4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De mooiste stranden van Griekenland

Wil jij een vakantie boeken naar Griekenland? In deze blog lees je alles over de mooiste stranden van de Griekse eilanden, een omgeving die bekend staat om zijn prachtige kustlijnen, azuurblauwe wateren en zonovergoten stranden. Griekenland, gelegen in het zuidoosten van Europa, heeft met zijn talrijke eilanden en pittoreske kustdorpen een schat aan stranden die wachten om ontdekt te worden. In deze blog zullen we je meenemen op een onvergetelijke reis langs de adembenemende Griekse kust en je de meest verbazingwekkende en unieke stranden laten ontdekken, van wereldberoemde hotspots tot verborgen pareltjes. Laat je inspireren door de spectaculaire landschappen en plan je volgende zonovergoten vakantie op een van deze betoverende Griekse stranden.

  • Griekenland staat bekend om zijn prachtige en gevarieerde stranden, variërend van uitgestrekte gouden zandstranden tot afgelegen kiezelbaaien. Er zijn meer dan 6.000 eilanden en eilandjes om te ontdekken, wat betekent dat je altijd een perfect strand kunt vinden dat bij je wensen past. Bekijk hier het overzicht met de mooiste Griekse eilanden.
  • Het is de bakermat van de westerse beschaving en biedt een schat aan historische bezienswaardigheden, zoals de Akropolis in Athene, het paleis van Knossos op Kreta en het oude theater van Epidaurus. Tijdens je zonvakantie kun je deze fascinerende locaties verkennen en je onderdompelen in de Griekse mythologie en cultuur.
  • De Griekse keuken is wereldberoemd om zijn gezonde en smaakvolle gerechten, zoals moussaka, souvlaki en tzatziki. Tijdens je vakantie in Griekenland kun je genieten van authentieke, verse en lokale ingrediënten, en de gastvrijheid van de Grieken ervaren in de vele gezellige tavernes.
  • Griekenland heeft een mediterraan klimaat met lange, warme zomers en milde winters. Dit betekent dat je bijna het hele jaar door kunt genieten van zonnig weer en aangename temperaturen. Vooral in de lente en de herfst zijn de temperaturen ideaal voor zowel zonnebaden als het verkennen van de prachtige natuur en historische locaties.
  • Houd je ook van een beetje waterpret? Bekijk ook ons overzicht met waterparken in Griekenland. Liever je eigen zwembad voor de deur? Bekijk hier de mooiste swim-up kamers in Griekenland.


mooiste stranden griekenland Kefalonia

Kefalonia

Ontdek de betoverende stranden van Kefalonia, een eiland met ongerepte kustlijnen en azuurblauwe wateren. Bezoek Myrtos, een van de meest gefotografeerde stranden, waar je kunt genieten van de prachtige omgeving en het kristalheldere water. Verken Petani, dat adembenemende uitzichten en goudkleurig zand biedt, perfect voor ontspanning. Mis Antisamos niet, omringd door groene heuvels en ideaal voor watersporten.

Antisamos Kefalonia

Het strand van Antisamos is zonder twijfel een van de mooiste en beste stranden van Kefalonia. Het ligt 27 kilometer van Argostoli, de hoofdstad van het eiland, en dicht bij het haven dorpje Sami. Antisamos onderscheidt zich door de turquoise wateren en de witte kleine steentjes. Het is omgeven door groene heuvels en uitgestrekte vegetatie die de randen van de kust bereiken. De prachtige groene omgeving zorgt voor een ontspannen sfeer die bezoekers boeit. Het strand heeft zijn reputatie opgedaan aan de Hollywood film “Captain Corelli’s Mandolin ‘, waar een aantal van de scènes hier werden opgenomen. Om toegang te krijgen tot Antisamos Beach volg je de hoofdweg naar Sami.

Myrtos Kefalonia

Mirtos is één van de belangrijkste aantrekkingspolen in Kefalonia. Het ligt 30 kilometer ten noorden van Argostoli, in een prachtige omgeving. Myrtos strand heeft vaak in reismagazines gestaan en behoord tot de mooiste en meest pittoreske stranden in de wereld. Myrtos is vele malen bekroond voor zijn natuurlijke schoonheid. Het strand heeft een halfronde vorm, omringd door indrukwekkende witte rotsen die het tot een spectaculaire omgeving omtoveren. Het strand is voor een deel goed georganiseerd met parasols en zonneterrassen. Het andere deel is geheel ongerept in zijn pure natuurlijke schoonheid. De turquoise wateren zijn het handelsmerk van Myrtos, een van de meest gefotografeerde plekken in Griekenland. Echter, het is er winderig en de golven zijn sterk. De westelijke kust van Myrtos is ideaal om één van de spectaculaire zonsondergangen in de Ionische Zee mee te maken. Myrtos is gemakkelijk bereikbaar via een gebogen weg met een variatie aan vervoersmiddelen!

