4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De 8 mooiste natuurlijke zwembaden op Tenerife

Welkom op het eiland waar Moeder Natuur haar eigen waterpark heeft gecreëerd – Tenerife. Dit Canarische Eiland staat bekend om haar prachtige vulkanische landschappen en de kristalheldere wateren. Wat je misschien niet wist is dat Tenerife ook een paradijs is van natuurlijke zwembaden. Dit zijn zwembaden die eigenlijk door de natuur zijn gecreëerd. Op Tenerife zijn deze natuurlijke zwembaden vaak gevormd door de erosie van lavarotsen door de constante beukende golven van de oceaan. Wanneer het water zich terugtrekt, blijft er een zwembad achter met rustig water, ideaal om te zwemmen en te zonnen. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de 8 mooiste natuurzwembaden van Tenerife voor jou op een rijtje gezet! Bekijk ook ons overzicht met de mooiste all-in hotels op Tenerife.


1. Piscinas de Bajamar

Piscinas-de-Bajamar-natuurlijk-zwembad-tenerife
Piscinas de Bajamar is een van de meest populaire natuurlijke zwembaden op Tenerife

Piscinas de Bajamar is een prachtig natuurlijk zwembad gelegen aan de noordoostelijke kust van Tenerife, in de gemeente San Cristóbal de La Laguna. Dit charmante kustplaatsje is de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire natuurlijke zwembaden van het eiland. Het unieke aan Piscinas de Bajamar is dat het eigenlijk een combinatie is van door de mens gemaakte faciliteiten en natuurlijke elementen. Het complex bestaat uit twee grote zwembaden en een kleiner kinderzwembad, allemaal gevuld met zeewater. Het bijzondere van dit natuurzwembad is dat het water wordt gezuiverd door de oceaan zelf: Met elke vloedgolf overspoelen de golven van de Atlantische Oceaan de randen van de zwembaden, waardoor het water fris en schoon blijft.

Wat Piscinas de Bajamar echt bijzonder maakt, is de schitterende omgeving. De baden worden omringd door ruige lavarotsen. En vanuit het zwembad heb je een adembenemend uitzicht op de krachtige Atlantische Oceaan. Het is een plek waar je de kracht van de oceaan kunt voelen, terwijl je toch in de veiligheid en het comfort van een zwembad zwemt. Verder zijn er ook voldoende faciliteiten zoals douches, kleedkamers en een café, waardoor het een uitstekende plek is voor een dagje uit met het hele gezin.


2. Charco de la Laja

Charco-de-la-Laja-tenerife
Charco de la Laja is een veilige plek om te zwemmen zonder veel stromingen (Foto: Google Maps)

Charco de la Laja, gelegen in San Juan de la Rambla aan de noordkust van Tenerife, is een prachtig natuurlijk zwembad. Het is vernoemd naar de ‘laja’, een term die verwijst naar de platte lavastenen waaruit het omringende landschap bestaat. Het zwembad ligt in een gebied waar de vulkanische rotsen een natuurlijke barrière vormen tegen de golven van de oceaan. Deze formatie heeft geresulteerd in een rustig, helder zwembad dat zichzelf continu vult en ververst met zeewater. Het is een bijzondere plek waar het diepe blauw van de Atlantische Oceaan en het zwarte vulkanische gesteente samenkomen en voor een een opvallend contrast zorgen.

Wat Charco de la Laja zo uniek maakt, is de combinatie van zijn ruige schoonheid en de rustige sfeer. Het is minder bekend bij toeristen en daardoor een geweldige plek voor diegenen die op zoek zijn naar een stukje rust op het eiland. Let op: je hebt hier niet veel faciliteiten zoals douches of horeca (verderop zijn er wel voldoende restaurants). Ook is er een handige trap waarmee je veilig vanaf het zeewater in kunt. Let wel op de weersomstandigheden en de zeecondities voordat je gaat zwemmen, aangezien de golven soms vrij krachtig kunnen zijn.


3. El Caletón

El Caletón Garachico natuurzwembad
De prachtige zee bij het dorpje Garachico waar je het natuurzwembad van El Caletón vindt

Natuurzwembad El Caletón is een van de mooiste natuurlijke zwembaden op Tenerife, gelegen in het pittoreske dorp Garachico. Het is ontstaan door de uitbarsting van de vulkaan Trevejo in 1700, die een deel van de stad bedekte met lava en zo vulkanische baden vormde toen de lava de zee bereikte. Het water is er vrij kalm en je kunt er zwemmen en zelfs van de rotsen springen.

