4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All inclusive hotels met indoor speelhal voor jong en oud

Wil je samen met vrienden of met je kinderen spelletjes doen tijdens de vakantie? In deze blog bespreken we alles over speelhallen en indoor gamehallen in all inclusive hotels! Hier vind je alles wat je moet weten over de geweldige faciliteiten. Van kindvriendelijke speelhallen tot games en entertainment voor jongeren & volwassenen, er is voor ieder wat wils. Daarnaast bieden we een overzicht met de 10 mooiste hotels die beschikken over een speciale spelletjesruimte.

Wat is een speelhal of indoor gamehal?

Een indoor-speelhal of game-centrum is een overdekte recreatieruimte met veel verschillende spelletjes, amusement en activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Deze faciliteiten zijn ontworpen om gasten urenlang entertainment te bieden, ongeacht het weer buiten. De gamehallen kunnen variëren van klassieke arcades met videogames tot interactieve ruimtes met virtual reality-ervaringen, biljarttafels, bowlen en meer. De toegang is gratis, echter moet je vaak wel los betalen voor de verschillende spelletjes. Dit werkt met speciale munten, euro’s of lokale valuta. Soms kan je bepaalde spelletjes ook voor een langere tijd huren en worden de kosten op je hotelkamer geboekt.

  • Weersonafhankelijk vermaak: Met een overdekte speelhal hoef jij je zich geen zorgen te maken over het weer, waardoor je op elk moment (samen of alleen) plezier kan maken.
  • Activiteiten voor alle leeftijden: Er is voor ieder wat wils, met spelletjes en activiteiten die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen.
  • Sociale interactie: Speelhallen zijn geweldige plekken om nieuwe mensen te ontmoeten en samen plezier te hebben. Daarom zijn ze met name ook voor jongeren heel interessant.
  • Ontspanning: Na een lange dag vol met zonnen, strandactiviteiten en lekker eten kun je ontspannen met een potje pool of een videogame in de speelhal.

Wat kan je doen in de binnen speelhal?

Een indoor hotel-gamehal biedt veel spellen en activiteiten voor hotelgasten van alle leeftijden en interesses. Of je nu op zoek bent naar competitieve games, ontspannende spellen of een veilige plek voor de kinderen om te spelen, er is voor ieder wat wils. Bij het kiezen van een all inclusive resort met een spelletjeshal, kun je ervan uitgaan dat het hele gezin verzekerd is van urenlang plezier en entertainment tijdens de vakantie, zowel overdag als in de avond.

  • Videogames: Videogames zijn al decennialang een vast onderdeel van speelhallen. In een speelhal vind je vaak veel klassieke arcadespellen zoals Pac-Man, Donkey Kong en Space Invaders. Daarnaast zijn er ook moderne spelcomputers met populaire games zoals Fortnite, Call of Duty en FIFA. Gasten kunnen genieten van solo- of multiplayer-games, en er zijn vaak ook toernooien georganiseerd om de competitieve geest aan te wakkeren (voor bijvoorbeeld Xbox, Nintendo of de Playstation (PS4 / PS5).
  • Virtual Reality (VR): Virtual reality is een meeslepende technologie die gebruikers in een digitale wereld plaatst. Met behulp van een VR-headset en controllers kunnen vakantiegasten deelnemen aan diverse ervaringen, zoals vliegen, duiken, racen of zelfs aan gevechten in een sciencefictionwereld. VR-ervaringen kunnen zowel solo als in groepsverband worden gespeeld en bieden een unieke en opwindende manier om tijd door te brengen in een innovatief gamecenter.
  • Biljart, tafelvoetbal en airhockey: Deze klassieke speeltafels zijn een geweldige manier om samen met vrienden plezier te hebben en tegelijkertijd een beetje competitief te worden. Biljart is een behendigheidsspel waarbij spelers hun strategie en nauwkeurigheid moeten gebruiken om ballen in de pockets te stoten. Tafelvoetbal is een snelle en spannende activiteit waarbij spelers proberen een bal in het doel van de tegenstander te schieten met behulp van draaiende stangen met kleine spelers. Airhockey is een snel spel waarbij spelers een puck over een gladde tafel schuiven met behulp van speciale handgrepen, met als doel om de puck in het doel van de tegenstander te krijgen.
  • Simulators: Simulators zijn machines die een realistische ervaring bieden op het gebied van racen, vliegen, sporten en meer. Met behulp van geavanceerde technologie en bewegingsapparatuur kunnen gasten deelnemen aan race-ervaringen in een Formule 1-auto, vliegen als een gevechtspiloot, of deelnemen aan sporten zoals golf of skiën. Simulators zijn een spannende en uitdagende manier om je vaardigheden te testen.
  • Bordspellen en kaartspellen: Speelhallen bieden vaak ook een rustigere ruimte voor gasten die willen ontspannen met een klassiek bord- of kaartspel. Er zijn meestal tafels en stoelen beschikbaar, met een selectie van populaire spellen zoals Monopoly, Scrabble, Risk, Poker en Bridge. Deze spellen zijn ideaal voor gezellige avonden met vrienden en familie, en bieden een ontspannen manier om plezier te hebben en tegelijkertijd je geest te prikkelen. Wist je trouwens ook speciale bridge vakanties zijn?

