4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De 10 mooiste boulevards van Europa

In deze blog nemen we jou mee naar de 10 mooiste boulevard van Europa! Bij een vakantie hoort ook een heerlijke wandeling over een promenade. Wat wil je nog meer: zonovergoten avonden, een zachte zeebries, flanerend langs de kust met het geluid van golven die tegen de kustlijn kabbelen. Aan de ene kant heb je de blauwe zee, het strand, en aan de andere kant vind je gezellige winkeltjes, restaurants en barretjes. Wij hebben voor jou de mooiste boulevards en promenades van populaire badplaatsen op een rijtje gezet! Hopelijk voldoende inspiratie voor jouw volgende vakantie 🙂 Veel leesplezier!

1. Boulevard van Playa de Palma op Mallorca

Foto van de boulevard van Playa de Palma (Bron: Google Maps)

De Boulevard van Playa de Palma is een populaire toeristische bestemming gelegen aan de zuidkust van Mallorca Deze levendige boulevard strekt zich uit langs het 6 kilometer lange zandstrand. Langs de boulevard vind je talloze restaurants, bars en winkels. Het is dan ook de perfecte spot om ‘s avonds lekker uit eten te gaan, een ijsje te kopen of een leuke souvenir te kopen. Daarnaast is de boulevard van Playa de Palma ook bekend om zijn bruisende nachtleven, met een groot aantal bars, clubs en discotheken die tot in de vroege uurtjes geopend zijn. Vanaf de boulevard loop je zo door naar El Arenal. Dit is een populaire bestemming voor jongeren. Je kunt eventueel ook helemaal doorlopen naar Can Pastilla!

De mooiste all-in hotels vlakbij de boulevard van Playa de Palma

Vlakbij de boulevard van Playa de Palma vind je ook veel hotels en resorts. Wij hebben de 5 mooiste resorts voor jou op een rijtje gezet:

  1. Iberostar Selection Llaut Palma, 5-sterren (score 4,7 uit 1.986 reviews)
  2. Iberostar Cristina, 4-sterren (score 4,5 uit 4.190 reviews)
  3. Riu Bravo, 4-sterren (score 4,4 uit 1.775 reviews)
  4. Allsun Hotel Pil-Lari Playa, 4-sterren (score 4,1 uit 1.073 reviews)
  5. Allsun Hotel Kontiki Playa, 3-sterren (score 4,0 uit 728 reviews)

2. Boulevard van Kusadasi in Turkije

Impressie van de boulevard van Kusadasi (Bron: Google Maps)

De Boulevard van Kusadasi is een schilderachtige promenade gelegen aan de westkust van Turkije in de Egeïsche Zee. Kusadasi is een van de meest toeristische bestemmingen in Turkije. Er heerst van april tot en met oktober een heerlijke levendige sfeer. Een van de meest opvallende kenmerken van de boulevard is de jachthaven, waar bezoekers kunnen genieten van het uitzicht op luxe jachten en traditionele Turkse gülets. Het is een ideale plek om een boottocht te maken en de nabijgelegen Egeïsche eilanden te verkennen, zoals Samos en Patmos. Populaire bezienswaardigheden nabij de boulevard zijn Pigeon Island (Guvercin Adası), Kaleiçi Camii (een historische Ottomaanse moskee) en Kadınlar Denizi, een populair zandstrand.

De mooiste hotels vlakbij de boulevard van Kusadasi

In Kusadasi vind je ontzettend veel luxe all-in hotels. Maar let op: deze zitten niet standaard ook vlakbij de boulevard. Soms verblijf je wel enkele kilometers van het centrum af. Hieronder vind je onze top-5 hotels vlakbij de promenade.

  1. Korumar Hotel De Luxe, 5-sterren (score 4,5 uit 2.405 reviews)
  2. Palmin Hotel, 4-sterren (score 4,3 uit 1.129 reviews)
  3. City’s Hill Hotel, 4-sterren (score 4,0 uit 1.186 reviews)
  4. Marbel Hotel by Palm Wings, 4-sterren (score 4,0 uit 383 reviews)
  5. Infinity by Yelken, 5-sterren (score 4,0 uit 1.900 reviews)

3. Boulevard El Faro in Maspalomas op Gran Canaria

Foto van de boulevard van Maspalomas met uitzicht op de vuurtoren (Bron: Google Maps)

Boulevard El Faro in Maspalomas is een pittoreske promenade gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria. Deze boulevard biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het is een heel moderne en nieuwe boulevard met vele mooie winkels zoals Mint Company, Fund Grube, Marccain, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Rolex en nog veel mer. Rondom de boulevard vin je tal van hotspots zoals de Vuurtoren van Maspalomas (Faro de Maspalomas), het strand van Maspalomas met de bijzondere duinen, Meloneras (een nabijgelegen luxe winkelcentrum) en Charca de Maspalomas, Een klein zoutwaterlagune vlakbij de boulevard waar je bijzondere watervogels kunt spotten.

