4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken

De leukste waterpark resorts in Griekenland

Griekenland is een heel populaire kindvriendelijke vakantiebestemming. Eilanden zoals Kreta, Kos en Rhodos zijn de perfecte bestemmingen voor een onbezorgde strandvakantie. Veel van deze all-inclusive hotels bieden ook een (eigen) waterpark. Kinderen (én volwassenen) vermaken zich de hele dag door met spannende waterattracties zoals free falls, kamikazes, tornado’s, lazy rivers en boomerangs. Op deze pagina hebben we de beste tips voor jou op een rijtje gezet! Meer inspiratie? Bekijk ook onze tips voor waterparken in Cyprus, Bulgarije en Spanje!

BEKIJK GRIEKSE RESORTS MET WATERPARK

Hotel met aquapark in Griekenland: waar moet ik zijn?

Ga je all-inclusive naar Griekenland? Dan zoek je natuurlijk een resort met veel voorzieningen zodat jullie je de hele week vermaken. Een van de beste keuzes is wat ons betreft een hotel in Griekenland met een fijn waterpark! Soms zit het aquapark direct bij het hotel, maar soms ook net buiten het hotel (vergelijkbaar met aquaparken in Turkije). In Griekenland zien we dat veel resorts samenwerken en bijvoorbeeld met 5 of 6 resorts samen een waterpark exploiteren. Als gast mag je zoveel gebruik maken van het waterpark als je wil. Let wel even op de openingstijden. De waterparken zijn vaak geopend vanaf april of mei tot en met oktober. Houd er ook rekening mee dat ze in Griekenland best streng zijn met kinderen en glijbanen. Voor veel attracties geldt een minimum leeftijd van 10 of 12 jaar. Ik heb ruim 30 Griekse resorts met waterpark bekeken en hieronder vind je de top-7 beste hotels met aquapark in Griekenland.

1. Grecotel Ilia Palms & Aquapark in Arkoudi (West-Griekenland)

20.000 m2 waterpret!
7 spannende attracties
Apart kindergedeelte

In mijn zoektocht naar het mooiste waterpark van Griekenland springt Grecotel Ilia Palms & Aquapark er toch wel uit! Dit resort met eigen aquapark bevindt zich in Arkoudi, in het westen van Griekenland. Met een oppervlakte van ruim 20.000m2 staat het bekend als het grootste aquapark-resort van het land. Het waterpark van Grecotel Ilia Palms heeft een aantal ontzettend toffe attracties zoals de Looping Rocket raket waarbij je een vrije val maakt en de Space Hole waarbij je in een een grote “kom” terecht komt en uiteindelijk in het grote gat plonst. Er is ook een uitgebreid kindergedeelte waar de kleinsten lekker kunnen spelen met water.

De belangrijkste waterattracties van Grecotel Ilia Palms:

 • Looping Rocket: je staat in een capsule en plotseling verdwijnt de vloer onder je voeten. Je maakt een vrije val en met een noodgang ga je een glijbaan door van ongeveer 20 meter lang.
 • Space Hole: Je begint in een gesloten glijbaan en je komt uiteindelijk terecht in een soort centrifuge. Hier tol je vervolgens alle kanten op waarna je in het zwembad plonst. Superleuk!
 • Rafting Slide: een supertoffe glijbaan waarbij je met z’n tweetjes in een band zit en van een enorme hoogte naar beneden roetsjt.
 • Wave Slide: Dit is de grote gele “halfpipe” waarbij je in een band heerlijk heen en weer schommelt
 • Flying Boats: Houd je van wildwaterraften? Dan is deze glijbaan echt een die je niet wil missen! Je stapt wederom in een band en maakt een supersnelle ride door een glijbaan vol met special effects, steile afdalingen en heerlijke bochten
 • Black hole: een lange donkere glijbaan met special effects. Helemaal in de “space” sfeer.
 • Multisurf: hier is het de bedoeling dat je op een matje zo snel mogelijk naar beneden gaat! Er zijn 4 gekleurde banen dus je kunt met het hele gezin!
 • Aqua Tower: dit is een speciaal park voor de jongste kinderen. In dit park vind je 100 waterspelletjes in een heel groot peuterbad (1.200 m2). Kinderen kunnen zich hier de hele dag vermaken met watervallen, waterstralen, kleine glijbanen en een watervulkaan
 • Spray Action: Nog een ander park voor jonge kinderen! Hier kunnen ze heerlijke spelletjes spelen met waterstralen, superleuk voor peuters en kleuters!