Top 10 all inclusive resorts met een gamehal

Ontdek de perfecte combinatie van luxe en plezier met onze top 10 all inclusive hotels met gamehallen! Deze hotels bieden niet alleen eersteklas hotelkamers, goede restaurants, leuke barretjes en andere ontspannende faciliteiten, maar ook een aanbod aan spelletjes en activiteiten in hun indrukwekkende speelhallen. Of je nu zoekt naar gezinsvriendelijk vermaak of een avondje uit met vrienden of je partner, deze hotels hebben voor elke type vakantieganger fantastisch entertainment. Lees hieronder verder voor een uitgebreid overzicht van de beste all inclusive hotels met gamehallen, of boek direct een van de beschikbare aanbiedingen.

1. TUI Blue Tropical (Turkije – Lycische Kust – Sarigerme)

TUI Blue Tropical is een hotel in Sarigerme, Turkije. Het hotel ligt direct aan het strand en biedt een breed scala aan activiteiten voor alle leeftijden. Het hotel beschikt over een groot zwembad, een kinder- en babybad, een kinderclub en speeltuin, een eigen strand met ligbedden en een spa & wellnesscentrum met een Turks bad. De kamers zijn netjes ingericht en beschikken alle over een terras of balkon met uitzicht op de tuin. Er zijn diverse restaurants en bars die internationale en regionale gerechten bieden, evenals vegetarische en veganistische opties. Je kunt je dag beginnen met een uitgebreid ontbijtbuffet. Het hotel biedt ook roomservice en conciërge aan.

2. Be Live Experience Las Morlas (Cuba – Matanzas – Varadero)

Be Live Experience Las Morlas is een klein resort gelegen in de beste strandzone van Varadero, Cuba. Het resort beschikt over ruim 140 kamers die netjes zijn ingericht en van alle gemakken zijn voorzien. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, tv, minibar, huurkluisje, telefoon, badkamer met douche, toilet en föhn en een balkon met zitje. Het resort is ideaal voor het houden van evenementen zoals bruiloften vanwege de hemelse locatie aan het strand, omringd door tuinen en de tropische vegetatie die kenmerkend is voor het gebied. In de buurt van het resort zijn er populaire bezienswaardigheden zoals Iglesia Santa Elvira en Parque Central.

3. Evrika Beach Club Hotel (Bulgarije – Burgas – Sunny Beach)

Evrika Beach Club Hotel ligt aan zee, in het noordelijke, rustige deel van het resort Sunny Beach. Het biedt een prachtig uitzicht op zee en heeft kamers met airconditioning, 5 restaurants, 2 buitenzwembaden en gratis toegang tot een privéstrand. Er is een eigen overdekt Aqua Park en er zijn diverse entertainmentfaciliteiten, evenals een Premium Club met exclusieve diensten. Mini Aquapark heeft specifieke veiligheidseisen. Het centrum van Sunny Beach ligt op 500 meter afstand. In alle ruimtes is gratis WiFi beschikbaar. Nesebar en Burgas zijn leuke plaatsen om te bezoeken.

