, ook wel bekend als de Oude Agora, is een belangrijke archeologische vindplaats met ruïnes uit de 7e eeuw voor Christus. Het Archeologisch Museum van Thassos in Limenas is ook de moeite waard, met een indrukwekkende verzameling artefacten van het eiland. Een andere populaire attractie is het Marmeren Strand, of “Saliara”, beroemd om zijn glinsterende witte kiezels en het heldere blauwe water. Ook het dorp Panagia, met zijn traditionele huizen en geplaveide straatjes, is een bezoek waard.

Het eiland is gemakkelijk bereikbaar per veerboot vanaf Kavala en Keramoti op het vasteland. De zomermaanden zijn het populairst voor toerisme, maar Thassos heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat waardoor je hier eigenlijk het hele jaar door wel op vakantie kunt. Tip: huur een huurauto en rijd langs de prachtige panoramische route die je langs de mooiste plekjes van het eiland brengt.

De mooiste hotels op Thassos

Thassos is de parel van Noord-Griekenland met hotels en resorts langs de hele kustlijn. Je kunt hier ook een handvol all-inclusive hotels boeken. Hieronder vind je onze top-3 met hotels:

  1. Alexandra Elegance, 5-sterren (score 4,9 uit 50 reviews)
  2. Alexandra Golden Boutique Hotel, 5 sterren (score 4,7 uit 430 reviews)
  3. Princess Golden Beach Hotel, 4 sterren (score 4,5 uit 430 reviews)

10. Ithaka

Aanbevolen door Liv van Rentvilla.nl

Ithaka is een perfecte bestemming voor een rustige vakantie in Griekenland. Het is gelegen in de Ionische Zee, ten oosten van het grotere eiland Kefalonia. Het behoort tot de Ionische Eilanden. Ithaka is het meest bekend uit de Griekse mythologie als het thuisland van Odysseus, de held uit Homerus’ epische gedichten “Ilias” en “Odyssee”. Ithaka is een klein, bergachtig eiland met een oppervlakte van ongeveer 96 vierkante kilometer. Het heeft een indrukwekkende kustlijn met talrijke inhammen en baaitjes. Ithaka is een opvallend groen eiland. Tussen al het groen zijn vele schattige dorpjes verscholen. Kenmerkend aan het eiland zijn verder de prachtige stranden die worden omringd door steile kliffen.

De hoofdstad van het eiland, Vathi, is een pittoresk stadje met traditionele architectuur, gelegen in een diepe baai. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Ithaka is de grot van de Nimfen. Volgens de legende is dit de plaats waar Odysseus de geschenken verborg die hij van de Phaeacians had ontvangen. Andere bezienswaardigheden zijn het klooster van Kathara. Vanaf deze plek heb je een adembenemend uitzicht over het eiland en de omliggende zee, en de ruïnes van het oude Ithaka bij Stavros.

Ithaka is een van de rustigste eilanden van Griekenland en dus perfect voor liefhebbers van natuur en rust.. Je kunt er prachtige wandelingen maken door de bergen, zwemmen in het heldere water van de Ionische Zee, of gewoon ontspannen in een van de rustige dorpjes. Je kunt natuurlijk ook een boottocht maken naar een van de omliggende eilanden.

De mooiste hotels op Ithaka

Er is maar een klein aanbod met hotels en appartementen op Ithaka. Via Nederlandse touroperators vind je eigenlijk geen aanbod. Je kunt dus het beste rechtstreeks boeken of bijvoorbeeld via Booking.com. Hieronder vind je de mooiste 3 hotels die wij gevonden hebben:

  1. Eumaeus Ithaca Villas, 3-sterren (score 4,7 uit 20 reviews)
  2. Perantzada Hotel 1811, 5 sterren (score 4,6 uit 65 reviews)
  3. Nostos Hotel, 2 sterren (score 4,0 uit 75 reviews)

Hoeveel eilanden heeft Griekenland?

Griekenland heeft een groot aantal eilanden, waarvan er ongeveer 250 bewoond zijn. Het exacte aantal eilanden varieert afhankelijk van de definitie van wat als een afzonderlijk eiland wordt beschouwd, maar het wordt vaak geschat op ongeveer 6.000. Deze eilanden zijn verspreid over de Ionische Zee in het westen en de Egeïsche Zee in het oosten. Bekende eilandgroepen zijn onder andere de Cycladen, de Dodekanesos, de Ionische Eilanden en de Sporaden.

Wat zijn populaire rustige eilanden in Griekenland?

Griekenland kent tientallen rustige eilanden die niet erg toeristisch zijn en waar je echt kunt genieten van een rustige vakantie. Onze 10 favoriete eilanden zijn Karpathos, Paros, Kefalonia, Skiathos, Elafonisos, Chalkidiki, Chios, Naxos, Thassos, Ithaka. Maar ook op meer populaire eilanden als Kreta en Rhodos vind je rustigere gedeeltes waar je minder toeristen vindt.

Zijn er wel hotels op deze rustige eilanden

Ja, de meeste eilanden hebben een eigen internationale luchthaven of zijn goed bereikbaar per boot. Je kunt op eilanden als Karpathos, Kefalonia, Naxos of Thassos dus ook gewoon overnachten. Nederlandse reisbureau’s hebben op de meeste eilandjes ook wel een klein aanbod. Eventueel kan je ook zoeken op bijvoorbeeld Booking.com of Airbnb.

Welke Griekse eilanden zijn het drukst?

Griekenland is bekend om zijn prachtige eilanden en trekt elk jaar miljoenen toeristen aan. Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is bijzonder populair vanwege zijn diversiteit met stranden, bergen, historische hotspots en levendige steden. Santorini, bekend om zijn iconische blauwe koepelkerken en prachtige zonsondergangen, is een andere favoriet onder toeristen. Mykonos, vaak geassocieerd met het nachtleven en luxe resorts, trekt ook veel bezoekers. Rhodos en Korfoe zijn eveneens populaire bestemmingen met een rijke geschiedenis, parelwitte stranden en schilderachtige dorpjes.

Plaats een reactie