4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Hoteltuin: ontdek de 10 mooiste all inclusive resorts met tuin

Als reisspecialist weet ik dat een verblijf in een all-inclusive hotel met een prachtige tuin of ontspannende buitenruimte een belangrijk aspect kan zijn bij het kiezen van de perfecte vakantiebestemming. In deze blog neem ik je mee op een uitgebreide reis langs de vele facetten van all-inclusive resort met bijzondere tuinen, hangmatten, loungesets, schommelstoelen, tuinbars en nog veel meer. Bereid je voor op een heerlijk ontspannen verhaal dat je inzicht biedt in hoe deze elementen bijdragen aan een onvergetelijke vakantie-ervaring.

  • Prachtig onderhouden tuinen bieden een relaxte omgeving om te ontspannen, een middagdutje te doen, een spelletje te spelen of even in de schaduw een drankje te drinken.
  • Vooral populair in tropische vakantiebestemmingen zoals Bali, Jamaica, Dominicaanse Republiek, maar ook in het populaire Turkije.

Waarom kiezen voor een resort met privé-tuin?

Allereerst is het belangrijk te begrijpen waarom een binnentuin of mooie tuin zo’n aantrekkingskracht heeft voor vakantiegangers. Een goed ontworpen tuin biedt een serene ontsnapping aan de drukte van het dagelijkse leven en creëert een rustige omgeving waarin je volledig kunt ontspannen en tot rust kunt komen. In een all-inclusive hotel met een prachtige tuin kun je ontsnappen aan de stress van het plannen en organiseren, en simpelweg genieten van je omgeving.


Relaxen in de hoteltuin

All-inclusive hotels die beschikken over relaxtuinen met o.a. hangmatten, loungesets, schommelstoelen en tuinbars kunnen een belangrijk aspect zijn bij het creëren van een ontspannen en memorabele vakantie-ervaring. Door rekening te houden met factoren zoals tuinontwerp, onderhoud, schaduw en entertainment creëren ze een ultieme plek voor jouw als hotelgast. Zo kun je optimaal genieten van een zorgeloze en onvergetelijke vakantie, omringd door prachtige natuur, bloemen, planten, bomen en luxe faciliteiten. Hieronder vind je overzicht met voorzieningen en activiteiten die je tegen kunt komen in de tuinen.

  • Hangmatten zijn een populaire keuze voor diegenen die op zoek zijn naar ultieme ontspanning tijdens hun vakantie. Ze bieden een heerlijke plek om te luieren, een boek te lezen of gewoon te genieten van de warme zon en het rustgevende geluid van de natuur. Veel all-inclusive hotels met tuinen zorgen ervoor dat er voldoende hangmatten beschikbaar zijn, zodat je altijd een plekje kunt vinden om tot rust te komen.
  • Loungesets zijn een andere geweldige toevoeging in deze tuinen. Deze comfortabele meubels, vaak voorzien van zachte kussens en een overvloed aan zitplaatsen, nodigen je uit om te ontspannen met familie en vrienden terwijl je geniet van een drankje of een goed gesprek. Loungesets kunnen zowel in de zon als in de schaduw worden geplaatst, zodat je de perfecte plek kunt vinden om te ontspannen, ongeacht je voorkeur.
  • Schommelstoelen zijn een andere favoriet onder vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Deze klassieke meubelstukken zorgen voor een gevoel van nostalgie en comfort terwijl je zachtjes heen en weer schommelt. Veel resorts met tuinen bieden schommelstoelen op hun terrassen of veranda’s, zodat je kunt genieten van het uitzicht op de prachtige tuin terwijl je tot rust komt.
  • Een tuinbar is een belangrijk onderdeel van het all-inclusive concept. Deze bars bieden een scala aan verfrissende drankjes, zoals cocktails, bier en wijn, die je kunt nuttigen terwijl je geniet van de prachtige tuinomgeving. Sommige hotels met tuinbars organiseren zelfs thema-avonden of happy hours, zodat je kunt genieten van speciale aanbiedingen en een gezellige sfeer.
  • Bij het kiezen van een accommodatie met een prachtige tuin is het ook belangrijk te letten op de diversiteit van de beplanting en het onderhoud. Een goed onderhouden tuin met een verscheidenheid aan bloemen, planten en bomen draagt bij aan een aangename omgeving. Bovendien kan de aanwezigheid van lokale flora en fauna je het gevoel geven echt verbonden te zijn met de bestemming waar je verblijft (inclusief dieren).
  • Watervoorzieningen, zoals fonteinen, vijvers en beekjes, kunnen een extra dimensie toevoegen aan de tuin van een all-inclusive hotel. Het rustgevende geluid van stromend water heeft een kalmerend effect en kan bijdragen aan een ontspannen sfeer. Het is ook niet ongewoon om zitjes of ligbedden rondom watervoorzieningen te vinden, zodat je optimaal kunt genieten van deze rustgevende elementen.
  • Een ander aspect om op te letten bij het kiezen van een all-inclusive hotel met een mooie tuin is de beschikbare schaduw. Pergola’s, overkappingen of natuurlijke schaduw van bomen kunnen een welkome verademing bieden tijdens warme zomerdagen. Schaduwrijke plekjes in de tuin zijn perfect om te ontspannen met een boek of om te genieten van een verkoelend drankje zonder te worden blootgesteld aan de felle zon.
  • Sommige resorts bieden ook buitenactiviteiten en entertainment aan. Dit kan variëren van yoga of meditatiesessies in de tuin tot live muziekoptredens en kookworkshops. Deze activiteiten kunnen bijdragen aan een gevarieerde en verrijkende vakantie-ervaring en je de kans geven om nieuwe vaardigheden te leren of nieuwe mensen te ontmoeten.