4. Minoa Palace Resort & Spa (Griekenland – Kreta – Platanias)

Minoa Palace Resort & Spa is een luxe resort dat direct aan het strand ligt in Platanias, Kreta. Het resort heeft een eigen strand en is gebouwd te midden van 35.000 m² aan aangelegde tuinen. Het heeft 4 zwembaden en een wellnesscentrum. Het biedt een verscheidenheid aan eetgelegenheden en elegante accommodaties met gratis internet. De spa van het hotel beschikt over een 250 m² groot binnenbad, een hot tub, een hamam en een sauna. Je kunt genieten van aromatherapie, een hotstone massage of een gezichtsbehandeling. Er zijn ook een tennisbaan en een fitnessruimte beschikbaar. Je kunt kiezen uit de 4 restaurants van het Minoa Palace Resort, waar Italiaanse, Griekse en Kretenzische gerechten worden geserveerd.

5. GF Isabel (Spanje – Tenerife – Costa Adeje)

Hotel GF Isabel is een gezinsvriendelijk hotel in Costa Adeje, Tenerife. Het hotel heeft een mooi zwembad voor de nodige uurtjes waterpret en een terras waar je van het zonnetje geniet. Extra ontspannen kan in het wellnesscenter en voor lekker eten wordt gezorgd. GF Isabel Family aan de Costa Adeje is een sfeervol dorp op zich! Dit appartementencomplex is een prima adres voor een fijne familievakantie op Tenerife. Word wakker met een frisse duik in het zwembad of geniet van een kop koffie in je eigen tuin. Ook aan de kids is gedacht. Op Tripadvisor krijgt het hotel goede reviews en wordt het beschreven als een gezinsvriendelijk hotel.

6. Wyndham Garden Lara (Turkije – Turkse Rivièra – Lara Beach)

Wyndham Garden Lara is een modern hotel in Lara Beach, Turkije. Het hotel heeft een groot buitenbad en een waterpark met glijbanen. Het hotel heeft ook een eigen strand op slechts 350 meter afstand. De kamers zijn stijlvol ingericht in turquoise en bruine tonen en voorzien van airconditioning, een satelliet-tv en een minibar. Sommige kamers hebben ook een balkon en een aparte woonkamer. Het hotel beschikt over een buffetrestaurant met Turkse en internationale gerechten, en 6 à-la-carterestaurants die vis, schelp- en schaaldieren en Turkse maaltijden serveren. Er zijn ook 4 bars, waar je de hele dag door terecht kunt voor een verscheidenheid aan drankjes. Het spa- en wellnesscentrum beschikt over een Turks bad, een stoombad, een sauna en massagefaciliteiten.

7. Hotel Club Conte di Cabrera (Italië – Sicilië – Marina Di Modica)

Hotel Club Conte di Cabrera is een gezinsvriendelijk hotel in Marina di Modica, Sicilië. Het hotel ligt op slechts een paar meter van het strand en is omgeven door een park van zeven hectare. Het hotel beschikt over een zwembad en biedt volpension aan. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een minibar. Het hotel heeft ook een conciërge en biedt gratis wifi aan. Het hotel heeft uitstekende beoordelingen op o.a. Tripadvisor. In de buurt van het hotel zijn er bezienswaardigheden zoals Chiesa della Madonna del Rosario en Chiesa San Paolo Apostolo.

8. Side Prenses Resort & Spa (Turkije – Turkse Rivièra – Side)

Side Prenses Resort & Spa is een gezinsvriendelijk hotel in Side, Turkse Rivièra. Het hotel ligt aan de Middellandse Zeekust en heeft een eigen strook op het op slechts 300 meter afstand gelegen zandstrand. Het hotel beschikt over 3 buitenzwembaden met glijbanen en een spacentrum met een fitnessruimte. Het Side Prenses Resort Hotel & Spa biedt elegante kamers die zijn ingericht met moderne meubels. Alle kamers hebben een eigen balkon en sommige kamers bieden een prachtig uitzicht op zee. Het hoofdrestaurant serveert buffetmaaltijden. Er zijn ook 4 bars in het hotel waar een verscheidenheid aan drankjes worden aangeboden. Gasten kunnen er genieten van een koude, heerlijke cocktail. Het Side Prenses Resort Hotel & Spa ligt op 1,5 km van het centrum van Side en de afstand naar de luchthaven van Antalya bedraagt 60 km

