4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De 6 mooiste all-inclusive Yoga Resorts en Retreats

Ben jij op zoek naar een ontspannen en inspirerende vakantie in een all-inclusive yoga resort? Dan ben je hier helemaal goed! Wij hebben een selectie gemaakt van de mooiste all-in hotels met een unieke combinatie van yoga, meditatie, gezond eten en een schitterende rustgevende omgeving. Of je nu een beginnende of ervaren yogi bent, er is voor elk wat wils. Yoga retreats zijn de laatste jaren ontzettend gestegen in populariteit. Het is een vakantie waar je enerzijds geniet van een luxe all-in arrangement op een zonnige plek, maar anderzijds ook aan jezelf werkt met yoga lessen, mediteren, workshops en diverse andere activiteiten.

Waarom een all-inclusive yoga retreat boeken?
Met een retreat geef je echt tijd aan jezelf. Even helemaal los van de drukke buitenwereld maar aan jezelf werken. Zo leer je voelen wat er van binnen leeft en wat voor jou nu echt belangrijk is. In een all-inclusive yoga resort laat je het dagelijks leven achter je en kom je helemaal opgeladen weer thuis, zowel fysiek als mentaal!

  • Een all-inclusive yoga resort is een accommodatie waar waar je kunt deelnemen aan allerlei yoga-gerelateerde activiteiten en programma’s.
  • In deze resorts zijn maaltijden, accommodatie, yogalessen en vaak ook andere wellness-gerelateerde activiteiten zoals meditatie, massage en mindfulness sessies inbegrepen in de prijs.
  • Het doel van een all-inclusive yoga resort is om gasten een complete ervaring te bieden die gericht is op ontspanning, gezondheid en welzijn.
  • Een yoga retreat is een retraite waarbij de focus ligt op yoga en mindfulness. Deelnemers verblijven op een afgelegen locatie en volgen intensieve yogalessen, meditatie en workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling en ontspanning.

1. Riu Palace Bavaro in Punta Cana (Dominicaanse Republiek)

Pestana Blue Alvor All Inclusive Beach & Golf Resort met padelbaan
Yogalessen op het strand
4 prachtige zwembaden
Meerdere à la carte restaurants

Riu Palace Bavaro is een van de meest populaire resorts op de Dominicaanse Republiek. Het hotel beschikt over 4 prachtige buitenbaden met heerlijke ligbedjes. Riu Palace Bavaro biedt haar gasten een heel uitgebreid entertainmentprogramma. Binnen dit programma geniet je onder andere van yogalessen op het strand van Punta Cana. Maar ook is er bijvoorbeeld zumba, een gym en is er ‘s avonds allerlei entertainment en live muziek te bekijken.


2. Hotel Delamar in Lloret de Mar (Costa Brava)

Hotel Delamar yoga lessen
Yoga lessen in La Sala
Direct aan het starnd
Hip en modern hotel

Hotel Delamar heeft een heerlijke ligging midden in het populaire Spaanse Lloret de Mar. Het is een ontzettend leuk en hip boutique resort met een eveneens moderne uitstraling. Het strand ligt op slechts 200 meter afstand. Het resort beschikt in totaal over 4 buitenbaden. Voor mensen die houden van yoga en meditatie is er een yogaruimte. Je kunt je ook aansluiten bij een van de yogalessen die hier worden gegeven. Daarvoor kan je terecht bij “La Sala”. Zo kan jij je helemaal opladen voor een uitstapje naar het strand of een tripje naar Barcelona!


3. Lunas Resort Yoga & Spa in Malgrat de Mar (Costa Brava)

Lunas Resort Yoga & Spa yoga hotel
Thai Chi en Yoga in de tuin
Rustige en sfeervolle locatie
Met meerdere zwembaden

Lunas Resort Yoga & Spa is een heerlijk 3-sterren resort aan de Spaanse Costa Blanca. Het is een heel informeer en gezellig familie-resort. Het is goed om te vermelden dat dit hotel eigenlijk onderdeel is van Luna Club (4-sterren). Als gast mag je dan ook gebruik maken van de faciliteiten van dit hotel. Je kunt hier deelnemen aan heerlijke yogasessies en Thai Chi in de tuin. Helemala tot rust? Dan kan je heerlijk genieten aan een van de zwembaden bij het resort. Lunas Resort kan je zowel boeken als halfpension, volpension maar ook op basis van een all-inclusive yogavakantie!