De mooiste hotels vlakbij de boulevard van Maspalomas

Wil jij pole-position, vlakbij de boulevard en het strand bij Maspalomas verblijven? Hieronder vind je onze top-5 luxe all-inclusive hotels!

  1. Seaside Palm Beach, 5-sterren (score 4,6 uit 700 reviews)
  2. Riu Gran Canaria, 4-sterren (score 4,5 uit 5.050 reviews)
  3. Maspalomas Resort by Dunas, 4-sterren (score 4,4 uit 2.050 reviews)
  4. Suites & Villas by Dunas, 4-sterren (score 4,4 uit 2.395 reviews)
  5. Allsun Hotel Esplendido, 4-sterren (score 4,4 uit 1.400 reviews)

4. Levendige boulevard Quai Landry in Calvi op Corsica

Foto van de levendige boulevard Quai Landry in Calvi op Corsica (Bron: Google Maps)

De Boulevard Quai Landry is een schilderachtige promenade gelegen in Calvi, een charmante kustplaats aan de noordwestkust van Corsica, een eiland in de Middellandse Zee dat deel uitmaakt van Frankrijk. Calvi is bekend om zijn indrukwekkende citadel, prachtige stranden en de oude haven. In de zomermaanden heerst hier een ontzettend leuke en gezellige sfeer. Langs de boulevard vind je tal van hotels, barretjes en restaurants. De combinatie met palmbomen, terrasjes en wandelende toeristen geeft je direct een blij vakantiegevoel. De belangrijkste hotspot bij de boulevard is Tour du Sel. Dit is een eeuwenoude uitkijkpost. Verder is er ook nog een oude vuurtoren te bezichtigen bij de haven.

De mooiste hotels vlakbij de boulevard van Calvi

Calvi in Corsica is niet een typische bestemming met all-inclusive hotels. Je verblijft hier hoofdzakelijk op basis van logies + ontbijt of halfpension. Hieronder vind je de 5 mooiste hotels vlakbij de boulevard!

  1. Hotel L’Acquale, 4-sterren (score 4,9 uit 150 reviews)
  2. Best Western Hôtel Casa Bianca, 3-sterren (score 4,6 uit 155 reviews)
  3. Hôtel Cesario, 3-sterren (score 4,5 uit 152 reviews)
  4. Hôtel Mariana, 3-sterren (score 4,4 uit 450 reviews)
  5. Hôtel L’Abbaye Calvi, 4-sterren (score 4,2 uit 170 reviews)

5. Promenade des Anglais in Nice

De brede boulevard van Nice (Bron: Google Maps)

De Promenade des Anglais is een iconische boulevard gelegen in Nice, aan de Franse Rivièra. Deze beroemde promenade strekt zich uit over ongeveer 7 kilometer langs de Middellandse Zeekust en is een van de meest bekende bezienswaardigheden van de stad. De Promenade des Anglais, oorspronkelijk aangelegd in de 19e eeuw, is vernoemd naar de Engelse aristocraten die Nice bezochten om te ontsnappen aan de koude winters in hun thuisland. Het is heerlijk om hier in de vroege avond een wandeling te maken. Aan de ene kant heb je de prachtige blauwe zee, een aan je andere kant vind je schitterende gebouwen. Belangrijke hotspots bij de boulevard van Nice zijn Hotel Negresco (een historisch en luxe hotel), La Colline du Château (een heuvel met prachtig uitzicht), Cours Saleya (een beroemde openluchtmarkt), Place Masséna (het centrale plein in de stad) en Plage de Nice (het beroemde kiezelstrand van Nice)

De mooiste hotels vlakbij de boulevard van Nice

Ook in Nice vind je met name traditionele hotels met logies + ontbijt. Het zijn vaak statige hotels met meestal ook een fors prijskaartje. Hieronder vind je de top-5 hotels nabij de boulevard in Nice!

