4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Vliegen naar Marokko: Overzicht met 6 populaire luchthavens in Marokko

Ontdek de betovering van reisbestemming Marokko met een all-inclusive vliegvakantie naar dit fascinerende land. Marokko biedt een unieke mix van culturen, geschiedenis, natuur en gastvrijheid, waardoor het de perfecte bestemming is voor een onvergetelijke vakantie. Vlieg naar een van de vele internationale luchthavens, zoals Casablanca, Marrakech, Fez, Tanger, Rabat of Agadir, en laat je verwelkomen door de warme Marokkaanse gastvrijheid. Kies uit een breed scala aan all-inclusive hotels, van luxe resorts aan de kust tot charmante Riads in het hart van de medina’s. In deze blog bespreken we de grooste toeristische luchthavens van Marokko. Zo weet je wat de beste vliegvelden zijn voor jouw reis!

  • Ervaar de rijke geschiedenis en cultuur van Marokko tijdens je verblijf. Verken de oude medina’s van Fez en Marrakech, dwaal door de kleurrijke souks en ontdek het Koninklijke Paleis van Casablanca. Laat je betoveren door de blauwe stad Chefchaouen, en maak een dagtrip naar het Romeinse erfgoed van Volubilis.
  • Geniet van de prachtige stranden langs de Atlantische en Middellandse Zeekust, ontspan in de zon of waag je aan watersporten zoals surfen en zeilen. Verken het indrukwekkende Atlasgebergte en maak kennis met de Berbercultuur in traditionele dorpjes.
  • Laat je culinaire zintuigen verwennen met de heerlijke Marokkaanse keuken. Proef de lokale specialiteiten zoals tajines, couscous en pastilla, en geniet van verse muntthee in een traditioneel theehuis. Wil je rondtrekken? Bekijk dan 8 tips voor een rondreis in Marokko.
  • Een all-inclusive vliegvakantie naar Marokko biedt gemak en comfort, zodat je je kunt concentreren op het beleven van dit prachtige land. Geniet van de diversiteit, de magie en de onvergetelijke herinneringen die je zult koesteren tijdens je Marokkaanse avontuur.

6 grootste toeristische vliegvelden van Marokko

Ontdek de magie van Marokko via haar zes populaire luchthavens, die de toegangspoorten zijn tot dit betoverende land. Elk vliegveld biedt een unieke ervaring en verbindt je met fascinerende steden en regio’s. Van bruisende metropolen tot historische koningssteden en idyllische kustplaatsen, begin je Marokkaanse avontuur met een vliegreis naar een van deze indrukwekkende luchthavens. Laat je inspireren door het rijke culturele erfgoed, de prachtige landschappen en de warme gastvrijheid.

Casablanca Mohammed V Airport

Stap uit op Casablanca Mohammed V Airport (CMN), het grootste en drukste vliegveld van Marokko, gelegen op 30 km afstand van het centrum van Casablanca. Deze toegangspoort tot het land biedt moderne faciliteiten, zoals gratis WiFi, geldautomaten, restaurants en winkels om te voldoen aan al je behoeften bij aankomst. Maak van de gelegenheid gebruik om de indrukwekkende Hassan II-moskee te bezoeken, met de op twee na hoogste minaret ter wereld. Bewonder de Koninklijke Paleizen en verken de traditionele markten, zoals de bruisende centrale markt en de Quartier Habous. De charmante oude medina van Casablanca is een must-see. Dwaal door de smalle straatjes en geniet van de architectuur, kleurrijke tegels en het vakmanschap van de lokale ambachtslieden. Wandel langs de levendige kustlijn van La Corniche, een populaire plek voor zowel toeristen als locals om te ontspannen en te genieten van een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Voor een dagje uit kun je de nabijgelegen steden Rabat en Marrakech bezoeken, beroemd om hun rijke geschiedenis, cultuur en prachtige tuinen. Stap aan boord van de trein op het vliegveld en bereik deze betoverende bestemmingen in slechts enkele uren.


