4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken

De leukste waterpark resorts in Egypte

Egypte is natuurlijk het vakantieland van de woestijnen, piramides en tempels maar ook van de fijne en luxe all-inclusive resorts aan de Rode Zee. Je vindt hier tal van kindvriendelijke resorts in plaatsen zoals Marsa Alam en Hurghada. Deze resorts hebben een heerlijk zwembad en fijne ligbedjes. Maar als je goed zoekt zijn er ook tal van luxe hotels met een eigen waterpark. Dat betekent onbeperkt gebruik maken van spannende waterglijbanen en andere attracties.

Hotel met aquapark in Egypte: waar moet ik zijn?

Egypte is een perfecte bestemming voor een onbezorgde familievakantie. De hotels zijn groot opgezet, ze hebben een fijne en veilige ligging en ze hebben heel veel kindvriendelijke faciliteiten. Denk aan een groot kinderzwembad, speeltuin, kids club en steeds vaker ook een compleet aquapark! De hotels in Egypte staan er echt bekend om dat ze dit groots aanpakken. Prachtige zwembaden, supersnelle glijbanen, heerlijke lazy rivers en leuke waterspuitparken voor de kleintjes! In Egypte kan je in totaal kiezen uit 50 all-inclusive resorts met een eigen waterpark. Wij hebben ze stuk voor stuk bekeken en hier vind je de 7 beste hotels met aquapark in Egypte!

ℹ️ Kies een Egyptische badplaats voor nog meer tips

👉 Check de mooiste waterpark-resorts in Hurghada
👉 De leukste aqua-park resorts in Sharm el Sheikh
👉 Top-resorts met waterpark in Marsa Alam

1. Jaz Aquamarine Resort in Hurghada

2 heerlijke waterparken
Topper in Hurghada
Apart kindergedeelte

Als je een hotel in Egypte zoekt met waterpark dan kan je eigenlijk niet om Jaz Aquamarine Resort in Hurghada heen! Dit hotel valt op met liefst 17 (!) zwembaden (waarvan een aantal verwarmd). Sommige zien er fraai uit in de vorm van een lagune. Daarbij zijn er ook kinderbaden en een verwarmd binnenbad. Het hotel heeft in totaal 2 waterparken die afwisselend geopend zijn. De waterparken hebben samen in totaal 22 glijbanen. Voor kids is er een speciaal gedeelte met kleine glijbanen, waterstralen en fonteinen. Verder is een privéstrand met eigen duikcentrum. Een geweldige kans om de bijzondere koraalriffen te verkennen! Het hotel zit trouwens naast Jaz Bluemarine dat er veel op lijkt maar iets rustiger is!

De belangrijkste waterattracties van Jaz Aquamarine:

 • Free Fall: neem plaats en zet je schrap voor een vrije val waarna je in een snelle glijbaan terecht komt
 • Kamikaze glijbanen: neem de groene, gele of blauwe baan en ga (met matje) superhard naar beneden
 • Space Bowl: een glijbaan waarbij je uitkomt in een grote trechtervormige kom waar je alleen maar ronddraait tot je in het gat in het midden terecht komt en in het water valt.
 • Family Rafting: neem samen plaats op een opblaasbare band (een soort vlot) en maak je klaar voor een spannende rit!
 • Kidsgedeelte: waterspuiten en watervallen plus speciale kinderglijbanen voor de kleinste gasten!

Goed om te weten: de bars bij het zwembad serveren cocktails en snacks. Voor kinderen kleiner dan 1,20 meter geldt verplicht zwembandjes. Voor de grote glijbanen geldt een minimum leeftijd van 10 jaar of een minimale lengte van 1,30 meter. Verder geldt er een maximum gewicht van 120 kilogram voor de waterattracties.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

2. Jungle Aqua Park in Hurghada

35.000 m2 groot!
Liefst 35 glijbanen
In een toffe jungle-sfeer

Het Jungle Aqua Park (ook in Hurghada) mag zeker niet in dit rijtje ontbreken! Het is met 35.000 m2 een van de grootste waterparken van Egypte. Het resort beschikt in totaal over meer dan 30 zwembaden waarvan een groot deel ook verwarmd is in de wintermaanden. In het aquapark vind je maar liefst 35 verschillende glijbanen. Het is niet alleen een tof park voor volwassenen en oude kinderen. Ook voor kleinere kinderen is er genoeg te doen. 14 glijbanen zijn speciaal voor kids en er is een hele mooie waterspeeltuin aangelegd met diverse waterspeeltoestellen.