Overzicht 10 mooiste all inclusive hotels met tuinen

Ontdek hieronder ons overzicht met de top 10 all-inclusive hotels met schitterend aangelegde tuinen, perfect voor een ontspannen en luxueuze vakantie. Deze hotels bieden niet alleen uitstekende faciliteiten en service, maar beschikken ook over weelderige, goed onderhouden tuinen die een oase van rust en sereniteit creëren. Laat je betoveren door de kleurrijke bloemen, rustgevende waterelementen en indrukwekkende landschapsarchitectuur, terwijl je geniet van het comfort en gemak van een volledig verzorgd verblijf.

  1. R2 Pajara Beach Hotel & Spa Wellness (Spanje – Costa Calma)
  2. Royal Dragon Hotel (Turkije – Side)
  3. Fair House Villas & Spa (Thailand – Ban Mae Nam)
  4. Hotel Sol Palmeras (Cuba – Varadero)
  5. Iberostar Selection Cancun (Mexico – Cancún)
  6. Silver Beach Hotel (Mauritius – Trou d’Eau Douce)
  7. Maritim Jolie Ville Golf & Resort (Egypte – Sharm el Sheikh)
  8. Grand Mirage Resort & Thalasso Bali (Indonesië – Tanjung Benoa)
  9. Bluebay Beach Resort & Spa (Zanzibar – Kiwengwa)
  10. Diani Sea Resort (Kenia – Diani Beach)

Wat zijn de meest populaire tuinen die je al toerist kunt bezoeken?

Er zijn in de wereld heel veel populaire excursies te boeken naar prachtige lokale natuurgebieden en aangelegde tuinen. Beschikt je eigen hotel niet over voorzieningen voor bloemen en planten? Hieronder vind je de top 10 van de mooiste plekken in de wereld die je zeker eens moet bezoeken. Soms worden er vanuit het hotel dagtrips georganiseerd.

