4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Overzicht sportieve hotels met Aqua-aerobics faciliteiten

All-inclusive vakanties zijn een populaire keuze voor reizigers die zich volledig willen ontspannen en genieten van hun vakantie zonder zich zorgen te maken over de kosten van maaltijden en activiteiten. Bij all-inclusive hotels zijn alle maaltijden en drankjes inbegrepen in de prijs van de kamer (inclusief entertainment). Aerobics en/of Aqua-aerobics zijn geweldige manieren om actief te blijven en tegelijkertijd te genieten van het prachtige weer en de omgeving tijdens je vakantie. Aerobics is een cardiovasculaire training die het hart en de longen versterkt, terwijl aquarobics een lage impact training is die het lichaam ondersteunt in het water. Beide zijn perfect voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus en worden veel aangeboden in all inclusive resorts. In deze blog lees je alles over deze sporten en bieden we een overzicht met de mooiste hotels en vakanties waar je dit kunt doen.

  • Tijdens de all inclusive vakantie is het gemakkelijk om toe te geven aan verleidingen zoals lekker eten en drinken, en minder te bewegen. Met aerobics of aqua-aerobics kun je echter actief blijven en je lichaam in vorm houden tijdens de vakantie. Tip: er zijn tegenwoordig ook veel hotel-accommodaties die focussen op gezonde maaltijden.
  • Aerobics en aqua-aerobics zijn leuke activiteiten die worden beoefend in groepen met een enthousiaste instructeur die muziek en energieke bewegingen gebruikt om je in beweging te houden. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en deel uit te maken van een vakantiegemeenschap.
  • Wanneer je deelneemt aan een aerobics- of aqua-aerobicsles, zal de bloedcirculatie in je lichaam verbeteren en zal de hartslag verhogen. Dit geeft je een energieboost die je de hele dag kunt gebruiken (bijvoorbeeld voor andere excursies). Je kunt natuurlijk ook lekker gaan tennissen of volleyballen op het strand.
  • Aerobics en aqua-aerobics zijn ook een geweldige manier om te ontspannen en stress te verminderen. De lessen worden vaak gehouden in het water, wat een kalmerende werking heeft op het lichaam en de geest. Je kunt ook genieten van de zon en het buitenleven tijdens de lessen.

Top 12 all inclusive resorts met (aqua) aerobics

Op zoek naar een all-inclusive hotels waar je kunt genieten van een zonovergoten vakantie zonder je zorgen te hoeven maken over de kosten? Waarom kies je dan niet voor een accommodatie die ook nog eens aerobics aanbiedt? Of je nu op zoek bent naar rustige low-impact aerobics of juist iets energieker wilt, de onderstaande top 12 all-inclusive resorts bieden het allemaal. Van Turkije tot de Dominicaanse Republiek, deze vakantiebestemmingen hebben alles wat je nodig hebt voor een leuke, actieve en ontspannende vakantie. Pak je sportkleding en zwemkleding in en lees verder voor onze selectie van de beste all-inclusive resorts met (water)sportlessen inbegrepen.

  1. Sol Luna Bay (Bulgarije – Burgas – Obzor)
  2. Royalton Riviera Cancun (Mexico – Quintana Roo – Cancún)
  3. Divi Aruba (Aruba – Druif Beach)
  4. Regnum Carya Golf & Spa Resort (Turkije – Turkse Rivièra – Belek)
  5. Grand Bahia Principe Jamaica (Jamaica – Saint Ann – Runaway Bay)
  6. Regency Plaza Aquapark & Spa Resort (Egypte – Zuidelijke Sinaï – Sharm el Sheikh)
  7. Le Soleil Bella Vista Hotel (Tunesië- Monastir – Skanes)
  8. Akti Imperial Deluxe Spa & Resort (Griekenland – Rhodos – Ixiá)
  9. Mai Khao Lak Beach Resort & Spa (Thailand – Phang Nga – Khao Lak)
  10. Hotel Best Negresco (Spanje – Costa Dorada – Salou)
  11. Vale D’Oliveiras Quinta Resort & Spa (Portugal – Algarve – Carvoeiro)
  12. Robinson Club Apulia (Italië – Puglia – Ugento)

Wat is Aerobics?

