4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken

De leukste waterpark resorts in Turkije

Turkije staat bekend om haar vele spectaculaire resorts met waterpark. In bestemmingen als Kusadasi, Alanya, Side en Lara barst het van de kindvriendelijke hotels met een groot aquapark. De kinderen (en volwassenen) roetsjen hier de hele dag van de tofste glijbanen en maken plezier met de leukste waterattracties. Na een dagje vol waterplezier rust je uit op het strand of op een ligbedje bij het zwembad. Een van de belangrijkste voordelen van Turkije is dat verrassend goedkoop is. Je kunt echt heel voordelig verblijven in een Turks hotel mét waterpark. Op deze pagina vind je de allerleukste hotels en een overzicht met alle waterattracties!

BEKIJK TURKSE RESORTS MET WATERPARK

Hotel met aquapark in Turkije: waar moet ik zijn?

In Turkije zijn er ruim 150 verschillende hotels met waterpark. De meeste van deze hotels vind je aan de Turkse Rivièra in plaatsen zoals Alanya, Belek, Lara Beach en Side. De Turkse resorts hebben vaak een prachtig groot waterpark met talloze attracties zoals kronkelglijbanen, multi-lanes, tubes, trechters, boomerangs, lazy rivers en nog veel meer. Voor de kleinste gasten is er vaak een waterspuitpark of een miniglijbanenpark. Toegang tot het aquapark is inbegrepen bij de reissom. Waterpret is hier dus absoluut gegarandeerd! Ik heb alle hotels met eigen aquapark in Turkije onder de loep genomen. Hier vind je mijn ervaringen en de 7 beste hotels! Bekijk ook zeker onze keuzegids voor de beste waterparken in Spanje, Egypte en Griekenland!

1. The Land of Legends Kingdom Hotel in Belek

The Land of Legends Kingdom Hotel aquapark resort
Meer dan 40 glijbanen!
Aqualand en Secret Lagoon
De tofste waterattracties!

Wauw! The Land of Legends Kingdom is misschien wel een van de meest bijzondere all-in hotels van Turkije! Het beschikt over het grootste aquapark van heel Europa. Het hotel heeft eigenlijk 2 verschillende waterparken: Aqualand en Secret Lagoon. In deze beide waterparken vindt je ontzettend veel snelle glijbanen, multi-lanes, tubes, trechters, sidewinders, golfslagbad, lazy rivers en nog veel meer! Daarnaast heb je in Aqua Land ook nog eens heel veel dieren. Je kunt hier bijvoorbeeld (tegen betaling) zwemmen met dolfijnen of pinguïns voeren. Ook is er een heel groot aquarium waar je met een speciale uitrusting naar binnen mag. Je bevindt je hier tussen de mooiste tropische vissen! Meer informatie en foto’s van de waterattracties vind je hier.

De belangrijkste waterattracties van Land of Legends Kingdom:

 • Challenger: met z’n drieën tegelijk naar beneden: wie is er als eerst beneden?
 • Space Rocket: als waterastronaut wordt je gelanceerd en ga je met grote vaart naar beneden
 • Deep Dive: een waanzinnig stijle en spannende glijbaan voor echte durfals!
 • Starship: En kegelvormige glijbaan waar je heel veel vaart maakt, het gaat sneller en sneller!
 • Turbolance: een brede gele glijbaan waar je met z’n tweeën in een band het zwembad in vliegt
 • Rocking Waters: een glijbaan met 4 banen waar je met een matje van af roetsjt.
 • Family Floats: in deze gele band kan je met 4 personen tegelijk. Inclusief een paar heerlijke glijbanen!
 • Lazy Floats: even lekker samen uitrusten in een blauwe band op de rustige “rivier”.
 • Kids Play: een apart kindergedeelte met leuke waterattracties voor de allerkleinsten

Ook voor de kleinsten is er genoeg te doen met een miniglijbanenpark. Even iets anders dan zwemmen en glijen? Het hotel heeft met Adventure Land ook een eigen pretpark! Hier heb je achtbanen en nog veel meer attracties. De parken zijn kosteloos toegankelijk voor hotelgasten.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

2. Ali Bey Club in Side

In Ottomaanse stijl
Groot waterpark met 25 glijbanen
Peuterbad met bodem van zand

Ali Bey Club in Side is een populair all-inclusive resorts in het Turkse Side. Het hotel beschikt over een mega groot aquapark met vele zwembaden en talloze glijbanen en spannende attracties. In totaal heeft het aquapark 25 glijbanen (12 voor volwassenen en 13 voor kinderen). Het hotel heeft daarnaast ook een prachtig zandzwembad (peuterbad met zandbodem) met een fraai piratenschip voor jonge kinderen. Voor kinderen is er behalve het aquapark nog veel meer te doen. Er is een prachtig lunapark (dat is een soort pretpark met kleine attracties) en er is een kids- en tienersclub. Het hotel is helemaal ingericht in een bijzondere Ottomaanse stijl. Het gezellige resort heeft een perfecte ligging direct aan het Manavgat strand.

