4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De mooiste Bridgevakanties

Welkom, beste bridge-liefhebber en levensgenieter! Ben je toe aan een onvergetelijke vakantie waarbij je jouw passie voor bridge kunt combineren met ontspanning, cultuur en gezelligheid? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze bridgevakanties zijn speciaal ontworpen voor senioren die houden van vakantie, zon, leuk gezelschap en zo nu en dan een spelletje bridge! De ervaren bridgedocenten en -begeleiders zorgen voor een soepel verloop van de spelavonden en geven je desgewenst tips en advies om jouw spel te verbeteren. De meeste bridgevakanties vind je in Portugal en Spanje. Op deze pagina hebben wij alles wat je moet weten over een onbezorgde bridgereis op een rijtje gezet!

In het kort

 • Een bridgevakantie is een ultieme combinatie van ontspanning en dit verslavende kaartspelletje.
 • Tijdens een bridgevakantie ontmoet je andere bridge-liefhebber. Soms levert het zelfs nieuwe vriendschappen op!
 • De bridge-leiding zorgt voor een soepel verloop van de bridgeavonden. Zij kunnen je eventueel ook helpen en tips geven om jouw spel te verbeteren
 • Zorgeloos genieten: Alles wordt tot in de puntjes voor je geregeld, van comfortabele accommodaties en excursies tot aan goed georganiseerde bridgeavonden.
 • Je kunt zelf een hotel boeken in bijvoorbeeld de Algarve (Monte Gordo) en daar op zoek gaan naar bridgespelers, maar je kunt ook kiezen voor een volledig verzorgde bridgereis via bijvoorbeeld Primavera Reizen

De mooiste bridgehotels in De Algarve (en daarbuiten)

Voor liefhebbers van het spelletje bridge zijn er speciale bridgevakanties. Deze vinden met name plaats in de Algarve, in het zuiden van Portugal. Een van de meest populaire bestemmingen voor een bridgereis is Monte Gordo. Hier vind je veel hotels en centra waar veel gespeeld wordt. Hieronder hebben wij onze 5-favoriete bridge-hotels op een rijtje gezet. In deze hotels zitten vaak Nederlanders die spelen, of worden er zelfs bridge-drives en toernooien georganiseerd. De hotels bevinden zich hoofdzakelijk in Monte Gordo, in de Algarve. Maar ook op de Canarische Eilanden zien we steeds meer hotels waar wordt gespeeld.

1. Hotel Vasco Da Gama in Monte Gordo

Bezocht door veel bridgeliefhebbers!
Direct aan het strand
Ook tennissen en minigolfen!

Hotel Vasco Da Gama is een populair hotel direct aan het strand in de Algarve in Portugal. Het hotel staat bekend om haar vriendelijke medewerkers, gunstige locatie aan het strand en een heerlijk zwembad. Je kunt er onder andere tennissen en golfen. In het hotel worden volop bridgeavonden georganiseerd. Eventueel kan je ook uitwijken naar Gelateria Fantasy aan de boulevard. Hier wordt ook veel gespeeld.


2. Aparthotel Calema in Monte Gordo

Gemoedelijk en kleinschalig
Betaalbaar appartement in Algarve
Mogelijkheid om deel te nemen aan bridge-toernooien

Aparthotel Calema in Monte Gordo is een redelijk kleinschalig aparthotel in de Algarve. Het hotel wordt veel bezocht door 65-plussers maar ook voor kleine kinderren is er voldoende te doen. De appartementen zijn eenvoudig, maar beschikken over alle benodigde faciliteiten. Daarnaast is het ook een redelijk goed betaalbaar hotel. Het hotel wordt ook door Primavera Reizen aangeboden als Bridgehotel. Je kunt hier dan deelnemen aan een zogenaamde bridge-drive waarbij je van zaterdag tot en met woensdag bridge speelt.


3. Alvor Baia Resort Hotel in Alvor

Luxe resort in Alvor
Er wordt volop bridge gespeeld
Verblijf op basis van all-inclusive

Alvor Baia Resort Hotel is een luxe 5-sterren hotel in Alvor. Het is een moderne accommodatie geschikt voor het hele gezin. Het fijne aan Alvor Baia is dat je hier all-inclusive kunt verblijven. Al het eten en drinken is dus inbegrepen bij de prijs! Het hotel ligt op een fraaie rustige plek. Je kunt hier dus ook echt even helemaal tot rust komen. Goed nieuws voor bridgespelers: er wordt hier ook volop bridge gespeeld. Er is een competitie van 4 zittingen per week. En als er geen competitie is vind je eenvoudig medespelers die ook wel in zijn voor een potje!


