4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Adults Only All-Inclusive vakantie

Een adults-only vakantie is een vakantie gericht op volwassenen van 18 jaar en ouder. In deze resorts zul je geen kinderen tegenkomen. Het zijn dan ook de ideale resorts voor volwassenen die op zoek zijn naar ontspanning, rust en luxe. In een adults-only resort vind je geen hysterische speeltuin, kinderdisco of andere voorzieningen voor kids. Daarentegen vindt je hier wél een heerlijk zwembad met ligbedjes, luxe (buffet)restaurants, spa en wellness en vooral heel veel rust. Veel van deze hotels-voor-volwassenen vind je in zonnige bestemmingen zoals Spanje, Griekenland, Egypte en Turkije. Maar ook verder weg – bijvoorbeeld in Mexico, de Seychellen, de Antillen of de Dominicaanse Republiek – vind je steeds meer resorts gericht op adults. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie, tips en aanbiedingen naar de beste resorts op de mooiste bestemmingen.

  • Adults-only betekent dat alleen volwassenen van 18 jaar en ouder zijn toegestaan in het hotel
  • Sommige hotels maken ook een uitzondering naar 16+ zodat oudere kinderen wel gewoon meekunnen
  • In een adults-only hotel heb je geen last van gillende kinderen bij het zwembad of huilende baby’s bij het buffet
  • Deze all-inclusive Adults-Only hotels bieden veel luxe voorzieningen zoals zwembad, wellness, a-la-carte restaurants en diverse activiteiten voor volwassenen
  • De meest luxe all-in-resorts voor volwassenen vind je in o.a. Griekenland, Egypte, Mallorca, de Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria).

De beste adults-only Deals van juni 2023

Wat kan ik van een adult-only hotel verwachten?

Wanneer je zoekt op adults-only, dan geniet je van een onbezorgde en rustige vakantie waar je kunt genieten van alle luxe faciliteiten en voorzieningen. Deze kindervrije hotels zijn vooral populair bij jonge stellen en ouderen. Zij zitten vaak nog niet, of niet meer in de fase van kinderen en zijn dus ook niet gewend aan alle rumoer die kinderen met zich mee brengen. Wanneer je dus kiest voor een luxe all-in resorts dat is gericht op volwassenen weet je zeker dat je niet lekker aan het zwembad ligt terwijl er vlak naast je een kind huilt of gilt. Het wil overigens niet zeggen dat er in een adults-only resort helemaal geen kinderen komen. Sommige hotels hanteren namelijk een leeftijd van 14 jaar, 16 jaar of 17 jaar en ouder. De wat oudere kinderen zijn hier dus welkom. Maar in de praktijk produceren deze kids niet zoveel lawaai als baby’s, peuters en kleuters 🙂 Eventueel kan je ook kiezen voor een ultra-all-inclusive arrangement voor nog meer luxe zoals swim-up-rooms, wellness en meer.

Verschillen tussen een adult-only resort en een normaal hotel

Veel mensen vragen zich af wat in de praktijk nu precies het verschil is tussen een adults-only resort en een normaal hotel. Een misvatting is dat adults-only hotels alles doen om kinderen te vermijden of zelfs een hekel hebben aan kinderen. Het is puur een term voor resorts die draaien om rust en ontspanning en lawaai en een haastige sfeer zoveel mogelijk willen voorkomen. In de tabel hieronder vind je de belangrijkste verschillen tussen een adults-only hotel en een gewoon hotel.

Adults-only resortsRegulier resorts
Een minimum leeftijd van 14, 16 of 18 jaarGeen minimale leeftijd
Vakantie in teken van ontspanning en rustEen meer drukke vakantie voor jong en oud
Geen voorzieningen gericht op jonge kinderenKinderdisco, speeltuin, kidsclub, enz.
Wellness en spa aanwezigWellness en spa soms aanwezig
A-la-carte restaurant vaak aanwezigMeestal alleen buffetrestaurant

Veelgestelde vragen over een vakantie voor volwassenen

Wat is een all-inclusive adults-only vakantie?

Een all-inclusive adults-only vakantie is een vakantie voor volwassenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. In deze hotels zijn geen kinderen toegestaan. De hotels zijn helemaal ingericht op het creëren van een ontspannen ervaring waar luxe, rust en intimiteit centraal staan.

Wat is de minimum leeftijd in een adults-only hotel?

De minimum leeftijd van een adults-only resort is meestal 18 jaar en ouder. In sommige gevallen is het zelfs 21 jaar en ouder. In Egypte, Turkije en Spanje zijn er ook veel hotels die een leeftijdsgrens van 14 jaar of 16 jaar hanteren. Hier zijn tieners dus wel gewoon toegestaan.

Wat zijn de voordelen van een adults-only hotel?

De voordelen van een adults-only hotel zijn dat je geen last hebt van huilende, gillende en spelende kinderen. Er zijn dus geen hysterische speelparken, disco’s en animatie waar je als volwassene vaak geen behoefte aan hebt. Het is vooral voor jonge stellen en ouderen een heel fijne manier om een rustige, ontspannen en intieme vakantie te beleven.

Wat zijn geliefde adults-only bestemmingen?

De adults-only resorts vind je met name in de toeristische badplaatsen in Griekenland, aan de Turkse Riviera, op de Canarische Eilanden (Gran Canaria en Tenerife) en op Ibiza en Mallorca.