Petani Kefalonia

Petani is een prachtig strand, gelegen op een afstand van 20 km van Argostoli. Het is te vinden aan de westkant van het eiland, in de prachtige peninsila van Paliki. Het bestaat uit blauwe kristalheldere wateren en opvallende omgeving. Omgeven door enorme kliffen waar vele huizen en hotels zijn gebouwd in de afgelopen jaren. Het water verdiept meteen en er zijn meestal grote golven in Petani. Het strand is grotendeels bedekt met zand en kiezels. Dicht bij het strand, zijn een paar taverna’s die uw aandacht zullen trekken. Het strand is deels georganiseerd met parasols en zonneterrassen. Er is ook een douche en toilet. De parkeerplaats is niet zo groot. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de naburige dorpen en de kloosters van de regio.

Populaire hotels op Kefalonia:


mooiste stranden griekenland lefkas

Lefkas

Ontdek de paradijselijke stranden van Lefkas, een eiland vol natuurlijke wonderen en turkoois water. Beleef Porto Katsiki, een spectaculair strand met steile kliffen en zacht zand, ideaal om te zonnebaden. Verken Egremni, een afgelegen pareltje waar je kunt genieten van rust en stilte. Wandel naar het exotische strand van Kathisma, met levendige strandbars en sprankelend blauw water.

Kathisma Lefkada

Kathisma is wellicht wel het mooiste strand van Lefkas. Het ligt 14 kilometer ten oosten van de hoofdstad, vlakbij het dorp Agios Nikitas. Het lange strand heeft fijn wit zand en de zee is van een verbazingwekkende turquoise kleur. Het geheel is omgeven door prachtige kliffen. Ligbedden, parasols en watersport faciliteiten zijn aanwezig, evenals diverse accommodaties zoals restaurants en bars.

Egremni Lefkada

Egremni is een prachtig strand, dat 30 kilometer ten zuiden ligt van de hoofdstad Lefkada’s. Het lange zandstrand is omgeven door indrukwekkende kale rotsen. De zandige kust is zacht en het water is zeer helder. Egremni wordt beschouwd als één van de beste stranden van Lefkas, en is goed georganiseerd met ligbedden, parasols en een aantal strand tenten. De eerste dingen die bezoekers opvallen is de grote omvang van het strand, het witte zand, de abrupte kliffen en het kristalheldere water. Egremni is bereikbaar per auto en bus. Er is een grote parkeerplaats bij het strand en bezoekers moeten wel bereid zijn een aantal trappen op en af te gaan om naar Egremni Beach te komen.

Porto Katsiki Lefkada

Porto Katsiki strand ligt op 40 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad van Lefkada en het is één van de mooiste stranden van het eiland. Lang en zanderig, is dit strand omgeven door indrukwekkende bergen en het is bereikbaar via 80 treden afdalen langs de klif. Je auto parkeren kan bovenaan het strand en snackbars kunnen gevonden worden bovenaan de trap. Porto Katsiki kan ook worden bereikt met de taxi-boot uit de dorpen Vassiliki en Nidri. Na zeer populair te zijn geworden door de jaren heen, trekt dit strand duizenden bezoekers per jaar.


mooiste stranden griekenland zakynthos

Zakynthos

Ervaar de betoverende stranden van Zakynthos, een eiland met ongerepte kusten en glinsterende wateren. Bewonder het wereldberoemde Navagio, of Scheepswrakstrand, omringd door indrukwekkende kliffen en kristalhelder water. Ontspan op Gerakas, een idyllisch schildpaddenstrand met fijn zand en ondiep water, perfect voor gezinnen. Bezoek Xigia, een uniek strand met zwavelbronnen die het water een ontspannend, therapeutisch effect geven.

Zakynthos Shipwreck Bay

Het strand van Navagio of “Zakynthos Smugglers Cove” is het meest beroemd strand van Zakynthos en een van de meest beroemde van heel Griekenland. Het is het handelsmerk van het eiland en is miljoenen keren gefotografeerd. Dit prachtige strand is gelegen in het oostelijke deel van het eiland, dicht bij Anafotiria. Het was aanvankelijk de naam Agios Georgios, maar dankt zijn nieuwe naam aan de schipbreuk van een boot die illegale sigaretten vervoerde, in 1983. De resten van het schip liggen geheel links van het strand. De overblijfselen van het schip kan worden gezien als een trekpleister van het grote witte zandstrand, waarbij het water verbazingwekkend turquoise en kristalhelder is. De enorme verticale kliffen van witte rotsen zijn rondom het zand een unieke en betoverend beeld. Om dit paradijs te bereiken moet men een bootje nemen van de kleine haven van Porto Vromi. Die taxi-boten vertrekken elk uur en de tocht is ongeveer 30 minuten.