4. Hotel Seaside Los Jameos Playa in Puerto del Carmen (Lanzarote)

Geweldige ligging in Puerto del Carmen
In de winter wordt hier veel bridge gespeeld
Een heerlijke winterzon-bestemming

Wil je een bridgevakantie buiten de Algarve? Ook op de Canarische Eilanden is er volop aanbod! Een goed voorbeeld is Hotel Seaside Los Jameos Playa op Lanzarote. Je kunt hier verblijven op basis van logies + ontbijt, halfpension maar ook all-inclusive! Het hotel heeft twee heerlijke zwembaden, een uitgebreid wellnesscentrum en diverse mogelijkheden om te sporten. Vanaf het hotel loop je zo de populaire boulevard van Puerto del Carmen op. In de winter komen hier veel senioren om te bridgen. Dit is dan ook een heel geschikte periode om hier lekker te overwinteren terwijl je met gelijkgestemden dit leuke kaartspelletje kunt spelen!


5. The Prime Energize in Monte Gordo

Luxe en comfortabel hotel in Monte Gordo
Met wellness en sportschool
Speciale ruimtes voor spelen van bridge

The Prime Energize is een modern en mooi 4-sterren hotel op loopafstand van het strand van Monte Gordo. Het hotel heeft een geweldig zwembad en een heerlijk dakterras. Het is een vrij recent hotel met moderne voorzieningen en royale kamers. Daarbij kan je hier ook genieten van de wellness en een sportschool! Verblijven ken op basis van logies met ontbijt of halfpension. Het hotel heeft verschillende ruimtes waar gasten zich kunnen terugtrekken voor het spelen van bijvoorbeeld bridgeavonden. Je zult hier dan ook veel Nederlandse ouderen treffen die hun vakantie graag combineren met een avondje bridge!


Tip: Bridgevakanties in Portugal via Primavera Reizen

Zoek je een betrouwbare en fijne reisorganisatie voor het boeken van een geheel georganiseerde bridgevakantie? Dan is Primavera Reizen een goede keuze! In de maanden september tot en met juni organiseren zij vanuit verschillende hotels in Monte Gordo wekelijks bridgedrives. Alleen gasten van Primavera Reizen kunnen deelnemen aan deze toernooien. Wanneer je een hotel in Monte Gordo boekt kan je in de laatste stap het bridge-arrangement eenvoudig bijboeken. De kosten hiervoor bedragen slechts €14,00 per week. De bridgeweek begint op zaterdag met een korte welkomstbijeenkomst inclusief welkomstdrankje. Nadat het bridge-programma is uitlgelegd en de bridgepartners zijn uitgezocht is het tijd om te spelen. Er wordt gespeeld op zaterdag tot en met woensdag. In totaal gaat het om 5 bridgeavonden.

 • Voor slechts €14,00 kan je het bridge-arrangement bijboeken bij hotels in Monte Gordo
 • Zorg dat je aankomt op de zaterdag. Op deze dag vindt namelijk de start van de bridgevakantie plaats
 • Er wordt gespeeld op zaterdag-, zondag-, maandag-, dinsdag- en woensdagavond om 20:15
Voorbeeld: Bij Prima Vera Reizen kan je bij hotels in Monte Gordo kiezen voor een bridgevakantie.

Meer informatie over het spelletje bridge

Bridge is een kaartspel dat in de vroege 20e eeuw is ontstaan en sindsdien wereldwijd populair is geworden. Het is een strategisch en complex spel dat vaak wordt gespeeld door vier spelers, verdeeld in twee teams van twee. Spelers binnen een team worden ‘partners’ genoemd en zitten tegenover elkaar aan de tafel. Het spel wordt gespeeld met een standaard kaartspel van 52 kaarten en kent een bied- en speelfase.

Wat is het doel?
Het doel van bridge is om zoveel mogelijk ‘slagen’ te winnen. Een slag is een ronde waarin elke speler één kaart speelt. De speler die de hoogste kaart van de uitgespeelde kleur of de hoogste troefkaart speelt, wint de slag. In totaal zijn er dertien slagen te winnen in elk spel.