Het leuke aan Piscinas Naturales El Caleton is dat er vlakbij een ontzettend leuke boulevard zit met veel winkletjes en uitstekende visrestaurants. Verder zijn er ook voorzieningen aanwezig zoals douches en toiletten. In het hoogseizoen zijn er ook strandwachten aanwezig die een oogje in het zeil houden. Een heel veilige plek dus om samen met de kinderen naartoe te gaan. Je kunt jouw dagtrip ook uitstekend combineren met een bezoekje aan het historische centrum van Garachico bezoeken. Dit is een erg leuk en charmant stadje.


4. Charco los Chochos

Charco los Chochos tenerife
Charco Los Chochos bij Los Silos is een klein en veilig natuurbad om heerlijk te zonnen

Natuurzwembad Charco Los Chochos (die zijn naam dankt aan de welbekende peulvrucht “chocos”) is een betoverend plekje bij het dorpje Los Silos op Tenerife. Dit vind je aan de noordkust van het eiland. Het zwembad is ontstaan door vele vulkaanuitbarstingen in het verleden. Nu ligt er een prachtig natuurzwembad dat is afgesloten van de zee. Het water is hier dus ontzettend rustig. Het water heeft een aangename temperatuur en je kunt er eenvoudig staan. Het diepste punt is ongeveer 2 meter. Het is een heel fijne plek om te zwemmen. Er is een handige trap aangelegd zodat je eenvoudig in- en uit het bad kunt komen. Charco Los Chochos is het hele jaar door geopend en je kunt hier in principe het hele jaar door een duik nemen. Een uitzondering is als de zee erg onstuimig is.


5. Charco del Viento

Charco del Viento tenerife
Een foto van een natuurzwembad op Tenerife

Charco del Viento is een van de meest populaire natuurzwembaden in het noorden van Tenerife. Het natuurzwembad wordt gevormd door twee gestolde lavastromen die samen een prachtige natuurlijke baai vormen. Deze baai houdt de zee als het ware tegen waardoor er een heel aangename plek ontstaat waar je heerlijk kunt zwemmen, snorkelen en chillen. Het water van Charco del Viento heeft een prachtige mooie blauwe kleur. Het zwembad heeft een uitstekende toegankelijkheid. Het wordt goed aangegeven en er zijn voldoende parkeerplekken in de buurt. Bovendien is er hier ook een lange stenen trap die je makkelijk en comfortabel het water in leidt. Let op: het is een vrij populair bad waar het vooral in het hoogseizoen erg druk kan zijn.

Check hier ook onze blog met de mooiste kamers en villa’s met een eigen privézwembad op Tenerife!


6. El Pris Piscina Natural

El-Pris-Piscina-Natural-natuurzwembad-tenerife
Bij El Pris vindt je een prachtig mooi natuurlijk zwembad (hier gemarkeerd, Bron: Google Maps)

El Pris Piscina Natural is een natuurlijk zwembad op de steile kust van de gemeente Tacoronte op Tenerife. Het ligt precies naast een klein schattig vissersdorpje dat ook de naam El Pris draagt. Een van de meest bijzondere dingen van El Pris Piscina Natural is dat je hier kunt genieten van een prachtige zonsondergang met de beroemde berg El Teide op de achtergrond. Het is ook een heel geschikt natuurzwembad voor een uitstapje met het hele gezin. Wat we op Tripadvisor lezen is dat er namelijk een soort vlot is aangelegd waar kinderen eenvoudig op kunnen klimmen en het water (op een veilige manier) in kunnen springen. In de omgeving zijn er een aantal restaurants waar je een heerlijk stranddagje kunt afsluiten!


