4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 10 all inclusive vakanties met tieners en pubers

Zoek jij een vakantie die geschikt is voor jongeren? Ga je met het gezin op reis en zitten er tieners tussen het reisgezelschap? Dan weet jij als geen ander dat kinderen in de pubertijd heel erg veeleisend kunnen zijn. Het beste dat je kunt doen is ze laten meebeslissen over de bestemming. Zoek zelf wat verschillende geschikte resorts uit (dat hebben we hieronder al voor je gedaan) en laat ze zelf de keuze maken. All inclusive vakantie voor tieners zijn vaak erg succesvol. Ze kunnen gaan en staan waar ze willen op het resort. Jij als ouder kunt dan ook heerlijk genieten en ontspannen. Neem een paar lekkere boeken mee, laad je telefoon goed op, en ga genieten aan het zwembad of liggen op het strand. Met onze top 10 hotels weet jij zeker dat de reis een succes gaat worden!

Voorzieningen van hotels voor de jeugd

  • Een heerlijk groot zwembad, aquapark en/of strand met voldoende ruimte.
  • Voldoende mogelijkheden entertainment in de avond voor iedereen.
  • Veel andere jeugd aanwezig om mee te sporten, spelletjes te doen en te feesten.
  • Ontspannen wellness en goede restaurants voor de ouders / verzorgers.
  • Ruime kamers met voldoende privacy (suite, studio, gekoppelde familiekamers etc).
  • Op een bestemming met lekker weer zodat iedereen buiten kan recreëren.
  • Een regio met voldoende bezienswaardigheden en mogelijkheden voor excursies.
  • Speciale programma’s met sport en spel voor de jeugd tot 18 jaar.
  • Verschillende buffetten en restaurants zodat iedereen kan eten wat hij/zij wil.

Top 10 all-in hotels geschikt voor jongeren & pubers

Onze reisspecialisten zijn aan de slag gegaan om een overzicht te maken van de meest geschikte hotels voor jongeren die met hun ouders op vakantie gaan. De tieners zullen zich hier goed kunnen ver maken en ook de ouders hebben een fijne vakantietijd. Hieronder vind je een lijst met onderdelen waaraan onze selectie hotels allemaal voldoet. Je kunt direct meer lezen over de verschillende all inclusive resorts en eventueel direct de boeking rondmaken.

  • Een mooi zwembad met voldoende speelmogelijkheden
  • Een ruim hotel met veel ruimte en mooie kamers
  • Tijdens het hoogseizoen is er elke dag/avond entertainment
  • Lekker eten in het buffetrestaurant en de a la carte restaurants
  • De optie om met het OV vanaf het hotel naar het centrum te gaan
  • Veel winkelmogelijkheden en shopping malls in de buurt
  • Een plek waar veel internationale jeugd komt (o.a. Nederlands & Engelstalig)
  • Wat het ook altijd goed doet is een hotel vlakbij een groot attractiepark zoals Gardaland of PortAventura World

Saturn Palace Resort (Turkije, Turkse Rivièra, Lara Beach)

Saturn Palace Resort voor tieners

Het is een hotel dat direct aan het strand van Lara ligt, op 17 kilometer van Antalya. Het hotel heeft een aquapark met glijbanen, een spa, een fitnesscentrum en verschillende restaurants en bars. Het hotel heeft ook een privéstrand met ligbedden en parasols. In de buurt van het hotel kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken, zoals de oude stad van Antalya, de watervallen van Düden en Kursunlu, het archeologisch museum van Antalya en het themapark The Land of Legends. De temperaturen in Lara zijn gemiddeld 21°C in april en kunnen oplopen tot 34°C in juli en augustus.


Stella di Mare Beach Resort & Spa (Egypte, Rode Zee, Makadi Bay)

jeugd hotel Stella di Mare Beach Resort & Spa

Het is een hotel dat in de baai van Makadi ligt, aan de Rode Zee in Egypte. Het hotel heeft een eigen zandstrand en een prachtig huisrif waar je kunt snorkelen of duiken. Het hotel heeft ook meerdere zwembaden, een spa, een golfbaan en verschillende restaurants en bars. In de buurt van het hotel kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken, zoals de stad Hurghada, de woestijn van Safaga, het eiland Giftun en de historische stad Luxor. De temperaturen in Makadi Bay zijn gemiddeld 25°C in april en kunnen oplopen tot 37°C in juli en augustus.