De belangrijkste waterattracties van Ali Bey Club Manavgat

 • Space Bowl: een soort kegelvormige glijbaan waar je steeds meer vaart maakt
 • Blackhole: een spannende glijbaan in het donker!
 • Rafting: in een bootje van een knotsgekke glijbaan af!
 • Family Slide: een glijbaan voor de hele familie!
 • Kamikaze met rubberboot: Met z’n vieren in een band van een spectaculaire glijbaan af
 • Multislide: een multi-lane met maar liefst 4 banen. Wie is er het eerst beneden?
 • Freefall: maak een vrije val naar beneden in deze mega steile glijbaan
 • Verschillende kinderglijbanen zoals de Junior Freefall, Junior Rafting, Slide Tower mini slide, en glijbanen bij het piratenschip.
BEKIJK BESCHIKBAARHEID

3. Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa in Kusadasi

60.000 m2 groot waterpark
30+ glijbanen!
Inclusief een privéstrand

Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa is een luxe 5-sterren hotel in Kusadasi. Het resort beschikt over een geheel eigen waterpark van maar liefst 60.000 m2 groot met meer dan 30 glijbanen. Het hotel heeft een heel gunstige ligging direct aan het strand. Je kunt een dagje in het waterpark dus heel goed afwisselen met een dagje aan zee! Het waterpark is zowel geschikt voor kleuters en jonge kinderen als oudere kinderen en volwassenen. Er is een fraai ondiep kinderzwembad met 3 glijbanen en een piratenschip met 6 peuterglijbanen. Voor wat oudere kinderen en volwassenen zijn er extra spannende en snelle slides zoals de Master Blaster en de Boomerang Slide.

De belangrijkste waterattracties Aquapark Hotel & Spa in Kusadasi

 • Master Blaster Water Slide: hier stap je met z’n tweetjes in een gele band en ga je in hoge vaart naar beneden. Bekijk hier een filmpje
 • Boomerang Slide: dit is een grot brede gele glijbaan waar je in een groene band als een boomerang heen en weer wordt gelanceerd
 • 2 Speedslides: supersnelle glijbanen voor een heerlijke adrenaline kick
 • Heads-down glijbaan: bij deze glijbanen ga je niet met je voeten, maar met je hoofd vooruit!
 • Lazy river: een heerlijke lazy river van maar liefst 400 meter lang!
 • Golfslagbad: een “wave pool” met 7 verschillende type golven

Handig om te weten: het hotel beschikt ook nog eens over een speciaal “Adults-only” gedeelte met een zwembad en bubbelbad waar alleen gasten van 18 jaar en ouder mogen komen. Hier kan je lekker uitrusten aan het zwembad met een gratis drankje zonder het lawaai van het waterpark.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

4. Pegasos World Hotel in Side

13 toffe glijbanen
Voor jong én oud
In tropische stijl!

Pegasos World Hotel is een kindvriendelijk 4-sterren hotel in het Turkse Side, direct aan het strand! Het hotel biedt een fantastisch waterpark dat vol staat met snelle en leuke glijbanen voor het hele gezin. Daarnaast is ook een lekker groot zwembad met groot terras waar je lekker kunt bijkomen. Het aquapark heeft 13 verschillende glijbanen waaronder de Masterblaster, Black Hole en Super Drop. Daarnaast is er een speciale zone voor jongere kinderen met een piratenschip, kleinere glijbanen en een spray park. Het waterpark is helemaal ingericht in een prachtige tropische stijl. Snacks en lunches zijn verkrijgbaar bij de Gemi Bar.

De belangrijkste waterattracties AQI Pegasos World in Side

 • Masterblaster: een glijbaan waar je niet alleen naar beneden gaat, maar door waterstralen ook omhoog wordt geduwd!
 • Black Hole: spannende glijbaan in het donker!
 • Super Drop: een glijbaan waar je een kleine vrije verticale val maakt waarna je in de glijbaan terecht komt.
 • Aqua Tube: een gewone “body slide” zonder matje
 • Rafting Slide: leuke glijbaan waar je met een band van af gaat en lekkere scherpe bochten door vliegt.
 • Uphill Speed Slide: bizarre glijbaan waar je bepaalde stukken niet alleen naar beneden gaat, maar ook omhoog. Deze slide is alleen voor volwassenen
 • Boomerango: een boomerang waarbij je heel snel van de ene helling naar de andere helling wordt gelanceerd in een band
 • Windigo: een soort mult-lane waarbij je een wedstrijdje kunt doen wie er het eerst beneden is
 • Space Bowl: dit is een kegelvormige glijbaan waar je alle kanten op gaat

Let op: veel glijbanen hebben een minimum leeftijd van 1.20 meter en zijn dus niet geschikt voor kinderen. Er is wel een speciale kinderzone in Piratenthema met glijbanen voor kleinere kinderen.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

5. Eftalia Splash Resort in Alanya

14 verschillende glijbanen
Ook toegang tot Eftalia Aqua Park
Betaalbare luxe!