Goed om te weten: Grecotel Ilia Palms maakt samen met nog 3 andere resorts onderdeel uit van het Riviera Olympia & Aquapark. De gasten van al deze 4 resorts kunnen gebruik maken van het waterpark en diverse andere faciliteiten zoals sport, animatie en restaurants!

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

2. Atlantica Akti Zeus in Amoudara (Kreta)

Veel lovende reviews
7 heerlijke glijbanen
Baby Lagoon voor peuters

Atlantica Akti Zeus is een modern en hip hotel op het Griekse eiland Kreta. Het all-inclusive resort beschikt over tal van faciliteiten zoals meerdere restaurants, een prachtig zandstrand, wellness, diverse sporten en activiteiten en veel entertainment. Het hoogtepunt van het hotel is met afstand het waterpark! Naast de 2 grote buitenbaden en een kinderbad is er namelijk een groots opgezet aquapark met heerlijke gljibanen en spannende waterattracties. In totaal zijn er 7 verschillende glijbanen. Daarnaast is er ook een fraai opgezet gedeelte voor kinderen met een waterspuitpark en miniglijbanen.

De belangrijkste waterattracties van Atlantica Akti Zeus

 • Hydro Tube 1400 tunnel slide: een supersnelle tube glijbaan waar je in razend tempo naar beneden vliegt
 • De Kamikaze: ook een razendsnelle gljibaan waar je in volle vaart het zwembad in plonst
 • Multi-lane racer: een glijbaan waar je met het hele gezin tegelijkertijd af kunt roetsjen
 • Spin Bowl: een trechter glijbaan waar je rondtolt en uiteindelijk in het water terecht komt
 • Baby Lagoon: speciaal gedeelte voor peuters met onder andere een fraai Spray Park (waterspuitpark)
 • Aqua playground: gedeelte voor kleine kinderen met 3 kleine glijbanen.

De normale glijbanen hebben een minimale leeftijd van 8 jaar en er geldt een minimale lengte van 1,20 meter. Voor de Wave Ride (10 jaar, 1,40 meter), Spin Bowl (10 jaar, 1,20 meter) en de Kamikaze, Hydro Tube en Multi-lane racer (8 jaar, 1,30 meter) geldt een aparte voorwaarde.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

3. Atlantica Porto Bello Beach in Kardamena (Kos)

Waterpet in Aquatica
Voor iets oudere kinderen!
8 spannende attracties

Porto Bello Beach is een luxe 4-sterren all-in resorts op het Griekse Kos. Het hotel staat bekend om haar geweldige service en heerlijke eten. Daarnaast heeft Porto Bello Beach een heel gunstige ligging: je verblijft pal aan het strand. Maar als je ook een dagje wat anders wil dan het zoute water van de Egeïsche Zee dan is er ook een groots opgezet aquapark. Dit waterpark met de naam Aquatica is met name geschikt voor gezinnen met wat oudere kinderen. Voor veel glijbanen geldt namelijk een minimum leeftijd van 10 0f 12 jaar oud. Voor wat kleinere kinderen is er een aparte Splash Zone met waterstralen en kleine glijbaantjes.

De belangrijkste waterattracties van Atlantica Porto Bello Beach

 • Turbo Lance: een soort boomerang waarbij je van de ene naar de andere kant vliegt
 • Free Fall: maak een korte vrije val en ga met een noodvaart naar beneden
 • Hydrotube 1400: een gesloten glijbaan met lekker veel snelheid en lekker veel bochten
 • Space Boat: stap met z’n tweetjes in een bootje en waan je even in de ruimte
 • Mini Tsunami: de naam zegt eigenlijk al genoeg: hier wordt je kletsnat en het gaat ook nog eens lekker hard!
 • Kite Slide: met z’n tweetjes vlieg je op een band razendsnel door de bochten
 • Multitrack: 4 blauwe banen naast elkaar. 3, 2, 1: GO!!
 • Spin Bowl: ook hier ga je weer met z’n tweetjes in een band en ga je in een soort centrifuge naar beneden
 • Lazy River: lekker dobberen in een band over het water
 • Aqua Tower: een gedeelte met mini-glijbanen en een leuke lazy river voor het hele gezin

Handig om te weten: het waterpark is geopend tussen mei en oktober. Er gelden leeftijdsrestricties of minimale lengtes voor de grotere glijbanen. Dit is 1,20 meter lang en minimaal 12 jaar. Voor het kindergedeelte (Aqua Tower) geldt een minimum leeftijd van 5 jaar. De drankjes en het eten bij het waterpark zijn niet inbegrepen bij je all-inclusive pakket!

