4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 10 luxe all inclusive hotels met rooftopbar

Rooftopbars zijn bars die zich op het dak van een hotel bevinden en vaak een spectaculair uitzicht bieden op de stad, de zee of andere bezienswaardigheden. Ze zijn populair bij zowel toeristen als lokale bewoners en kunnen worden gevonden in steden en kustgebieden over de hele wereld. Ook al jij een all inclusive resort boekt kun je specifiek zoeken naar accommodaties met deze faciliteiten. In deze blog leggen we precies uit wat rooftopbars zijn en wat de 10 mooiste hotels zijn die beschikken over een geweldig mooie bar op het dak!

  • Locatie: Rooftopbars bevinden zich meestal op het dak van hotels, restaurants of andere gebouwen. Ze zijn ideaal voor het bewonderen van panoramische uitzichten, zonsondergangen of het stadslandschap. In kustregio’s bieden ze vaak een geweldig uitzicht op het strand en de zee (prachtige zonsondergangen dus!)
  • Sfeer: De sfeer in een rooftopbar varieert van casual tot chique, afhankelijk van de locatie en het publiek. Sommige barretjes hebben een meer ontspannen sfeer met comfortabele zitjes en groene planten, terwijl anderen een luxere en verfijnde ambiance bieden met stijlvol meubilair en verlichting.
  • Drankjes en eten: Rooftopbars serveren meestal een breed scala aan drankjes, waaronder cocktails, bier, wijn en non-alcoholische opties. Veel bar bieden ook kleine hapjes of een volledig menu met gerechten om van te genieten terwijl u uitkijkt over het uitzicht.
  • Muziek en entertainment: Afhankelijk van de rooftopbar kan er live muziek, een DJ of achtergrondmuziek zijn om een aangename sfeer te creëren. Sommige rooftopbars organiseren ook speciale evenementen, zoals themafeesten, wijnproeverijen of yogasessies. Vroeg in de avond worden er ook activiteiten voor kinderen georganiseerd.
  • Dresscode: De dresscode voor rooftopbars varieert per locatie. Sommige casual rooftopbars hebben geen strikte dresscode, terwijl chiquere locaties formelere kleding kunnen vereisen, zoals cocktailjurken voor dames en overhemden voor heren. Vaak zijn de barren in de resorts wat informeler en kun je daar ook in zwemkleding terecht.
  • Toegangsprijzen en reserveringen: Afhankelijk van de populariteit en exclusiviteit van de rooftopbar, kan er een toegangsprijs of een minimale besteding vereist zijn. Reserveringen zijn soms nodig, vooral op drukke avonden of voor speciale evenementen. Wanneer je een all inlusive pakketreis hebt geboekt is de toegang vaak inbegrepen.

Wat kun je drinken in de rooftopbars?

De drankkeuze in rooftopbars kan sterk variëren, maar er zijn enkele populaire drankjes die vaak worden geserveerd in dergelijke bars van all inclusive hotels. Hieronder kun je een lijstje vinden met enkele populaire drankjes die je waarschijnlijk zult tegenkomen en kunt bestellen:

  • Cocktails: Rooftopbars staan bekend om hun creatieve en verfrissende cocktails. Enkele klassieke en populaire opties zijn mojito’s, margaritas, caipirinhas, pina coladas, cosmopolitans, martini’s, negroni’s en Aperol spritzes.
  • Champagne en mousserende wijn: Veel rooftopbars serveren champagne, prosecco en andere mousserende wijnen vanwege hun luxe en feestelijke imago.
  • Wijn: Rooftopbars bieden vaak een uitgebreide wijnkaart met zowel rode als witte wijnen uit verschillende regio’s en landen. Rosé is ook populair, vooral in de zomermaanden.
  • Bier: Zowel lokale als internationale bieren zijn meestal beschikbaar in rooftopbars. Dit kan variëren van ambachtelijke bieren tot bekende merken, afhankelijk van de locatie en het thema van de bar.
  • Gedistilleerde dranken: Whisky, rum, gin, tequila, wodka en andere gedistilleerde dranken zijn vaak verkrijgbaar in rooftopbars. Ze kunnen puur, met ijs of in een cocktail worden geserveerd.
  • Mocktails: Voor degenen die liever geen alcohol drinken, bieden veel rooftopbars een verscheidenheid aan mocktails aan. Dit zijn alcoholvrije dranken die dezelfde creativiteit en smaakprofielen bieden als hun alcoholhoudende tegenhangers.
  • Non-alcoholische dranken: Naast mocktails zijn ook andere alcoholvrije hotels die uitsluitend dranken aanbieden zoals frisdrank, vruchtensappen, mineraalwater en koffie- en theespecialiteiten (waaronder soms ook Starbucks koffie). Deze dranken vinden je overigens ook bij de normale all inclusive resorts.

De exacte selectie van drankjes in een rooftopbar is afhankelijk van de locatie, het thema en de doelgroep. Sommige bars bieden een beperkte selectie van drankjes aan, terwijl anderen een uitgebreide kaart hebben met een breed scala aan opties. Het is altijd een goed idee om de menu’s van rooftopbars te bekijken voordat je gaat, zodat u weet welke drankjes en/of maaltijden beschikbaar zijn. Check ook altijd over deze bar in de all inclusive formule valt.


10 exclusieve all inclusive resorts met rooftopbar

Ontdek onze top 10 all-inclusive hotels met rooftopbars, waar luxe en adembenemende vergezichten samenkomen voor de ultieme vakantie-ervaring. Deze zorgvuldig geselecteerde resorts zijn verspreid over de meest betoverende bestemmingen ter wereld, van tropische paradijzen tot bruisende steden. Ontspan bij het zwembad, verwen je smaakpapillen met culinaire hoogstandjes en geniet van verfrissende cocktails terwijl je uitkijkt over spectaculaire panoramische uitzichten. Deze rooftopbars bieden de perfecte setting om je dag af te sluiten en onvergetelijke herinneringen te creëren. Duik in onze lijst en laat je inspireren voor je volgende droomvakantie!

1. Swissotel Resort Bodrum Beach (Turkije)

Swissotel Resort Bodrum Beach met rooftopbar

Swissotel Resort Bodrum Beach ligt aan de prachtige kust van Turkije en is een fantastische plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Dit luxe resort biedt niet alleen een privéstrand, maar ook een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee. Je kunt heerlijk zwemmen in het indrukwekkende zwembad of jezelf verwennen in de Pürovel Spa & Sport. Bodrum staat bekend om zijn historische bezienswaardigheden, zoals het Kasteel van St. Peter en het Oude Theater. Vergeet niet de levendige lokale markten te verkennen, waar je heerlijke delicatessen en handgemaakte souvenirs kunt scoren. Proef zeker de lokale keuken en maak een zeiltocht langs de schilderachtige kust!


2. Jaz Maraya Family Resort (Egypte)

Jaz Maraya Family Resort met bar op het dak

Jaz Maraya Family Resort is een fantastische plek voor gezinnen in het zonnige Egypte. Met een ligging aan de Rode Zee-kust, is het een paradijs voor waterliefhebbers. Het resort heeft meerdere zwembaden, waaronder een kinderbad, en ligt dicht bij een privéstrand om lekker te zonnen. Marsa Alam, waar het resort zich bevindt, staat bekend om zijn prachtige koraalriffen en kleurrijke onderwaterwereld – snorkelen en duiken zijn een must! Ook mag je het Wadi El Gamal National Park niet missen, waar je woestijnlandschappen en zeldzame diersoorten kunt bewonderen. Vergeet niet om een kamelenrit te maken voor die echte Egyptische ervaring!