Xigia beach

Xigia Beach is een strand zonder accommodaties en faciliteiten, maar vrij dicht bij de toeristische resorts van de noordoostelijke kust. Afgezien van de prachtige zee en de rustige sfeer, is het strand bekend om de onderzeese zwavelbron gevonden bij een nabijgelegen grot. Zoals de locals zeggen, zwemmen is hier goed tegen artritis en andere soortgelijke ziekten. Ze beweren dat zwemmen in de zwavelhoudende water erg verfrissend en ontspannend is, zelfs voor gezonde mensen.

Gerakas Zakynthos

Gerakas Zante wordt beschouwd als een van de meest aantrekkelijke en mooie stranden van het eiland Zakynthos, het lange zandstrand van Gerakas heeft prachtige turquoise wateren en een ongerepte natuur bewaard door de Griekse en internationale wetgeving die de bedreigde zeeschildpad beschermt: Caretta-Caretta. Gerakas Zante is een echt natuurlijk paradijs vrij van hotels, bars of restaurants. Een indrukwekkende en mooie rotsformatie voegt nog meer karakter toe aan de kleine baai van Gerakas Zakynthos.

Populaire hotels op Zakynthos:


mooiste stranden griekenland Corfu

Corfu

Beleef de betovering van de mooiste stranden van Corfu, een eiland vol weelderige vegetatie en smaragdgroene zeeën. Ontspan op het prachtige strand van Paleokastritsa, met kristalhelder water en een adembenemend uitzicht. Verken het exotische strand van Sidari, beroemd om zijn unieke kanaal d’amour en gouden zand. Geniet van het schilderachtige strand van Glyfada, omringd door groene heuvels en een levendige sfeer.

Glyfada Corfu

Een van de meest populaire stranden van het eiland. Glyfada ligt 16 kilometer ten westen van Corfu Stad. Het grote oppervlak van fijn zand is omgeven door met bomen bedekte rotsen en imposante rotsformaties die vallen in het kristalheldere water. Ligbedden, watersport, parasols, diverse accommodaties, winkels en tavernes zijn aanwezig op Glyfada Beach.

Agios Gordios Corfu

Het strand van Agios Gordios of Aghios Gordios is ook een van de meest populaire stranden van Corfu. Het zandstrand is omgeven door indrukwekkende rotsformaties en en water is er heerlijk blauw. De imposante groepen van rotsen lijken het strand te verdelen in kleinere delen, een van deze formaties van steen, genaamd Ortholithi, is gevonden in de zee en een zeer interessant thema voor fotografen. Agios Gordios strand biedt voorzieningen voor zwemmen en zonnebaden (ligbedden, parasols), maar ook voor watersport. Er is ook een klein duikcentrum op het strand, zowel voor de “beginner” in de sport en voor meer ervaren duikers.

Marathiás Corfu

Marathiás is een mooie kustplaats in het zuidwesten van Corfu. Het strand wordt sterk aanbevolen door de lokale bevolking vanwege zijn heldere water en het gouden zand. Het lange zandstrand, omringd door de imposante berg bossen is adembenemend. Er zijn toeristische voorzieningen, zoals paraplu’s en zonneterrassen. Echter, slechts een paar meter verwijderd van het massatoerisme, vindt u wat privacy. Want het strand van Marathias strekt zich uit over 2 km. Er zijn ook een aantal cafes en cafetaria’s op de mooiste plek van het strand met een adembenemend uitzicht op de zonsondergang.

Populaire hotels op Corfu:


mooiste stranden griekenland Kreta

Kreta

Ontdek de prachtige stranden van Kreta, het grootste Griekse eiland met een diverse kustlijn en kristalhelder water. Bezoek het exotische Elafonisi, een roze zandstrand met een betoverend lagune-achtig landschap. Geniet van de schoonheid van Balos, een lagune met turquoise wateren en wit zand, perfect voor een ontspannen dag. Wandel naar Preveli, een uniek palmenstrand aan de monding van een rivier, omgeven door groene heuvels. Laat Kreta je betoveren met zijn adembenemende stranden en beleef een onvergetelijke vakantie op dit veelzijdige eiland.

