4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De 5 mooiste stranden van Japan

Japan is een geweldige land, heeft een geweldige cultuur, historische gebouwen, grote steden en de mensen zijn zo vriendelijk. Wij houden ervan! Het is eigenlijk een ideale bestemming om te backpacken of voor een mooie rondreis. Veel mensen denken dat het een heel duur land is, maar dat valt in de praktijk eigenlijk reuze mee. Het beste in Japan zijn misschien wel de stranden. De stranden zijn tropisch en doen denken aan de stranden van bijvoorbeeld Thailand. De stranden in Japan zijn een geweldige plek om te zwemmen, kajakken, duiken, snorkelen of surfen. Bij deze stranden vind je ook tal van luxe hotels waar je kunt genieten van een heerlijk luxe vakantie in Japan. In deze blog delen we graag onze 5 favoriete strand bestemmingen in Japan!

  • Met zijn uitgestrekte kustlijn, kristalhelder water en prachtige stranden is Japan een ideale bestemming voor strandliefhebbers
  • De Japanse stranden hebben veel weg van de heerlijke tropische stranden van Thailnad
  • Shirahama, Emerald Beach, The Amami-Oshima beaches Zamami en Ozuna Kaisuiyokujo behoren tot de topstranden van Japan, met elk hun eigen charme en natuurschoon.
  • De zomermaanden (juni tot augustus) zijn de beste tijd voor een strandvakantie in Japan, met warme temperaturen en helder weer.

Ons overzicht met de gaafste stranden in Japan

Japan staat bekend om zijn rijke cultuur, prachtige tempels en levendige steden, maar wist je dat het land ook enkele adembenemende stranden heeft? In dit overzicht nemen we je mee op een ontspannen ontdekkingsreis langs de 5 mooiste stranden van Japan. Of je nu houdt van zonnebaden, zwemmen, snorkelen of gewoon genieten van de natuur, deze pareltjes bieden je een onvergetelijke ervaring. Dus pak je zonnebril en strandlaken en laten we samen de verborgen schatten van Japanse kusten ontdekken!

1. Shirahama Beach

De Shirahama Beach is gelegen op een paar uur afstand met de trein vanaf Tokio. Dit strand is 800 meter lang en ziet er echt spectaculair uit. Het is de perfecte plek om te gaan zwemmen of surfen. De makkelijkste manier om hier te komen is met de Tokkyuu Odoriko trein vanaf het trein station Tokyo Station naar Izukyushimoda station.

2. The Emerald Beach

De Emerald Beach is gelegen op het eiland Okinawa, het eiland ligt in het zuidelijke gedeelte van Japan, ver van het vasteland. Het water hier staat bekend om zijn kwaliteit en schoonheid, het is één van de beste plekken in Japan om te gaan zwemmen. De makkelijkste manier om hier te komen is met het vliegtuig of met de veerboot van de stad Nagasaki. De wereldberoemde Charuaumi Aquarium bevindt zich ook op een korte afstand van de Emerald Beach.

3. The Amami-Oshima beaches

Het strand Amami-Oshima ligt vlak voor de kust van de stad Kagoshima. Het is een mooi strand met een subtropisch klimaat en een unieke flora en fauna. Ik denk persoonlijk dat dit één van de beste stranden is die ik heb gezien in Japan. Het is de perfecte plek om te zwemmen, kajakken, duiken of snorkelen. De makkelijkste manier om hier te komen is met de veerboot vanaf Tokyo, Osaka, of Kagoshima.

4. Nanki Shirahama Beach

De Nanki Shirahama strand ligt aan de zuidwestkust van Kii-Hanto naast de badplaats Nanki Shirahama. Het is een witte zandstrand met een prachtige kustlijn. Het strand is de perfecte plek om te gaan zwemmen, surfen of duiken. Het turquoise water hier ziet er prachtig uit. De makkelijkste manier om hier te komen is met de trein vanaf Osaka (2,5 uur) en Tokio (3 uur).

5. Ozuna Kaisuiyokujo

De Ozuna Kaisuiyokujo strand ligt aan de oostkust van het eiland Shikoku. Het strand ligt naast de stad Tokushima. Een geweldig ervaring is dat je tussen mei en augustus hier zeeschildpadden kan zien, zij komen hier om hun eieren te leggen. Het strand is de perfecte plek om te zwemmen of om te duiken, buiten het strand leven er vele schildpadden. De makkelijkste manier om hier te komen is met de trein vanaf Osaka (3 uur) of Tokio (6 uur).


Heeft Japan een kustlijn?

Ja, Japan heeft een uitgestrekte kustlijn. Het land bestaat uit vier grote eilanden (Honshu, Hokkaido, Kyushu en Shikoku) en tal van kleinere eilanden. Japan heeft een totale kustlijn van ongeveer 29.751 kilometer (18.486 mijl), wat bijdraagt aan de diversiteit van de stranden en kustlandschappen die bezoekers kunnen ontdekken en ervaren.

Is Japan geschikt voor een strandvakantie?

Ja, Japan is zeker geschikt voor een strandvakantie. Hoewel het land vooral bekend staat om zijn rijke cultuur, historische bezienswaardigheden en bruisende steden, beschikt Japan ook over een indrukwekkende kustlijn met prachtige stranden. Van tropische stranden in Okinawa tot pittoreske kustlandschappen in Kyushu en Shikoku, Japan biedt een breed scala aan geweldige tropische stranden.

Wat is de beste reistijd voor een zonvakantie in Japan?

De beste reistijd voor een zonvakantie in Japan is tijdens de zomermaanden, met name van half juli tot eind augustus. Gedurende deze periode zijn de temperaturen zeer aangenaam, variërend tussen 25°C en 35°C, en is er over het algemeen helder en zonnig weer. Houd er rekening mee dat in juni en begin juli de regenachtige periode (tsuyu) plaatsvindt, wat kan leiden tot meer regen en vochtigheid. Daarom is het aan te raden om de tweede helft van juli tot eind augustus te kiezen voor een zonvakantie in Japan.

Plaats een reactie