4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Vooroordelen over toeristen uit Rusland, Engeland en andere nationaliteiten

Vooroordelen en stereotypen zijn een veelvoorkomend fenomeen in onze wereld, en toerisme is daarop geen uitzondering. Wanneer mensen uit verschillende landen en culturen elkaar ontmoeten tijdens hun vakantie, kunnen er onvermijdelijk misverstanden en generalisaties ontstaan (zowel terecht als onterecht natuurlijk). In deze blog verkennen we de meest voorkomende vooroordelen over toeristen uit verschillende landen, zowel binnen als buiten Europa (waarbij er vooral veel gezocht wordt op Russische toeristen en Engelse reizigers). Laten we samen duiken in de wereld van toeristische vooroordelen en ontdekken wat er schuilgaat achter deze soms misleidende aannames.

 • Problemen met medetoeristen: We ergeren ons soms aan andere vakantiegangers, zoals Russen en Engelsen, maar ook andere nationaliteiten. Ons advies is om je mening niet te laten beïnvloeden door iemands nationaliteit, maar het gedrag. Er zijn namelijk heel veel nette, vriendelijke en toegankelijke en Russen en Engelsen die rekening houden met elkaar.
 • Kies internationale ketenhotels: Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat in de grote hotelketens altijd een goede mix te vinden is van internationale gasten. Zo voorkom je dat een bepaalde groep toeristen de overhand heeft.
 • Reis buiten de schoolvakanties om: Wanneer je in het hoogseizoen op vakantie gaat heb je een goede kans dat er veel gezinnen met kinderen, vriendengroepen en families op vakantie gaan. Ook zitten de hotels dan goed vol. Kies bewust voor het laagseizoen.
 • Boek kleinschalige hotels: wil je echt genieten van rust en de stilte? Overweeg dan eens om een kleinschalige accommodatie te boeken (eventueel in combinatie met een adults only concept). Op die manier beperkt je de kans op groepen en overlast.

Russische vakantiegangers

Er bestaan enkele vooroordelen over Russische vakantiegangers die gedeeltelijk voortkomen uit culturele verschillen en misverstanden. Doorgaans bepalen je eigen vakantie-ervaringen hoever je hierin meegaat. Enkele van de meest voorkomende vooroordelen zijn:

 • Luidruchtig en onbeleefd gedrag: Sommige mensen geloven dat Russische vakantiegangers luidruchtig en onbeleefd kunnen zijn, wat kan leiden tot spanningen met andere toeristen. Het is echter belangrijk te begrijpen dat communicatiestijlen en culturele normen per land verschillen en dat wat als onbeleefd wordt ervaren, soms gewoon een uiting van een andere cultuur is.
 • Overmatig alcoholgebruik: Er is een stereotype dat Russische reizigers vaak veel drinken tijdens hun all inclusive vakantie. Hoewel alcoholgebruik in Rusland deel uitmaakt van de cultuur, kan dit stereotype overdreven zijn en is het belangrijk te beseffen dat drinkgewoonten per individu verschillen. Wel is het zo dat bepaalde type reizigers meer overlast veroorzaken.
 • Territoriaal gedrag: Er is een idee dat Russische toeristen hun ruimte op het strand of bij het zwembad markeren en agressief hun territorium verdedigen. Dit kan in sommige gevallen voorkomen, maar het is belangrijk te onthouden dat niet alle Russische vakantiegangers zich op deze manier gedragen.

Het is essentieel om vooroordelen en stereotypen te vermijden en te beseffen dat gedrag en voorkeuren per individu verschillen, ongeacht hun nationaliteit. Het is belangrijk om een open geest te houden en respectvol te zijn jegens alle vakantiegangers, ongeacht hun herkomst. Wil je liever toch naar een rustiger hotel? Dan hebben we hieronder een overzicht geplaatst met rusvrije hotels.

Top 5 hotels met weinig Russen

Zoek je een all inclusive resorts zonder russen? Dan zijn er in Turkije met name in Side, Antalya, Izmir en Alanya voldoende opties beschikbaar. Natuurlijk kun je ook wat verder vliegen en kiezen voor bijvoorbeeld Jamaica, de Dominicaanse republiek of Cuba.

 1. Riu Touareg (Kaapverdië – Boa Vista – Praia Lacacao)
 2. Dream World Aqua (Turkije – Turkse Rivièra – Side)
 3. Iberostar Pinos Park (Spanje – Mallorca – Canyamel)
 4. Barcelo Tanger (Marokko – Tanger)
 5. Sandals Royal Curacao (Nederlandse Antillen – Jan Thiel Baai)

Engelse vakantiegangers

Ook over mensen uit het verenigd koninkrijk bestaan veel vooroordelen. Met name het alcohol-tourisme speelt daarin een belangrijke rol. Dit zijn de verhalen die je veel in de media leest en tegenkomt op TV en in nieuwsberichten.