4. Mandarava Resort & Spa in Karon Beach (Phuket, Thailand)

Mandarava Resort & Spa thailand yoga resort
Ochtend yogalessen van 60 minuten
Tropisch resort in Phuket
Luxe spa met massages, stoombad en meer

Wil je even écht helemaal tot rust komen? Dan is het Mandarava Resort & Spa resort in Karon Beach op het Thaise eiland Phuket een absolute aanrader! Het is een luxe 5-sterren hotel waar je echt even kunt ontsnappen van de dagelijkse drukte. Elke week worden er yogalessen gegeven. Dit zijn ochtendlessen van 60 minuten. De yogalessen in het resort worden gegeven door een professionele docent. Een geweldige ervaring om te werken aan jouw yoga-skills in dit kleine paradijs! Daarnaast kan je ook terecht in de Spa met o.a. massages, een stoombad en buitenjacuzzi


5. Hotel Dunas De Sal in Santa Maria (Kaapverdië)

Hotel Dunas De Sal yoga hotel kaapverdie
Gratis yogalessen boeken
Rustig en kindvriendelijk
Met eigen duikcentrum

Ben jij op zoek naar een warm, rustig én betaalbaar yoga resort? Dan is Hotel Dunas De Sal op het Kaapverdische Santa Maria (Sal) een resort om zeker te overwegen! Het is een kleinschalig hotel met moderne kamers en faciliteiten. Het strand ligt op slechts 200 meter. Er is een uitgebreide fitnessruimte waar je gratis kunt trainen. In de gym worden ook gratis yogalessen aangeboden. Wist je dat het hotel ook over een eigen bibliotheek beschikt? Om te ontspannen kan je ook genieten van een stoombad of een massage of schoonheidsbehandeling boeken.


6. OKU Kos in Marmári (Griekenland)

OKU Kos yoga resort griekenland
Prachtig lifestyle boutique hotel
Uitstekende yogalessen (tegen betaling)
Zeer uitgebreide wellness

Oku Kos is een zeer geliefd lifestyle boutique hotel. Het is een 5-sterren adults-only resort met een buitenbad, binnenbad, zonneterras en heerlijk privéstrand. Het hotel heeft een heel luxe en tropische uitstraling met prachtige natuurlijke tinten en materialen waar je je direct thuis gaat voelen. Gasten kunnen deelnemen aan yogalessen. Hiervoor geldt wel een extra toeslag. Er is ook een uitgebreide wellness met een sauna, stoombad en massage. In de gym kan je heerlijk trainen onder begeleiding van een fitnessinstructeur.


Wat is een yoga retreat?

Een yoga retreat is een geweldige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en te werken aan je persoonlijke groei en ontspanning. Het is een eigenlijk een programma waarbij je jezelf onderdompelt in meerdere yoga- en meditatiesessies, workshops en andere activiteiten die gericht zijn op het verdiepen van je yoga- en meditatiepraktijk en het opladen van je lichaam en geest. Er zijn diverse resorts en hotels die zulke yoga retreats aanbieden. Soms ook op basis van een all-inclusive arrangement waarbij ontbijt, lunch en diner is inbegrepen.

Hoe lang duurt een retreat?
Yoga retreats kunnen variëren in duur, locatie, stijl van yoga en andere activiteiten die worden aangeboden. Je kunt kiezen voor een korte retreat van een paar dagen tot een langere retreat van een paar weken.

Waar vind ik de mooiste retreats?
Yoga retreats worden op de meest bijzondere plekjes georganiseerd. Drenk aan tropsiche stranden of midden in de bergen. Het kenmerk van een retreat is in ieder geval dat het van de bewoonde wereld af ligt en dat je echt los komt van de dagelijkse drukte. Je hoeft niet persé direct naar Bali of Indonesië. Of je nu kiest voor een verre bestemming of een locatie dichter bij huis, er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf te omringen met prachtige natuur, spirituele gemeenschappen en de rust en ontspanning die je nodig hebt tijdens een yoga retreat.