De belangrijkste waterattracties van Jungle Aqua Park

 • Anaconda: Lange, kronkelende waterglijbaan vol met bochten en draaiingen. De glijbaan heeft een soort slangachtig ontwerp en is een van de hoofdattracties van het waterpark
 • Turbo Tube: een vrije val waarna je (in een gesloten buis) in sneltreinvaart naar beneden suist
 • Toboggan: een spannende glijbaan waar je van de ene steile helling naar de andere wordt gelanceerd
 • Kamikaze tube: extreem snelle en steile waterglijbaan. Na een korte vrije val ga je keihard naar beneden
 • Tsunami Slide: Op een opblaasbare band klap je over golfen, het is net of je op zee vaart!

Let op: de minimum leeftijd voor de grotere waterattracties is 9 – 10 jaar. Dit hangt af van de lengte van jouw kind. Het kinderwaterpark is voor kinderen vanaf 2 jaar.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

3. Sunrise Royal Makadi Resort in Makadi Bay

18 spetterende glijbanen
Pal aan het strand
Met 8 zwembaden!

Sunrise Royal Makadi Resort is een zeer luxe 5-sterren all-in verblijf in het Egyptische Makadi Bay. Luxe ruime kamers en heerlijk eten in maar liefst 9 verschillende restaurants. Voor iedere leeftijd is hier van alles te doen. Het hotel heeft in totaal 8 zwembaden. Bij 1 zwembad vind je alle glijbanen van het waterpark. Ook is er een privéstrand waar je verschillende watersporten kunt beoefenen. Denk aan kayakken of scuba duiken! In de avond is er volop entertainemnt met feestjes en shows voor kinderen. Een groot pluspunt van het hotel is dat je heel eenvoudig van het strand naar het waterpark kunt: het ligt praktisch naast elkaar.

De belangrijkste waterattracties van SUNRISE Royal Makadi Resort

 • Free-Fall Slide: Een pure adrenalinekick. Je stapt in een capsule, het platform onder je verdwijnt en je valt in een fractie van een seconde bijna verticaal omlaag.
 • Tube Slide: Dit is een kronkelende waterglijbaan waar je in een rubberen band naar beneden glijdt. De onvoorspelbare bochten zorgen voor een heel spannende rit
 • Multi Slide: Perfect voor groepspret. Race zij aan zij met vrienden of familie op deze rechte glijbaan
 • Body Slide: Geen zwembanden, geen hulpstukken – alleen jij en de glijbaan. Voel de rush terwijl je je eigen lichaam gebruikt om over de golvende banen naar beneden te suizen.
 • Black Hole Slide: Ga op een avontuur in het donker. Deze overdekte glijbaan slingert je door een serie van verrassende bochten in totale duisternis…..
 • Wide Slide: Dit is een brede, open glijbaan die ideaal is voor het hele gezin om samen naar beneden te glijden.
 • Kamikaze Slide: Niet voor angsthazen. Deze glijbaan is steil, snel en pure opwinding. Je glijdt met hoge snelheid naar beneden, alsof je een kamikaze duikvlucht neemt.
 • Rafting Slide: Voor deze glijbaan neem je een opblaasbaar vlot. Hiermee ervaar je de sensatie van wildwatervaren terwijl je over de golven en hobbels vliegt.
 • Mini Aqua Park voor de kleinste kids met onder andere een Octopus glijbaan en de slang.

Handig om te weten: er zijn ongeveer 8 glijbanen voor volwassenen, tieners en kinderen van minimaal 1,20 meter. Daarnaast zijn er 4 glijbanen voor kleine kinderen.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

4. Hotel Titanic Aqua Park Resort in Hurghada

Groot aquapark in Hurghada
15.000 m2 groot
30 geweldige glijbanen!