 • Overlast door onrustig gedrag: Sommige mensen geloven dat Engelse vakantiegangers luidruchtig en onrustig kunnen zijn, vooral wanneer ze in groepen reizen. Dit kan leiden tot spanningen met andere toeristen. Het is belangrijk te beseffen dat niet alle Engelse vakantiegangers zich op deze manier gedragen en dat het gedrag per individu verschilt.
 • Problemen met alcoholgebruik: Er is een stereotype dat Engelse toeristen vaak veel drinken tijdens hun vakantie, wat kan leiden tot ongepast gedrag. Hoewel alcoholgebruik deel uitmaakt van de Britse cultuur, moet men beseffen dat drinkgewoonten per individu verschillen en dat niet iedereen zich hieraan conformeert.
 • Beperkte interesse in lokale cultuur: Er wordt soms gedacht dat Engelse vakantiegangers weinig interesse hebben in het ontdekken van de lokale cultuur en geschiedenis van de bestemmingen die ze bezoeken. In plaats daarvan zouden ze zich voornamelijk richten op ontspanning, eten en drinken. Het is belangrijk te onthouden dat toeristen uit alle landen verschillende interesses en reisdoelen hebben, en dat dit stereotype niet op iedereen van toepassing is.

Let erop dat je mensen niet beoordeeld op hun afkomst maar op hun gedrag. Nederlanders en Belgen kunnen net zo goed dezelfde overlast veroorzaken met hun gedrag (of zelfs erger). Wil je echter toch graag op vakantie naar een resort waar weinig engelse toeristen komen? Bekijk dan de suggesties hieronder.

Top 5 hotels met weinig Engelsen

 1. Aska Lara Resort & Spa (Turkije – Turkse Rivièra – Lara Beach)
 2. Albatros Beach Club (Egypte – Rode Zee – Hurghada)
 3. Riu Caribe (Mexico – Quintana Roo – Cancún)
 4. Iberostar Tainos (Cuba – Matanzas – Varadero)
 5. Hilton Cabo Verde Sal Resort (Kaapverdië – Sal – Santa Maria)

Vooroordelen over toeristen van andere nationaliteiten

Vooroordelen en stereotypen zijn vaak simplistische en onnauwkeurige weergaven van de werkelijkheid. Toeristen uit verschillende landen en culturen hebben een verscheidenheid aan interesses, reisstijlen en gedragingen. In plaats van te focussen op vooroordelen, is het belangrijk om een open blik te hebben en te genieten van de rijke culturele diversiteit die zowel Europese als Internationale toeristen te bieden hebben. Door dit te doen, kunnen we elkaar beter begrijpen, onze horizon verbreden en waardevolle ervaringen en vriendschappen opdoen tijdens onze reizen. In het overzicht hieronder vind je enkele van de meest voorkomende stereotypen over toeristen uit verschillende landen en achtergronden:

 • Nederlanders: Het stereotype beeld van Nederlandse toeristen is dat ze zuinig zijn en altijd op zoek zijn naar de beste deals. Hoewel Nederlanders bekend staan om hun financiële verstandigheid, betekent dit niet dat ze allemaal gierig zijn. Veel Nederlandse vakantiegangers zijn juist bereid om te investeren in unieke ervaringen en goede service.
 • Belgen: Belgische toeristen worden vaak gezien als bescheiden en vriendelijk, maar soms ook als een beetje saai. Hoewel Belgen misschien niet zo uitbundig zijn als sommige van hun Europese buren, hebben ze een rijke culturele achtergrond en waarderen ze lekker eten, goede kunst en gezelligheid.
 • Duitsers: Een van de meest hardnekkige vooroordelen over Duitse toeristen is dat ze ongelooflijk punctueel en georganiseerd zijn. Hoewel het waar is dat Duitsers waarde hechten aan punctualiteit, betekent dit niet dat ze niet in staat zijn om te ontspannen en te genieten van hun vakantie. Duitse toeristen zijn vaak zeer geïnteresseerd in het ontdekken van de lokale cultuur en geschiedenis van de plaatsen die ze bezoeken.
 • Spanjaarden: Spanjaarden staan bekend om hun levendigheid en passie, en dit stereotype wordt vaak toegepast op Spaanse toeristen. Hoewel veel Spanjaarden inderdaad uitbundig en sociaal zijn, is het belangrijk te onthouden dat Spanje een divers land is met een verscheidenheid aan culturele achtergronden en persoonlijkheden.
 • Italianen: Italianen worden vaak gezien als gepassioneerd en expressief, wat soms kan worden geïnterpreteerd als luidruchtig en overdreven. Het is echter belangrijk te beseffen dat deze expressiviteit een integraal onderdeel is van de Italiaanse cultuur en communicatiestijl. Veel Italiaanse toeristen zijn op zoek naar mooie bestemmingen, heerlijk eten en wijn, en authentieke ervaringen om te delen met vrienden en familie.
 • Chinezen: Er zijn veel vooroordelen over Chinese toeristen, waaronder dat ze luidruchtig zijn en in grote groepen reizen. Hoewel het waar is dat veel Chinese toeristen de voorkeur geven aan groepsreizen, is dit slechts een deel van het verhaal. Veel Chinezen zijn avontuurlijke en onafhankelijke reizigers die op zoek zijn naar authentieke ervaringen. De lopen wel vaak met hun telefoon in de hand door de stad om alles te fotograferen.
 • Amerikanen: Amerikaanse toeristen hebben soms de reputatie luid en onwetend te zijn over andere culturen. Hoewel sommige Amerikanen zich misschien niet bewust zijn van lokale gebruiken en tradities, zijn er veel anderen die oprecht geïnteresseerd zijn in het leren kennen van nieuwe culturen en het opdoen van waardevolle ervaringen tijdens hun reizen. Amerikanen staan ook bekend om hun openheid en vriendelijkheid, wat kan bijdragen aan een positieve uitwisseling van ideeën en vriendschappen tussen toeristen en lokale bevolking.