  1. Hotel Le Negresco, 5-sterren (score 4,6 uit 4.650 reviews)
  2. De La Fontaine Hotel, 3-sterren (score 4,4 uit 285 reviews)
  3. Hotel Westminster, 4-sterren (score 4,2 uit 1.250 reviews)
  4. Hotel Beau Rivage, 4-sterren (score 4,1 uit 1.150 reviews)
  5. Hotel de Suede, 3-sterren (score 3,8 uit 370 reviews)

6. Boulevard van Rethymnon op Kreta

Impressie van de Boulevard van Rethymnon op Kreta (Bron: Google Maps)

De boulevard van Rethymnon, ook bekend als de Rethymnon Promenade, is een erg mooie en sfeervolle wandelroute langs de noordkust van Kreta, het grootste Griekse eiland. Rethymnon is een ontzettend leuke stad met een rijke geschiedenis en cultuur, en de boulevard biedt een prachtig uitzicht op zowel het oude stadscentrum als de Middellandse Zee. Voor veel toeristen doet het een beetje denken aan Venetië met zijn smalle straatjes, souvenirwinkels en leuke restaurants. Populaire hotspots nabij de boulevard van Rethymnon zijn Fortezza van Rethymnon, de oude Venetiaanse haven, de Rimondi-fontein en het aangelegen zandstrand van Rethymnon.

De mooiste hotels vlakbij de boulevard van Rethymnon

Wil je een hotel vlakbij het centrum en de boulevard van Rethymnon? Dan hebben wij de top-5 hotels voor jou uitgezocht! Wil je liever all-inclusive verblijven? Dan kan je beter kiezen voor een hotel net iets buiten het centrum.

  1. Palazzo Fortezza, 4-sterren (score 4,8 uit 70 reviews)
  2. Ionia Suites, 4-sterren (score 4,7 uit 150 reviews)
  3. Rimondi Boutique Hotels Pallazo Collection, 4-sterren (score 4,7 uit 190 reviews)
  4. Porto Enetiko Suites, 4-sterren (score 4,7 uit 30 reviews)
  5. Ideon Hotel, 3-sterren (score 4,5 uit 635 reviews)

7. Riva Boulevard van Split in Kroatië

De schitterende boulevard van Split (Bron: Google Maps)

De Riva Boulevard, officieel bekend als de Splitska Riva, is een bruisende promenade gelegen in Split, de op een na grootste stad van Kroatië. Deze levendige boulevard strekt zich uit langs de Adriatische kust en biedt een prachtig uitzicht op de historische stad en de haven. Het is een mooie brede boulevard waar je na een lange zonnige dag lekker bootjes kunt kijken, een terrasje kunt pakken of een cocktail kunt drinken. De palmbomen geven je instant het echte vakantiegevoel. In de zomermaanden vind je hier tal van kraampjes waar je leuke (lokale) producten en souvenirs kunt kopen. Een absolute aanrader!

De mooiste hotels vlakbij de boulevard van Split

Bij de boulevard van Split vind je veel statige en traditionele hotels. Hier verblijf je hoofdzakelijk op basis van logies + ontbijt. Hieronder vind je de volledige top-5.

  1. Hotel Slavija, 3-sterren (score 4,6 uit 155 reviews)
  2. Palace Suites Heritage Hotel 4-sterren (score 4,4 uit 135 reviews)
  3. Bluesun Hotel Neptun (score 4,4 uit 1219 reviews)
  4. Hotel Jadran (score 3,9 uit 1435 reviews)
  5. Hotel Medena (score 3,7 uit 2276 reviews)

8. Costa Adeje boulevard op Tenerife

Mooie stranden, restaurants, hotels en winkeltjes op de boulevard van Tenerife (Bron: Google Maps)

De Costa Adeje boulevard, ook bekend als Paseo Marítimo, is een populaire promenade gelegen aan de zuidwestkust van Tenerife. De drukbezochte boulevard strekt zich uit langs de kustlijn en verbindt de populaire stranden van Playa del Duque en Playa de Fañabé. De boulevard loopt helemaal door tot aan Playa de las Américas. Het leuke van de boulevard is dat het echt een combinatie is van aan de ene kant prachtige stranden en baaitjes, en aan de andere kant gezellige restaurants, bars en ijssalons.
Zoek je een fijn beschut strand? Dan is Playa El Duque een uitstekende keuze! Populaire plekken vlakbij de boulevard zijn Plaza del Duque (een winkelgebied), Siam Park (een spectaculair waterpark) en Puerto Colón (een moderne jachthaven met de mooiste boten).

De mooiste hotels vlakbij de boulevard van Costa Adeje

Costa Adeje is een typische all-inclusive bestemming. Aan de boulevard vind je dan ook tal van luxe all-in hotels. Hieronder vind je de top-5 met de hoogste score!