Populaire bestemmingen voor een yoga retreat

  • India: Het land waar yoga zijn oorsprong vindt, biedt tal van prachtige locaties voor yoga retreats. Populaire bestemmingen zijn onder andere Rishikesh, Goa en Kerala.
  • Bali, Indonesië: Bali staat bekend om zijn prachtige natuurlijke schoonheid, rustige stranden en rijke spirituele tradities. Het is een favoriete bestemming voor yoga retreats vanwege de vele mogelijkheden voor yogalessen, meditatiesessies en wellnessbehandelingen. Tip –> Radiantly Alive: 8-daagse retreat midden in de jungle, volledig verzorgd
  • Thailand: Thailand biedt tal van prachtige locaties voor yoga retreats, waaronder Chiang Mai, Koh Samui en Phuket. Deze bestemmingen bieden prachtige stranden, tropische landschappen en een heel relaxte sfeer.
  • Costa Rica: Costa Rica is een prachtig land met weelderige jungle, uitgestrekte stranden en tal van mogelijkheden voor yoga en meditatie. Populaire bestemmingen zijn onder andere Nosara, Montezuma en Santa Teresa.
  • Retreats in Europa – Er zijn tal van prachtige bestemmingen in Europa voor yoga retreats, waaronder Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. 3 tips voor een retreat in Europa: La Villonnière Bed & Breakfast in Frankrijk, een 5-daagse retraite in Andalusië en deze retraite van Wolfs Yoga in de Algarve.

Activiteiten tijdens een retreat

Tijdens een yoga retreat zal je deelnemen aan meerdere yoga- en meditatiesessies, workshops en andere activiteiten die gericht zijn op persoonlijke groei en ontspanning. Hoewel elk yoga retreat anders kan zijn, zijn hier enkele activiteiten die je kunt verwachten:

  • Yogalessen: Je zult deelnemen aan meerdere yogalessen per dag, die kunnen variëren in stijl en intensiteit, afhankelijk van het retreat. Populaire yogastijlen zijn onder andere Vinyasa, Hatha, Yin, Restorative en Ashtanga.
  • Meditatiesessies: Naast yogalessen zal je ook meditatiesessies bijwonen, waarbij je leert hoe je je geest kunt kalmeren en in het moment kunt blijven.
  • Workshops: Yoga retreats bieden vaak workshops aan die gericht zijn op persoonlijke groei en ontwikkeling. Onderwerpen kunnen onder andere zijn: chakra’s, ademhalingstechnieken, Ayurveda, mindful eten en massage.
  • Wandelingen en excursies: Tijdens een yoga retreat kan je ook wandelingen maken en de omgeving verkennen. Sommige retreats bieden ook excursies aan naar nabijgelegen bezienswaardigheden en natuurgebieden.
  • Wellnessbehandelingen: Naast yogalessen en meditatiesessies, kan je tijdens een yoga retreat ook genieten van wellnessbehandelingen zoals massages, acupunctuur en reflexologie. Soms is er een infinity pool met geweldig uitzicht of heb je een eigen kamer met swim-up.
  • Vrije tijd: Tijdens een yoga retreat zal er ook voldoende tijd zijn om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld een boek lezen, mediteren of gewoon genieten van de rust en stilte. Dit is soms de meest waardevolle tijdens jouw yogavakantie!

Veelgestelde vragen over jouw yoga getaway

Wat is een all-inclusive yoga resort?

Een all-inclusive yoga resort is een exclusief hotel met yoga-faciliteiten. Deze hotels hebben een uitgebreid wellnesscentrum mét mogelijkheden voor yoga. Meestal is er een aparte yogaruimte waar ook lessen worden aangeboden door een ervaren instructeur.

Is yoga inbegrepen bij het all-in arrangement?

Wanneer je een all-inclusive hotel boekt dan zijn alle maaltijden, drankjes en snacks inbegrepen. Voor sporten, activiteiten en bijvoorbeeld wellness en yoga is dat anders. Soms geldt er een extra toeslag, maar soms worden de yogalessen ook gratis aangeboden voor gasten van het hotel die een bandje dragen.

Wat is het verschil tussen een yoga resort en een yoga retreat?

Een yoga resort is een hotel met yoga-voorzieningen. Hier is bijvoorbeeld een aparte ruimte of er worden meditaties en yogalessen aangeboden. Daarnaast kan je ook gewoon genieten van alle andere luxe en comfort van het hotel. Een retreat is een volledig programma waarbij je je volledig onderdompelt in meerdere yoga- en meditatiesessies, workshops en andere activiteiten. Jouw hele vakantie is hier dan op gericht.

Wat zijn populaire bestemmingen voor een yogavakantie?

Er zijn veel populaire bestemmingen voor een yogavakantie, zowel binnen Europa als daarbuiten. Populaire bestemmingen binnen Europa zijn Ibiza, Toscane, de Algarve in Portugal, Santorini in Griekenland, de Costa Brava in Spanje, de Provence in Frankrijk, Andalusië en Schotland. Buiten Europa zijn Bali en Ubud (Indonesië), Goa en Rishikesh (India), Nosara (Costa Rica) Tulum (Mexico), Hawaii en Sedona (VS) populaire plekken.

Plaats een reactie