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

4. Aqua Bay Hotel in Tsilivi (Zakynthos)

Luxe en strak ingericht
7 heerlijke buitenbaden
Modern waterpark voor hele gezin

Aqua Bay Hotel (ook wel bekend als SPLASHWORLD Aqua Bay) is een nieuw en ontzettend luxe -sterren hotel op het Griekse Zakynthos. Het moderne hotel heeft veel luxe voorzieningen, kids club en ruime familiekamers en suites. Perfect voor een vakantie met het hele gezin dus! Het hotel heeft in totaal 7 zwembaden en een fijn kinderbad. Als gast mag je gratis gebruik maken van het Tsilivi Waterpark. Dit waterpark wordt gedeeld met een aantal andere resorts en hotels in de buurt. In het aquapark genieten kinderen én volwassenen van spannende attracties zoals de Space Bowl, Boomerango en natuurlijk de multi-slide. Verder is er ook nog eens een heel gaaf golfslagbad.

De belangrijkste waterattracties van het Aqua Bay Hotel

 • Turbolance/ Boomerango: de geel-groene glijbaan waarbij je op een band heen en weer vliegt
 • Black hole: een donkere gesloten glijbaan die niet geschikt is voor mensen met claustrofobie
 • Space Hole: een trechter waarbij je met grote vaart in het zwembad kukelt
 • Muti-slide racer: snelle oranje glijbaan met 4 banen
 • Lazy River: lekker rustig dobberen over het water met het hele gezin
 • Golfslagbad:
 • Kindvriendelijke speelzone: Azteekse Jungle en piratenschip met leuke glijbanen (in de vorm van dieren zoals de Octopus), fonteinen, waterstralen en meer

Het waterpark is geopend van mei tot en met oktober. Voor de grotere attracties geldt een minimum leeftijd van 12 jaar en een minimum lengte van 1,40 meter.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

5. Aqualand Resort in Agios Ioannis (Corfu)

75.000 m2 groot waterpark!
Bijna 50 glijbanen!
Splashfactor 10 bij TUI

Aqualand Resort (ook bekend als SPLASHWORLD Aqualand Village) is een kindvriendelijk 4-sterren resorts op het Griekse Corfu in Agios Ioannis. Het hotel biedt een uitgebreid animatieprogramma en een mini club. Daarnaast kan je hier verschillende sporten doen zoals basketbal, fitness, volleybal en tennis. Voor een dagje naar het strand maak je gebruik van de gratis shuttleservice. Het hotel biedt verschillende ruime familiekamers (ook als maisonette te boeken). Het leukste van het park is het Aqualand Corfu Water Park waar je als gast gratis naartoe mag. Dit waterpark is liefst 75.000 m2 groot en heeft 15 zwembaden en 49 glijbanen. Vervelen is hier dus beslist geen optie!

De belangrijkste waterattracties van Aqualand Resort

 • Freel fall: bij deze glijbanen maak je echt een vrije val wat gegarandeerd zorgt voor kriebels in je buik!
 • Family Rafting: vlieg met z’n tweetjes op een band door de gele snelle glijbaan
 • Tornado: je tolt alle kanten op voor je door het gat in het water valt
 • Bump Racers: probeer met z’n tweetjes zo snel mogelijk in een band van de glijbaan af te racen
 • 12 meter hoge kamikazes: je moet even een stukje omhoog (12 meter), maar vervolgens vlieg keihard naar beneden!
 • Deep Blue Kayak: een gesloten glijbaan waar je lekker veel snelheid kunt maken in een band
 • Crazy River: een leuke en mooi opgezette wildwaterbaan waar je met een bootje doorheen gaat
 • Catapult: de bekende boomerang van Aqualand Corfu Water Park.
 • Met de Pirate Area, Baby Pool, Fatasy Island, Young Rebels en Millenium is er genoeg te doen voor kinderen!