  1. Iberostar Selection Sabila, 5-sterren (score 4,7 uit 2.800 reviews)
  2. Hotel Jardin Tropical, 4-sterren (score 4,6 uit 2.850 reviews)
  3. Hovima Costa Adeje, 4-sterren (score 4,5 uit 2.500 reviews)
  4. H10 Gran Tinerfe, 4-sterren (score 4,5 uit 2.850 rviews)
  5. Guayarmina Princess, 4-sterren (score 4,4 uit 2.060 reviews)

9. Boulevard van Rimini

De sfeervolle haven bij de boulevard van Rimini (Bron: Google Maps)

De boulevard van Rimini, bekend als Lungomare Augusto Murri, is the place to be na een dagje op het strand. De boulevard is omzoomd met restaurants, bars, clubs en hotels en biedt een uitstekende sfeer voor zowel overdag als ‘s avonds. Overdag vind je hier veel gezinnen met kinderen, in de avond en nacht is het een populaire plek voor jongeren die uitgaan. De boulevard loopt langs het hele strand van de stad. De meeste hotels, bars, winkels en restaurants vind je nabij de rotondes op de promenade. Een lokale specialiteit proberen? Bezoek dan een van de visrestaurants van Rimini!

De mooiste hotels vlakbij de boulevard van Rimini

De boulevard van Rimini loopt langs het gehele strand en is dus ver uitgestrekt. De hotels strak aan de boulevard hebben een perfecte ligging aan zee en de boulevard. Hieronder vind je de top-5 hotels.

  1. Oxygen Lifestyle, 3-sterren (score 4,6 uit 1.250 reviews)
  2. Hotel Panoramic, 3-sterren (score 4,4 uit 450 reviews)
  3. Hotel Crosal, 3-sterren (score 4,3 uit 190 reviews)
  4. Levante Hotel Rimini, 4-sterren (score 4,1 uit 200 reviews)
  5. Hotel Imperial Beach, 4-sterren (score 3,9 uit 475 reviews)

10. Boulevard de la Croisette in Cannes (Frankrijk)

Een impressie van de boulevard van Cannes (Bron: Google Maps)

De Boulevard de la Croisette in Cannes is een beroemde en prestigieuze promenade aan de Franse Rivièra, die zich uitstrekt over ongeveer 2 kilometer langs de kust van de Middellandse Zee. Deze elegante boulevard is bekend om zijn luxe hotels, designerboetieks, exclusieve restaurants en prachtige zandstranden. Het is ook de thuisbasis van het jaarlijkse Filmfestival van Cannes. Als je een wandeling maakt over deze prachtige boulevard heb je aan je ene hand de strakblauwe zee met palmbomen en strand, en aan de andere hand luxe hotels, restaurants en beachclubs. Voor veel toeristen is Cannes niet echt een betaalbaar vakantieoord, maar het is zeker de moeite waard om hier een dagje naartoe te gaan!

De mooiste hotels vlakbij de boulevard van Cannes

Cannes is een luxe bestemming met dure hotels. All-inclusive resorts zul je hier niet vinden. Vaak verblijf je op basis van logies en eventueel ontbijt. Hieronder vind je onze top-5 hotels met een gunstige ligging aan de boulevard de la Croisette van Cannes.

  1. Le Patio des Artistes, 4-sterren (score 4,5 uit 375 reviews)
  2. Hotel Le Canberra, 4-sterren (score 4,1 uit 225 reviews)
  3. Neho Suites Cannes Croisette, 4-sterren (score 4,1 uit 550 reviews)
  4. Best Western Plus Cannes Riviera & Spa, 4-sterren (score 3,9 uit 275 reviews)
  5. Hotel Colette, 4-sterren (score 3,8 uit 265 reviews)

Wat is er zo al te doen op een boulevard?

Op een boulevard zijn er doorgaans veel activiteiten te beleven voor toeristen. Geniet van sfeervolle wandelingen langs de kustlijn en bewonder het prachtige uitzicht op zee. Verken levendige winkels en boetiekjes waar je kunt snuffelen naar souvenirs en lokale ambachten. Proef de diverse keukens in gezellige restaurants en proost op een terras met een verfrissend drankje. Ervaar entertainment en plezier in attractieparken, pretparken of amusementscentra. Doe mee aan sportactiviteiten zoals fietsen, skaten of joggen op speciaal daarvoor aangelegde paden. Of geniet gewoon van de levendige sfeer en de bruisende energie van een boulevard.

Zijn de boulevards voor iedereen toegankelijk?

Over het algemeen zijn boulevards voor iedereen toegankelijk, waardoor het een aantrekkelijk uitstapje is voor allerlei soorten toeristen. Of je nu jong of oud bent, een gezin, een stel of een groep vrienden, iedereen kan genieten van de boulevard. Het biedt faciliteiten en activiteiten die aansluiten bij verschillende interesses en behoeften. Rolstoeltoegankelijke paden en voorzieningen zorgen ervoor dat mensen met mobiliteitsbeperkingen ook kunnen genieten van de boulevard. Bovendien zijn er diverse attracties, winkels, restaurants en recreatiemogelijkheden die tegemoetkomen aan verschillende smaken en budgetten.

Plaats een reactie