Titanic Resort en Aquapark is een van de meest populaire familieresorts in Hurghada. Het is een megagroot all-inclusive hotel in de vorm van een schip (vandaar de naam Titanic). Bij het hotel zit ook nog een ontzettend groot aquapark. Het is een van de grootste aquaparken van Hurghada met een totale oppervlakte van 15.000 m2. Je kunt hier van 30 glijbanen af: 14 glijbanen voor volwassenen en oude kinderne en nog eens 16 voor kleinere kinderen. Er is een golfslagbad, rafting rivier met bubbelbad, freefall glijbaan en nog veel meer! Verder is er een kinderzwembad met leuke kleine attracties en glijbanen van ruim 300 m2.

De belangrijkste waterattracties van Titanic Aqua Park Resort

 • Twister: Voel de wervelwind in deze spiraalvormige glijbaan. Je wordt getwist, getrokken en geduwd in alle richtingen terwijl je naar beneden spiraalt in een dolle rit.
 • Flying Boats: Een wateravontuur waarbij je in een rubberboot stapt en vervolgens met hoge snelheid over de hellingen en door bochten raast, alsof je op een vliegend schip bent.
 • Master Blaster: Een watercoaster die zowel op- als neerwaarts gaat. Pak een rubberen band en voel de opwinding als je omhoog geschoten wordt voordat je weer naar beneden raast.
 • Zig-zag: Bereid je voor op een bochtige rit. Deze glijbaan slingert je heen en weer met verrassende wendingen, net als een zigzagpatroon.
 • Space Hole: Voel de zwaartekracht tarten als je in een grote trechter wordt gelanceerd. Je zult rondcirkelen voordat je uiteindelijk in het zwembad beneden valt.
 • Flying Carpet (vliegend tapijt): Deze glijbaan simuleert de ervaring van een vliegend tapijt. Terwijl je met een rubberen mat naar beneden glijdt, ervaar je het gevoel alsof je aan het vliegen bent.
BEKIJK BESCHIKBAARHEID

5. Pickalbatros Aqua Park Resort in Sharm el Sheikh

59 (!) glijbanen
Prachitge plek in Sharm el Sheikh
Voel de adrenaline door je lijf

Ook in Sharm El Sheikh kan je genieten van een luxe resort mét waterpark. Een van de mooiste aquaparken in Sharm El Sheikh is Pickalbatros Aqua Park Resort. Een super-de-luxe 5-sterren hotel vlakbij het het strand van de Rode Zee. Het hotel biedt tal van faciliteiten voor alle leeftijden. Van kidsclub voor de kleinste gasten tot diverse (water)sporten en wellness voor volwassenen. Het waterpark is indrukwekkend met maar liefst 59 glijbanen en meer dan 20 zwembaden. Een groot deel van de zwembaden is geschikt voor kinderen!

De belangrijkste waterattracties van Albatros Aqua Park Sharm el Sheikh

 • Roller Coaster: je glijdt door een gesloten glijbaan, gaat een tunnel in en eindigt na een rit van 460 (!) meter rustig in het water
 • Constrictor: een spannende open glijbaan met verschillende bochten en uiteindelijk een rechte val in het water
 • Magic Loop: een prachtige en snelle buisglijbaan met een vrije val naar beneden.
 • Tornado: Je glijdt in een bootje naar beneden en vervolgens weer omhoog. Geniet van de spannende schommelingen!
 • Kids Waterpark: 15 (ondiepe) zwembaden, tientallen glijbanen en 35 waterspelletjes
BEKIJK BESCHIKBAARHEID

6. Serenity Fun City in Makadi Bay

Een sprookjesresort
26 kleurrijke glijbanen
Direct aan het strand

Serenity Fun City in Makadi Bay is voor kinderen letterlijk een sprookje! Dit hotel is namelijk helemaal in de stijl van een oud kasteel. Het resort ligt op een vrij rustige plek, maar op resort zelf is het beslist niet saai. Je hebt hier een megagroot aquapark, een lunapark voor de kids, een heerlijke Health Club voor volwassenen en het hotel heeft een schitterend huisrif waar je kunt snorkelen. Het waterpark is ontzettend mooi gemaakt. Je vindt hier liefst 26 verschillende glijbanen ind de meest felle kleuren. Even genoeg gehad van het zwembad? Het hotel ligt naast het strand dus je kunt zo de zee in.

