4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De top 5 mooiste eilanden van Griekenland

Een bezoek aan Griekenland is voor iedereen een aanrader. Dit land heeft een enorme diversiteit aan cultuur, natuur en bezienswaardigheden. Bovendien geniet je tijdens een trip naar Griekenland vrijwel altijd van het fantastische klimaat. Deze aspecten zijn te vinden op het vaste land, maar zeker ook wel op de Griekse eilanden. Het is dan ook niet voor niets dat deze eilanden jaarlijks vele vakantiegangers aantrekken. Wanneer het gaat om de eilanden, heeft elk eiland weer zo zijn eigen charme. Wat is nu het mooiste eiland van Griekenland? Hieronder lees je het een en ander over de vijf mooiste eilanden.

1. Overweldigend Zakynthos

Een ander fantastisch eiland is het eiland Zakynthos. Je vindt hier overweldigend natuurschoon, een helderblauwe zee en steile rotsen. Daarnaast is het heerlijk om door de oude dorpjes te slenteren en af en toe eens een gezellig winkeltje binnen te lopen of even uit te rusten op een van de terrasjes. Cultuur vind je vooral in de hoofdstad Zakynthos-stad. Je ziet hier duidelijk allerlei aspecten die duiden op Italiaanse invloeden. Mooi om te bezoeken zijn bijvoorbeeld het Solomus museum, de kerk Agios Dionysos en het Byzanthijns museum. Wanneer je echt kickt op een heel toeristische plaats met veel restaurants, barren en souvenirshops, moet je in Laganas zijn. Dit is zonder twijfel de meest toeristische plek van het eiland. Lees hier meer informatie over een all-inclusive vakantie op Zakynthos.

🛫 Aantrekkelijke all inclusive accommodaties in deze regio:


2. Authentiek Santorini

Het Griekse vulkaaneiland Santorini is al heel wat keren uitgeroepen tot het allermooiste eiland. Santorini is dan ook echt een heerlijk typisch Grieks eiland met schattige witte huisjes met blauwe daken, een helderblauwe zee, fantastische zandstranden en een strakblauwe lucht. Je vindt hier ook nog echt van die authentieke Griekse dorpjes. Dat het eiland is ontstaan door een vulkaan, is duidelijk te zien aan de grillige rotsformaties en de soms zwartgekleurde stranden. Wat betreft de bezienswaardigheden zijn vooral Akrotiri (overblijfselen van een Minoische stad die door een vulkaanuitbarsting is verwoest), de Santorini vulkaan, de vierkante toren van de vuurtoren die al gebouwd werd in 1892 en Ancient Thira te noemen. Tips en all-in hotel aanbiedingen in Santorini vind je hier.

🛫 Populaire all inclusive accommodatie in deze omgeving:


3. Populaire Kreta

Kreta is en blijft waarschijnlijk het bekendste Griekse eiland. Aangezien dit eiland zo veelzijdig is, kan elke vakantie hier weer compleet anders worden ingevuld. Uiteraard vindt er een bezoekje aan Rethymnon plaats. Hier is zo ontzettend veel geschiedenis en cultuur op te snuiven. Daarnaast is het ook een echte studentenstad die leeft en bruist. Wanneer je houdt van wandelen, moet je zeker eens naar de Samariakloof. Je kunt hier een wandeltocht van zo’n 16 kilometer maken en komt onderweg door de Ijzeren poort. De oude binnenstad van Chania is tenslotte een van de meest sfeervolle plaatsen op het eiland. Het is fantastisch om hier over de promenade te wandelen, de Venetiaanse huizen te zien of heerlijk te eten in een van de vele restaurantjes. Op deze pagina hebben we meer tips en aanbiedingen voor Kreta op een rijtje gezet.

🛫 Geschikte all inclusive hotels in deze regio:


4. Rhodos, het eiland met 2 gezichten

Rhodos is een vrij groot eiland waar meer dan genoeg te zien en te beleven valt. Heel indrukwekkend is bijvoorbeeld Rhodos-Stad. Deze stad kent echt twee heel verschillende delen. Aan de ene kant het hypermoderne stuk met leuke winkels en veel uitgaansgelegenheden. Aan de andere kant juist het oude gedeelte dat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat vermeld. De imposante stadsmuren zijn gigantisch om te zien. Je blijft je hier verbazen en welke kant je ook opkijkt, het is overweldigend. Heel bijzonder om te zien is verder ook nog de Akropolis van Lindos. En dan als laatste nog de stranden, veel stranden hebben een heerlijk strand en water dat geleidelijk aan dieper wordt, zodat het ook heel goed mogelijk is om hier ontspannen te genieten met jongere kinderen. Check hier de nieuwste Rhodos-aanbiedingen.

🛫 Goede all inclusive resorts in deze regio:


5. Schilderachtig Mykonos

Mykonos trekt elk jaar weer vele vakantiegangers vanuit de hele wereld. Dit eiland is het meest mondaine eiland van Griekenland en staat dan ook bekend om het spectaculaire nachtleven dat hier plaatsvindt. Terwijl we op de meeste Griekse eilanden veel hoge bergen zien, treffen we hier vooral rotsachtige heuvels aan. Uiteraard zijn de stranden op Mykonos, evenals op de andere Griekse eilanden, fantastisch. Tijdens een verblijf op Mykonos moet je zeker een keer Chora, het schilderachtige hoofdstadje, bezoeken. Heel bijzonder om daar te zien zijn de helderwitte kubushuizen, de prachtige kerken en de gezellige winkeltjes. Lees hier meer informatie over een all-inclusive vakantie op Mykonos.

Plaats een reactie

De-top-5-mooiste-eilanden-van-Griekenland