4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Wat is TUI Flex?

Soms wil je wat extra flexibiliteit als het gaat om het boeken van een vakantie. Je weet nooit precies hoe dingen lopen, en het is dan prettig dat je kort voor vertrek jouw vakantie nog zonder extra kosten kunt wijzigen. TUI Flex biedt dit precies aan. Tegen een meerprijs van €20 – €30 p.p. kan je jouw vakantie tot 7 dagen voor vertrek nog omruilen. Dit betekent dat je de vertrekdatum of bestemming eenvoudig kunt aanpassen. In dit blog vertelt Hans je alles over ze flexibele omboekservice van TUI! Bekijk ook onze uitgebreide review van reisorganisatie TUI.

In het kort

  • Met TUI Flex kan je tot 7 dagen voor vertrek jouw vakantie nog omboeken
  • Je kunt dus tot een week voor vertrek nog een andere bestemming / hotel kiezen of een nieuwe vertrekdatum
  • Wanneer de nieuwe vakantie goedkoper is dan betaalt TUI het verschil terug tot maximaal 50% van de originele reissom. Een eventuele meerprijs is voor eigen rekening
  • Omboeken kan om heel uiteenlopende redenen. Denk aan familie omstandigheden, ziekte, financiële omstandigheden over andere redenen waarom je jouw vakantie liever wijzigt
  • Je kunt TUI Flex bijboeken tijdens het boekingsproces. De kosten bedragen €20,00 p.p. voor een zonvakantie en €30,00 p.p. voor een verre reis

Flexibel boeken met TUI Flex

In deze drukke en onzekere tijden is het soms spannend om een vakantie 100% vast te zetten op een datum. Door familie omstandigheden, ziekte, een financiële tegenvaller of andere onvoorziene omstandigheden kan het soms zijn dat je kort voor vertrek jouw vakantie wilt wijzigen. Iets wat je hier ontzettend bij kan helpen is TUI Flex. Met deze handige service kan je tot 7 dagen voor vertrek jouw vakantie nog omboeken. Zo kan je met de TUI Flex-service een week voor vertrek kiezen voor een andere bestemming of een andere vertrekdatum. Op het moment dat jouw nieuwe vakantie voordeliger is betaalt TUI het verschil aan jou terug (tot 50% van de oorspronkelijke reissom). Is de nieuwe vakantie duurder, dan is de meerprijs logisch voor jouw eigen rekening.

De kosten van TUI FLEX

TUI FLEX is niet standaard inbegrepen als je een vakantie boekt bij TUI. Tijdens het boeken vind je bij de stap “extra’s” de mogelijkheid om TUI FLEX aan te zetten. De kosten hiervan bedragen €20,00 voor een zonvakantie en €30,00 voor een verre reis. De service is dan automatisch ook van toepassing op kinderen onder de 2 jaar die meereizen. Je kunt TUI FLEX ook bijboeken op je bestaande boeking. Let op: dit kan tot 57 dagen voor vertrek. Wacht hier dus niet te lang mee.

De voorwaarden

TUI FLEX is een heel heldere en transparante service. Toch is het goed om de voorwaarden even wat beter onder de loep te nemen.

  • Is jouw nieuwe vakantie goedkoper? Dan betaalt TUI tot maximaal 50% van de initiële reissom terug. Houd hier dus rekening mee wanneer je een veel goedkopere bestemming kiest
  • Een eventuele meerprijs is altijd voor jouw eigen rekening
  • Je kunt jouw reis wijzigen zonder opgave van reden en zonder extra wijzigingskosten
  • Je kunt maximaal 1 keer gebruik maken van de omboekservice van TUI
  • Je kunt tot uiterlijk 7 dagen voor vertrek jouw vakantie omruilen

Hoe kan ik omboeken?

Heb je TUI FLEX bijgeboekt, en ligt de vertrekdag van jouw vakantie minimaal 7 dagen in de toekomst? Dan kan je jouw vakantie eenvoudig omboeken. Hiervoor dien je contact op te nemen met de Klantenservice van TUI die bereikbaar is via het telefoonnummer 088-0885885. Als je geboekt hebt via een TUI reisbureau of reisadviseur dan dien je contact op te nemen met deze reisagent.


Veelgestelde vragen over TUI FLEX Omboekservice

Wat is TUI FLEX?

TUI FLEX is een service van reisorganisatie TUI waarmee je tot 7 dagen voor vertrek jouw pakketreis nog kunt omruilen. Je kunt tot 7 dagen voor vertrek een andere bestemming en/of een nieuwe vertrekdatum kiezen.

Zijn er kosten verbonden aan TUI Flex?

De kosten van TUI FLEX bedraagt €20,00 voor een zonvakantie en €30,00 voor een verre reis. Je betaalt daar bovenop geen extra wijzigingskosten of omboekingskosten. Als de nieuwe vakantie duurder is dan de initiële reis dan is het verschil voor jouw eigen rekening.

Tot wanneer kan ik mijn vakantie omboeken?

Je kunt tot uiterlijk 7 dagen voor vertrek jouw vakantie nog omboeken. Let op: de actie loopt tot en met 7 december. De datum van de terugreis van jouw vakantie moet dus voor deze 7 december gepland staan.

Moet ik een geldige reden opgeven als ik mijn vakantie wil omboeken?

Nee, je kunt jouw vakantie zonder opgave van reden omboeken. Een reden kan bijvoorbeeld zijn ziekte, een verandering in jouw financiële situatie of familie omstandigheden. Maar je bent niet verplicht om de reden van de wijziging door te geven aan TUI.

Kan ik achteraf TUI FLEX nog aanzetten?

Ja, je kunt deze Flexibele service nog tot 57 dagen voor vertrek bijboeken. Dit kan online via het onderdeel “extra’s” of telefonisch. Dat is vaak niet het geval met een annuleringsverzekering.

Plaats een reactie