3. Temptation Cancun Resort (Mexico)

Temptation Cancun Resort met luxe bar met uitzicht

Temptation Cancun Resort is een bruisend adults-only hotel in het prachtige Cancun, Mexico. Het resort is ontworpen voor een onvergetelijke vakantie vol plezier, met themafeesten, live muziek en een relaxte sfeer. Chill aan het zwembad, nip van je favoriete cocktail of werk aan je kleurtje op het witte zandstrand. Cancun is de perfecte plek om zowel cultuur als natuur te ontdekken. Bezoek de indrukwekkende Mayaruïnes van Tulum en Chichén Itzá, of duik in het heldere water van een cenote. Ga snorkelen of duiken bij het Great Mesoamerican Reef en bewonder het kleurrijke zeeleven. Proost op een geweldige vakantie met een glas lokale tequila!


4. Mistral Bay (Griekenland)

Mistral Bay is een charmant hotel op het zonovergoten Griekse eiland Kreta. Gelegen in het hart van Agios Nikolaos, biedt het de perfecte uitvalsbasis om deze bruisende stad en de prachtige kust te verkennen. Het hotel ligt op een steenworp afstand van het strand, waar je kunt genieten van kristalhelder water en warm zand. Kreta staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Bezoek het nabijgelegen eiland Spinalonga met zijn indrukwekkende Venetiaanse fort, of ga naar het oude paleis van Knossos en ontdek de Minoïsche beschaving. Proef heerlijke Griekse gerechten in de lokale taverna’s en maak een wandeling langs de pittoreske haven van Agios Nikolaos voor een ontspannen avond.


5. One & Only Royal Mirage The Palace (Dubai)

One & Only Royal Mirage The Palace is een betoverend hotel in het glinsterende Dubai. Dit luxe resort is een oase van rust, met prachtige tuinen, een privéstrand en een onberispelijke service. Verwen jezelf met een bezoek aan de spa, of geniet van de heerlijke gerechten in de vele toprestaurants. Dubai staat bekend om zijn indrukwekkende skyline, gigantische winkelcentra en unieke attracties. Maak een selfie bij de iconische Burj Khalifa, of waag je aan een woestijnsafari voor een adrenalinekick. Ontdek het oude Dubai in de wijk Al Fahidi, of maak een traditionele abra-boottocht over de Dubai Creek. Dit is een stad die je zeker zal verrassen!


6. AP Cabanas Beach & Nature (Portugal)

AP Cabanas Beach & Nature is een charmant hotel aan de prachtige kust van de Algarve in Portugal. Gelegen in Cabanas de Tavira, biedt het resort een relaxte sfeer, perfect om te genieten van het strandleven. Neem een verfrissende duik in het zwembad of maak een korte wandeling naar het gouden zandstrand. De Algarve staat bekend om zijn adembenemende kliffen en verborgen baaitjes. Verken het pittoreske stadje Tavira, met zijn geplaveide straatjes en oude kasteelruïnes. Huur een fiets en ontdek het nabijgelegen natuurpark Ria Formosa, waar je flamingo’s kunt spotten en prachtige wandelingen kunt maken. Proef lokale lekkernijen zoals cataplana en verse zeevruchten in gezellige taverna’s.


7. Royal River Luxury Hotel (Spanje)

Royal River Luxury Hotel is een stijlvol verblijf aan de zonnige Costa del Sol in Spanje. Met een adembenemend uitzicht op zee en luxueuze faciliteiten, biedt dit resort de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de Mediterrane sfeer. Relax aan het verleidelijke zwembad, of laat je verwennen in de spa. De Costa del Sol is beroemd om zijn prachtige stranden en levendige steden. Ontdek het bruisende Marbella, met zijn designerboetieks en chique jachthaven, of bezoek het historische Malaga, de geboorteplaats van Picasso. Geniet van de lokale tapas en sangria in authentieke bars, en waag een dansje in de populaire nachtclubs. Vergeet niet de charmante witte dorpjes in de heuvels te bezoeken voor een vleugje traditioneel Spanje!