Bij Eftalia Splash Resort in Alanya mag je als gast gratis en onbeperkt gebruik maken van het waterpark. Het aquapark beschikt over 14 verschillende glijbanen. 3 van de glijbanen zijn geschikt voor kids van 10 – 15 jaar en 4 glijbanen zijn geschikt voor kids tussen de 4 – 10 jaar. Het resort heeft een fijne ligging vlakbij een kiezelstrand. Goed om te weten: het hotel heeft een eigen aquapark met verschillende glijbanen en zwembaden. Maar er is meer: je kunt namelijk ook gratis gebruik maken van het naburige Eftalia Aqua Park. Dit is een nog groter waterpark met meer glijbanen en waterattracties. Absoluut de moeite waard om hier dus een dagje naartoe te gaan!

De belangrijkste waterattracties van Eftalia Splash Resort in Alanya

 • 4 kronkelglijbanen: dit zijn lekkere snelle glijbanen waarbij je van de ene in de andere bocht vliegt en lekker veel vaart maakt!
 • 3 snelle glijbanen: steil en supersnel naar beneden in het water!
 • 2 multi-lane: samen met je zoon, dochter of iemand anders naar beneden. Je zit allebei in een aparte baan
 • Trechter: een heerlijke glijbaan waarbij je meerdere keren heen en weer wordt geslingerd voordat je in het zwembad terecht kom
 • Boomerang: Eftalia heeft ook een toffe blauwe boomerang waar je in een band naar beneden gaat en heen en weer vliegt
BEKIJK BESCHIKBAARHEID

6. Long Beach Resort Hotel & Spa in Alanya

Betaalbaar topresort
Heerlijk waterpark
Fijne familiekamers

Long Beach Resort en Spa is een populair 5-sterrenhotel in het Turkse Alanya waar Nederlanders graag komen. Het hotel heeft dan ook ontzettend veel te bieden voor het hele gezin: een kermis, een heerlijke pier om te relaxen en er is een fantastisch waterpark. Bovendien is de ligging aan het strand perfect! Het aquapark beschikt over onder andere 2 supersnelle glijbanen, 4 kronkelglijbanen, een multi-lane glijbaan (waarbij je het tegen elkaar kunt opnemen) en een boomerang. Bij de boomerang glij je van een hoge helling af om vervolgens omhoog gelanceerd te worden op een tegenovergestelde helling. Dit geeft echt het “boomerang” gevoel en kriebels in je buik! Voor kinderen is er ook een uitgebreid miniglijbanenpark. Fijn voor gezinnen met kids: Long Beach heeft verschillende familiekamers en suites met aparte kamers! Ook is er een villa waarbij je direct toegang hebt tot het zwembad vanaf het terras.

De belangrijkste waterattracties van Long Beach Resort en Spa:

 • 4 kronkelglijbanen: snelle en uitdagende glijbanen waarbij je lekker snel door de bochten vliegt
 • 2 snelle glijbanen: deze glijbanen zijn extra stijl en zorgen voor superhoge snelheid
 • Multi-lane glijbaan: je neemt het tegen elkaar op, wie is er als eerst beneden?
 • Boomerang: een glijbaan in de vorm van een boomerang waarbij je van de ene hoge helling de andere kant op vliegt en weer terug
 • Miniglijbanenpark voor de kinderen
BEKIJK BESCHIKBAARHEID

7. Aska Lara Resort & Spa in Lara Beach

Wet’N Wild Aquapark
9 glijbanen!
Gratis shuttle

Aska Lara Resort & Spa is een fijn 5-sterren resort in Lara Beach aan de Turkse Rivièra. Bij het hotel zelf vind je 1 groot buitenbad. Voor meer waterpret moet je zijn bij het Wet’N Wild Aquapark. Dit is inclusief voor alle gasten. Vanaf het hotel gaat er in de zomerperiode dagelijks een gratis shuttle naar het Wet’N Wild waterpark. Dit waterpark beschikt over 9 verschillende glijbanen en diverse leuke watertoestellen en een waterspuitpark voor kinderen. Bij het zwembad is er ook meer dan genoeg plek om lekker te chillen in de zon.

De belangrijkste waterattracties van Aska Lara Resort & Spa in Lara Beach

 • Body Slide: leuke en lange knalgele glijbaan
 • Kamikaze Slide: korte maar extreem snelle glijbaan waarbij je in rap tempo in het water vliegt
 • Wave Slide: in je eentje in een band van de glijbaan af, je draait eerst lekker rondjes!
 • Multi-slide: met het hele gezin tegelijkertijd van de snelle glijbaan af!

Bij de verschillende glijbanen staat er een medewerker klaar die je helpt. Wel zo veilig! Indien gewenst geeft de medewerker nog even een flinke duw of slinger aan jouw band zodat je nog sneller van de glijbaan af gaat 🙂

BEKIJK BESCHIKBAARHEID