Sol Torremolinos Don Pablo (Spanje, Costa del Sol, Torremolinos)

hotel voor jongeren en pubers Sol Torremolinos Don Pablo

Het is een hotel dat aan de wandelboulevard van Torremolinos ligt, op 200 meter van het strand Playa del Bajondillo. Het hotel maakt deel uit van het Sol Torremolinos Resort en biedt 2 buitenbaden, een hot tub, een spa, een fitnesscentrum en een restaurant. Het hotel heeft ook gratis wifi in de kamers en de openbare ruimtes. In de buurt van het hotel kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken, zoals het centrum van Torremolinos, de haven van Benalmádena, het kasteel van Bil Bil en het pretpark Tivoli World. De temperaturen in Torremolinos zijn gemiddeld 18°C in april en kunnen oplopen tot 29°C in juli.


Seabel Alhambra Beach Golf & Spa (Tunesië, Sousse, Port el Kantaoui)

Het is een all-inclusivehotel dat aan de kust ligt in een park van 11 hectare, in Port el Kantaoui, een badplaats in de buurt van Sousse. Het hotel heeft een privéstrand, een binnen- en buitenzwembad met een bar, tennisbanen en een spa. Het hotel ligt naast de 36-holes El Kantaoui golfbaan en biedt veel mogelijkheden voor watersporten. Het hotel heeft ook ruime en luxe kamers met een flatscreen-tv, airconditioning en een koelkast. In de buurt van het hotel kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken, zoals de jachthaven van Port el Kantaoui, het medina van Sousse, het archeologisch museum van Sousse en het amfitheater van El Jem. De temperaturen in Port el Kantaoui zijn gemiddeld 19°C in april en kunnen oplopen tot 32°C in juli.


Blue Lagoon Resort (Griekenland, Kos, Lambi)

Het is een all-inclusivehotel dat in Lambi ligt, op 75 meter van het zand- en kiezelstrand en op 2 kilometer van het centrum van Kos-stad. Het hotel heeft 662 kamers die gerenoveerd zijn in 2015-2016. Het hotel biedt 5 zwembaden, een waterpark, een spa, een fitnesscentrum en 6 restaurants. Het hotel heeft ook gratis wifi in de kamers en de openbare ruimtes. In de buurt van het hotel kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken, zoals de haven van Kos-stad, het Asklepieion (een oud Grieks heiligdom), het kasteel van Neratzia en het archeologisch museum van Kos. De temperaturen in Lambi zijn gemiddeld 25°C in mei en kunnen oplopen tot 32°C in juli en augustus. Lambi is een rustige badplaats aan de noordkust van Kos met een langgerekt strand en een gezellige boulevard.


Riu Palace Boavista (Kaapverdië, Boa Vista, Praia de Salinas)

Het is een all-inclusive hotel dat op het eiland Boa Vista ligt, in de archipel van Kaapverdië. Het hotel ligt aan de rand van het strand Praia de Salinas, naast het hotel Riu Karamboa. Het hotel heeft 505 kamers, waarvan sommige met directe toegang tot het zwembad. Het hotel biedt 4 zwembaden, een spa, een fitnesscentrum en 5 restaurants. Het hotel heeft ook gratis wifi in de kamers en de openbare ruimtes. In de buurt van het hotel kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken, zoals de hoofdstad Sal Rei, het natuurpark Deserto de Viana en het scheepswrak Cabo Santa Maria. De temperaturen op Boa Vista zijn gemiddeld 25°C in mei en kunnen oplopen tot 29°C in september en oktober. Boa Vista is een rustig eiland met witte zandstranden en turquoise wateren. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van zon, zee en natuur.