Aerobics op vakantie is een populaire vorm van groepsoefening die wordt aangeboden in veel all-inclusive hotels en resorts. Het is een effectieve manier om fit te blijven terwijl je van je vakantie geniet. Aerobics is een vorm van lichaamsbeweging die de hartslag verhoogt en de ademhaling versterkt. Het bestaat uit een reeks ritmische bewegingen die de spieren versterken en het uithoudingsvermogen verbeteren. Aerobics kan worden gedaan door mensen van alle leeftijden en niveaus van fysieke fitheid. Aerobics op vakantie wordt vaak gegeven in groepen, meestal buiten of in een speciale fitnessruimte in het hotel. De lessen worden begeleid door een ervaren instructeur die gebruik maakt van muziek en choreografie om deelnemers gemotiveerd te houden en een leuke en effectieve training te bieden. Er zijn verschillende soorten aerobicslessen die worden aangeboden op vakantie, waaronder:

  • Low-impact aerobics: Dit is een vorm van aerobics met minimale impact op de gewrichten en is ideaal voor beginners of mensen met gewrichtsproblemen.
  • Step-aerobics: Dit is een vorm van aerobics waarbij gebruik wordt gemaakt van een verhoogd platform (een step) om de intensiteit van de training te verhogen.
  • Dance aerobics: Dit is een aerobicsles waarbij dansbewegingen worden gebruikt om de training leuker en energieker te maken.
  • High-impact aerobics: Dit is een vorm van aerobics met hogere intensiteit die meer uitdaging biedt voor de meer gevorderde deelnemers.

Wat is Aqua-aerobics?

Aqua-aerobics is een vorm van lichaamsbeweging die wordt uitgevoerd in een zwembad. Het bestaat uit een reeks oefeningen die de spieren versterken en het uithoudingsvermogen verbeteren terwijl je in het water bent. Aqua-aerobics is een relatief simpele oefening die de gewrichten beschermt tegen schokken en stoten, waardoor het geschikt is voor mensen van alle leeftijden en niveaus van fysieke fitheid. Aqua-aerobics op vakantie wordt meestal gegeven in groepen van ongeveer 10-20 personen in het zwembad van het hotel of resort. De les wordt begeleid door een ervaren instructeur die gebruik maakt van muziek en choreografie om deelnemers gemotiveerd te houden en een leuke en effectieve training te bieden. Er zijn verschillende soorten oefeningen die kunnen worden gedaan tijdens een aqua-aerobics les, waaronder:

  • Joggen of wandelen in het water: Dit is een eenvoudige oefening waarbij je in het zwembad jogt of wandelt om de bloedcirculatie te stimuleren en de spieren te versterken.
  • Jumping jacks: Dit is een populaire oefening die in het water kan worden gedaan door op en neer te springen terwijl je de armen op en neer beweegt.
  • Squats en lunges: Dit zijn oefeningen die worden gebruikt om de spieren in de benen en billen te versterken en kunnen worden gedaan terwijl je in het water staat.
  • Watergewichten: Sommige aqua-aerobics lessen maken gebruik van watergewichten om de intensiteit van de training te verhogen en de spieren te versterken.

Wie kunnen er meedoen met de aqua-aerobics in het hotel?

Bijna iedereen kan gratis meedoen aan aqua-aerobics, inclusief kinderen en ouderen. Omdat het een laag-impact oefening is, is het minder belastend voor de gewrichten & spieren dan andere vormen van lichaamsbeweging en kan het worden aangepast aan het niveau en de fysieke capaciteit van de deelnemer. Op vakantie moet het natuurlijk vooral ook leuk zijn. Je kunt zelf bepalen hoe fanatiek je meedoet en kan eventueel ook eerder stoppen.

Hoeveel calorieën verbrand je met sporten?

Het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens een aqua-aerobics sessie hangt af van verschillende factoren, waaronder de intensiteit van de training, de duur van de sessie en je eigen gewicht en lichaamssamenstelling. Over het algemeen kan aqua-aerobics helpen om calorieën te verbranden en de stofwisseling te stimuleren. Volgens onderzoek kunnen mensen die ongeveer 70 kilogram wegen en 30 minuten lang matige intensiteit aqua-aerobics doen, ongeveer 185-200 calorieën verbranden. Het geeft je dus een extra goed gevoel tijdens de reis!

Hoe vaak kan ik deelnemen aan het watersport programma?

Het aantal keren dat aqua-aerobics wordt aangeboden in all-inclusive hotels kan variëren afhankelijk van het specifieke hotel en het seizoen (in de zomer wordt het meer gedaan). Over het algemeen bieden hotels meerdere aqua-aerobicsessies per week aan, meestal elke dag of om de dag. De exacte frequentie en planning van de aerobic lessen worden meestal vermeld in de hotelfolder of kunnen worden verkregen bij de receptie of het entertainment-team. Het hotelpersoneel staat je altijd graag te woord bij vragen.

Plaats een reactie