Kreta Vai Lassithi

Het prachtige Vai Beach, ook wel Palm Forest, ligt 25 km ten oosten van Sitia en 92 kilometer ten oosten van Agios Nikolaos, aan de oostelijke kust van Kreta. Het is de enige inheemse wilde palmentuin van Griekenland, die zich strekt over een oppervlakte van 250 vierkante kilometer en bestaat uit 5.000 palmbomen die het ‘t grootste bekende palmboom bos in heel Europa maken. Dit bos werd voor het eerst genoemd tijdens de klassieke periode en het bestaan ​​ervan wordt toegeschreven aan de Fenicische handelaren die het zaad uitgooide. Aan de voorzijde van dit unieke bos, bevind zich het strand met kilometers van pure en zacht gouden zand gevolgd door een azuurblauwe zee.

Elafonisi Chania

Elafonisi (of Elafonissos) is een klein eilandje verbonden met de rest van Kreta door een ondiep rif dat kan worden overgestoken als de zee kalm is. Dit eilandje ligt aan de zuid-west kant van Kreta en is bereikbaar met de boot vanuit Paleochora of met de auto vanuit het dorp Vathi. Elafonisi (Eiland van Deer) is net als het paradijs op aarde. Een prachtig strand met roze koraal zand en kristalhelder water. Deze magische plek is voor een lange tijd verlaten geweest, maar nu is het uitgegroeid tot een populair strand. Slechts een paar taveernes zijn er te vinden op het strand en er zijn geen accommodaties beschikbaar zoals parasols of bedden, maar kamperen is toegestaan.

Kreta Matala

Matala is een van de meest beroemde stranden van Griekenland en is gelegen aan de westelijke kust van het departement Heraklion. Het strand strekt zich uit over 300 meter, en heeft licht gouden zand, bamboe parasols te huur en ligbedden. Dit prachtige strand is omgeven door kliffen die het veranderen in een baai en omzet tot een bijna privéstrand. Een klein vissersdorpje is gelegen achter het strand en biedt alle benodigde accommodaties en faciliteiten, evenals een camping.

Populaire hotels op Kreta:


mooiste stranden griekenland Samos

Samos

Ervaar de charmante stranden van Samos, een eiland vol weelderige natuur en kristalheldere wateren. Ontdek het pittoreske Tsamadou-strand, een kiezelstrand omgeven door groene heuvels en perfect voor snorkelen. Bezoek het serene Psili Ammos-strand, met zijn fijne zand en ondiepe wateren, ideaal voor gezinnen. Geniet van de rust op Lemonakia, een klein afgelegen strand met een adembenemende omgeving.

Psili Ammos strand Samos

Dit lange zandstrand ligt op de zuidelijke kust van Samos, 56 kilometer ten zuidwesten van Vathy. Het is een prachtige plek, nog onbedorven door het toerisme, die niet mogen worden verward met zijn naamgenoot strand gelegen in het zuidoostelijke deel van Samos. Hoge rotspartijen beschermen het strand tegen de wind en creëren een toevluchtsoord voor naturisten. Er bevinden zich twee tavernes vlak bij het strand, op de weg, tussen de pijnbomen.

Potami beach Samos

Potami is een groot kiezelstrand met kristalhelder water gelegen aan de noordoostelijke kust van Samos, op ongeveer 34 kilometer van Vathy. Er zijn parasols en zonneterrassen beschikbaar voor huur en er is een bar aan het strand voor het nuttigen van snacks en koude dranken. Het is een prachtig strand met zeldzame schoonheid, ligt 2 km ten westen van Karlovasi en dicht bij het ​​klooster van Agios Ioannis. De regio is omringd door steile rotsen bedekt met uitgestrekte vegetatie en hoge dennenbomen met een prachtig landschap. Het blauwe kristalheldere water is een beetje diep, maar het hele landschap is prachtig.

Lemonakia beach Samos

Lemonakia is een beschutte baai op slechts 13 kilometer ten noordwesten van Vathy. Het wordt mede georganiseerd met parasols en zonneterrassen beschikbaar voor huur en een bar aan het strand voor het nuttigen van snacks en koude dranken. Het zachte zand en kristalheldere water zijn belangrijke kenmerken die dit strand populair maken bij snorkel-liefhebbers. Bovendien is het vlakbij de bekende kustplaats Kokkari, gebouwd in een groene locatie dat zich in een grote toeristische ontwikkeling bevindt. De turquoise wateren creëren een exotisch landschap, omgeven door hoge kliffen met uitgestrekte vegetatie. Lemonakia is makkelijk te bereiken door openbare of particuliere vervoersmiddelen.

Populaire hotels op Samos:

Plaats een reactie