4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De mooiste hotels met een pier

Ben jij op zoek naar een all inclusive hotel met een eigen pier? Een pier is een constructie die uitsteekt in de zee (boven het water), meestal gebouwd op palen of steunpilaren. Het kan dienen als aanlegplaats voor boten, recreatiegebied of als prachtige plek om naartoe te wandelen, te vissen en genieten van het uitzicht op het water. Een all inclusive resort met een pier biedt vaak extra voorzieningen en activiteiten die verband houden met de pier.

  • Watersporten: Veel hotels bieden watersportfaciliteiten zoals kajakken, zeilen, jetskiën, paddleboarden en vissen.
  • Boottochten: Sommige hotels organiseren boottochten voor hun gasten, variërend van ontspannen rondvaarten tot avontuurlijke excursies.
  • Restaurants en cafés: Een pier kan een aantal eetgelegenheden hebben, variërend van informele snackbars tot luxe restaurants met uitzicht op het water.
  • Evenementen en entertainment: Pieren zijn vaak het toneel van live muziek, straatartiesten, vuurwerkshows en andere evenementen die bijdragen aan een levendige en gezellige sfeer.
  • Winkelen: Sommige pieren hebben boetiekjes, souvenirwinkels en andere winkels waar u unieke items kunt vinden.

All inclusive eten en drinken op een pier

Op een hotelpier kun je diverse eet- en drinkgelegenheden, en entertainment verwachten om je vakantie onvergetelijk te maken. Ze zijn uitstekende locaties voor restaurants vanwege het prachtige uitzicht op het water en de frisse zeelucht. Je kunt er restaurants vinden met verschillende keukens, van lokale specialiteiten tot internationale gerechten. Veel van deze restaurants hebben terrassen of buitenruimtes, zodat u kunt genieten van uw maaltijd terwijl u uitkijkt over de oceaan of het meer. Pieren bieden vaak een scala aan bars, van ontspannen strandbars tot chique cocktailbars met uitzicht op het water. Deze locaties zijn perfect om te genieten van een verfrissend drankje, een prachtige zonsondergang of gewoon om te ontspannen en te socializen (blijk ook eens hotels met een beachbar of rooftopbar).

Feesten en evenementen

Bij hotels aan het strand kun je strandtenten op pieren tegenkomen waar je kunt genieten van een informele sfeer met eenvoudige gerechten, drankjes en live muziek. Deze etablissementen zijn ideaal voor een ontspannen middag met vrienden, familie en/of andere hotelgasten. Er worden soms ook feesten en evenementen, zoals muziekfestivals, themafeesten en vuurwerkshows georganiseerd. In de avond wordt het gebied omgetoverd tot een echte nachtclub, waar je kunt dansen op de beats van DJ’s of live muziek. Houdt er rekening mee dat de activiteiten vooral in het hoogseizoen plaatsvinden.

Zonnen en relaxen

De hotels met een wat grotere pier hebben vaak ook ligbedjes en parasols op het platform staan. Zo kun je letterlijk op het water (op de zee) genieten van de zon en ontspannen liggen op je strandbedje. De wat luxere all inclusive resorts bieden ook de mogelijkheid om premium hutten te huren op de pier. Dit zijn privé-gedeeltes met vaak butlerservice en een eigen trapje voor het water (soms kun je er ook een bootje aanleggen).


Top 10 all inclusive resorts met een pier

Ontdek hieronder onze top 10 all-inclusive hotels met een eigen pier, waar je kunt genieten van een onvergetelijke vakantie vol zon, zee en luxe voorzieningen. Deze uitmuntende resorts bieden niet alleen heerlijk eten en drinken, maar ook top entertainment voor jong en oud. Turkije, met zijn betoverende kustlijn en kristalheldere wateren, is de populairste regio voor dit soort hotels. Of je nu wil ontspannen aan het water, deelnemen aan spannende watersporten, een boottocht wilt maken of genieten van een prachtige zonsondergang, deze luxe resorts bieden het allemaal. Van gezinsvriendelijke hotels tot romantische adult-only uitjes, deze top 10 all-inclusive hotels met een pier zullen zeker aan al je vakantiewensen voldoen en je een onvergetelijke reis bezorgen. Direct boeken? Bekijk dan eerst snel de aanbiedingen hieronder:

1. Von Resort Golden Coast (Side)

Von Resort Golden Coast is een vijfsterrenhotel in Side, Turkije. Het hotel ligt direct aan het strand en biedt verschillende faciliteiten zoals een zwembad, fitnessruimte en wellnesscentrum. De kamers zijn voorzien van airconditioning, koelkast en minibar en gratis internet. In de buurt van het resort zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals Side Antik Kenti, Side Museum en Apollo Tempel.

2. Palmeras Beach Hotel (Alanya)

Palmeras Beach Hotel is een vijfsterrenhotel in Konakli, Alanya, Turkije. Het hotel ligt direct aan het strand en biedt verschillende faciliteiten zoals een zwembad, fitnessruimte en wellnesscentrum. De kamers zijn voorzien van airconditioning, koelkast en minibar en gratis internet. In de omveing van het hotel zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals Sealanya Dolphinpark, Sealanya en Megamall AVM.

3. Hurghada Marriott Beach Resort (Hurghada)

Het Hurghada Marriott Beach Resort is een vijfsterrenhotel in Hurghada, Egypte. Het hotel ligt direct aan het strand en biedt verschillende faciliteiten zoals een zwembad, fitnessruimte en wellnesscentrum. De kamers zijn voorzien van airconditioning, koelkast en minibar en gratis internet. Rondom het hotel zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals de Hurghada Grand Aquarium, de Giftun-eilanden en de El Dahar-markt.