9. Hilton Abu Dhabi Yas Island (Verenigde Arabische Emiraten – Abu Dhabi)

Hilton Abu Dhabi Yas Island is een luxe hotel in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Het hotel ligt op het Yas Island en biedt uitzicht op de jachthaven en de golfbaan. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een fitnessruimte, een spa en een privéstrand. De kamers zijn voorzien van airconditioning en hebben een eigen balkon. Het hotel heeft ook een conciërge en biedt gratis wifi aan. In de buurt van het hotel zijn er bezienswaardigheden zoals Ferrari World Abu Dhabi en Yas Waterworld.

10. Nirvana Dolce Vita (Turkije – Antalya – Kemer)

Nirvana Dolce Vita is een luxe hotel in Kemer, Antalya, Turkije. Het hotel ligt aan de kust en heeft een eigen strand. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een binnenzwembad, een spacentrum en een fitnessruimte. Daarnaast zijn er veel speelmogelijkheden voor kinderen. De kamers zijn voorzien van airconditioning en hebben een eigen balkon. In de buurt van het hotel zijn er bezienswaardigheden zoals Goynuk Canyon en Phaselis.


Wat zijn de openingstijden van deze hallen?

De openingstijden van gamehallen in all inclusive hotels kunnen variëren, maar over het algemeen zijn ze dagelijks geopend van ‘s ochtends 10:00 uur tot laat in de avond (soms zelfs tot 02:00 uur). Sommige hotels hanteren langere openingstijden in het weekend of tijdens het hoogseizoen. Het is raadzaam om bij de receptie of op de website van het specifieke hotel de exacte openingstijden en beschikbaarheid in het laagseizoen te controleren om niet voor verrassingen te staan.

Kan ik gratis spelletjes spelen?

In de meeste all inclusive resorts zijn de kosten voor het gebruik van de gamehal inbegrepen in de prijs van uw verblijf. Echter, veel hotels vragen wel extra kosten voor bepaalde spellen of activiteiten, zoals virtual biljart, VR-games of simulatoren. Er zijn vaak ook betaalde machines waar je prijzen mee kunt winnen zoals snoepgoed of leuke gadgets.

Geldt er een minimum leeftijd?

Een gamehal biedt entertainment voor gasten van alle leeftijden, van jongere kinderen tot volwassenen. Veel hotels hebben speciale kinderzones met leeftijdsgeschikte spellen en activiteiten voor jongere gasten. Voor tieners en volwassenen zijn er vaak meer geavanceerde games beschikbaar. Het kan voor ouders best leuk zijn om met hun baby, dreumes of peuter even naar de gamehal te lopen. Het is een leuke ervaring voor het kind om alle lampjes, lichtjes en geluidjes te horen, ondanks dat ze zelf niet spelen. Soms zijn er ook bepaalde auto’s/voertuigen beschikbaar waar jonge kinderen in kunnen plaatsnemen en bijvoorbeeld kunnen sturen.

Zijn er ook hotelkamers met Xbox of Play Station?

Ja, maar er is helaas nog maar weinig aanbod. Hotelkamers met een Xbox of PlayStation op de kamer bieden gasten extra entertainment en gemak tijdens hun verblijf. Deze kamers zijn ideaal voor gezinnen, gamers en mensen die waarde hechten aan comfort en ontspanning in hun eigen privéruimte. Resorts die deze voorziening aanbieden, zorgen meestal voor een gevarieerde selectie van populaire games, zodat gasten kunnen genieten van hun favoriete spel of nieuwe titels kunnen ontdekken (en je kunt inloggen met je eigen Xbox account of Play station account). De aanwezigheid van een gameconsole op de kamer kan ook bijdragen aan een gezellige avond na een lange dag sightseeing of activiteiten. Het is belangrijk om bij het boeken van deze hotelkamers met een game console op de kamer te informeren naar eventuele extra kosten, zoals huurprijzen voor games of de console zelf.

Plaats een reactie