Het waterpark is geopend van half mei tot september. In rustige weken kunnen de openingstijden afwijken. In de eerste twee weken van mei en oktober is het park gedeeltelijk geopend. Let op: er gelden leeftijdsbeperkingen voor sommige attracties. Voor de vrije-val glijbanen geldt een minimum leeftijd van 12 jaar. Voor veel andere glijbanen geldt een minimum leeftijd van 8 jaar.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

6. Atlantica Aegean Blue in Kolymbia (Rhodos)

Goed onderhouden waterpark
Perfecte ligging op Rhodos
Prachtige zwembaden

Atlantica Aegean Blue is een prachtig opgezet all-inclusive verblijf op het Griekse eiland Rhodos. Het hotel heeft een fijne ligging en is een ideale uitvalsbasis om het eiland verder te verkennen. Atlantica Aegean Blue is met name geliefd bij gezinnen met kinderen. Dat komt door de ideale ligging aan het strand, de teen lounge, kids club en zeker ook door het heerlijke waterpark. En terwijl de kinderen lekker spelen in het aquapark kunnen ouders zich heerlijk vermaken bij het schitterende zwembad in lagune stijl. Daarnaast is er ook nog eens een prachtige infinity pool met uitzicht over de zee!

De belangrijkste waterattracties van Atlantica Aegean Blue

 • Turbo lance: Een high-speed glijbaan waarbij je op een opblaasbare ring naar beneden
 • 3-lane slide race: Een competitieve glijbaan met drie naast elkaar gelegen banen waar je zo snel mogelijk moet gaan
 • Space boat: in een opblaasbaar bootje vlieg je in hoog tempo door bochten met stukken door het donker
 • Black hole-rafting slides: een buisglijbaan waar je door scherpe bochten gaat. Het lijkt net of je een zwart gat invliegt!
 • Kamikaze: Een extreem steile en snelle glijbaan die zorgt voor een bijna verticale vrije val. Dit geeft echt een kick!
 • Freefall: Hier val je letterlijk een klein stukje verticaal naar beneden.
 • Lazy River: een leuke en rustige wildwaterbaan, geschikt voor het hele gezin
 • Voor de kleinsten is er een apart waterpark (Animal Kingdom) helemaal in jungle-stijl met leuke glijbanen en een ondiep bad

Goed om te weten: Voor de attracties in het volwassenengedeelte moet je minimaal 1,2m lang zijn of minimaal 12 jaar oud. De attracties in het kindergedeelte zijn voor kinderen van 4 tot 12 jaar. En er is een gedeelte voor baby’s van 8 maanden tot 3 jaar.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

7. Grecotel Marine Palace & Aqua Park in Pánormos (Kreta)

Kingdom of Poseidon Waterpark
Meer dan 6.000 m2 groot
Geweldig voor het hele gezin

Grecotel Marine Palace & Aqua Park is een fraai 4-sterren hotel in Pánormos op Kreta. Het hotel ligt vlak aan het strand en heef een prachtige ligging. Het resort is eigenlijk een soort gezellig dorpje op zichzelf. Een wellnesscentrum, 5 buitenbaden, een kinderbad, verschillende restaurants en heel veel sporten en activiteiten zorgen ervoor dat je je geen moment verveelt en dat geen dag hetzelfde is. Voor kinderen is er Kids Club (4 – 12 jaar), Grecoteens (13 – 16 jaar) en LUXIclub (3-17 jaar). Het mooiste van het hotel is het onsite waterpark (Kingdom of Poseidon). Dit bestaat uit 2 delen: een deel voor oudere kinderen en volwassenen (Aqua Tower) en een apart kindergedeelte (1.000 m2) met tal van kleine glijbanen en waterspelletjes.

De belangrijkste waterattracties van Grecotel Marine Palace & Aqua Park

 • Space Hole: Een spannende glijbaan waarbij je na enkele bochten en spiralen in een groot rond bassin terecht komt dat je rond en naar beneden zuigt, vergelijkbaar met een ‘zwart gat’.
 • Free Fall: Een glijbaan met een bijna verticale afdaling, waardoor je de sensatie van een vrije val ervaart.
 • Wave Slide: Een glijbaan met een serie van golven, waardoor je op en neer gaat tijdens je rit naar beneden. Het lijkt net of je vaart over de golven!
 • Kamikaze: Een zeer steile en snelle glijbaan voor een intense adrenalinekick. De afdaling is bijna verticaal, waardoor je razendsnel naar beneden gaat.
 • Back Hole: Een donkere, mysterieuze glijbaan waarbij je door verschillende bochten en spiralen vliegt. De glijbaan is deels helemaal donker wat zorgt voor een extra mysterieuze en leuke ervaring.
BEKIJK BESCHIKBAARHEID