7. Charco de Isla Cangrejo, Los Gigantes

ruige kliffen bij Charco de Isla Cangrejo in Los Gigantes
Bij Los Gigantes vindt je Charco de Isla Cangrejo, een prachtig natuurlijk zwembad verscholen tussen de kliffen

Vlakbij de plaats Los Gigantes (in het westen van Tenerife) vind je Charco de Isla Cangrejo. Dit is een bijzonder natuurlijk zwembad van zeewater dat tussen de kliffen van Los Gigantes verscholen ligt. Het is een relatief rustige plek om lekker te zwemmen en te zonnen. Over het algemeen staat Charco de Isla Cangrejo bekend als een veilig zwemgebied. Maar met hoog getij en sterke golven wordt wel gewaarschuwd om extra voorzichtig te zijn. De makkelijkste manier om er te komen is door Google Maps te volgen naar Calle Magnolia in Los Gigantes, waar een kleine parkeerplaats is vanwaar je naar een ijzeren poort afdaalt. Het is direct een heel fraaie wandelroute langs de kust. Met een handig trappetje kom je uiteindelijk in het zwembad. Je handdoek kan je uitspreiden op een van de vele rotsen. Het wordt aanbevolen om hier waterschoenen te dragen zodat je niet uitglijdt.


8. Lago Martíanez

Lago Martiánez is een complex van zeven zwembaden ontworpen door de Canarische architect César Manrique en is gelegen in Puerto de la Cruz op het eiland Tenerife, Spanje. Het is een van de meest bekende toeristische attracties op het eiland en staat bekend als een echt zwemparadijs. Het gehele complex is gebouwd in een stijl die typerend is voor Manrique, waarbij hij natuurlijke elementen combineert met moderne architectuur. Het zwembadencomplex is in feite kunstmatig aangelegd, maar de zwembaden zijn gevuld met zeewater. Het grootste zwembad wordt het ‘meer’ genoemd en is omgeven door zonnebadzones, tuinen en terrassen. Het complex beschikt ook over een aantal bars en restaurants en zelfs een casino!

Het is dus een wat meer toeristisch complex waar je misschien de autenticititeit van de hiervoorgenoemde natuurlijke zwembaden zult missen. Wel is het fijn dat er veel faciliteiten aanwezig zijn en dat je hier moeiteloos een dagje met het hele gezin kunt vertoeven. Naast de zwembaden biedt het complex ook een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en de berg Teide, de hoogste piek van het eiland.


Wat zijn natuurzwembaden?

Natuurzwembaden op Tenerife ontstaan door vulkanische activiteit. Tenerife is een vulkanisch eiland en door de vele uitbarstingen in het verleden zijn er veel rotsformaties aan de kust ontstaan. De natuurzwembaden vormen zich in deze rotsen waar ze gevuld worden door zeewater. De zee vult deze natuurlijke bassins met water bij vloed en laat ze leeglopen bij eb. Zo ontstaat er een veilige en natuurlijke plek om te zwemmen.

Wat zijn de mooiste natuurlijke zwembaden op Tenerife?

Het eiland Tenerife, met zijn vulkanische oorsprong, is gezegend met enkele van de mooiste natuurlijke zwembaden. Charco del Viento, gelegen in het noorden van het eiland, is er een van. Het heeft drie grote natuurlijke bassins en biedt een adembenemend uitzicht op de oceaan. Ook de Piscinas Naturales El Caletón in Garachico zijn bijzonder populair. Deze zwembaden zijn gevormd door een vulkaanuitbarsting in de 18e eeuw en zijn echt bijzonder om een dagje te zwemmen en te zonnen. Dan is er nog Charco de la Laja, een rustig natuurzwembad in het noorden van het eiland, dat wat minder toeristisch is en vooral geliefd is bij de lokale bevolking.

Waar op het eiland vind je de meeste natuurlijke zwembaden?

De meeste van de mooiste natuurlijke zwembaden van Tenerife vind je in het noorden van het eiland. Het noorden van Tenerife leent zich perfect voor het ontstaan van deze unieke zwembaden. Dat komt door de ruige kustlijnen en vulkanische rotsformaties die je vooral in dit stuk van Tenerife hebt. Zo bevinden zowel Charco del Viento, Piscinas Naturales El Caletón als Charco de la Laja zich in het noordelijke deel van Tenerife.

Zijn deze natuurlijk zwembaden veilig om te zwemmen?

Ja, natuurlijke zwembaden op Tenerife zijn in het algemeen veilig om te zwemmen. Ze zijn meestal afgeschermd van de open zee, waardoor ze beschermd zijn tegen sterke stromingen.
Het is natuurlijk belangrijk om altijd alert te blijven op de omstandigheden. Bij sterke storm, getijden en sterke golven kan het gevaarlijk zijn om te zwemmen. Volg lokale adviezen altijd op en ga nooit zwemmen als de zee erg ruig is of als er waarschuwingsborden staan

Plaats een reactie