De belangrijkste waterattracties van Serenity Fun City

 • Space Boat Slide: in een opblaasbare mand maak je rondjes in een trechtervormige glijbaan
 • Rafting Slide: een toffe glijbaan waarbij je razendsnel door verschillende bochten vliegt
 • Black Hole Slide: zoals de naam al zegt. Je gaat een donkere tunnel in die op een fraaie manier verlicht wordt
 • Free Fall Slide: dankzij de vrije val krijg je ongelooflijk veel vaart en vlieg je het zwembad in!
 • Kamikaze Slide: deze glijbaan gaat bijna stijl onderuit wat zorgt voor een korte ride vol adrenaline
 • Family Slide: een leuke en rustige glijbaan voor het hele gezin (je gaat hier met z’n tweetjes vanaf)
 • Up-Hill Slide: Deze unieke glijbaan gebruikt waterkracht om je omhoog te stuwen waarna je naar beneden gaat
 • Multi Slide: pak een mat en probeer als eerste weer beneden te zijn
 • Wave Slide: een boomerang waar je in een soort bootje van het ene uiteinde naar het uiteinde vliegt totdat je vaart mindert
 • Half Black Slide: een toffe glijbaan die half donker is maar ook half in het daglicht
 • Voor kinderen zijn er aparte glijbanen in het thema van diverse dieren zoals de octopus, cobra, konijn, olifant, dolfijn en pinguïn

Let op: voor de grote glijbanen geldt een minimum lengte van 1,20 meter. Een uitzondering is de Multi-slide, hier geldt een minimale lengte van 1,10 meter. De meeste zwembaden zijn 1,20 meter diep.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

7. Ali Baba Resort in Hurghada

Wet’N Wild Aquapark
9 glijbanen!
Gratis shuttle

Het Ali Baba Resort in Hurghada is zonder twijfel een blikvanger! Je waant je hier helemaal in het sprookje “Ali Baba en de 40 rovers”. Dit all-inclusive hotel is erg geliefd bij gezinnen met kinderen. Dat is ook niet vreemd want aan vrijwel alles wordt gedacht. Niet alleen eten en drinken is inbegrepen. Er is ook een kidsclub, bowlingbaan, ijsbaan én een geweldig (nog vrij nieuw) waterpark. In dit prachtige aquapark vind je 14 geweldige glijbanen, zowel voor volwassenen als kinderen. Daarnaast kan je ook gewoon even lekker bijkomen in het buitenbad. Dit buitenbad wordt verwarmd in de wintermaanden, wel zo fijn! Wij vonden dit toffe filmpje en hebben de leukste glijbanen voor jou op een rijtje gezet.

De belangrijkste waterattracties van het Ali Baba Resort

 • Turbulence Slide: stap in een band waarna je flink gang krijgt en in een soort boomerang terecht komt
 • Big Rafting Slide: stap met z’n tweetjes in een grote band en vlieg razendsnel deze open glijbaan door. Met snelle bochten en lekker veel water!
 • Space Bowl Slide: dit is een gesloten glijbaan. Binnen is het donker met toffe lichtjes en effecten. Net alsof je in de ruimte bent! Op het eind kom je in een grote kom terecht waarna je langzaam het zwembad in valt.
 • UpHill Water Slide: in een band vlieg je een glijbaan af waarna je nog een stukje door zweeft over het water
 • Free Fall Slide: een van de meest spannende glijbanen! Hier maak je een kleine vrije val waarna je in een noodgang beneden komt
 • Dark Hole Slide: een gesloten glijbaan, helemaal in het donker!

Belangrijke informatie: het aquapark is 7 dagen per week geopend en gaat tussen de middag even dicht. De meeste glijbanen zijn geschikt vanaf 10 jaar (minimaal 1,20 meter). Er zijn een paar kinderglijbanen geschikt voor kids van 3 – 12 jaar.

BEKIJK BESCHIKBAARHEID

🔍 Bekijk ook onze andere bestemmingen met waterparken
Op Allinclusivekoning.nl hebben wij de mooiste all-inclusive resorts met waterpark voor jou uitgezocht in alle populair vakantiebestemmingen. Kies hieronder een van de bestemmingen en bekijk direct de mooiste hotels met een eigen aquapark!

👉 Turkije
👉 Spanje
👉 Griekenland
👉 Bulgarije
👉 Tunesië
👉 Marokko
👉 Cyprus
👉 Mexico
👉 Dominicaanse Republiek