Marrakech Menara Airport

Marrakech Menara Airport (RAK) is de belangrijkste toegangspoort tot de betoverende stad Marrakech. Gelegen op slechts 6 km van het stadscentrum, biedt dit moderne vliegveld faciliteiten zoals gratis WiFi, geldautomaten, eetgelegenheden en winkels om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Begin je avontuur in de beroemde medina van Marrakech, een doolhof van kleurrijke souks en bruisende pleinen. Laat je betoveren door het hart van de stad, het Djemaa el Fna-plein, waar verhalenvertellers, slangenbezweerders en eetstalletjes je onderdompelen in de Marokkaanse cultuur. Bezoek de prachtige Koutoubia-moskee en het Bahia-paleis, en verken de serene Majorelletuin. Voor een authentieke ervaring, breng een bezoek aan de traditionele hamams of geniet van lokale specialiteiten in een van de vele restaurants. Neem een kijkje in de oude Koranschool Madrasa Ben Youssef, een architectonisch juweeltje. Maak een uitstapje naar het nabijgelegen Atlasgebergte voor adembenemende natuur en Berberdorpen, of ontdek de betoverende kuststad Essaouira, slechts enkele uren rijden van Marrakech. Laat Marrakech Menara Airport je startpunt zijn voor een onvergetelijk Marokkaans avontuur vol cultuur, geschiedenis en prachtige landschappen.


Agadir Al Massira Airport

Agadir Al Massira Airport (AGA) is de toegangspoort tot de zonnige kuststad Agadir in het zuidwesten van Marokko. Gelegen op 22 km van het stadscentrum, biedt dit vliegveld moderne faciliteiten, zoals gratis WiFi, geldautomaten, restaurants en winkels om je comfortabel te laten beginnen aan je Marokkaanse avontuur. Begin je reis met een bezoek aan de levendige jachthaven van Agadir, waar je luxe jachten, boetieks en chique cafés kunt vinden. Wandel over de kilometerslange promenade langs de gouden zandstranden en ontspan in de warme zon. Breng een bezoek aan de historische Kasbah, een oud fort op een heuvel met een adembenemend uitzicht op de stad en de oceaan. Ontdek de levendige Souk El Had, een traditionele markt waar je alles kunt vinden, van lokale ambachten tot verse producten en kruiden. Agadir is een ideale uitvalsbasis om het zuiden van Marokko te verkennen. Maak een uitstapje naar het nabijgelegen nationale park Souss-Massa, waar je zeldzame vogels en prachtige landschappen kunt bewonderen. Bezoek ook het charmante vissersdorpje Essaouira, een UNESCO Werelderfgoed, voor een authentieke Marokkaanse ervaring. Je kunt vanaf deze luchthaven eenvoudig doorreizen met een transfer naar all inclusive hotels aan de kust.


Fez-Saïss Airport

Fez-Saïss Airport (FEZ) is een mooi startpunt voor een bezoek aan de betoverende stad Fez, een van de vier koningssteden van Marokko. Dit moderne vliegveld, gelegen op ongeveer 15 km van het stadscentrum, biedt faciliteiten zoals gratis WiFi, geldautomaten, eetgelegenheden en winkels om je reis in comfort te beginnen. Fez staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur en rijke geschiedenis. Dompel jezelf onder in de oude medina Fes el Bali, een doolhof van smalle straatjes, levendige souks en historische monumenten. Bezoek Al Quaraouiyine, de oudste nog in gebruik zijnde universiteit ter wereld, en het prachtige Dar Batha Museum. Bewonder de iconische Bab Bou Jeloud, de blauwe poort die toegang biedt tot de medina, en de indrukwekkende koninklijke paleizen, zoals Dar el Makhzen. Maak een wandeling door de Jardin Jnan Sbil, een oase van rust en groen in de stad. Fes is een ideale uitvalsbasis om het noorden van Marokko te verkennen. Maak een dagtrip naar het schilderachtige Meknes, een andere koningsstad, of bezoek het Romeinse erfgoed van Volubilis. Ontdek ook de blauwe stad Chefchaouen, gelegen in het Rifgebergte, voor een unieke fotografische ervaring.