8. Coral Estate Luxury Resort (Curacao)

Coral Estate Luxury Resort op het zonovergoten Curaçao is een droomplek voor een tropische vakantie. Het resort biedt schitterende villa’s en luxe faciliteiten, met een adembenemend uitzicht op de Caribische Zee. Duik in het verfrissende zwembad of verken de kleurrijke onderwaterwereld tijdens een duik- of snorkeltrip. Curaçao staat bekend om zijn pastelkleurige hoofdstad, Willemstad, met zijn iconische Handelskade en drijvende markt. Bezoek het Sea Aquarium voor een ontmoeting met dolfijnen, of ontdek de Hato-grotten met hun fascinerende stalactieten. Proef de lokale specialiteiten zoals keshi yena, en geniet van een verkoelend drankje op een van de levendige stranden, zoals Mambo Beach. Curaçao is een paradijs waar je verliefd op zult worden!


9. Domo Casablanca (Marokko)

Domo Casablanca is een stijlvol hotel in het bruisende hart van Casablanca, Marokko. De moderne inrichting en comfortabele kamers vormen een fijne basis om deze fascinerende stad te verkennen. Proef lokale gerechten in het hotelrestaurant, of geniet van een Marokkaanse muntthee op het gezellige terras. Casablanca is een stad vol contrasten, waar traditionele cultuur en moderne architectuur samenkomen. Bezoek de indrukwekkende Hassan II-moskee, met zijn iconische minaret en prachtige mozaïeken. Slenter door de oude medina, waar je de authentieke sfeer van Marokko proeft. Vergeet niet om te winkelen in de Royal Golf Mall, of maak een romantische wandeling langs de schilderachtige kustlijn bij de Corniche. Casablanca zal je betoveren met zijn charme!


10. Sonesta Ocean Point (Sint Maarten)

Sonesta Ocean Point is een luxueus adults-only resort op het prachtige eiland Sint Maarten. Met een fenomenaal uitzicht op de Caribische Zee, biedt dit hotel een intieme en ontspannende ervaring. Geniet van de infinity pool, verwen je smaakpapillen in de gastronomische restaurants, of relax op het witte zandstrand. Sint Maarten, een eiland met een Nederlandse en Franse kant, staat bekend om zijn levendige cultuur en adembenemende landschappen. Bezoek de hoofdstad Philipsburg voor wat winkelplezier, of ga naar het pittoreske Marigot aan de Franse kant. Mis Maho Beach niet, waar je laag overvliegende vliegtuigen kunt spotten! Proef lokale gerechten zoals johnnycakes en guavaberry-rum, en geniet van de warme gastvrijheid op dit betoverende eiland.


Wat zijn de meest populaire & beroemde rooftopsbars te wereld?

Enkele beroemde rooftopbars wereldwijd zijn Sky Bar in Lebua State Tower (Bangkok, Thailand), Ozone (Ritz-Carlton, Hong Kong), The Rooftop at The Standard (Downtown LA, Los Angeles), Flair Rooftop (The Ritz-Carlton, Shanghai), Bar 54 (Hyatt Centric Times Square, New York City), Radio Rooftop Bar (ME London, Verenigd Koninkrijk). Ook in Dubai en op de Canarische eilanden vind je prachtige locaties op daken van gebouwen om een lekker drankje te drinken in alle luxe.

Wat maakt een rooftopbar zo uniek?

Een rooftopbar is uniek vanwege de combinatie van een spectaculair uitzicht, een bijzondere ambiance en vaak exclusieve drankjes en gerechten. Gelegen op het dak van een gebouw, biedt het panoramische vergezichten van de stad, zee of natuur. Rooftopbars zijn geliefd om hun verfrissende cocktails, verfijnde sfeer en mogelijkheid om zich te onttrekken aan de drukte van de stad, terwijl men geniet van een ontspannen en gedenkwaardige ervaring met vrienden, familie of geliefden.

Plaats een reactie