Laguna Park Hotel (Bulgarije, Burgas, Sunny Beach)

Het is een viersterren hotel dat op het Zonnestrand (Sunny Beach) ligt, in de provincie Burgas in Bulgarije. Het hotel ligt op loopafstand van het strand en het centrum van Sunny Beach. Het hotel heeft 365 kamers, die allemaal voorzien zijn van airconditioning, minibar en balkon. Het hotel biedt een all-inclusive formule aan, met buffetten en drankjes inbegrepen. Het hotel heeft ook 2 buitenzwembaden met glijbanen, een binnenzwembad, een spa, een fitnessruimte en een animatieteam. Het hotel heeft ook gratis wifi in de openbare ruimtes. In de buurt van het hotel kun je verschillende activiteiten doen, zoals watersporten op het strand, winkelen en uitgaan in Sunny Beach of een bezoek brengen aan het historische stadje Nesebar. De temperaturen op Sunny Beach zijn gemiddeld 23°C in juni en kunnen oplopen tot 28°C in augustus. Sunny Beach is een populaire badplaats met een lang zandstrand en een bruisend nachtleven.


Labranda Rocca Nettuno Tropea (Italië, Calabrië, Tropea)

Het is een viersterren hotel dat in de stad Tropea ligt, in de regio Calabrië in Italië. Het hotel ligt op een rotsachtige klif met uitzicht op de Tyrreense Zee en het eiland Stromboli. Het hotel heeft 284 kamers, die allemaal voorzien zijn van airconditioning, minibar, kluisje en balkon of terras. Het hotel biedt een all-inclusive formule aan, met buffetten en drankjes inbegrepen. Het hotel heeft ook 2 buitenzwembaden, een privéstrand met gratis ligbedden en parasols, een wellnesscentrum en een animatieteam. Het hotel heeft ook gratis wifi in de openbare ruimtes. In de buurt van het hotel kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken, zoals het historische centrum van Tropea met zijn kathedraal en kasteel, de rotskerk Santa Maria dell’Isola en de haven van waaruit je boottochten kunt maken naar de Eolische Eilanden. De temperaturen in Tropea zijn gemiddeld 21°C in juni en kunnen oplopen tot 26°C in augustus. Tropea is een schilderachtige stad met witte zandstranden en kristalhelder water. Het wordt ook wel de ‘Parel van de Tyrreense Zee’ genoemd.


Gran Ventana Beach Resort (Dominicaanse Republiek, Puerto Plata, Playa Dorada)

Het Gran Ventana Beach Resort is een all-inclusive resort dat direct aan het strand ligt in Playa Dorada, Puerto Plata. Het resort heeft drie zwembaden, een kinderclub en een lobby met uitzicht op de oceaan. Het resort ligt vlakbij verschillende bezienswaardigheden, zoals het Fort San Felipe, de kabelbaan van Puerto Plata en de Ambermuseum. De gemiddelde temperatuur in Puerto Plata varieert van 24°C in januari tot 28°C in augustus. Puerto Plata is een populaire toeristische bestemming met veel activiteiten, zoals golfen, duiken, surfen en paardrijden.


Akumal Bay Beach & Wellness Resort (Mexico, Quintana Roo, Akumal)

Het Akumal Bay Beach & Wellness Resort is een kleinschalig all-inclusive resort dat direct aan het strand ligt in Akumal, Quintana Roo. Het resort biedt een prachtig uitzicht op de Caribische Zee en de groene jungle van Mexico. Het resort staat bekend om haar relaxte sfeer, hartelijke service en het lekkere eten. Het resort ligt dichtbij verschillende bezienswaardigheden, zoals de Maya-ruïnes van Tulum, het ecopark Xel-Há en de cenotes van Yalku. De gemiddelde temperatuur in Akumal varieert van 23°C in januari tot 28°C in juli. Akumal is een populaire toeristische bestemming met veel activiteiten, zoals snorkelen met schildpadden, duiken met kleurrijke vissen en ontspannen in de wellness.


Wat is een puber en de pubertijd?

