4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All inclusive Familiekamers

Een familiekamer is een type hotelkamer dat speciaal is ontworpen om gezinnen en groepen te accommoderen die samen reizen. In tegenstelling tot standaard hotelkamers, bieden familiekamers extra ruimte en voorzieningen om aan de behoeften van gezinnen te voldoen. Typisch hebben gezinskamers een grotere woonoppervlakte dan standaard kamers en zijn ze uitgerust met meerdere bedden om gezinnen en groepen tegemoet te komen (soms meerdere 1 persoons bedden, stapelbedden en slaapbanken). Sommige familiekamers hebben ook een extra leefruimte, zoals een zitgedeelte of een aparte kamer, waardoor de vakantiegangers meer ruimte hebben om te ontspannen en zich te vermaken. Het is belangrijk op te vermelden dat gezinskamers niet overal beschikbaar zijn. Ze zijn meestal te vinden in grotere hotels met veel kamers die zich richten op grote groepen mensen. Het is ook verstandig om van tevoren te reserveren, omdat familiekamers vaak snel volgeboekt zijn vanwege de grotere vraag naar deze kamers en beperkte beschikbaarheid.

Grote kamers in all inclusive hotels

Wanneer jij verblijft in een groot all inclusive resort heb je extra veel voordelen van jou ruime accommodatie. Zo kan iedereen zelf bepalen hoe laat hij/zij opstaat zonder de rest wakker te maken. Je kunt je in de eigen woonkamer eventueel terugtrekken na een drukke vakantiedag. Vaak wordt er elke dag even schoongemaakt en worden de handdoeken en/of lakens verwisselt. Je kunt met de hele familie naar het buffet of restaurant gaan en iedereen kan afzonderlijk bepalen hoe lang ze blijven. Vaak krijg je meerdere sleutels en toegangspasjes voor de kamers. Zo kunnen ouders de kamer van de kinderen eenvoudig binnenkomen.

Top 16 resorts met familiesuites

 1. Rixos Premium MagawishEgypte
 2. Maxx Royal Belek Golf ResortTurkije
 3. Iberostar Las DaliasSpanje
 4. Liberty Fabay – Turkije
 5. Albatros White Beach – Egypte
 6. Iberostar Selection VaraderoCuba
 7. Valamar Girandella Maro SuitesKroatië
 8. Aldemar Knossos VillasGriekenland
 9. Elba Lanzarote Royal Village Resort – Spanje
 10. VOI Baia di Tindari ResortItalië
 11. Royal Lido Resort & SpaTunesië
 12. Habtoor Grand Beach Resort & SpaVerenigde Arabische Emiraten
 13. Riu Dunamar – Mexico
 14. Soreda Hotel Malta
 15. Louis Althea BeachCyprus
 16. Mitsis Rinela Beach Resort & SpaKreta

Geschakelde kamers

Geschakelde hotelkamers zijn een type hotelkamer waarbij twee of meer aangrenzende kamers met elkaar zijn verbonden door een tussendeur of een binnendeur (ook wel connecting rooms & adjoining rooms genoemd). Dit biedt extra ruimte en privacy voor grotere groepen, zoals grote gezinnen of vriendengroepen, die samen willen verblijven. De geschakelde ruimtes zijn meestal identiek aan elkaar, met dezelfde voorzieningen en inrichting. Elke kamer heeft meestal een eigen ingang, maar de tussendeur kan worden geopend om een doorgang te creëren tussen de kamers. Dit maakt het gemakkelijk voor families (volwassenen en kinderen) om samen te zijn, terwijl ze toch hun eigen ruimte hebben om te slapen en te ontspannen. Door de kamers aan elkaar te koppelen, heb je extra ruimte en privacy, terwijl je toch dicht bij elkaar verblijft. Het is belangrijk op te merken dat niet alle hotels geschakelde kamers aanbieden en dat beschikbaarheid afhankelijk kan zijn van de grootte van het hotel en de beschikbaarheid van de kamers.

Hotelkamers met meerdere slaapkamers

Hotelkamers met meerdere slaapkamers zijn een type kamer dat bestaat uit meerdere aparte slaapvertrekken die verbonden zijn met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Deze kamers zijn ideaal voor families of vriendengroepen. Elke slaapkamer in de suite heeft meestal een eigen badkamer en deur die op slot kan, wat zorgt voor extra privacy. De gemeenschappelijke woonkamer en keuken zijn uitgerust met alle nodige voorzieningen, zoals een koelkast/minibar, TV etc. Accommodaties met meerdere slaapkamers zijn vaak beschikbaar in verschillende maten, afhankelijk van het aantal slaapkamers en de grootte van de suite. De meeste hotels bieden dit soort kamers voor 2 personen, 3 personen, 4 personen of 5 personen. Wanneer je met grotere familie of groepen reist van 6 personen, 7 personen, 8 personen of meer dan kun je beter kiezen voor geschakelde kamers of losse kamers.