4. Adalya Elite Lara (Lara Beach)

Het Adalya Elite Lara Hotel is een all-inclusive hotel in Antalya, Turkije. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten zoals een tuin, buitenzwembad en eigen strand. De kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-tv en marmeren badkamer. In de direct omgeving zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals de Düden-watervallen, het Antalya Aquarium en het Hadrianuspoort.

5. Casa Mare Resort (Marsa Alam)

Casa Mare Resort (voorheen Royal Tulip Beach Resort) is een hotel in Marsa Alam, Egypte. Het hotel beschikt over verschillende faciliteiten zoals glijbanen en een pier om de Rode Zee in te gaan en de prachtige riffen te ontdekken. In de buurt van het hotel vind je diverse hotspots zoals de Abu Dabbab-baai en het Wadi el-Gemal National Park.

6. Crystal Flora Beach Resort (Kemer)

Crystal Flora Beach Resort is een 5-sterrenresort in Kemer, Turkije. Het resort beschikt over een eigen kiezelstrand op het strand Kemer Beldibi en het is ook voorzien van een uitgebreid waterpark. Het resort biedt verder een tennisbaan, een beachvolleybalveld en diverse watersporten. De buitenzwembaden worden omringd door landschapstuinen en zijn voorzien van zonneterrassen met ligstoelen. In de restaurants van het Crystal Flora Beach Resort worden zowel Turkse als Aziatische gerechten geserveerd en u kunt er genieten van vis-, schelp- en schaaldieren.

7. Iberostar Selection Hacienda Dominicus (Playa Bayahibe)

Iberostar Selection Hacienda Dominicus is een 5-sterrenresort in Bayahibe, Dominicaanse Republiek. Het resort ligt direct aan het mooie zandstrand van Bayahibe en biedt een scala aan voorzieningen zoals gratis internet, een flatscreen-tv, een minibar en een koelkast op de kamers. Tijdens uw verblijf kunt u profiteren van voorzieningen zoals roomservice en conciërge. Gasten van Iberostar Hacienda kunnen daarnaast gebruikmaken van een zwembad en volledige verzorging in de restaurants en bars.

8. Granada Luxury Okurcalar (Okurcalar)

Granada Luxury Okurcalar is een 5-sterrenresort in Okurcalar, Turkije. Het resort ligt vlak bij de Middellandse Zee en heeft een buitenzwembad en wellnessfaciliteiten. Het hotel organiseert shows en dansvoorstellingen. U kunt informatie vragen over stedentrips bij de excursiebalie of ontspannen in de tuin van het hotel. Tot de spafaciliteiten behoren een Turks bad, een sauna en een hot tub. Het restaurant van Granada Luxury Okurcalar serveert Turkse en internationale gerechten. Bij de snackbar aan het zwembad kunt u terecht voor een snelle hap en diverse snacks.

9. Melia Llana (Santa Maria)

Melia Llana Beach Resort & Spa is een geweldig 5-sterrenhotel in Santa Maria, Kaapverdië. Het resort ligt pal aan het zandstrand en heeft mooie zwembaden en ontspanning in de YHI Spa. Het is een luxe All Inclusive resort dat je 24 uur per dag in de watten legt. In Melia Llana vind je geen kinderen of over-the-top animatieprogramma. In de omgeving van het resort zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals het Kite Beach.

10. Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort (Belek)

Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort is een heerlijk 5-sterrenresort in Belek, Turkije. Het resort ligt aan het strand en heeft een buitenzwembad en wellnessfaciliteiten. In de omgeving van het resort zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals het The Land of Legends Theme Park en leuke winkelcentrums. Je kunt dineren in verschillende restaurants en een drankje drinken in 1 van de bars.


Wat is een hotelpier?

Een hotelpier is een platform op het zeewater bij dat wordt gebouwd op palen. Het wordt gebruikt als recreatiegebied, aanlegplaats voor boten en je vindt er soms ook leuke barretjes & zitplekken. All inclusive hotels met een pier bieden vaak extra voorzieningen aan zoals watersporten, boottochten, eten/drinken, animatie en marktjes. Je kunt er prachtige foto’s maken. Zo wordt je vakantie dus onvergetelijk.

In welke vakantiebestemming vind ik veel all inclusive hotels met een pier?

All-inclusive hotels met een pier zijn populair in landen met prachtige kustlijnen en vakantiegebieden. Enkele voorbeelden zijn Turkije (Antalya, Bodrum), Griekenland (Kreta, Rhodos), Spanje (Costa del Sol, Costa Brava), Mexico (Cancun, Riviera Maya), de Dominicaanse Republiek (Punta Cana, Puerto Plata) en Egypte (Sharm El Sheikh, Hurghada). Ook in landen zoals Amerika (Florida / Miami) en diverse reisbestemming in Azië kun je ze tegenkomen.

Is dit kindvriendelijk en geschikt voor gezinnen?

Een pier kan zeer kindvriendelijk zijn, afhankelijk van de faciliteiten en activiteiten die worden aangeboden. Op sommige pieren worden overdag gezinsvriendelijke evenementen georganiseerd zoals theater, workshops en kinderanimatie (spelletjes). Daarnaast is het wel belangrijk dat kinderen kunnen zwemmen. Mocht er iets gebeuren en ze vallen in het water is een zwemdiploma erg belangrijk. Baby’s en jonge kinderen kunnen het beste in een wandelwagen, draagzak of buggy worden vervoerd tijdens een wandeling.

Plaats een reactie