Hoe werkt het?
Het spel begint met de biedfase, waarin spelers biedingen doen om te bepalen welk team de rol van ‘leider’ krijgt, welke troefkleur (indien van toepassing) wordt gekozen en hoeveel slagen het biedende team moet winnen om het contract te vervullen. Biedingen worden gedaan door middel van een gestandaardiseerd systeem, waarin zowel de troefkleur als het aantal slagen dat een team denkt te winnen, wordt gecommuniceerd. Nadat het bieden is afgerond en het contract is vastgesteld, begint de speelfase. De speler links van de leider speelt de eerste kaart, en het spel gaat met de klok mee verder. Spelers moeten een kaart van dezelfde kleur spelen als de uitgespeelde kaart, indien mogelijk. Als ze geen kaart van die kleur hebben, mogen ze een kaart van een andere kleur of een troefkaart spelen. De speler die de slag wint, leidt de volgende slag.

Waarom is het zo populair bij ouderen?

Bridge is vooral populair onder ouderen om verschillende redenen:

 • Mentale uitdaging: Bridge is een spel dat zowel geheugen als analytische vaardigheden vereist. Het helpt ouderen om hun cognitieve vaardigheden scherp te houden en mentaal actief te blijven.
 • Sociale interactie: Bridge wordt meestal gespeeld in groepen, wat het een geweldige manier maakt voor ouderen om met anderen te communiceren en vriendschappen te onderhouden.
 • Competitie: Veel ouderen genieten van de competitieve aspecten van het spel. Er worden vaak bridge-toernooien georganiseerd op lokaal, nationaal en internationaal niveau, waar spelers van alle leeftijden aan kunnen deelnemen.
 • Fysiek toegankelijk: Bridge is een zittend spel, waardoor het een geschikte activiteit is voor ouderen die mogelijk beperkt zijn in hun mobiliteit.
 • Ontspanning en recreatie: Bridge kan een ontspannende en plezierige manier zijn voor ouderen om hun vrije tijd door te brengen, weg van de stress en zorgen van het dagelijks leven.

Wat is een bridgevakantie?

Een bridgevakantie is een georganiseerde vakantie of reis waarbij het kaartspel bridge centraal staat. Tijdens deze vakantie combineer je ontspanning met het spelen van het kaartspel. Meestal gebeurt dit in een toernooivorm. Bij aankomst wordt alles verder uitgelegd en worden de bridgepartners uitgezocht. Vervolgens speel je een aantal avonden met een vaste of wisselende partner. Buiten het spel is er natuurlijk ook veel ruimte voor gezellig samenzijn en te kletsen.

Zijn er ook georganiseerde groepsreizen gericht op bridge?

Ja, we zien steeds meer georganiseerde bridgereizen. Deze worden georganiseerd door reisorganisaties zoals Primavera Reizen of door lokale Bridgeclubs. Je kunt dan een vakantie boeken waarbij je met een groep gelijkgestemden geniet van zon, zee, strand én avondjes bridge. Het voordeel is dat je ter plaatse geen andere spelers meer hoeft te zoeken. Veel van de hotels die deze faciliteiten aanbieden zijn rolstoelvriendelijk / geschikt voor mindervaliden & senioren.

Wat kost een bridgeavond?

Dat hangt af van de gekozen bridgereis. Bij sommige georganiseerde reizen betaal je een all-in prijs waarbij het verblijf en de bridgeavonden zijn inbegrepen. Bij andere hotels is het juist de bedoeling dat je je ter plekke kunt inschrijven. De inschrijfkosten liggen tussen de €5,00 tot €10,00 per avond. Het is ook gebruikelijk dat je een vast bedrag voor een meerdaagse bridgedrive betaalt. Bij Primavera kost dit bijvoorbeeld €14,00 voor 5 avonden.

Wat zijn bridgedrives?

Bridgedrives zijn georganiseerde bridge-evenementen waarbij meerdere paren of teams van spelers samenkomen om tegen elkaar te spelen in een competitief format. Het doel van een bridgedrive is om een informele en gezellige sfeer te creëren waarin bridge-liefhebbers hun vaardigheden kunnen oefenen, sociale contacten kunnen leggen en plezier kunnen beleven aan het spel. Tijdens een bridgedrive worden er meerdere ronden gespeeld, waarbij de paren na elke ronde wisselen van tegenstanders. Dit zorgt ervoor dat spelers tegen verschillende tegenstanders spelen en hun vaardigheden in diverse situaties kunnen testen. Aan het einde van de bridgedrive worden de scores van alle gespeelde spellen bij elkaar opgeteld en wordt het winnende paar of team bepaald op basis van de hoogste totaalscore. Bridgedrives zijn een uitstekende manier voor bridge-spelers om in een informele en gezellige setting hun spel te verbeteren en gelijkgestemde mensen te ontmoeten.