Bungalows, vakantiehuisjes & villa’s

Bungalows en vakantiehuisjes zijn een populaire vorm van accommodaties voor families die op zoek zijn naar een vakantieverblijf. Ze bieden meer ruimte dan een standaard hotelkamer en zijn ideaal voor groepen. Bungalows hebben over het algemeen één verdieping en hebben weinig ruimte buiten. Ze zijn vaak uitgerust met een woonkamer, keuken en eetkamer, evenals meerdere slaapkamers en een badkamer. Sommige bungalows hebben ook een eigen terras of tuin. Vakantiehuisjes en Villa’s zijn vergelijkbaar met bungalows, maar hebben vaak meerdere verdiepingen en bieden meer ruimte. Ze zijn meestal ook uitgerust met alle nodige voorzieningen, zoals een keuken, woonkamer, eetkamer, slaapkamers en badkamers. Sommige vakantiehuisjes en villa’s hebben ook een eigen tuin en/of zwembad. Doorgaans zijn dit type accommodaties niet te vinden bij all inclusive resorts of en ook niet te boeken met de all inclusive formule. Bekijk ook onze aanbevelingen voor een fly-en-drive vakantie.


Een all inclusive vakantie met groot gezin, kan dat?

Ja, ook met een groot gezin kan je uitstekend een all-inclusive vakantie boeken. Hiervoor boek je meerdere kamers of een grote kamer met meerdere slaapkamers. Daarnaast heb je veel all-in bungalow resorts waar je met grote gezinnen ideaal kunt verblijven. Je staat dan vaak met meerdere huisjes naast elkaar en hebt de gezelligheid overdag van het samenzijn maar je hebt ook allemaal afzonderlijk een eigen kamer, badkamer en privacy.

Wat is een duplexkamer?

Een duplexkamer is een type hotelkamer of appartement dat zich over twee verdiepingen uitstrekt. In deze kamers zijn de slaapruimte en de badkamer meestal op de bovenste verdieping gelegen, terwijl de woonruimte zich op de benedenverdieping bevindt. Een duplexkamer kan een open of gesloten trap hebben om de twee verdiepingen met elkaar te verbinden. Dit type kamer biedt gasten meer ruimte en privacy dan een traditionele hotelkamer en kan een populaire optie zijn voor gezinnen of groepen die samen reizen.

Kan ik een extra kinderbed bijplaatsen voor een baby?

Het is voor jongere gezinnen vaak mogelijk om op een 2 persoons kamer een kinderbedje bij te plaatsen. Dit is op aanvraag mogelijk. Zo realiseer je dus eenvoudig een 3 persoons of 4 persoonskamer. Het kind slaapt dan vaak wel op dezelfde slaapkamer als de ouders. Door te kiezen voor een familiekamer kunnen volwassen in het appartement ongestoord hun gang gaan, en kan de baby / het kind op de eigen slaapkamer verblijven.

Wat is een quadkamer of quadroom?

Een quadkamer is een hotelkamer die is ontworpen om plaats te bieden aan vier personen. Deze kamers zijn vaak groter dan een standaard tweepersoonskamer en kunnen verschillende bedopstellingen hebben, zoals twee tweepersoonsbedden of een tweepersoonsbed en twee aparte bedden. Quadkamers zijn vooral handig voor gezinnen met kinderen, groepen vrienden of reizigers die samen reizen en graag in dezelfde kamer willen verblijven om de kosten te delen. Ze bieden meer ruimte dan een standaard tweepersoonskamer en kunnen ook extra voorzieningen hebben, zoals een kitchenette, een zithoek of een balkon.

Wat is een grote voordeelkamer?

Een voordeelkamer is een type hotelkamer dat vaak goedkoper is dan andere kamertypes, omdat het over het algemeen een kleinere kamer is met beperktere voorzieningen. Dit type kamer kan bijvoorbeeld een kleinere oppervlakte hebben dan een standaardkamer, geen uitzicht hebben of zich op een minder gunstige locatie binnen het hotel bevinden (bijvoorbeeld dichter bij de lift of aan de achterkant van het gebouw). Voordeelkamers worden vaak aangeboden als een optie voor reizigers die hun verblijfskosten willen beperken en minder waarde hechten aan luxe of extra voorzieningen. Gezinnen kunnen er dus voor kiezen om meerdere voordeelkamers te boeken voor hun familie (bijvoorbeeld een aparte kamer voor de kinderen).

Wat is een studio?

Een hotel studio is een type hotelkamer dat is ontworpen als een kleine, zelfstandige woonruimte. Het biedt meestal een open sfeer met een slaapgedeelte, een zithoek en een kitchenette. In tegenstelling tot een standaard hotelkamer, biedt een studio vaak meer ruimte, waardoor het een populaire keuze is voor langere verblijven (zomervakanties etc). Studio’s kunnen verschillende groottes hebben, van compacte kamers tot ruimere suites met aparte woon- en slaapgedeeltes. Ze bieden echter allemaal meer ruimte en voorzieningen dan een standaard hotelkamer.

Wat voor soort extra bedden zijn er?

In de meeste hotels kunnen extra slaapplekken worden gecreëerd met zogenaamde bijzetbedden (zoals het kinderbedje / babybedje). Er bestaan echter ook slaapbanken en bedbanken (die je doorgaans in de woonkamer dient te gebruiken). Vast extra bedden voor meer slaapplaatsen zijn o.a. opklapbedden en stapelbedden. Met name een stapelbed of duoslaper is ideaal om extra slaapruimte voor kinderen mee te creëren.