Tanger Ibn Battouta Airport

Tanger Ibn Battouta Airport (TNG) is vernoemd naar de beroemde Marokkaanse ontdekkingsreiziger en geograaf. Dit vliegveld, gelegen op 12 km van het stadscentrum, biedt faciliteiten zoals gratis WiFi, geldautomaten, eetgelegenheden en winkels om je reis soepel te laten verlopen. Tanger, een fascinerende stad aan de kust, ligt op het kruispunt van culturen en beschavingen. Verken de oude medina, een labyrint van smalle straatjes, witgekalkte huizen en levendige markten. Bezoek het Kasbah Museum, gehuisvest in het voormalige sultanspaleis, om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van de stad. Wandel langs de charmante kustpromenade en geniet van het uitzicht op de Straat van Gibraltar. Ontdek de Caves of Hercules, een legendarische grot aan de kust, en maak een dagtrip naar het nabijgelegen Kaap Spartel, waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee samenkomen. Voor een authentieke Marokkaanse ervaring, dwaal door de Grand Socco, een levendig plein met een mix van traditionele en moderne architectuur. Bezoek ook de Amerikaanse Legatie, het oudste Amerikaanse diplomatieke gebouw dat nog in gebruik is. Tanger Ibn Battouta Airport is de perfecte uitvalsbasis om het betoverende noorden van Marokko te verkennen, vol cultuur, geschiedenis en adembenemende landschappen. Laat je verleiden door de exotische charme van Tanger en omgeving tijdens je onvergetelijke Marokkaanse avontuur.


Rabas-Salé Airport

Rabat-Salé Airport (RBA) laat je kennismaken met de charmante hoofdstad van Marokko, Rabat, en de naburige stad Salé. Dit vliegveld, gelegen op ongeveer 11 km van het centrum van Rabat, biedt faciliteiten zoals gratis WiFi, geldautomaten, eetgelegenheden en winkels om je reis aangenaam te beginnen. Begin je ontdekking in Rabat, een stad met een rijke geschiedenis en prachtige monumenten. Bezoek de Hassan-toren, het onvoltooide minaret van een nooit voltooide moskee, en het nabijgelegen indrukwekkende Mausoleum van Mohammed V. Wandel door de oude medina en de levendige Kasbah van de Oudaya’s, met zijn Andalusische tuinen en uitzicht op de Bouregreg-rivier. Ontdek Salé, een historische stad aan de andere kant van de rivier. Bezoek de Grote Moskee en het traditionele medina, waar je een glimp kunt opvangen van het lokale leven en ambachten. Maak een dagtrip naar de betoverende stad Meknes, een van de vier koningssteden van Marokko, of verken het oude Romeinse erfgoed in Volubilis. Geniet van de schoonheid van de Marokkaanse kust in Kenitra en ontdek de nabijgelegen bossen van Mamora. Laat Rabat-Salé Airport je startpunt zijn voor een onvergetelijke reis door het betoverende landschap, de fascinerende geschiedenis en de rijke cultuur van Marokko. Geniet van je verblijf in dit prachtige land!


Hoe lang is het vliegen naar Marokko?

De vliegtijd naar Marokko varieert afhankelijk van je vertreklocatie en de luchthaven waarnaar je vliegt. Vanuit West-Europa, zoals Amsterdam, Düsseldorf, Antwerpen Londen of Parijs, is het ongeveer 3 uur vliegen naar de belangrijkste luchthavens in Marokko, zoals Casablanca, Marrakech en Rabat. Als je vanuit een ander continent reist, zijn er meestal tussenstops en moet je rekenen op langere reistijden. Houd er rekening mee dat de exacte vliegtijd kan variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, de route en de weersomstandigheden.

Zijn de vliegvelden veilig en betrouwbaar?

De luchthavens in Marokko zijn over het algemeen veilig en goed onderhouden. Ze voldoen aan internationale veiligheidsnormen en worden beheerd door de Marokkaanse luchthavenautoriteit, ONDA. De luchthavens zijn uitgerust met moderne beveiligingsapparatuur zoals röntgenapparatuur en metaaldetectoren, om de veiligheid van passagiers en personeel te waarborgen. Ook is er voldoende beveiligingspersoneel aanwezig om te zorgen voor een veilige en ordelijke omgeving en kun je aan het grondpersoneel je vragen stellen (in het Engels).

Plaats een reactie