  • Keukenhof, Nederland – Dit is de grootste bloementuin ter wereld, bekend om zijn spectaculaire tulpendisplays in de lente.
  • Versailles, Frankrijk – De indrukwekkende tuinen van het Paleis van Versailles staan bekend om hun formele ontwerp en grootse fonteinen.
  • Kew Gardens, Engeland – Deze historische botanische tuin herbergt een enorme collectie planten en beschikt over iconische glazen kassen.
  • Villa d’Este, Italië – Een prachtige renaissancistische tuin met terrassen, fonteinen en watervallen.
  • Butchart Gardens, Canada – Deze tuin staat bekend om zijn kleurrijke bloemperken en spectaculaire thematuinen.
  • Jardín Majorelle, Marokko – Deze exotische tuin, ontworpen door de Franse schilder Jacques Majorelle, is beroemd om zijn kobaltblauwe accenten en zeldzame plantensoorten.
  • Kirstenbosch National Botanical Garden, Zuid-Afrika – Deze prachtige tuin ligt aan de voet van de Tafelberg en bevat een grote verscheidenheid aan inheemse planten.
  • Jardines del Alhambra, Spanje – De Moorse tuinen van het Alhambra combineren geometrische patronen, waterpartijen en weelderige beplanting.
  • Ryoanji Zen Garden, Japan – Deze beroemde Zen-tuin staat bekend om zijn eenvoudige en meditatieve kiezelsteenlandschap.
  • Sissinghurst Castle Garden, Engeland – Een iconische Engelse tuin met romantische borders, rozentuinen en een ommuurde tuin, ontworpen door Vita Sackville-West en Harold Nicolson.

In welke vakantielanden vind je de mooiste tuinen?

In Europa zijn enkele vakantielanden met prachtige tuinen onder andere Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland. Frankrijk en Italië staan bekend om hun elegante formele tuinen, zoals Versailles en de Villa d’Este. Spanje heeft indrukwekkende tuinen geïnspireerd door Moorse invloeden, zoals die van het Alhambra. Engeland biedt schilderachtige cottage-tuinen en landschapstuinen zoals Sissinghurst en Stourhead. Buiten Europa zijn Japan, met zijn rustgevende Zen-tuinen, en de tropische tuinen van Bali en Thailand ook populaire bestemmingen voor liefhebbers van bijzondere tuinen.

Zijn de tuinen het hele jaar door toegankelijk?

De toegankelijkheid van hoteltuinen is afhankelijk van het specifieke hotel en de weersomstandigheden op de locatie. In veel gevallen zijn hoteltuinen het hele jaar door toegankelijk, maar de beleving kan per seizoen verschillen. In warmere klimaten, zoals het Middellandse Zeegebied, zijn tuinen meestal het hele jaar door aantrekkelijk en toegankelijk. In koudere klimaten of in gebieden met veel sneeuwval kan de toegang tot de tuin beperkter zijn tijdens de wintermaanden. Hotels zorgen vaak voor seizoensgebonden onderhoud om ervoor te zorgen dat de tuinen er het hele jaar door op hun best uitzien en veilig zijn voor gasten.

Welke bomen en planten kom je veel tegen?

De bomen en planten die je in hoteltuinen tegenkomt, variëren afhankelijk van het klimaat en de locatie van het hotel. In mediterrane hoteltuinen vind je vaak olijfbomen, cipressen, palmbomen en bougainvillea. In tropische gebieden zijn bananenbomen, hibiscus, orchideeën en varens gebruikelijk. In gematigde klimaten, zoals in veel Europese landen, kom je vaak loofbomen tegen zoals eiken, beuken en esdoorns, evenals bloeiende planten zoals rozen, lavendel en rododendrons. Hoteltuinen kunnen ook exotische of zeldzame plantensoorten bevatten om een unieke en aantrekkelijke omgeving voor gasten te creëren.

Wat is een botanische hoteltuin?

Een botanische hoteltuin is een tuin die speciaal is ontworpen om een grote verscheidenheid aan planten, bloemen en bomen te huisvesten, met als doel educatie, onderzoek en recreatie voor de gasten. Deze tuinen onderscheiden zich door hun zorgvuldige indeling, etikettering van plantensoorten en aandacht voor biodiversiteit. Botanische hoteltuinen kunnen zowel inheemse als exotische flora bevatten, en ze streven ernaar om een unieke, verrijkende ervaring te bieden aan bezoekers. In sommige gevallen kunnen botanische hoteltuinen ook samenwerken met lokale universiteiten of onderzoeksinstellingen om bij te dragen aan de studie en het behoud van planten.

Plaats een reactie