Een puber is iemand tussen de leeftijd van 12 en 18 jaar. Deze periode wordt gekenmerkt door enorme veranderingen in lichaam en geest. Puberteit is een tijd waarin kinderen veel bezig zijn om zichzelf te ontdekken en hun identiteit te ontwikkelen. Lichamelijk zien we dat er een groei-explosie plaatsvindt, met veranderingen in de hele hormoonhuishouding. Daarnaast is er een verandering van de hersenen, waardoor er meer risico’s worden genomen, wat soms resulteert in onverstandige beslissingen. Op sociaal vlak is er vaak een behoefte aan meer autonomie, waardoor puberteit een intensieve periode is waarin kinderen veel verantwoordelijkheden krijgen. Op vakantie kun je dit terugzien doordat ze hun eigen plan willen trekken. Dat maakt een all inclusive vakantie ideaal aangezien ze veel ruimte hebben in het resort om hun eigen ding te doen. Eventueel kun je er ook voor kiezen om je zoon of dochter met een jongerenreis mee te laten gaan (samen met vrienden en vriendinnen).

Wat zijn tieners en wat willen ze?

Tieners zijn jonge mensen in de leeftijd van 10 en 19 jaar. Ze zijn vaak bezig met het ontdekken van hun identiteit, het maken van eigen keuzes en het vinden van hun plaats in de samenleving. Tieners hebben en willen meer vrijheid en verantwoordelijkheid dan kinderen, maar ze hebben nog steeds de steun en leiding van hun ouders nodig, ook op vakantie! Jongeren hebben vaak veel interesses. Ze verkennen hobby’s en sporten, leren nieuwe vaardigheden en werken aan het ontwikkelen van hun zelfbeeld. Dat gaat op de reisbestemming gewoon door. Ze zijn ook vaak geïnteresseerd in sociale media, technologie en entertainment, daarom is een hotel met wifi / draadloos internet een must. Los van een lekker zwembad natuurlijk!

Wat eten jongeren graag in het all inclusive restaurant?

Jongeren hebben verschillende smaken en voorkeuren voor eten. Veel tieners genieten van pizza, burgers, pasta, tacos, salades, wraps en sandwiches. Fastfood zoals hamburgers, hotdogs en friet zijn ook populair. Ook koude snacks, zoals popcorn, chips en ijs, worden vaak gegeten. Steeds meer pubers houden ook van gezondere maaltijden en snacks zoals fruit, groenten, noten en vis.

Wat zijn mooie verre bestemmingen voor de jongere doelgroep?

Voor tieners en pubers zijn er vele interessante bestemmingen. Een populaire optie is Disney World in Florida, VS. Hier kunnen jongeren genieten van attractieparken, shows, uitstapjes naar het strand en veel winkels. Ook de Caribische Eilanden zijn een geweldige plek om te bezoeken. Er zijn prachtige stranden en wateractiviteiten, waardoor het een geweldige locatie is om te genieten van een ontspannen vakantie. Voor een veelzijdigere vakantie kunnen jongeren ook naar landen als Thailand, Costa Rica of Zuid-Afrika reizen. Hier zijn er mogelijkheden om te genieten van het platteland, avontuurlijke activiteiten, cultuur en historische bezienswaardigheden.

Welke Europese bestemmingen zijn in trek bij de jeugd?

Een aantal goede Europese bestemmingen voor de jeugd zijn Londen (Verenigd Koninkrijk), Barcelona (Spanje), Rome (Italië), Parijs (Frankrijk), Berlijn (Duitsland), Praag (Tsjechië), Amsterdam (Nederland), Stockholm (Zweden), Kopenhagen (Denemarken) en Athene (Griekenland). Deze steden bieden veel culturele activiteiten, bezienswaardigheden en attracties, waardoor er voor ieder wat wils is. Wanneer je een strandvakantie wilt zou je kunnen kijken naar de Balearen, de Canarische eilanden of Turkije. Bekijk ook onze tips voor een vader-zoon vakantie en moeder-dochter vakantie.

Zijn er reisvaccinaties verplicht?

Op de website van de GGD kun je meer over de normale vaccinaties lezen en kun je eventueel ook informatie vinden of reisvaccinaties. Deze verplichting kun per land verschillen. Doorgaans zijn het slechts vaccinatieadviezen, soms heb je ook verplicht een inenting nodig. Het gele boekje kunnen gebruiken om aan te tonen dat je over de juiste bescherming beschikt.

Plaats een reactie