Waar gaan veel Russen op vakantie?

Russen kiezen voor diverse vakantiebestemmingen, afhankelijk van hun interesses en budget. Populaire bestemmingen zijn onder andere Turkije en Egypte, vanwege de aantrekkelijke all-inclusive resorts en warme klimaten. In Europa zijn landen als Spanje, Griekenland en Italië geliefd om hun rijke cultuur en prachtige stranden. Daarnaast kiezen sommige Russen voor vakanties in eigen land, zoals de Zwarte Zee kust bij Sochi of culturele steden als Sint-Petersburg en Moskou.

Waar gaan veel Engelsen op vakantie?

Engelsen hebben veel favoriete vakantiebestemmingen. Spanje, met name de Costa del Sol en de Balearen, is een populaire keuze vanwege het zonnige klimaat en de prachtige stranden. Frankrijk en Italië trekken veel bezoekers door hun cultuur, eten en wijn. Portugal, Griekenland, Bulgarije en Turkije zijn ook geliefd om hun mooie kustlijnen en gastvrijheid. Binnen het Verenigd Koninkrijk kiezen velen voor vakanties in het Lake District, Cornwall, Ierland of Schotland voor natuur en ontspanning.

Waar ergeren Nederlanders zich aan tijdens hun vakantie?

Nederlanders waarderen goede kwaliteit en variatie in hun maaltijden. Slecht of eentonig eten in hotels en restaurants kan leiden tot teleurstelling en irritatie. Net als veel andere reizigers, kunnen Nederlanders zich ergeren aan luidruchtige buren in hotels, drukke zwembaden of stranden, en lawaaierige straten. Netheid en hygiëne zijn ook belangrijk. Slecht onderhouden accommodaties, vieze openbare ruimtes of onhygiënische eetgelegenheden kunnen zorgen voor ongemak en klachten. Nederlanders staan bekend om hun financiële bewustzijn. Onverwachte kosten, zoals toeslagen voor bepaalde faciliteiten, kunnen leiden tot frustratie en een gevoel van oneerlijkheid.

Wat zijn rustige hotelketens met weinig overlast?

Er zijn 5 hotelketens die bekend staan om hun hoge kwaliteit, focus op rust, respect en de omgeving. RIU Hotels & Resorts: RIU is een bekende hotelketen die all-inclusive vakanties aanbiedt op prachtige locaties over de hele wereld, waaronder het Caribisch gebied, Mexico, Spanje en Portugal. Club Med: Club Med staat bekend om zijn luxe all-inclusive resorts, met meer dan 70 bestemmingen wereldwijd, variërend van stranden en skigebieden tot culturele bestemmingen. Iberostar Hotels & Resorts: Iberostar is een Spaanse hotelketen die all-inclusive hotels aanbiedt op populaire vakantiebestemmingen zoals de Canarische Eilanden, de Balearen, Mexico en de Dominicaanse Republiek. Barceló Hotel Group: Barceló is een hotelketen met all-inclusive resorts op bestemmingen in Europa, Noord-Amerika, Afrika en het Caribisch gebied, met name bekend om zijn uitstekende service en faciliteiten. Sandals Resorts: Sandals is gespecialiseerd in luxe all-inclusive vakanties voor koppels in het Caribisch gebied, met resorts op eilanden zoals Jamaica, Saint Lucia, Antigua en de Bahama’s.

Plaats een reactie